De leukste uitjes in de herfstvakantie

Voor je het weet is het alweer herfstvakantie en zijn de kinderen weer een weekje thuis.  Hier kun je ideeën opdoen voor een gezellig dagje uit met kinderen, weer of geen weer.

Halloween in Heide Park

In de herfstvakantie worden er vele leuke activiteiten georganiseerd voor kinderen. Vaak staan ze in het teken van Halloween of gaat het over paddenstoelen en natuurlijk de herfst.

Dus trek je warme kleding aan en geniet van een gezellig dagje uit met kinderen tijdens de herfstvakantie 2022.

Wil je er helemaal op uit? Kijk dan even bij de Aanbiedingen voor de herfstvakantie.Uitjes in Nederland Herfstvakantie 2022

Oudhollandse kermis in het Zuiderzeemuseum

Meisje in een schommel schuitje

Van zaterdag 15 tot en met zondag 30 oktober is er een Oudhollandse kermis in het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen.

Tijdens deze gezellige periode genieten kinderen, ouders en grootouders ouderwets van de verschillende, gratis kermisattracties uit de jaren twintig. Zo staan er een luchtschommel, carrousel en de kop van Jut. Ook erg leuk is de tunnelbaan, een variant op de welbekende carrousel.

De attracties staan in het buitenmuseum.

Herfstvakantie in NEMO

Sven doet proefjes bij Nemo

In de herfstvakantie is er van alles te doen bij Nemo! Je kan er zelf proefjes doen in het Lab of meedoen aan een onderzoek in Science Live.

Leuk zijn de demonstraties van spectaculaire experimenten die een aantal keren per dag gegeven worden.

Kun je niet naar Nemo toe maar heb je wel zin om wat proefjes te doen?

Halloween in Hellendoorn

Heksendoorn in Hellendoorn

Het naar Heksendoorn omgetoverde pretpark is vanaf zaterdag 8 oktober te bezoeken. Naast de ruim 30 attracties kun je in het Avonturenpark in oktober een theatershow van Kareltje de Kok in het openluchttheater bekijken.

Daarnaast zijn er spookhuizen en kunnen kleine kinderen hun heksendiploma halen bij Odelia’s Toverschool.

Echte durfals gaan naar 1 van de 4 Heksendoornavonden die plaatsvinden op 15, 22, en 29 oktober. Op die avonden is het park open tot 23:00 uur en lopen er coole scare actors in het park.

De Efteling, een dag vol sprookjes

Zeb en Tycho kijken naar de dolfijn

Heb jij zin in de bijzondere Sprookjeswereld van de Efteling? Met de herfstvakantie zijn ze natuurlijk geopend. Maar je moet wel een ticket kopen met een datum en tijdslot van aankomst.

In de Efteling is het genieten van het sprookjesbos, de magische attracties als droomvlucht en symbolica en natuurlijk de stoere achtbanen.

Naast een dagje uit kun je ook blijven slapen bij de Efteling. Lees er meer over op

Dagje uit met korting

Troy Toverland

Heb je zin in een dagje uit naar attractiepark Slagharen of Hellendoorn? Bij het AD kun je kaartjes kopen met hoge korting!

En niet alleen voor deze uitjes. Er zijn ook entreekaartjes met korting voor Dierenrijk, ZooParc Overloon, AquaZoo Leeuwarden en Blijdorp.

Of ga je liever naar een klimpark, Miniworld Rotterdam of het Aviodrome?

Let wel op dat je na het bestellen van de kaartjes nog wel een dag moet reserveren bij het betreffende daguitje.

Dolfinarium Harderwijk

Zeb en Tycho kijken naar de dolfijn

Een dagje dolfinarium doet het altijd goed!

Je gaat er genieten van de spetterende zeeleeuwen, de grote walrussen, de educatieve dolfijnenvoorstelling Oceanica en natuurlijk alle andere dieren!

De  dieren worden regelmatig gevoederd wat heel leuk is om te zien.  Spelen in de speeltuintjes kan natuurlijk ook.

