Outdoor Center Värmland, actieve vakantie met het gezin in de Zweedse bossen

Wil je met de kinderen een actieve vakantie in de rustgevende Zweedse natuur beleven? Dan heeft Outdoor Center Värmland het perfecte programma, geheel naar jullie wens.

Je eigen eten maken op een kampvuur

De prachtige provincie Värmland ligt in het Westen van Zweden, tegen de Noorse grens. En het is één groot natuurgebied, met bossen, rivieren en meren.

Dit is de perfecte plek om heerlijk tot rust te komen in de natuur. Maar ook om een actieve vakantie met het gezin in Zweden te beleven.

Cor en Bianca runnen hier de organisatie Outdoor Center Värmland en bieden mooie reizen voor gezinnen aan. In samenwerking met 3 gezinnen bieden ze hele leuke actieve vakanties aan, helemaal naar jullie wens.

3 Nederlandse families in Zweden

Vlot met huisje in Zweden

Min of meer onafhankelijk van elkaar zijn 3 gezinnen vanaf 2012 naar Zweden geëmigreerd. Om de hectiek te ontvluchten, de rust op te zoeken en om daar iets op te bouwen.

Zij bevinden zich op 3 verschillende, strategische locaties in Värmland, en besloten de krachten te bundelen.

Hierdoor kunnen zij actieve vakanties aanbieden naar ieders wens. Trekkend, fietsend of peddelend van de ene locatie naar de ander. Of juist vanuit één locatie activiteiten ondernemend.

Vrijwel alle activiteiten zijn op kinderen gericht.

Terug naar de natuur in Zweden

Wandelen met opdrachten in de Zweedse natuur

Wat is er nu leuker dan zelf vuur maken, vlotten bouwen, survivalactiviteiten enzovoort? Heerlijk in alle vrijheid in de natuur.

Kinderen vinden het fantastisch om met elkaar aan de slag te gaan. Zonder elkaar kan je immers geen vlot maken. Of een vuur of een shelter bouwen. Je hebt elkaar nodig.

Je gaat dus aan de slag met het hele gezin. Of met meerdere gezinnen bij elkaar.

Vriendjes zijn heel snel gemaakt, en de kinderen zullen nog jaren napraten over hun avonturen in Zweden.

Outdoor camping Oldskool

Om het kampvuur bij Outdoorcamping Oldskool

Uitvalsbasis voor de activiteiten is outdoorcamping Oldskool. Hier staan ingerichte tenten die je kan huren.  Natuurlijk kun je ook met je eigen kampeermiddel komen.  Er is ook een 4-persoons trekkershut te huur en 2 appartementen voor respectievelijk 4 personen en 6-8 personen.

Oldskool is een overzichtelijke en gemoedelijke camping in de buurt van Höje, 15 km vanaf Munkfors. Het ligt in een bosrijke omgeving, vlakbij de rivier de Klarälven.

Voor de kleinere jeugd is hier een trampoline en wat speeltoestellen. Voor de grotere jeugd is er een volleybalveld en een gezellige vuurplek.

Omgeven door eindeloze bossen en meren is dit de perfecte
uitvalsbasis voor avontuurlijke vakanties en outdoor activiteiten.
Hier kunnen de kinderen zich heerlijk uitleven.

Verschillende programma's mogelijk

Klaar om te vertrekken met de kajak.

Na aankomst bij camping Oldskool zijn er verschillende programma´s mogelijk. Zowel voor de gezinnen met kinderen onder de 12 als gezinnen met oudere jeugd. De programma’s kunnen eventueel nog aangepast worden met andere onderdelen, als jullie daar meer zin in hebben.

Er zijn activiteiten op en rond de camping, maar je kan ook de wildernis intrekken.

Kortom, de mogelijkheden zijn eindeloos. De organisatie is heel flexibel, en de medewerkers heel geduldig. De gidsen die jullie begeleiden weten heel veel van de natuur (sporen e.d). En zijn erg op kinderen gericht.

Alles kon en niets moest, ideaal!

Leuk, zo'n activiteitenprogramma, maar we wilden liever slapen op één plek. In overleg konden we toen ook gewoon vanaf de camping de activiteiten doen.

En eenmaal ter plekke bleek dat alles kon en niets moest.

Tafeltennissen, snookeren, hout verzamelen, vuurtje stoken, het weerwolf spel, samen barbecueën, noem maar op.

Zweden is een mooi land, de dagen zijn lang, de mensen die met ons meededen waren geweldig.

We waren in principe met drie gezinnen met 8 kinderen van 10 – 18 jaar en die kinderen leerden elkaar heel goed kennen.

Ze hebben allemaal een super-vakantie gehad.

Petra Hogendoorn

Hieronder een voorbeeld van 2 programma's.

Actief programma met jonge kinderen (4-12 jaar)

Bij dit programma overnacht je telkens op de Camping.

Dag 1 = aankomstdag bij Camping Oldskool.

Dag 2  Deze dag begint om ongeveer 10.30. De hele dag staat in het teken van Expeditie Vikingsson!

