Het eiland Rab met de enige zandstranden in Kroatië

Voor de kust van Kroatië liggen prachtige eilanden. Rab is daarvan de mooiste, met zijn natuur, het prachtige Middeleeuwse stadje, en de voor Kroatië unieke kindvriendelijke zandstranden.

Klein strandje bij de Middeleeuwse stad Rab

De prachtige, grillige Kroatische kust kent vooral kiezelstranden. Ook leuk, maar voor de liefhebbers van zandstranden niet ideaal.

Gelukkig is er nog het eiland Rab. Door zijn ligging kent dit eiland wel enkele zandstranden. En er is nog veel meer te ontdekken.

Lees hieronder meer over de verschillende stranden, de natuur, en het Middeleeuwse stadje Rab. Of klik direct door naar het

Een verscheidenheid aan stranden

Pudarica strand op Rab in Kroatië

De ferry vanaf het vasteland van Kroatië komt aan op de lelijke noord-oost kant van het eiland. Maar even later bereik je met de auto al de stranden aan de Zuid-Oost kust.

De eerste is gelijk een leuke: Perudica. Dit is een gravelstrand, en niet zo groot. Maar door de ligging redelijk rustig en mooi.

Als je verder rijdt zijn er meerdere gravelstranden, die steeds drukker worden naarmate je via de de dorpjes Barbat en Banjoi het stadje Rab nadert.

De meest populaire, en echte zandstranden vind je helemaal aan de Noord-kant van het eiland, op het schiereiland Lopar. Dit is te bereiken door naar de westkant te rijden en dan weer over te steken naar het Noorden.

Hier, in een grote baai, ligt Paradise Beach. Het vakantieparadijs voor vele gezinnen.

Het strand bij Kampor

Het water is hier ondiep, en zeker met eb is het strand enorm breed. Zandkastelen bouwen dus. Al wordt het zand wel een beetje zwart als je diep graaft. Voor de kinderen maakt dat niets uit, ze vermaken zich prima.

Enige nadeel, het is hier druk, enorm druk. Op Lopar zijn ook rustige zandstranden te vinden, maar die zijn veel moeilijker bereikbaar.

Onze favoriet is daarom het zandstrand in de baai van Kampor, aan de West-kant.

Dit strand is niet zo enorm groot. Maar wel groot genoeg om ruimte te bieden aan vele gezinnen, zonder dat het er mega-druk is. Ook hier is het water ondiep, uitstekend ook voor kleine kinderen.

Een prachtige natuur

Klein rotsstrandje op schiereiland Kalifront

Vanaf Kampor kun je ook het grootste natuurgebied op het eiland Rab bereiken: schiereiland Kalifront.

Vanaf het strand in de baai van Kampor is het leuk om met de kinderen omhoog te klimmen, de natuur in. Of je gaat per auto aan de andere kant van Kampor het schiereiland op.

Door het natuurgebied lopen diverse wandel- en mountainbike paden. Onder andere naar de verschillende strandjes (vaak rots-strandjes).

Een andere aanrader is een tocht (per auto, anders is het wel erg zwaar) naar de top van de bergketen op het eiland: Kamenjak.

Hier heb je prachtige uitzichten naar het mooie zuiden van het eiland. En je kunt er ook een kijkje nemen over de kale Noordkant van het eiland.

En een prachtig Middeleeuws stadje

Een kindje rennend in de straten van Rab

Vanaf het uitzichtpunt bij Kamenjak had je het al gezien: het prachtige middeleeuwse stadje van Rab op het puntvormig schiereiland.

Maar in de straten van dit stadje beleef je het pas echt. Dwalen en rennen door de oude straatjes. Klimmen in één van de torens. Via de trappen naar de kade buiten de muur. En Het plein met fontein om in te spelen... Er is gewoon teveel te doen om op te noemen.

Dan is er ook nog het park Komrcar met speeltuintjes en wandelpaden. En de havenpromenade natuurlijk. Waar vandaan je ook leuke excursies kan maken, met een mini-onderzeeër of om te gaan snorkelen of dolfijnen te spotten.

Als klap op de vuurpijl is er nog het Middeleeuwse festival Rabska Fjera. Heb je de keus, kom dan in de laatste week van juli naar Rab. Want dan beleef je de Middeleeuwen met een heus Kruisboogtoernooi en Middeleeuwse markt.

Het Reisaanbod

Lando Resort

Lando Resort

Bij het, wat ons betreft, mooiste strand van Rab: bij Kampor, ligt het kleine resort Lando Beach.

Hier vind je luxe appartementen, twee mooie zwembaden, en het strand voor de deur. Ideaal om lekker te genieten van zon zee en strand met de kids. Het dorpje Kampor ligt op 300 meter afstand.

Hotel International

Aan de boulevard, in het centrum van het stadje Rab ligt hotel International.

Het hotel heeft een buitenzwembad en kamers voor max. 4 personen.  Kinderbedjes zijn tegen betaling bij te boeken.

Op 100 meter ligt een wandelpromenade die mensen gebruiken om te zonnebaden en waar ook een klein strandje te vinden is.


Vind je deze pagina leuk? Klik op de knop hieronder!

(Zie je de knop niet? Log dan in op je Facebook account en/of geef Facebook toestemming om cookies te gebruiken)