Fietsen in Chiang Mai, van de binnenstad tot Doi Suthep

Chiang Mai is een heerlijke stad om in rond te struinen. Maar als je wat meer wilt zien, dan is de fiets een uitstekend middel, zeker als je ook nog de omgeving wil zien.

Leuke treinschommel in een parkje in Chiang Mai

Na aankomt in Chiang Mai vanuit Bangkok hebben we er maar 1 volle dag te besteden voordat we doorreizen naar Chiang Rai. We besluiten om deze dag een fiets te huren om de stad te ontdekken.

Na wat geploeter om de zadels op hoogte te krijgen vertrekken we richting een parkje in de oude stad. Het is een klein maar leuk parkje waar de jongens even kunnen spelen in het speeltuintje.

Erg grappig is het treinen schommeltje (soort gezinsschommel in de vorm van een trein).

Verder zijn er wat slootjes met leuke bruggetjes er overheen. In de slootjes zwemmen heel veel vissen, waarvoor je voer kunt kopen bij de stalletjes die er staan.

Door de rustige straatjes van Chiang Mai

Tycho achterop door de straten van Chiang Mai

We vervolgen onze weg door de oude stad en nemen zoveel mogelijk binnenweggetjes om de sfeer van het gewone leven te proeven. Dat is toch anders dan dat je de wat grotere wegen volgt met restaurants, winkels en accommodaties.

Onderweg komen we vele tempels tegen. Het lijkt wel of er hier op elke hoek van de straat een tempel staat.

We fietsen de oude stad uit richting de rivier. Hier gaan we lunchen bij een restaurantje aan de rivier.

Het is maar een klein stukje fietsen van het park naar de rivier. Maar het is zo warm, dat we blij zijn om in de schaduw te zitten.

Na de lunch fietsen we weer terug naar ons guesthouse waar de jongens en Sabine snel een duik in het zwembad nemen. Ik (Patrick) besluit nog wat verder te fietsen.

Omhoog richting Doi Suthep

Op weg naar Doi Suthep

Ik wil even een kijkje nemen bij de meest bekende tempel van Chiang Mai: Doi Suthep. Deze ligt even buiten de stad op een heuvel. Het staat alleen niet op de kaart, dus ik weet niet hoe ver het is.

Na een kwartiertje fietsen vraag ik me af of ik wel goed zit. De weg gaat maar door, licht omhoog en er is nog niets van de tempel te zien.

Wel verschijnt links plots een groot park. Ik ga daar eens een kijkje nemen en ik blijk op het enorme universiteitsterrein te zijn. Leuke omgeving, maar ik moet natuurlijk door.

Fotoshoot met een model

Thais fotomodel in de natuur rond Chiang Mai

Dan, nog even later, verschijnen plots wat tuktuks langs de weg die aanbieden om naar de tempel te rijden.

Ik zit dus goed, maar wil natuurlijk zelf fietsen.

Dan verschijnt links ook weer plotseling Chiang Mai Zoo. Mooi, weet ik meteen waar die zit. En vlak daarna gaat de weg steil omhoog.

Ik zet stug door, en voel me alsof ik de Alpe d’Huez beklim. Maar dan op een city-bike zonder versnellingen. Na een aantal haarspeldbochten vraag ik me af hoe ver het nog is, maar ik zet door.

Dan zie ik een stalletje met wat te drinken. Mooi zo, even pauze. Ik zweet behoorlijk en rust dus even goed uit. Ondertussen genietend van een stromend beekje en een uitzichtpunt.

Waterval bij Chiang Mai

Heel toevallig staan daar ook een paar fotografen die een mooie Thaise aan het fotograferen zijn. Ze wenken me dat ik ook gerust een fotootje mag maken, en dat doe ik dan ook.

Even later ga ik weer verder, meer haarspeldbochten tegemoet.

Net als ik me weer afvraag hoe ver nog, verschijnt er een bord: nog 9 kilometer steil omhoog... Ik besluit dus maar om te keren.

Op de weg terug vind ik nog een afslag naar een mooie waterval.

Hier zijn veel Thaise stelletjes aan het genieten van de omgeving.

Ik parkeer mijn fiets even, en schiet wat fotootjes van deze prachtige omgeving. En keer vervolgens weer terug naar de stad.

Al met al heb ik dus toch nog meer gezien hier op de fiets dan in Kanchanaburi met de scooter…

Fietsen met gids in Chiang Mai

Fietsen in Chiang Mai is dus heel goed te doen. En je ziet nog veel meer als je dat met een gids doet. Lijkt je dat leuk? Kijk dan naar de

Wil je weten wat er allemaal te doen is, èn wat de beste overnachtingsmogelijkheden zijn? Kijk dan op de pagina Chiang Mai met kinderen.


Vind je deze pagina leuk? Klik op de knop hieronder!

(Zie je de knop niet? Log dan in op je Facebook account en/of geef Facebook toestemming om cookies te gebruiken)