Competitieve uitdagingen, spellen in Vikingstyle, opdrachten, escape-room kinderversie, oplossen van puzzles mb.v. het runenalfabet, schieten op het Jagerspad.  Inclusief lunch.

Dag 3 Survivalactiviteiten met een outdoorinstructeur op een prachtige locatie midden in het bos. Onderkomen bouwen, kaart en kompas lezen. Lunch: Veilig fikkie leren stoken en hamburgers bakken.... mmmm.... In de loop van de dag een bezoek aan de watervallen. (Brattfallet) . 

Via een touwbrug over het water

Dag 4 Vandaag gaan jullie een mooie route fietsen. De kortste route voert je door het bos, een stukje over de beroemde Klaralvsbanan (vroeger het oude spoorlijntje van Karlstad naar Hagfors i.v.m. de staalindustrie), door Råda en uiteindelijk langs een meertje waar jullie nog even kunnen zwemmen.

Dag 5 Kindervlottendag – we hebben een prachtig meer uitgekozen, waar de kinderen eindeloos kunnen lopen, voordat het diep wordt. Wel zo veilig…

Hier gaan we het vlot in elkaar zetten en daarna gaan we het vlot uitproberen. Ook nemen we kano’s en kajaks mee. Lunch: pannenkoeken bakken.

’s Middags kunnen we vissen met onze zelf gemaakte hengel. En we gaan (voor de liefhebbers) een rondje met de boot. De kinderen kunnen in de boot … en op de banaan….!

Dag 6 De dag voor het gezin zelf. Jullie hijsen je aan boord van een kano. Met de kano varen jullie een stukje de beroemde rivier "de Klarälven" af.

Onderweg is er voldoende tijd om te vissen of te zwemmen. Er zijn genoeg eilandjes of zandbanken om even aan te leggen. Zelf zorg je voor lunch. Je krijgt een kaart mee.

Dag 7 Oriëntatieloop. Met een gids lopen jullie over een schitterend parcours.  Door trollen en kaboutergebied. Pas op voor de heks! Bij de bordjes met runentekens liggen vragen en opdrachten over de natuur van Värmland.  Met behulp van het runenalfabet moet je de sleutelcode oplossen. In de schatkist zit……

Zo gaan jullie de bossen op een heel andere manier verkennen.
Onderweg krijg je een wildernislunch.

Dag 8 Helaas... het vertrek is aangebroken. Maar met een heleboel mooie herinneringen keren jullie terug naar huis.

Actief programma met tieners (vanaf 12 jaar)

Bomen klimmen, altijd leuk!

Dag 1 Aankomstdag bij Camping Oldskool.

Dag 2 MTB tocht – (gewone fiets met 7 versnellingen zijn er ook)

We hebben verschillende routes uitgezet. De kortste route (voornamelijk downhill) loopt vanaf de basis van Outdoor Center Värmland.  Door het bos, een stukje over de beroemde Klaralvsbanan (vroeger het oude spoorlijntje van Karlstad naar Hagfors), door Råda en uiteindelijk langs een meertje waar jullie nog even kunnen zwemmen. Je krijgt een kaart mee en zorgt zelf voor lunch

Dag 4 Een dag op het vlot en een tiny huisje

Vandaag hijsen jullie je aan boord van een vlot, waar ook een motortje op zit. Er is een keukentje in het tiny huisje met een gasstelletje. Ook een zitje. En een toiletje. Buiten staat een picknick bank.

Jullie kunnen 2 meren overcruisen. Je krijgt een kaart mee met mooie plekjes om aan te meren. Er is ook een strandje op 1 van de meren.

Je zorgt zelf voor eten. Om ongeveer 18.00 uur meer je weer aan.

Dag 3 Kanotocht

Jullie worden naar Ekshärad gebracht. Van hier uit vaar je met de kano een stukje de beroemde rivier "de Klarälven" af.  Onderweg is er voldoende tijd om te vissen of te zwemmen. Er zijn genoeg eilandjes of zandbanken om even aan te leggen.

Zelf zorg je voor lunch. Je krijgt een kaart mee. (De tocht duurt ongeveer 3,5 uur inclusief lunch. Maar je kan er ook 6 – 7 uur over doen)

Met de mountainbike op pad in Zweden

Dag 5 Een gegidste hike met overnachting in een beschermd natuurgebied – Spannend!!

Vandaag trek je de wandelschoenen aan en ga je, met een gids, diep het bos in. Daar ga je op zoek naar dierensporen, leer je kaart lezen en omgaan met een kompas, leer je vuur maken en voedsel verzamelen in de natuur, gaan we goud zoeken.  En nog veel meer!!

Zelf voor lunch zorgen. Wij zorgen voor 1 x ontbijt en 1 x diner.

’s Avonds, na het opbouwen van het kamp, nog pijl en boog schieten (en de buks) en later bij het kampvuur: marshmallows en uiteraard een spannend verhaal!

