Camping de Zandhegge, kleinschalig maar groots in vertier en plezier!

Camping de Zandhegge is een kleinschalige camping waar het je aan niets ontbreekt. Zwemmen, spelen, lekker eten, animatie en in de natuur van de Veluwe.

Conchita met haar gezin aan het ontbijt bij Camping de Zandhegge

Klein maar fijn zeggen ze wel eens, en dat is precies wat Camping de Zandhegge is. Een super fijne, gemoedelijke en knusse plek in het groen.

Met ontzettend veel faciliteiten voor de kinderen en de Veluwe, met al het moois wat die ons te bieden heeft, naast de deur. De camping ligt in het dorpje Emst, vlakbij Epe.

Conchita ging er met haar gezin een weekendje kamperen.

Stralende en vriendelijke ontvangst

Receptie camping de zandhegge

Wanneer we vanuit Friesland richting Emst rijden, heb ik toch een beetje een gezonde kriebel in mijn buik. Het weer zit niet echt mee en de voorspellingen zijn niet al te best.

Als we aankomen op de camping zijn de kriebels voor niks geweest, de lucht breekt open en de zon begint te stralen.

Net zo stralend is onze ontvangst bij de receptie. We worden vriendelijk welkom geheten en krijgen een fijne uitleg over onze plek en waar we alles kunnen vinden. 

Royale droge kampeerplaatsen

Speeltuintje tegenover onze kampeerplaats

Camping de Zandhegge biedt zowel kamperen met eigen kampeermiddel aan als verhuuraccommodaties. Wij kamperen er met onze eigen tent. We hebben een royale plek, afgeschermd met een heg waardoor je veel privacy hebt.

Elke plaats heeft  een eigen water en stroomaansluiting. Tegenover onze kampeerplek is een klein speeltuintje en het sanitairgebouw is ook binnen ons zicht. Even verderop zijn er ook kampeerplaatsen met privé sanitair.

Wat direct opvalt is dat ondanks de vele regen van de afgelopen weken onze kampeerplaats eigenlijk gewoon droog is. Geen plassen of andere nattigheid en dat is natuurlijk heel fijn. Allerlei modder en andere viezigheid voordat je de tent nog moet opzetten is geen fijn idee.

Overzichtelijk, schoon en alles bij de hand

Kindersanitair zandhegge

De tent staat vlot en het is tijd om de camping te verkennen. Maar eigenlijk zie je in een oogopslag waar alles is. De speeltuin, het zwembad, de knutselschuur, we zien direct wat waar is.

Dit vinden wij persoonlijk erg prettig. Zeker met 2 kleine kinderen die al wat zelfstandig willen gaan spelen is dit de ideale camping. Ze kunnen alle kanten op zonder dat ze weg kunnen lopen of dat je ze ver uit het oog verliest. 

Het sanitair gebouw is ruim, blinkend schoon en naast douches en toiletten is er ook super leuk en fijn kindersanitair. Wastafeltjes op kinderhoogte, zelfs voor de allerkleinsten, babybadjes en een gezellige vrolijke douches.

De afwasruimte is ook binnen in het gebouw, evenals de wasserette waar je kunt wassen en drogen met contactloze betaling.

Douchen en warm water tappen gebeurt met een Sepkey, een soort elektronische sleutel. Deze wordt ook gebruikt om de slagboom te openen.

Een frisse duik in het zwembad van de Zandhegge

Peuterbad van camping de Zandhegge

Onze jongens staan inmiddels te popelen, want ze zijn mega enthousiast geworden sinds het moment dat we de camping op kwamen rijden, want Camping de Zandhegge heeft een zwembad! Ze konden hun geluk niet op!

Het zwembad is van begin mei tot medio september geopend voor jong en oud.

Er is geen permanent toezicht bij het zwembad. Dus wanneer je kindje geen zwemdiploma heeft mogen zij alleen zwemmen onder begeleiding van een volwassene.

Naast het zwembad is een peuterbadje. Deze is voorzien van een glijbaantje en paddenstoelen sproeier.

Het zwembad en peuterbad zijn volledig en afzonderlijk van elkaar omheind. Kleine kinderhandjes krijgen de hekjes niet open en dat geeft toch een veilig gevoel wanneer je kindje niet zomaar bij het zwembad kan komen.

Spelen, springen, skelteren, je raakt er niet uitgespeeld

Heggies speelschuur

Camping de Zandhegge heeft aan alles gedacht wat betreft het vertier voor de kinderen.

Vooraan op de camping vind je een grote speeltuin met alles wat je je maar kan bedenken. Schommels, klimrekken, een groot springkussen en trampolines waar je heerlijk de energie er uit kan springen.

Er is een pannakooi, hinkelbaan en bij de receptie kun je diverse soorten skelters huren. Op het grote sportveld is er ook altijd wel iets te doen. 

Omdat helaas de zon niet eeuwig bleef schijnen in het weekend dat wij er waren, waren wij veel te vinden in Heggies speelschuur. Dit is een binnenspeeltuin waar het goed vertoeven was tijdens een regenachtige middag.

Heggies speelschuur is overigens ook toegankelijk wanneer je niet op Camping de Zandhegge verblijft. De entree is dan €5,- per kind vanaf 2 jaar, volwassenen zijn gratis.

Lekker eten en drinken bij Heggies Brasserie

Lekker eten bij Heggies brasserie

In Heggies Speelschuur vind je ook Heggies Brasserie, waar je meer dan voldoende zitgelegenheid vindt. Je kan er terecht voor een kopje koffie met wat lekkers of voor een heerlijke pizza, plate, patatje met of een ijsje.

Terwijl de kinderen spelen kan je er zelf een spelletje spelen of een boekje lezen.

