Tikibad in Duinrell, waterpret voor jong en oud

Ben jij een zwemliefhebber die graag van glijbanen af gaat? Dan moet je eens naar het Tikibad in Duinrell! Daar hebben ze maar liefst 21 glijbanen!

Met Zeb en Tycho in het Tikibad

Daar zitten hele stoere bij waarbij je een vrije val maakt of waarbij je met volle snelheid in een trechter gelanceerd wordt. En ook coole bandenglijbanen waarbij je in een cone terecht komt en soms achteruit verder gaat.

Maar ook voor de kinderen zonder diploma is het hier een feestje. Die vermaken zich in het Kids Waterpark Playa.

Plezier is er ook altijd in het golfslagbad en relaxen doe je in het bubbelbad. Met mooi weer is in de zomermaanden het buitenbad geopend. En ook daar is veel waterpret te beleven!

Kids Waterpark Playa

Waterpark Playa in het Tikibad

Voor de kids onder de 120 cm is er het spetterparadijs Kids Waterpark Playa. Hier is het water niet dieper dan 15 cm en mogen ook de kinderen zonder zwemdiploma zonder drijfmiddel spelen en glijden.

In Playa vind je 4 verschillende glijbanen die leuk zijn voor de jonge kinderen, waaronder ook een stoere cone glijbaan waarbij je door een grote trechter heen en weer geslingerd naar beneden komt.

Let je even niet op en loop je onder een Tipping Bucket terwijl deze vol zit, dan word je verrast door een mega waterval.

Voor de allerkleinsten tot 4 jaar is er een verwarmd kinderbadje met kleine glijbanen en een watervalletje.

De leukste glijbanen en baden voor kids in het Tikibad

Tikibad uitgang van de glijbanen Barracuda en Haai

De leukste glijbanen in het Tikibad voor kinderen vind ik de Groene Barracuda en de Blauwe Haai. Beide glijbanen zijn maar liefst 110 meter lang en gaan met een snelheid van 20 km per uur naar beneden.

Het zijn fijne glijbanen waar je lekker lang in kunt glijden en waar je ook als ouder samen met een jong kind vanaf mag.

Het golfslagbad is ook altijd leuk. Al zijn de golven niet mega hoog, het zorgt wel voor een hoop plezier om erin te duiken of er lekker op mee te deinen.

En dan is er ook nog de lazy river waar je jezelf mee laat voeren door de stroming op een band. Even een momentje relaxen voordat je weer naar de volgende glijbaan gaat.

Snelle glijbanen voor kinderen

Je valt zo uit de trechter van de Cycloon

Vinden jouw kinderen een beetje snelheid wel leuk? Dan zijn er een aantal glijbanen waar je vanaf mag vanaf 120 cm. 

En dat betekent dat je ook van de snelste glijbaan van het Tikibad af mag. Dat is de Cycloon. De glijbaan waarbij je gelanceerd wordt in de trechter waarin je nog een paar rondjes maakt voordat je door het gat in het water valt.

Een hele korte glijbaan van 4 meter waarbij je met een vrije val van 3 meter in het water valt is de Pelikaanduik. Kort maar krachtig is de beste omschrijving van de beleving van deze glijbaan.

Ook een leuke korte snelle en donkere glijbaan is de Cannon ball waarbij het spannendste is om je het donker in te laten glijden.

Roetsj naar beneden van een bandenglijbaan

De jongens zitten klaar om van de Starfight te gaan

Het Tikibad heeft 3 bandenglijbanen en deze zijn toegankelijk voor iedereen die groter is dan 120 cm. De snelheid van deze drie glijbanen is ongeveer 20 km per uur.

In de Starfright zoef je met zijn tweeën in een tweepersoonsband door een donkere buis van 150 meter lang naar beneden. Donker klinkt spannend, maar dat valt reuze mee. Deze glijbaan is vrolijk verlicht waardoor je tijdens de afdaling langs kleurige strepen en lichtflitsen zoeft.Op het einde staat je nog een verrassing te wachten....