Sweet & Scary Halloween bij Drouwenerzand

Dippieboe 2021

Elke zaterdag in oktober is er Halloween bij Drouwenerzand. Het attractiepark ligt vol met strobalen, pompoenen, vogelverschrikkers en ander Halloween decoraties.

Van 13.00 - 17.00 uur is er Sweet Halloween voor basisschool kinderen. Niet eng, maar gezellig griezelig met leuke activiteiten als pompoen uithollen en schminken.

Echt spannend wordt het vanaf 18.00 uur. Dan start de griezelparade en gaan daarna de Scare Zone 'Deranged Campsite', de Passage en Scary Inferno open. Dit is voor echte durfals... als afsluiting is er een spectaculaire vuurwerkshow!

Bij de tickets zit drinken en eten inbegrepen. En je kan ook overnachten bij Drouwenerzand.

DippieBoe bij Dippiedoe

Dippieboe 2021

De leukste Halloween voor kinderen t/m 12 jaar vier je bij DippieBoe! Dit jaar van 25 t/m 30 oktober.

​Overdag is kinderattractiepark vredig en kunnen de kinderen genieten van de leuke attracties in DippieDoe. 

Maar het wordt spannender als de schemer valt en de klok zes keer slaat. DippieDoe verandert in DippieBoe! Een park waar je heksen, vogelverschrikkers, mummies tegen kan komen!  Maar je hoeft niet bang te zijn hoor! Ze zijn niet zo heel eng!

Tijdens DippieBoe zijn alle attracties van Attractiepark DippieDoe geopend! Om 21:00 uur is het feestje voorbij.

Festival de Betovering

Festival de Betovering

Vanaf 21 t/m 29 oktober is het kunstfestival de Betovering er voor de jeugd t/m 12 jaar. Met spetterende voorstellingen en workshops op meer dan 55 locaties in en buiten Den Haag.

Op en rondom de bekende winkelstraten is er straattheater. Dus als je wilt shoppen, dan is het in de herfstvakantie een feestje in Den Haag.

Het Maritiem museum in Rotterdam

maritiem museum titanic

In de herfstvakantie heeft het Maritiem museum heel veel leuke activiteiten. Bij de familietentoonstelling 'Zeemonsters' ontdek je het monster van Loch Ness, het mega-octopus Kraken, een reuzenkrab en zeemeerminnen.

Met kleinere kinderen is de tweede verdieping een aanrader, daar is namelijk Professor Plons. Daar kunnen de kids zich uitleven op schepen in de minihavens. Ze kunnen glijden en op de boten spelen. En buiten kunnen ze ook spelen in de nagebouwde haven.

Herfst-uitjes bij Vakantie Veilingen

vakantieveilingen banner

Bij Vakantie Veilingen kun je nu bieden op verschillende daguitjes, hotel overnachtingen en zelfs knuffels of ander speelgoed. Allerlei uitjes en spulletjes om FF lekker uit-je-herfstdip te komen.

Check voordat je gaat bieden wel even tot en vanaf wanneer de tickets geldig zijn. Soms valt de datum net buiten de herfstvakantie!!

Wil je ook nog een goed doel steunen. Bekijk dan de veilingen voor Stichting Opkikker. De opbrengst van deze veilingen gaan naar hun!!

Uitjes in België herfstvakantie 2022

Dagje uit naar Plopsaland

plopsa indoor hasselt

Heerlijk een dagje weg in de herfstvakantie. kijk dan eens naar de Plopsa attractieparken. Ieder attractiepark is net een beetje anders. De bekendste is natuurlijk die in de Panne. Wist je dat je daar tegenwoordig kan overnachten in het Plopsa Hotel!

Is het wat slechter weer kies dan voor Plopsa indoor Coevorden (is in Nederland) of Plopsa indoor Hasselt.


Vind je deze pagina leuk? Klik op de knop hieronder!

(Zie je de knop niet? Log dan in op je Facebook account en/of geef Facebook toestemming om cookies te gebruiken)