De leukste uitjes in de herfstvakantie

Voor je het weet is het alweer herfstvakantie en zijn de kinderen weer een weekje thuis.  Hier kun je ideeën opdoen voor een gezellig dagje uit met kinderen, weer of geen weer.

Halloween in Heide Park

In de herfstvakantie worden er vele leuke activiteiten georganiseerd voor kinderen. Vaak staan ze in het teken van halloween of gaat het over paddestoelen en natuurlijk de herfst.

Dus trek je warme kleding aan en geniet van een gezellig dagje uit met kinderen tijdens de herfstvakantie 2020.

Wil je er helemaal op uit? Kijk dan even bij de Aanbiedingen voor de herfstvakantie.Uitjes in Nederland Herfstvakantie 2020

Oudhollandse kermis in het Zuiderzeemuseum

Meisje in een schommel schuitje

Van zaterdag 10 tot en met zondag 25 oktober is er een Oudhollandse kermis in het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen.

Tijdens deze gezellige periode genieten kinderen, ouders en grootouders ouderwets van de verschillende, gratis kermisattracties uit de jaren twintig. Zo staan er een luchtschommel, carrousel en kop van Jut. Nieuw dit jaar is de tunnelbaan, een variant op de welbekende carrousel.

Anders dan voorgaande jaren staan de attracties verspreid over het gehele buitenmuseum, zodat bezoekers voldoende afstand tot elkaar kunnen bewaren.

Herfstvakantie in NEMO

In de herfstvakantie is er van alles te doen bij Nemo! Je kan er zelf proefjes doen in het Lab of meedoen aan een onderzoek in Science Live.

Leuk zijn de demonstraties van spectaculaire experimenten die een aantal keren per dag gegeven worden.

Kun je niet naar Nemo toe maar heb je wel zin om wat proefjes te doen?

Halloween in Hellendoorn

Het naar Heksendoorn omgetoverde pretpark is vanaf zaterdag 3 oktober te bezoeken. Naast de ruim 30 attracties kun je in het Avonturenpark in oktober een theatershow met Opperheks Odelia als speciale gast bekijken.

Daarnaast zijn er diverse muzikale optredens op het park, zijn er gratis activiteiten voor kinderen tot ca. 8 jaar en openen de spookhuizen ‘Horror Hotel’ en ‘Death Lab’  hun deuren voor iedereen die wel houdt van wat extra spanning.

Echte durfals gaan naar 1 van de 3 Heksendoornavonden die plaatsvinden op 14, 17 en 24 oktober. Op die avonden is het park open tot 22:00 uur en lopen er coole scare actors in het park.

De Efteling, een dag vol sprookjes

Zeb en Tycho kijken naar de dolfijn

Heb jij zin in de bijzondere Sprookjeswereld van de Efteling? Met de herfstvakantie zijn ze natuurlijk geopend. Maar je moet wel een ticket kopen met een datum en tijdslot van aankomst.

In de Efteling is het genieten van het sprookjesbos, de magische attracties als droomvlucht en symbolica en natuurlijk de stoere achtbanen.

Naast een dagje uit kun je ook blijven slapen bij de Efteling. Lees er meer over op

Dagje uit met korting

Troy Toverland

Heb je zin in een dagje uit naar Madurodam, attractiepark Toverland of Slagharen? Bij het AD kun je kaartjes kopen met hoge korting!

En niet alleen voor deze uitjes. Er zijn ook entreekaartjes met korting voor Dierenpark Amersfoort, Dierenrijk, ZooParc Overloon, AquaZoo Leeuwarden en Safaripark Beekse Bergen.

Of ga je liever naar een klimpark, Miniworld Rotterdam, het Aviodrome of naar de Pannenkoekenboot?

Let wel op dat je na het bestellen van de kaartjes nog wel een dag moet reserveren bij het betreffende daguitje.

Geniet van de herfst bij Museumpark Orientalis

Bij Museumpark Orientalis kun je genieten van de mooie natuur. De vele bomen in het park verkleuren, binnen of buiten drink je een lekkere mok chocolademelk met wat lekkers én er zijn leuke activiteiten voor jong en oud.

Klim en klauter op de Romeinse speeltoestellen of zoek tamme kastanjes. Maak het feest compleet met de speurtocht waarbij je van alles leert over de cultuur van de mensen uit het Midden-Oosten.

In het Joodse dorp kun je zelf een kleurrijke bloem maken van keramiek of meedoen aan de workshop lampenkappen versieren. Meld je daarvoor wel aan op de website.

Dolfinarium Harderwijk

Zeb en Tycho kijken naar de dolfijn

Een dagje dolfinarium doet het altijd goed! Al is het nu een klein beetje anders dan anders door de crisis.

Helaas kunnen de meeste shows op dit moment niet gedaan worden. Met uitzondering van de grootste show Oceanica. Waar je alles leert over de onderwaterwereld en de dieren die erin leven. Natuurlijk wordt er rekening gehouden met de 1,5 meter.

De andere dieren zijn wel te bewonderen. En er wordt regelmatig gevoederd wat ook heel leuk is om te zien.  Spelen in de speeltuintjes kan natuurlijk ook.

DippieBoe bij Dippiedoe

Dippieboe 2020

De leukste Halloween voor kinderen t/m 12 jaar vier je bij DippieBoe! Dit jaar in het laatste weekend van de herfstvakantie en het laatste weekend van oktober.

​Overdag is kinderattractiepark vredig en kunnen de kinderen genieten van de leuke attracties in DippieDoe. 

Maar het wordt spannender als de schemer valt en de klok zes keer slaat. DippieDoe verandert in DippieBoe! Een park waar je heksen, vogelverschrikkers, mummies tegen kan komen!  Maar je hoeft niet bang te zijn hoor! Ze zijn niet zo heel eng!

Tijdens DippieBoe zijn alle attracties van Attractiepark DippieDoe geopend! Om 21:00 uur is het feestje voorbij.

Festival de Betovering

Vanaf vrijdag 16 t/m zaterdag 24 oktober is het kunstfestival voor de jeugd t/m 12 jaar met spetterende voorstellingen en workshops op meer dan 55 locaties in en buiten Den Haag.

Op en rondom de bekende winkelstraten is er straattheater. Dus als je wilt shoppen, dan is het in de herfstvakantie een feestje in Den Haag.

Het Maritiem museum in Rotterdam

maritiem museum titanic

In de herfstvakantie heeft het Maritiem museum heel veel leuke activiteiten. Zo kan je bij de tentoonstelling 'De Haven' het verhaal van de Rotterdamse haven leren kennen of maak een ritje in de waterbus.

Met kleinere kinderen is de tweede verdieping een aanrader, daar is namelijk Professor Plons. Daar kunnen de kids zich uitleven op schepen in de minihavens. Ze kunnen glijden en op de boten spelen. En buiten kunnen ze ook spelen in de nagebouwde haven.

Uitjes in België herfstvakantie 2020

Dagje uit naar Plopsaland

Heerlijk een daagje weg in de herfstvakantie kijk dan eens naar de Plopsa attractieparken. Ieder attractiepark is net een beetje anders. Is het wat slechter weer kies dan voor Plopsa indoor Coevorden of Plopsa indoor Hasselt.

Door Corona kan het zijn dat er wat attracties gesloten zijn. Er worden bijvoorbeeld geen shows gegeven.


Vond je deze pagina leuk? Klik op de knop hieronder!