Klimmen en klauteren in Klimrijk brabant: Een leuk uitje voor het gezin

Onder de rook van Eindhoven vind je Klimrijk Brabant. Een rustig stukje bos waar
kinderen en sportieve ouders zich helemaal kunnen uitleven hoog in en tussen de
bomen. Zet je helm maar op en ga met ons mee!

Klimpark Klimrijk met de kinderen, gezekerd en plezierig uitje met het hele gezin!

Wanneer Duuk en Lara het woordje ‘klimmen’ horen, zijn de oren altijd meteen gespitst.

Toen we dan ook vertelden dat we gingen klimmen keken ze elkaar meteen met grote ogen en open mond aan.

Klimmen vinden ze fantastisch om te doen. Elke vakantie vragen zij of er een klimbos in de buurt is.

Klimrijk Brabant is voor ons niet eens zo heel ver rijden dus het is dubbel feest deze dag. Op naar Veldhoven.

Klimrijk ligt in Veldhoven, tegen Eindhoven aan

Barbare en haar kinderen bij Klimrijk

Veldhoven ligt aan de westzijde tegen Eindhoven aan.

Je vindt Klimrijk Brabant nét iets ten zuiden van Veldhoven, vlak onder de A69 in een stukje natuur.

Het is makkelijk te bereiken via de snelweg. Vlak voor de ingang zijn voldoende parkeerplaatsen en van daaruit loop je meteen het terrein op. Je staat dan al meteen midden in het klimbos met alle actie boven je en om je heen.

Na het melden van ons bezoekje lopen we verder.

Het klimbos

Klimrijk ligt in een klein bos, tussen mooie hoge bomen.

Even oriënteren: Het terrein is een klein bos met mooie, hoge bomen.

In en tussen deze bomen vind je parcours 1 tot en met 4 en die getallen geven de moeilijkheidsgraad aan; van makkelijk naar steeds moeilijker.

Het nummer staat op een vlaggetje bij de start. Dan heb je nog nummer 5 en dat is een zipline van 100 meter.

De lengte van de routes varieert van 110 tot 200 meter en de hoogte van de routes varieert van 2 tot 10 meter in de lucht. Hoog toch?!

Kleine kinderen beklimmen het Pico Parcours in Klimrijk

Om te mogen klimmen moet je minstens 1 meter 30 lang zijn.

Maar kleine avonturiers tussen de 4 en 8 jaar die nog niet zo lang zijn, kunnen ook klimmen.

Voor hen is er het Pico Parcours. Wij vonden dat ook al echt wel een uitdagend parcours!

Als ouder loop je hier gewoon met ze mee, maar kun je ook meer afstand nemen. Ze zitten immers goed vast.

De kinderen krijgen hier een kleinere helm en een harnasje in leuke kleurtjes.

Veiligheid staat voorop

Verschillende parcoursen bij Klimrijk. Voor de kleintjes laag, en voor de oudere kinderen hoog!

Vlak naast de ingang staat een houten huisje waar je een instructievideo moet bekijken en daarna de materialen krijgt.

Er zijn een aantal dingen waar je vooraf rekening mee kunt houden. Trek dichte schoenen aan, dat is verplicht. Draag sportieve, makkelijk zittende kleding en een broek die tenminste tot de knie komt zodat de huid van je bovenbenen bedekt zijn.

Lange haren moeten in een staart of knotje. Je mag geen spullen meenemen naar boven. Sieraden moeten af, telefoons mogen niet mee. Er zijn lockers waar je je spullen in kunt leggen mocht dat nodig zijn.

Horeca

Klimrijk kheeft ook een gezellige horeca uitspanning

En in het midden van het terrein, is het horeca- en toiletgebouw.

Je kunt binnen zitten, maar de meeste mensen blijven buiten op het grote terras. En dat is natuurlijk ook veel leuker op zo’n sportief dagje uit.

Hier kijk je uit over het bos of de speeltuin. Boven je zoeven de kinderen vanaf de zipline aan je voorbij.

De kaart is voldoende uitgebreid; je bestelt hier een broodje, frietjes, soep of salade. Natuurlijk kan een zakje chips, een lekkere koek of stuk taart en een ijsje ook. Zelf je eten en drinken meenemen? Zelfs dat kan.

Klimmen maar!

De kinderen en man van Barbara zijn klaar om aan hun klimparcours te beginnen op Klimrijk

Eenmaal voorzien van een harnas en helm, kun je hier twee uur lang klimmen in de bomen (het hele programma is 150 minuten, maar dat is inclusief de instructie). Jouw eindtijd stempelen ze op je hand.

Wij besluiten te starten met nummer 1 om te ontdekken hoe moeilijk of makkelijk dat gaat. Lara en Duuk plaatsen de glider op de kabel en trotseren de touwen. Oké, route 1 mag dan de makkelijkste zijn, je wordt meteen uitgedaagd op balans en kracht.

Deze route en ook de andere routes blijken heel gevarieerd qua uitdagingen. De stukken die je moet afleggen tussen twee bomen zijn afwisselend en leuk om te doen.

