De leukste uitjes in de herfstvakantie

Voor je het weet is het alweer herfstvakantie en zijn de kinderen weer een weekje thuis.  Hier kun je ideeën opdoen voor een gezellig dagje uit met kinderen, weer of geen weer.

Halloween in Heide Park

In de herfstvakantie worden er vele leuke activiteiten georganiseerd voor kinderen. Vaak staan ze in het teken van halloween of gaat het over paddestoelen en natuurlijk de herfst.

Dus trek je warme kleding aan en geniet van een gezellig dagje uit met kinderen tijdens de herfstvakantie 2020.

Wil je er helemaal op uit? Kijk dan even bij de Aanbiedingen voor de herfstvakantie.Uitjes in Nederland Herfstvakantie 2020

Oudhollandse kermis in het Zuiderzeemuseum

Meisje in een schommel schuitje

Van zaterdag 10 tot en met zondag 25 oktober is er een Oudhollandse kermis in het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen.

Tijdens deze gezellige periode genieten kinderen, ouders en grootouders ouderwets van de verschillende, gratis kermisattracties uit de jaren twintig. Zo staan er een luchtschommel, carrousel en kop van Jut. Nieuw dit jaar is de tunnelbaan, een variant op de welbekende carrousel.

Anders dan voorgaande jaren staan de attracties verspreid over het gehele buitenmuseum, zodat bezoekers voldoende afstand tot elkaar kunnen bewaren.

Geniet van de herfst bij Museumpark Orientalis

Bij Museumpark Orientalis kun je genieten van de mooie natuur. De vele bomen in het park verkleuren, binnen of buiten drink je een lekkere mok chocolademelk met wat lekkers én er zijn leuke activiteiten voor jong en oud.

Klim en klauter op de Romeinse speeltoestellen of zoek tamme kastanjes. Maak het feest compleet met de speurtocht waarbij je van alles leert over de cultuur van de mensen uit het Midden-Oosten.

In het Joodse dorp kun je zelf een kleurrijke bloem maken van keramiek of meedoen aan de workshop lampenkappen versieren. Meld je daarvoor wel aan op de website.

Festival de Betovering

Vanaf vrijdag 16 t/m zaterdag 24 oktober is het kunstfestival voor de jeugd t/m 12 jaar met spetterende voorstellingen en workshops op meer dan 55 locaties in en buiten Den Haag.

Op en rondom de bekende winkelstraten is er straattheater. Dus als je wilt shoppen, dan is het in de herfstvakantie een feestje in Den Haag.

Het Maritiem museum in Rotterdam

maritiem museum titanic

In de herfstvakantie heeft het Maritiem museum heel veel leuke activiteiten. Zo kan je bij de tentoonstelling 'De Haven' het verhaal van de Rotterdamse haven leren kennen of maak een ritje in de waterbus.

Met kleinere kinderen is de tweede verdieping een aanrader, daar is namelijk Professor Plons. Daar kunnen de kids zich uitleven op schepen in de minihavens. Ze kunnen glijden en op de boten spelen. En buiten kunnen ze ook spelen in de nagebouwde haven.

Uitjes in België herfstvakantie 2020

Dagje uit naar Plopsaland

Heerlijk een daagje weg in de herfstvakantie kijk dan eens naar de Plopsa attractieparken. Ieder attractiepark is net een beetje anders. Is het wat slechter weer kies dan voor Plopsa indoor Coevorden of Plopsa indoor Hasselt.

Door Corona kan het zijn dat er wat attracties gesloten zijn. Er worden bijvoorbeeld geen shows gegeven.


Keer terug van Uitjes in de Herfstvakantie naar Er op uit met kinderen
Keer terug naar Vakantie met Kinderen

Vond je deze pagina leuk? Klik op de knop hieronder!