Overnachten bij Puy du Fou, ervaar de luxe van vroeger èn nu

Overnachten bij Puy du Fou is een bijzondere belevenis. Bij dit grote themapark vol historische shows kun je overnachten in stijl. Je maakt een stap terug in de tijd en ervaart de luxe van toen èn nu.

Patrick, Tycho en Zeb wandelen naar het Le Grand Siècle hotel

Puy du Fou is een belevenis waar je kinderen nog lang over zullen napraten. De shows in het themapark zijn zo uniek en spectaculair! Als je denkt dat je alles gezien hebt, dan komt er toch nog meer, en nog meer.... Het is gewoon waanzinnig mooi!

En dan kan je er ook nog overnachten in hele bijzondere accommodaties. De hotels zijn van zeer hoge kwaliteit en helemaal passend bij het park.

In welk tijdperk zou jij willen overnachten, in de Renaissance of de Middeleeuwen?

Overnachten op het park of in de omgeving is echt aan te raden, want je kan niet alle shows in 1 dag bekijken. Hieronder vertel ik je meer over de verschillende hotels van Puy du Fou.

La Villa Gallo-Romaine

De jongens voor Hotel La Villa Gallo-Romaine

Het eerste hotel dat bij Puy du Fou gebouwd werd is La Villa Gallo-Romaine. In dit prachtige hotel keer je terug in de tijd van het oude Rome.

Je wandelt er langs de Korinthische zuilen naar binnen en wordt begroet door mensen in kostuums uit de Romeinse tijd. Het hotel heeft een grote binnenplaats met mediterrane tuin. Ontbijten en eventueel dineren doe je er in restaurant L'Atrium met heerlijke Italiaanse gerechten.

De familiekamers zijn helemaal in thema ingericht met Romeinse meubels en wapens. Ze zijn geschikt voor 4 personen. De kinderen slapen in een stapelbed. Op de kamer is wifi, tv en airco aanwezig. Dit hotel ligt het dichtste bij het Grand Parc du Puy du Fou.

Logis de Lescure

Dit hotel heeft 4 luxe suites en is gevestigd in een landhuis uit de 18e eeuw.

De suites hebben allemaal een eigen thema. La Salle des Miroirs is een romantische Spiegelkamer. Le Planétarium is een kamer voor mensen die van astronomie houden. Natuurliefhebbers zijn welkom in Le Cabinet de Curiosités. En voor muziekfans is er  Le Salon de Musique.

De kamers zijn geschikt voor 4 tot 6 personen. Wifi en tv en airco is aanwezig. En er is roomservice voor het ontbijt. Dit hotel ligt ook vlakbij de ingang van het Puy du Fou themapark.

Les Îles de Clovis

De paalwoningen van Les Îles de Clovis

Bij Les Îles de Clovis ga je slapen in paalwoningen in de sfeer van de vroege middeleeuwen (ten tijde van Clovis, de eerste koning van de Franken).

De hutten zijn voorzien van een rieten dak en in vakwerkstijl gebouwd. Het interieur doet je denken aan die periode maar is wel comfortabel.  Zo zijn er granieten wastafels, eiken bedden en houten meubilair.

Het is een klein vakantiedorpje met veel groen en water. Er zwemmen karpers in deze wateren om larven van muggen op te eten. Wifi en tv is aanwezig en ontbijten en dineren kan in restaurant Banquet de Mérovée. Een buffetrestaurant met een Scandinavisch tintje.

De paalwoningen zijn geschikt voor maximaal 5 personen. Er staan 4 bedden, maar er kan er 1 extra bijgeplaatst worden.

Le Camp du Drap d'Or

Le Camp du Drap d'Or bij Puy du Fou

De Renaissance kan je gaan beleven in de unieke accommodaties van Le Camp du Drap d'Or.

Van buiten heeft het wel wat weg van een vrolijk gekleurde Yurt. Maar als je binnen stapt voel je je een prins of prinses.Hier vind je badkamers in gouden aardewerk en geborduurde wandtapijten.

De ouders slapen in een hemelbed. Voor de kids is er een stapelbed. Er kan een extra bed bijgezet worden zodat er 5 personen kunnen slapen. Wifi en tv is aanwezig en je kan ontbijten of dineren in buffetrestaurant Deux Couronnes.

Wij hebben in dit restaurant gegeten. Was erg lekker! Vlees wordt bereid in het midden van het restaurant op de BBQ. En de toetjes... Jammie!!

La Citadelle

De toegangspoort van hotel La Citadelle

De prachtige middeleeuwse toegangspoort van La Citadelle maakte veel indruk op ons. En als je dan door de poort loopt kom je in een prachtig middeleeuws stadje terecht vol romantische vakwerk huizen.

De kamers van het hotel liggen in een wirwar van gangetjes verspreid door het dorp.  Ze zijn sfeervol en gezellig ingericht met glas in lood ramen, lantaarns,  met de hand geschilderde muurschilderingen en fijne houten bedden.

Er zijn kamers voor maximaal 5 personen. Wifi, tv en airco is aanwezig. Ontbijten en dineren kan in restaurant Ecuyer Tranchant. Het diner is in de stijl van middeleeuwse banketten. Met heerlijke gerechten als een vleesplannetje en in wijn gepocheerde peertjes. En ook hier weer heerlijke toetjes...

Le Grand Siècle

De fontein bij het Le Grand Siècle hotel in Puy du Fou

Onze mond viel open toen we bij het Le Grand Siècle hotel aankwamen. Dit hotel heeft als thema het privékasteel van Lodewijk XIV. En wij mochten er twee nachtjes slapen.

De receptie en het congrescentrum liggen aan de voorkant. Achter de receptie ligt het restaurant waar wij het ontbijtbuffet hadden.  Eigenlijk hoor je hier in een baljurk rond te lopen. Het hangt vol kroonluchters en hoge spiegels en ramen met gouden randjes.

Wandel je verder dan kom je in de prachtige tuin met 8 bijgebouwen waar de kamers zich bevinden.

En de kamers hebben ook een zeer luxe uitstraling. Met gouden kranen en douchekop en een geweldig toilet. Een soort luxe variant van de poepdoos. Wifi, tv en airco is in de kamer aanwezig. Deze kamers zijn geschikt voor maximaal 4 personen.


Vind je deze pagina leuk? Klik op de knop hieronder!

(Zie je de knop niet? Log dan in op je Facebook account en/of geef Facebook toestemming om cookies te gebruiken)