De leukste uitjes in de herfstvakantie

Voor je het weet is het alweer herfstvakantie en zijn de kinderen weer een weekje thuis.  Hier kun je ideeën opdoen voor een gezellig dagje uit met kinderen, weer of geen weer.

In de herfstvakantie worden er vele leuke activiteiten georganiseerd voor kinderen. Vaak staan ze in het teken van halloween of gaat het over paddestoelen en natuurlijk de herfst.

Dus trek je warme kleding aan en geniet van een gezellig dagje uit met kinderen tijdens de herfstvakantie 2017.

Wil je er helemaal op uit? Kijk dan even bij de Aanbiedingen voor de herfstvakantie.


Het Maritiem museum in Rotterdam, superleuk voor jong en oud

In de herfstvakantie heeft het Maritiem museum heel veel leuke activiteiten. Zo kan je meedoen aan de knappe koppen expeditie van André Kuijpers of kan je op pad gaan met een heuse VOC kapitein.

Met kleinere kinderen is de tweede verdieping een aanrader, daar is namelijk Professor Plons. Daar kunnen de kids zich uitleven op schepen in de minihavens. Ze kunnen glijden en op de boten spelen. En buiten kunnen ze ook spelen in de nagebouwde haven.


Halloween met RTL Telekids indoor Coevoorden

Bij Plopsa indoor Coevoorden is het heerlijk overdekt spelen. Maar wat in de herfstvakantie nog leuker is, is halloween met RTL Telekids.

Maak je liever een keuze uit een van de andere Plopsa attractieparken, dan zie je hieronder wat mogelijkheden voor de herfstvakantie.

Plopsa Coo waar Dinoween is

Plopsa indoor Hasselt met Halloween met Piet Piraat
Plopsaland de Panne en Plopsa Aqua.


LEGO world

Lego World - Utrecht

Zijn jouw kinderen ook zo gek van LEGO? Dan mag je LEGO World niet missen.

In de Jaarbeurs in Utrecht is het van 18 t/m 24 oktober genieten voor de LEGO fans. Er zijn weer heel veel  steentjes om mee te bouwen, levensgrote LEGO bouwwerken om te bewonderen, een bioscoop, spannende attracties en veel aandacht voor LEGO Friends,  Chima, Star Wars, City, Duplo en Technic.


Halloween voor de kleintjes in Julianatoren

Halloween vieren, maar niet al te gek.... dan is een bezoekje aan Julianatoren een aanrader.

Daar is dagelijks de Grote Spookshow te zien en kunnen de kinderen verkleed komen en hun outfit showen op de Griezelcatwalk.

Speciaal is Julia’s Halloween Dansles. Daar leer je de passen van het dansje ‘Enge Griezels’ en natuurlijk dans je de Muizendans met haar mee!


Bouwen met bricksart in het DoeMuseum

In Veendam vind je het Doemuseum. Een heerlijke plek om met je handen bezig te zijn.

Dit is echt een verrassend leuk uitje. Er is een Lego expositie en je kan ook zelf bouwen met Bricksart (soort lego), met magisch zand de leukste vormpjes maken of schilderen in het atalier. Er is ook een fijne buitenspeelplaats om je even lekker uit te leven.


Halloweendagen bij Drouwenerzand

Op 7, 14, 21, 25 en 28 oktober 2017 zijn de speciale Halloweendagen bij Drouwenerzand.

Het attractiepark is dan geheel in Halloween sfeer. En naast alle attracties kun je extra griezelen in het Halloweenhuis, Huyze den Vilder, de Scare Zone en the Maze. Maar ook pompoenen uithollen of een super coole nepwond op je lichaam laten maken is mogelijk tijdens deze dagen. Tickets kun je online kopen met korting.

Wist je dat er bij Drouwenerzand ook een bungalowpark is?


Oktober Feest Sittard

Voor de oktoberfeesten naar Duitsland, dat hoeft niet meer!! In Sittard is het van 13 t/m 18 oktober genieten van kermis, parades en het vuurwerk. Erg leuk lijkt mij de openingsparade met mensen in 'dirndel en lederhose', begeleid door harmonieën en fanfares, verlichte praalwagens, oude tractoren en artiesten.

Op woensdagmiddag is er op de kermis familiemiddag. De ritprijzen zullen dan lager zijn dan normaal.


Halloween bij Vakantieveiling

Tot en met 22 oktober kan je bij Vakantieveiling bieden op leuke Halloween uitjes. Van workshops pompoen snijden tot Walibi Fright Nights en Halloween in Themapark Bellewaerde. Er staan vele uitjes in Nederland en België tussen.

Ook zijn er veilingen voor dierentuinen en pretparken.


Keer terug van Uitjes in de Herfstvakantie naar Er op uit met kinderen
Keer terug naar Vakantie met Kinderen

Vond je deze pagina leuk?