De leukste uitjes in de herfstvakantie

Voor je het weet is het alweer herfstvakantie en zijn de kinderen weer een weekje thuis.  Hier kun je ideeën opdoen voor een gezellig dagje uit met kinderen, weer of geen weer.

Halloween in Heide Park

In de herfstvakantie worden er vele leuke activiteiten georganiseerd voor kinderen. Vaak staan ze in het teken van halloween of gaat het over paddestoelen en natuurlijk de herfst.

Dus trek je warme kleding aan en geniet van een gezellig dagje uit met kinderen tijdens de herfstvakantie 2018.

Wil je er helemaal op uit? Kijk dan even bij de Aanbiedingen voor de herfstvakantie.

Uitjes Herfstvakantie 2018

halloweenfair pompoenschieten

Begin de Herfstvakantie met “Halloweenfair West-Friesland

Op camping De Gouwe Stek is op 20 en 21 oktober 2018 de Halloweenfair West-Friesland, ondertussen een begrip in West-Friesland (Bovenkarpel Noord Holland)

Kom op bezoek in de “Halloween Wereld” met een super gezellige (avond)braderie, lekker eten, live entertainment, figuranten en bijna 20 activiteiten zoals “Pompoen boogschieten”, “Chemisch graaien” en “Bot vangen”. Of wordt jij dit jaar Miss & Mr. Halloween? Natuurlijk mogen de kids marshmallows roosteren en schminken. 

Er is een nieuw, spannend spookdoolhof wat zaterdagavond, samen met het sfeervol verlichte terrein voor de volwassenen, een beetje spannender zal zijn.


LEGO world

Lego World - Utrecht

Zijn jouw kinderen ook zo gek van LEGO? Dan mag je LEGO World niet missen.

In de Jaarbeurs in Utrecht is het van 18 t/m 24 oktober genieten voor de LEGO fans. Er zijn weer heel veel  steentjes om mee te bouwen, levensgrote LEGO bouwwerken om te bewonderen, een bioscoop, spannende attracties en veel aandacht voor LEGO Friends,  Chima, Star Wars, City, Duplo en Technic.


Geniet van de herfst bij Museumpark Orientalis

Bij Museumpark Orientalis kun je genieten van de mooie natuur. De vele bomen in het park verkleuren, binnen of buiten drink je een lekkere mok chocolademelk met wat lekkers én er zijn leuke activiteiten voor jong en oud.

Klim en klauter op de Romeinse speeltoestellen, zoek tamme kastanjes, maak je eige oogstslinger en bak je eigen brood. En om het feest compleet te maken kun je via een speurtocht ontdekken hoe mensen vroeger leefden.

In het Joodse dorp kun je zelf een kleurrijke bloem maken van keramiek of meedoen aan de workshop lampenkappen versieren. Meld je daarvoor wel aan op de website.


Halloween voor de kleintjes in Julianatoren

Halloween vieren, maar niet al te gek.... dan is een bezoekje aan Julianatoren een aanrader.

Daar is dagelijks de Grote Spookshow te zien en kunnen de kinderen verkleed komen en hun outfit showen op de Griezelcatwalk.

Speciaal is Julia’s Halloween Dansles. Daar leer je de passen van het dansje ‘Enge Griezels’ en natuurlijk dans je de Muizendans met haar mee!


Shoppen in Den Haag wordt extra leuk tijdens Festival de Betovering

Vanaf zaterdag 20 t/m zaterdag 27 oktober worden bezoekers van Binnenstad Den Haag verrast met bijzondere straattheateracts.

Op en rondom de Grote Marktstraat, het Spuimarktcomplex, de Spuistraat, de Vlamingstraat, de Wagenstraat, de Venestraat, De Passage, de Lange Poten en het Plein kom je dan gigantische stenen mannen, een betoverende carrousel of een wonderlijke tijdmachine, de agenten van de Kiddy Ride Police Patrol en tal van andere verrassende acts tegen. Deze mini optredens zorgen niet alleen bij kinderen, maar bij iedereen voor een glimlach op het gezicht.


Bouwen met bricksart in het DoeMuseum

In Veendam vind je het Doemuseum. Een heerlijke plek om met je handen bezig te zijn.

Dit is echt een verrassend leuk uitje. Er is een Lego expositie en je kan ook zelf bouwen met Bricksart (soort lego), met magisch zand de leukste vormpjes maken of schilderen in het atelier. Er is ook een fijne buitenspeelplaats om je even lekker uit te leven.


Halloweendagen bij Drouwenerzand

Op de zaterdagen in oktober en woensdag 24 oktober 2018 zijn de speciale Halloweendagen bij Drouwenerzand.

Het attractiepark is dan geheel in Halloween sfeer. En naast alle attracties kun je extra griezelen in het Haunted House, Huyze den Vilder en het halloweenhuis. Maar ook pompoenen uithollen of een super coole nepwond op je lichaam laten maken is mogelijk tijdens deze dagen. Tickets kun je online kopen met korting.

Wist je dat er bij Drouwenerzand ook een bungalowpark is?


Oktober Feest Sittard

Voor de oktoberfeesten naar Duitsland, dat hoeft niet meer!! In Sittard is het van 12 t/m 17 oktober genieten van kermis, parades en het vuurwerk. Erg leuk lijkt mij de openingsparade met mensen in 'dirndel en lederhose', begeleid door harmonieën en fanfares, verlichte praalwagens, oude tractoren en artiesten.

Op woensdagmiddag is er op de kermis familiemiddag. De ritprijzen zullen dan lager zijn dan normaal.


Halloween bij Vakantieveiling

Bij Vakantieveiling kun je bieden op leuke Halloween uitjes. Elke dag staan er weer andere uitjes op. Van workshops pompoen snijden tot Walibi Fright Nights en Halloween in Themapark Bellewaerde. Er staan vele uitjes in Nederland en België tussen.

Ook zijn er veilingen voor dierentuinen en pretparken.


maritiem museum titanic

Het Maritiem museum in Rotterdam, superleuk voor jong en oud

In de herfstvakantie heeft het Maritiem museum heel veel leuke activiteiten. Zo kan je meedoen aan de knappe koppen expeditie van André Kuijpers of ga je in de Offshore Experience mee op een uitdagende zoektocht naar energie op zee.

Met kleinere kinderen is de tweede verdieping een aanrader, daar is namelijk Professor Plons. Daar kunnen de kids zich uitleven op schepen in de minihavens. Ze kunnen glijden en op de boten spelen. En buiten kunnen ze ook spelen in de nagebouwde haven.


Leuke show en animatie aanbod bij Plopsaland

Heerlijk een daagje weg in de herfstvakantie kijk dan eens naar de Plopsa attractieparken. Ieder attractiepark heeft zijn eigen aanbod in show en animatie. Dit kun je zien door op de site het attractiepark uit te kiezen en dan op de datum te gaan staan. Is het wat slechter weer kies dan voor Plopsa indoor Coevorden of Plopsa indoor Hasselt.

Tot en met 21 oktober 2018 kun je 7 euro korting op een entreekaartje krijgen. De kortingscode is WEBDEALS. Deze kun je invoeren als je de ticket in de winkelwagen toevoegt.


Keer terug van Uitjes in de Herfstvakantie naar Er op uit met kinderen
Keer terug naar Vakantie met Kinderen

Vond je deze pagina leuk? Klik op de knop hieronder!