De Moonlight is wat spannender omdat je in deze glijbaan van 150 meter lang wel door het donker roetsjt. Onderweg kom je nog wel een sterrenhemel tegen maar verder zie je niet waar de rit naartoe gaat. Maar dat maakt het juist een hele gave beleving en zorgt voor een hoop lol.

Heel gaaf is de Triton die met zijn 163 meter de langste glijbaan is en drie cones heeft. Ook deze glijbaan trotseer je met zijn tweetjes. Je glijdt van trechter naar trechter waarin je heen en weer geslingerd wordt en niet weet of je vooruit of achteruit verder gaat.

Stoere glijbanen voor tieners en ouders

De blits en flits vanaf buiten

Voor de tieners en ouders boven de 150 cm staat er een behoorlijke adrenaline kick te wachten in het Tikibad. Durf jij van deze super snelle en bijzondere glijbanen?

Een super snelle glijbaan waarmee je met een snelheid van 60 km per uur in een spiraalvorm naar beneden suist is de 80 meter lange Blits. Deze vooral niet doen met een bikini aan, dan ben je je bovenstukje kwijt ;-).

Net zo snel en net zo lang is Flits. Het leuke van deze glijbaan is dat de buis doorzichtig is. Kun je tijdens het glijden genieten van de hemel. Maar of je daar tijd voor hebt, dat weet ik niet. Je bent namelijk zo beneden.

De Tyfoon is 86 meter lang, maar gaat met 50 km per uur net iets langzamer. Maar het is nog steeds een super snelle glijbaan waar je als een wervelwind doorheen raast.

Wil je wel eens weten hoe het voelt als de grond onder je voeten vedwijnt, dan mag je de X-stream niet missen. Met 16 meter lang en 40 km per uur lijkt het niet spannend. Maar in deze glijbaan start je staand en val je na het aftellen door een valluik naar beneden. Best spannend!

Het vernieuwde buitenbad bij het Tikibad

Tikibad buiten

In 2019 is het buitenbad van het Tikibad in Duinrell helemaal vernieuwd. Ook hier vind je nu leuke glijbanen en een waterspeelhuis voor de kids.

Op de Quattro Run kun je met zijn vieren naast elkaar 24 meter naar beneden roetsjen. Wie is het snelste?  De Green Twist is met zijn 44 meter de langste glijbaan in het buitenbad. In een grote cirkel glij je naar beneden.

Vanuit het waterspeelhuis kun je van drie glijbanen naar beneden. De Rainbowsplash is 12 meter lang en de Boogie Ride is 26 meter lang. In deze laatste kan je een leuke foto maken van je kinderen die daar een stukje door een doorzichtige buis glijden. De Twin Fin is een korte dubbele glijbaan van 11 meter lang waar je naast elkaar naar beneden kan glijden. Let je even niet op in het waterspeelhuis, dan kun je getrakteerd worden op een enorme waterval uit de omkiepende emmer.

Voor de kleintjes is er een kinderbadje met glijbaantje. En er is een zwembad om lekker in te spelen en een baantje te trekken. Het buitenbad heeft een fijne ligweide met hangmatten en ligstoelen.

Het buitenbad is alleen toegankelijk voor mensen die kamperen of logeren op het vakantiepark.

Tickets kopen voor het Tikibad

Wil je ook een keertje naar het Tikibad? Dat kan in de zomermaanden overdag in combinatie met een bezoek aan het attractiepark. Als het attractiepark gesloten is kun je wel naar het Tikibad. Je koopt dan alleen een kaartje voor het zwembad.

Vier je vakantie op het vakantiepark en heb je een accommodatie gehuurd, dan heb je dagelijks 2 uur toegang tot het Tikibad. Sta je op de camping, dan kun je met een voordelig tarief naar binnen. Lees meer over:


Vind je deze pagina leuk? Klik op de knop hieronder!

(Zie je de knop niet? Log dan in op je Facebook account en/of geef Facebook toestemming om cookies te gebruiken)