Dag 6 Geocaching

Na het ontbijt en het opbreken van het kamp, gaan jullie van start. Jullie krijgen eerst een duidelijke uitleg. Onderweg opdrachten, puzzles, travelstones en uiteindelijk het oplossen en het ontcijferen van de schat!

De route voert jullie door het mooiste stuk van dat gebied.  Inclusief een blote voetenpad, waterval, stroomversnellinkjes en een stukje “blind” lopen… Volg de aanwijzingen en alles komt goed!

Dag 7 Waterfun, een fantastische dag op het water

Instructeur Sean neemt jullie mee het water op en leert jullie de fijne kneepjes van het vak. Je gaat waterskiën, boarden en aan het einde van de dag nog een paar rondjes tuben. Deze dag is inclusief lunch.

Of…

Een begeleide quadtocht.

We rijden op grüswegen door de schitterende natuur van Värmland in de ruime omgeving van Oldskool.

We gaan op zoek naar mooie plekjes en vergezichten… Ook krijg je een uitleg over het werken van de waterkrachtcentrales en de infrastructuur van Värmland ten tijde van de staalindustrie.

Koffie/thee/fanta met wat lekkers (inclusief)

Dag 8 Helaas.... Aan alles komt een eind. Maar met een rugzak vol fantastische herinneringen keren jullie terug naar huis.

Meer Informatie?

Alle velden met een sterretje zijn verplicht

Herfst in Zweden - Värmland

Bushcraft in zweden

In de herfstvakantie van 18-10-2020 tot 25-10 2020 kun je vakantie komen vieren in de prachtige natuur van Zweden. Outdoor Center Värmland heeft een gaaf programma samengesteld!

Logeren kan er in een huisje of appartement. Het herfstprogramma ziet er zo uit:

Zondag – aankomst in het appartement bij Oldskool Accomodations.

Maandag – MTB route

Een mooie route in de omgeving. Door bos, over heuvels en dalen. Ook een stukje over de beroemde Klarälvsbanan. (Het fietstraject tussen Uddeholm en Karlstad. Deze is aangelegd op de oude spoorlijn, die dienst deed ten tijde van de staalindustrie.)  Je krijgt een kaart mee. Zelf voor lunch zorgen.

’s Avonds een reflectietocht in het donkere bos. Met hoofdlampen op. Na afloop warme chocolademelk en wat lekkers. Ook in het donkere enge bos…. En uiteraard een spannend verhaal…….

Dinsdag – Survivaldag op een prachtige locatie. Midden in het bos. Er stroomt ook een beek op het terrein.    Lunch inclusief.

We leren jullie om op verschillende manieren:

  • een vuur te maken (ook als het regent)
  • een onderkomen te bouwen
  • en om water te zuiveren

En we gaan met pijl en boog en met de buks leren schieten.

Woensdag – Een bezoek aan het elandenpark bij Ekshärad. Aansluitend rijden jullie naar de waterval in de buurt. Daar kan je lunchen. (Zelf verzorgen)

Vervolgens worden jullie verwacht bij een paardenranch in de omgeving en gaan jullie met paard en wagen (huifkar) een mooie route rijden en onderweg grillen. Jullie mogen zelf meehelpen met het voorbereiden en na afloop mogen jullie ook weer meehelpen. Grill inclusief

Donderdag – Een prachtige hike in beschermd natuurgebied. Een schitterend stuk natuur. We beginnen met een spannend verhaal. Wat zich natuurlijk afspeelt in het bos. Gedurende de tocht, komen er vragen en opdrachten.

Ook leren we met kaart en kompas te werken en gaan we een stukje (blind) lopen met coördinaten. (dwz. Geen bestaande route). Lunch inclusief.

Vrijdag – Een mooie begeleide quadtocht in de omgeving. Lunch inclusief.

Aan het einde van de middag rijden jullie naar het ijscafé in de buurt. Die hebben we afgehuurd. We gaan daar een high tea doen met een “lichte” maaltijd erin verwerkt. Wat Oud-Hollandsche/Zweedse spelletjes en na afloop een fakkeltocht in de omgeving.

Zaterdag –  Een dag op het vlot en een tiny huisje

Vandaag hijsen jullie je aan boord van een vlot, waar ook een motortje op zit. Er is een keukentje in het tiny huisje met een gasstelletje. Ook een zitje. En een toiletje. Buiten staat een picknick bank.

Jullie kunnen 2 meren overcruisen. Je krijgt een kaart mee met mooie plekjes om aan te meren.

Er is ook een strandje op 1 van de meren. Je zorgt zelf voor eten.

Zondag – Helaas…. Jullie “moeten” weer vertrekken, maar… met een rugzak vol fantastische herinneringen, was dit een vakantie om nooit meer te vergeten!!

Kom jij met je gezin spelen in de natuur? Deze reis is geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar. Voor meer informatie kun je het bovenstaande formulier invullen.


Vind je deze pagina leuk? Klik op de knop hieronder!

(Zie je de knop niet? Log dan in op je Facebook account en/of geef Facebook toestemming om cookies te gebruiken)