Met de zipline naar beneden, whieee

Af en toe heeft een kind een peptalk nodig van een medewerker om wat angst of onzekerheid te overwinnen en dat doen ze goed.

Hulp is altijd in de buurt omdat ereigenlijk continu wel mensen door het bos lopen die er iemand bij kunnen roepen. Aan het einde van elk parcours eindig je in netten en schuif je heel gemakkelijk je glider weer los. Kind kan de was doen!

Papa en mama gaan voor het terras en Lara en Duuk klimmen nog even door. Op route 4 haakt papa nog even aan om Duuk te kunnen bijstaan wanneer dat nodig is.

Voor Lara blijkt geen route te lastig die geniet met volle teugen. Zelf vinden we het een pittige route maar ook Duuk lukt het zelfstandig om het af te leggen. Missie geslaagd!
Ze ronden het af met een heerlijke afdaling aan de zipline.

Twee uur lang klimmen langs verschillende routes

Klimrijk heeft zoveel verschillende routes dat het voor iedereen leuk en uitdagend is

Twee uur lang hebben de kinderen heerlijk geklommen. Ze vonden alle routes uitdagend, lekker hoog, indrukwekkend en leuke onderdelen bevatten.

Zoals een tonnetje dat je zelf vooruit moet trekken. Duuk is 1 meter 40 lang en de stappen die je moet zetten zijn soms wel heel groot voor die lengte. Maar het is hem gelukt!

Eigenlijk is het wel zo dat je de kinderen gewoon op parcours 1 tot en met 5 hun gang kan laten gaan. Het handige van de oplopende moeilijkheidsgraad is, dat ze zelf wel aanvoelen of ze verder moeten gaan.

Een ouder gooit een touw naar zijn kind om haar te begeleiden aan de zipline

Gaat nummer 3 moeizaam en heb je nog tijd over? Ga dan lekker een tweede keer over een parcours en laat nummer 4 voor wat het is. Als ouder moet je ook niet te veel in willen grijpen: hulp is altijd in de buurt en de medewerkers weten precies wat ze moeten doen of zeggen.

We sluiten af met friet en een ijsje en kijken nog naar wat kinderen die voorbij zoeven. Soms blijft er een halverwege iemand hangen.

Her en der hangen touwen klaar om naar boven te gooien en iemand verder te trekken. Dat vinden de kinderen ook leuk.Wij hebben een leuke middag gehad en komen graag een keertje terug.

Netten Adventure

De kids in hett Netten Adventure

Naast het klimbos en aan het terras, is een grote speeltuin om lekker te bewegen. Woon je in de buurt, dan is dit zomaar een fijne plek om naartoe te gaan met je kleine.

Dan is er nog het Netten Adventure. Dit is een grote stellage met gespannen netten waarin je kunt springen, balanceren, klimmen en glijden.

Hier zijn glijbanen in verwerkt en er liggen grote ballen om te gooien. Het heeft 4 verschillende verdiepingen met hoogtes van 2 tot 8 meter. Iedereen vanaf 4 jaar oud kan zich hierin uitleven. Dus ook volwassenen..;)

Nieuw: Boulderen op Klimrijk!

De dochter van Barbara probeert het nieuwe Boulderparcours van Klimrijk uit

Helemaal nieuw is het Boulderen. Boulderen is een klimvorm waarbij je meestal op wat lagere hoogtes klimt, zonder zekeringen, touwen of harnassen.

Je gaat niet omhoog maar juist van links naar rechts. En als je wilt een beetje omhoog.

Ben je tussen de 4 en 12 jaar oud dan kun je op zes verschillende rotsen jezelf hier uitdagen. Op de klimrotsen vind je grepen met verschillende moeilijkheidsgraden.

Juist wat last van hoogtevrees? Dan zijn de kleinere rotsen perfect voor jouw boulderavontuur! De hoogste rots is 3 meter hoog.

Goed en leuk om te weten

Boulderen en op de achtergrond het Netten Adventure. Je kunt verschillende kaartjes kopen, en parcoursen individueel of gecombineerd doen.

Het klimmen kost 23,95 euro vanaf 14 jaar en ben je nog geen 14 jaar dan kost het 20,95
euro. Netten Adventure en Boulderen kost 12,95 euro. Boek je ze samen dan krijg je 5 euro korting (20,90 euro). Parkeren kost 4 euro.

De klimparcours van Klimrijk Brabant zijn gebouwd zonder schade aan te brengen aan de bomen of de omgeving. Zij dragen de welverdiende titel ‘ecologisch klimbos’ dan ook met trots.

Er zijn nog andere activiteiten mogelijk. Lasergamen en quadrijden bijvoorbeeld. Op de site vind je alle mogelijke activiteiten en kun je meteen reserveren.

Wij hadden een topdag!

Vind je deze pagina leuk? Klik op de knop hieronder!

(Zie je de knop niet? Log dan in op je Facebook account en/of geef Facebook toestemming om cookies te gebruiken)