Chiang Mai met kinderen, genoeg te beleven in Noord-Thailand

Als belangrijkste stad in het Noorden van Thailand zul je Chiang Mai met kinderen zeker bezoeken als je met je gezin in Thailand bent. Temeer omdat er hier ook heel veel te beleven is.

Nong Buak Hard park in Chiang Mai

Chiang Mai is centraal gelegen in het Noordelijke deel van Thailand. Vanuit Bangkok kom je dus als eerste hier terecht.

En dat is zeker geen straf! Chiang Mai is een heerlijk relaxte stad. Met naast de tempels ook veel parken en speeltuintjes. Het is ook heel leuk om Chiang Mai op de fiets te bekijken.

Daarnaast kun je vanuit Chiang Mai diverse leuke uitstapjes maken naar de prachtige omgeving.

Kortom, lees verder of klik direct door naar:

De relaxte binnenstad van Chiang Mai

Zeb voor de Donald Duck tempel

De oude binnenstad van Chiang Mai is omringd door een muur en gracht. Op enkele hoofdwegen na rijden er in die binnenstad nauwelijks auto's.

Het is dus een heerlijke binnenstad om te voet of op de fiets te verkennen. Uiteraard vind je hier tempels, maar ook het mooie Nong Buak Hard park met zelfs een leuke speeltuin.

Ook buiten de muren zijn er mooie plekjes te vinden. Naar het oosten toe ga je naar de rivier Ping, bijvoorbeeld. Onderweg vind je de tempel Wat Bupparam, met onder andere Donald Duck in de tuin!

In de buurt van de rivier is ook de Night Bazaar. Deze is populair bij toeristen, en het is ook met kinderen zeker leuk om te bezoeken. Ben je het Thaise eten een beetje zat? Je vindt hier ook Duitse en Nederlandse restaurants!

De dierentuin en nacht-safari

Bij de Panda's in de dierentuin van Chiang Mai

Naar het westen van de binnenstad ligt het Universiteitsterrein. En nog iets verder de dierentuin van Chiang Mai.

Dit is een leuke dierentuin, waar je onder andere Reuzenpanda's kan zien. Daarnaast vele andere dieren in mooie verblijven, en het grootste aquarium van Azië.

Onze jongens vonden vooral de monorail leuk, die je over het park vervoert.

Verder naar het zuid-westen van de stad is er ook nog een andere dierentuin: de Chiang Mai Night Safari.

Zoals de naam suggereert kun je hier safari's maken in de avond en nacht. Leuk en spannend voor de kinderen.

Een trip naar de bergen rond Chiang Mai

Met Tycho op een bamboeraft in de jungle rond Chiang Mai

Chiang Mai ligt midden in de prachtige bergen van Noord-Thailand. Een dagtocht de bergen in mag dus zeker niet ontbreken.

Er worden heel veel verschillende tours aangeboden. Veel backpackers kiezen voor een meerdaagse trekking in de bergen. Dat kan ook met kinderen, maar dan zul je wat kieskeurig zijn wat de organisatie en accommodaties betreft.

Bij zo'n trekking bezoek je meestal een paar van de bergstammen die Thailand kent. Hoewel deze tegenwoordig een stuk minder traditioneel leven, is het zeker interessant om ze te bezoeken.

Leuke en minder leuke attracties

Zeb tokkelt over een rivier

Er worden bij de verschillende tours ook heel veel verschillende attracties aangeboden.

Activiteiten als een bezoek aan een waterval, tokkelen (zipline) door de jungle, en een tocht op een bamboeraft zijn zeker superleuk om met de kinderen te ondernemen.

Er zijn ook een aantal attracties waar je je vraagtekens bij kan zetten. Die betreffen dan met name dieren zoals olifanten, apen en tijgers. Dierenrechten organisaties voeren hier vaak actie tegen.

Niet iedere olifantentocht is echter slecht. Tamme olifanten worden al honderden jaren door de Thai gehouden, zoals in het westen paarden gehouden worden. Indien ze goed behandeld worden is daar weinig mis mee.

Let er dus goed op hoe de dieren behandeld worden. En vraag je af of kijken naar fietsende aapjes aan een ketting, of knuffelen met volwassen tijgers nou wel zo goed is.

Ben je echt begaan met het lot van de olifanten, bezoek dan de Save Elephant Foundation.

Het Reisaanbod

 Little Village Chiang Mai

Zwembad bij Little Village

Op zo'n 20 minuten van Chiang Mai ligt Little Village in een prachtige omgeving.

Dit resort, met 3 tradionele Thaise familiebungalows op palen, wordt gerund door de Nederlander Hans Deckers en zijn familie.

De kinderen zullen zich prima vermaken in het zwembad, maar er is ook een grote trampoline en een veldje om te voetballen of ravotten. En bovendien bordspellen, tekenfilms en videospellen (Wii en Xbox).

Hans organiseert al 15 jaar reizen voor gezinnen in Zuid Oost Azië. En nu heeft hij daar dus het perfecte resort bij. Lees meer over Little Village Chiang Mai

Beleef Chiang Mai anders

Trekking in de omgeving van Chiang Mai met kinderen

Deze bouwsteen van Riksja Kids laat je Chiang Mai op een relaxte manier beleven.

Je hebt twee dagen de tijd om de stad te verkennen. En er is een excursie naar de Doi Suthep tempel, die net buiten de stad op een berg ligt.

Aansluitend kan je nog diverse andere bouwstenen rond Chiang Mai kiezen. Zoals een trekking naar een bergstam, geschikt vanaf 6 jaar. En voor tieners is er een bouwsteen met veel outdoor activiteiten.

Uiteraard kan je ook kiezen voor aansluitende bouwstenen elders in Thailand.


Vind je deze pagina leuk? Klik op de knop hieronder!

(Zie je de knop niet? Log dan in op je Facebook account en/of geef Facebook toestemming om cookies te gebruiken)