Heggies Brasserie heeft ook een fijn terras dat uitkijkt over het zwembad en de buitenspeeltuin. Wij hebben er heerlijk gegeten! De heggies familie burger, smulplank en de pizza’s zijn een dikke aanrader voor wanneer je niet weet wat je moet kiezen. 

Heggie en het animatieteam

Mascotte Heggie

Ja, ik schreef zijn naam al een paar keer. Wie is nu Heggie?

Heggie is de mascotte van Camping de Zandhegge, Heggie is onlosmakelijk verbonden met het animatieteam van Top Animation. Zij staan in de vakanties klaar voor alle kinderen van Camping de Zandhegge.

‘s Morgens komt Heggie meedansen met de kinderen met de dagelijkse dosis danspret. En ook tijdens de playbackshow die gehouden werd toen wij er waren, gaf Heggie een spetterend optreden samen met het animatieteam.

Elke dag van de vakantie volop animatie

Knutselen met het animatieteam

Tijdens de vakanties is er dagelijks een animatieprogramma voor de kinderen.

Dansen, knutselen, de dieren voeren, sport en spel en disco en/of theater. Over de hele dag verdeeld wordt er van alles georganiseerd.

Buitenom het dagelijkse programma zijn er nog losse ingeplande activiteiten. Denk aan een roofvogelshow, bingo, de playbackshow, kinder6kamp en noem maar op. Actuele activiteiten vind je op de informatieborden bij de receptie en het sanitair gebouw.

De kinderen zullen zich geen moment vervelen op Camping de Zandhegge. En zo kunnen wij als ouders ook een beetje extra genieten van de vakantie. Het is immers ook onze vakantie, toch?

Kampeerplaatsen en andere accommodaties

Kampeerplaats comfort

Camping de Zandhegge heeft diverse kampeerplaatsen variërend van zo'n 100 tot 150m2, alle kampeerplaatsen hebben een koud waterpunt, elektra (10A, te verhogen naar 16A), CAI aansluiting en vuilwaterafvoer. De kampeerplaatsen zijn ook geschikt voor campers.

Wil je liever kamperen met eigen sanitair? Dit is ook mogelijk, er zijn 16 kampeerplaatsen met privé sanitair. Voorzien van douche, toilet en wastafel.

Naast kampeerplaatsen heeft Camping de Zandhegge ook verhuur accommodaties. Voor ieder wat wils, van een simpele boerentent of chalet tot de glamping veluwe safarilodges en van een Hollandse sleurhut tot aan het dichter bij de sterren slapen in de skylodge.

Voor kortere verblijven zijn de luxe trekkershutten en het safaritentje erg geschikt.

Wat te doen in de omgeving?

BelevingsrouteZwijnenpad

Eigenlijk is er zoveel te doen op deze leuke camping dat je de camping niet af hoeft.

Wij zijn zelf echte natuurliefhebbers en met de prachtige natuur om de hoek hebben wij het vertier buiten de camping vooral daar gezocht.

In natuurgebied ‘t Eperholt hebben wij 2 van de 3 kinderbelevingspaden gewandeld.
Het zwijnenpad start bij pannenkoekenrestaurant de Ossenstal, en het Hertenpad start bij Brasserie Floor. Dit zijn 2 leuke korte wandelroutes (zo’n 3 km) waar allerlei avonturen te beleven zijn en van alles te leren valt over de natuur.

Kinderboerderij de Koperen Ezel in Epe, Paleis het Loo, Julianatoren, de Apenheul, het Dolfinarium en steden als Zwolle en Deventer zijn ook allemaal leuke uitjes in de buurt van de camping.

Wild spotten, een unieke beleving

We spotten een grote groep wilde zwijnen

Bij VVV Epe kochten wij een belevingspakket met onder andere een vergrootglas, verrekijker en opdrachtenboekje.

Er werd door onze jongens zeer fanatiek gespeurd en met groot succes, we spotten een grote groep wilde zwijnen waar we wel uren naar hadden kunnen kijken.

De herten lieten zich niet zien. Maar de nog verse sporen die we vonden duiden erop dat ze ons zeker wel gezien en gehoord hebben.

Welkome en gemoedelijke sfeer

Springkussen

De sfeer op de camping is gemoedelijk en vriendelijk. Er heerst een ons kent ons sfeertje, maar toch voelden we ons heel erg welkom tussen de andere campinggasten.

Er is direct leuk contact met de campingburen en ook onze kinderen hebben al snel aanspraak en vriendjes tijdens het spelen.

Ikzelf raakte al snel aan de praat met wat andere moeders tijdens het knutseluurtje in Heggies Knutselschuur. Meerdere moeders gaven aan al jaren op Camping de Zandhegge te komen, de sfeer is altijd goed en gezellig.

De werknemers en eigenaren zijn altijd vriendelijk en toegankelijk. Dit ervaarden wij ook zo. Lilian, mede-eigenaresse van Camping de Zandhegge, kwam je overal wel tegen en is erg betrokken met haar gasten.

Een top verblijf!

Zwembad camping de Zandhegge

Wij hebben het enorm naar onze zin gehad op Camping de Zandhegge. Hoewel het weer niet echt mee zat hebben we daar geen moment last van gehad.

De kinderen hebben gespeeld, gesprongen, geknutseld en gezwommen tot ze niet meer konden. En ze durfden zelfs een dansje met Heggie mee te doen op onze laatste dag.

Zoek je een camping die niet zo massaal is maar wel alle faciliteiten heeft en veel vertier heeft? Dan is Camping de Zandhegge jullie ideale camping!


Vind je deze pagina leuk? Klik op de knop hieronder!

(Zie je de knop niet? Log dan in op je Facebook account en/of geef Facebook toestemming om cookies te gebruiken)