Een dagje uit met tieners, met of zonder veel actie

Het valt soms niet mee om een dagje uit met tieners te plannen. Ze vinden alles maar saai en zitten niet te wachten op een gezellig samenzijn met het gezin.

Waterskiën, klaar voor de start

De kunst is dus om in te springen op hun interessegebieden. Ga je iets doen wat zij echt leuk vinden, dan gaan ze natuurlijk graag mee.

Actie!

Het eerste wat me te binnen schiet is dan actie! Voor activiteiten als karten, paardrijden, survival, lasergamen of paintballen zijn de meeste pubers wel te porren.

Geheide succesnummers voor tieners zijn de volgende locaties:

Mag het een ietsje minder?

GPS tocht in de natuur

Ben je wat minder van de actie, of vind je het allemaal een beetje te duur, dan zijn er ook alternatieven.

De sleutel tot succes is daarbij dat je de tieners kan betrekken bij wat je doet. Een GPS tocht is een goed voorbeeld. De tieners zullen zich al snel bemoeien met de route die via GPS moet worden gevolgd.

GPS tochten zijn er in alle soorten en maten. Voor een paar tientjes kun je al een leuke tocht maken.

Voor doe-het-zelvers is er het Geocaching, schatzoeken via GPS. Over de hele wereld zijn schatten (caches) verstopt, die je via GPS kan vinden.

Als je een schat gevonden hebt, teken je het logboek. En als er iets van waarde in de schat zit mag je dat er uitnemen als je iets van dezelfde waarde terug plaatst. Meer informatie vind je op Geocaching.nl.

Liane ging met haar gezin naar de Ardennen en deed naast andere uitjes ook een leuke GPS tocht. Lees er alles over op haar blog over leuke uitjes in de Ardennen

De leukste klimparken in Nederland en België

Tycho bij klimbos de Zeeuwse Helden

Er zijn tegenwoordig heel wat klimparken te vinden in Nederland en België. En klimmen is altijd een leuke activiteit voor het hele gezin. Want voor jonge kinderen is er vaak een laag parcours. Terwijl de tieners en volwassenen het hogerop zoeken. waar het klimmen een stuk lastiger wordt.

  • Klimbos Avontuurlijk Paasloo in Overijsel heeft 4 parcoursen en een klein parcours laag bij de grond.  Voor jong en oud zijn er veel uitdagingen in dit klimbos.  Wij probeerden hem uit, lees over onze belevenissen hier
  • Klimbos de Zeeuwse Helden ligt op Schouwen-Duiveland in Zeeland. Dit gave klimpark heeft 6 parcoursen en ligt ook nog dicht bij het strand. Kun je strand en actie met elkaar combineren. Het klimbos is één van de uitjes die wij op Schouwen-Duiveland gedaan hebben
  • PBO Outdoor Centre Hampteau in de Belgische Ardennen heeft een gaaf klimpark. Het heeft een uitdagend touwparcours tussen de bomen en tokkelbanen van 150 meter.  Liane is daar geweest met haar kinderen.  Lees haar verhaal tussen de uitjes in de Ardennen

De leukste pretparken voor tieners

Een dagje naar een pretpark doet het natuurlijk altijd goed. En dit zijn de leukste voor tieners in Nederland en net over de grens in Duitsland.

Andere uitjes

Vind andere specifieke uitjes in de verschillende categorieën onderaan de pagina Weekendje of Dagje er op uit.


Vind je deze pagina leuk? Klik op de knop hieronder!

(Zie je de knop niet? Log dan in op je Facebook account en/of geef Facebook toestemming om cookies te gebruiken)