Over Patrick van der Meer,
auteur op Vakantie met Kinderen

Hoi, mij naam is Patrick van der Meer, echtgenoot van Sabine en mede-initiator van Vakantie met Kinderen. Uiteraard ga ik mee op bijna alle trips met de kinderen. Ik onderhoud de website, en schrijf mee aan vele artikelen.

Patrick samen met Zeb op een scooter in Thailand

Maar eerst een beetje meer over mijn achtergrond. Te beginnen met mijn studie Elektrotechniek aan de TU Delft.

Na mijn afstuderen werd ik gevraagd om op de Universiteit te komen werken, om mijn onderzoek naar digitale video voort te zetten. Uiteindelijk resulteerde dat in een proefschrift, en bijbehorende promotie waardoor ik de doctor titel mag dragen, niet gek hè?

Als expert in digitale video nam ik een baan aan bij Casema (wat nu Ziggo is). Maar daar rolde ik meer de datacommunicatie in. Met diverse omzwervingen in de wereld van glasvezel, Internet toegang via kabel en telefoonlijnen etcetera.

Als je mijn complete CV wilt bekijken, of een connectie wil maken, klik dan op de knop hiernaast.

Reizen en websites

Patrick geeft een presentatie over Internet Marketing

Ondertussen hadden Sabine en ik het reizen ontdekt, zoals je op haar pagina kan lezen. Resulterend in onze wereldreis, waar ik een website van maakte voor onze reisverhalen. Die staat nog steeds online.

Na terugkomst (eigenlijk daarvoor al) had ik er plots twee interesses bij: Reizen en Websites. Naast mijn werk bleef dat mijn aandacht vragen.

Met allerlei Internet-cursussen vergrootte ik mijn kennis. En met behulp van het cursus-materiaal van Solo Build It werd ik steeds beter in het trekken van bezoekers voor verschillende websites.

Dat liep zo goed, dat ik besloot er mijn werk van te maken. Eerst naast mijn baan, en vanaf 2011 full-time bouwde ik websites voor kleine ondernemers onder mijn bedrijfsnaam Zonder Vleugels.

Vakantie met Kinderen

Patrick met Zeb in Dubrovnik, Kroatië in 2006

Ondertussen had ik in 2008 voor Sabine al Vakantie met Kinderen opgezet. En dat liep als een trein.

Dankzij de kennis die ik vergaard had, maar vooral dankzij de inzet van Sabine, die heel bedreven was (en is) in het vinden en beschrijven van de beste reizen en accommodaties voor gezinnen.

Vakantie met Kinderen deed het zo goed, dat ik 2012 besloot geen klanten meer te zoeken voor mijn eigen bedrijf. Alle (extra) tijd ging in de website van Sabine. Zij werd, en is nog steeds, mijn beste klant.

Andere projecten van Zonder Vleugels

Patrick en Jan op de fiets Around Amsterdam

Voor een aantal kleine klanten onderhoud ik nog steeds hun website. Maar ik ben gestopt met het bouwen van websites voor bedrijven, omdat mijn expertise het best tot zijn recht komt bij grote websites.

Wat ik nog wel doe is samenwerken in projecten met grote websites. Zo werk ik samen met Spanje-expert Ria Poulsen aan Spanjevoorjou.com.

Een ander leuk project is Around Amsterdam. Samen met Jan Loos reisde ik langs de mooiste plekjes rond Amsterdam, om de toeristen uit de hoofdstad te trekken. Het project ligt nu stil, maar kan zo weer opgestart worden indien er een investeerder komt.

Heb je ook interesse om een website te bouwen rond jouw passie? Met de intentie om er ook geld mee te verdienen? Neem dan gerust contact met me op om eens te sparren.

Mijn bijdragen aan Vakantie met Kinderen

Die zijn niet te tellen, of op te sommen... Maar dit zijn enkele artikelen over plaatsen waar ik zelf (zonder Sabine) ben geweest, of die ik in zijn geheel geschreven heb:


Vind je deze pagina leuk? Klik op de knop hieronder!

(Zie je de knop niet? Log dan in op je Facebook account en/of geef Facebook toestemming om cookies te gebruiken)