Outdoor Center Värmland, actieve vakantie met het gezin in de Zweedse natuur

Wil je met de kinderen een actieve vakantie in de rustgevende Zweedse natuur beleven? Dan zit je bij Outdoor Center Värmland helemaal goed.

Outdoor Center Värmland meisje in het klimnet

De prachtige provincie Värmland ligt in het Westen van Zweden, tegen de Noorse grens. Het wordt ook wel klein Canada genoemd: één groot natuurgebied, met bossen, rivieren en meren.

Dit is de perfecte plek om heerlijk tot rust te komen in de natuur. Maar ook om een actieve vakantie met het gezin in Zweden te beleven.

Kor en Bianca runnen hier de organisatie Outdoor Center Värmland. Zij bieden tal van activiteiten op een gezellige, persoonlijke, kleinschalige manier, wat veel gasten weten te waarderen.

Terug naar de natuur in Zweden

Met de mountainbike op pad in Zweden

Wat is er nu leuker dan vuur maken of speuren in het bos op zoek naar aanwijzingen.

Ga klimmen en klauteren op een survivalbaan en neem daarna een verkoelende duik in een meertje.

Je gaat aan de slag met het hele gezin. Of met meerdere gezinnen bij elkaar.

Vriendjes zijn heel snel gemaakt, en de kinderen zullen nog jaren napraten over hun avonturen in de natuur in Zweden.

Verschillende Budget Outdoorpacks

Klimmen op de klimwand

Outdoor Center Värmland biedt naast fietsverhuur en losse activiteiten ook mooie Budget Outdoor packs aan voor gezinnen met kinderen in alle leeftijden.

Deze Outdoor packs bestaan uit een verzameling van activiteiten over meerdere dagen.

Diverse activiteiten nemen een dagdeel in beslag en niet de gehele dag. Daardoor is er naast het activiteiten programma ook tijd voor jezelf. Om de omgeving te verkennen, lekker te luieren of een heerlijke duik te nemen in één van de vele meren.

Dit is dus een ideale combi van actief bezig zijn en heerlijk uitrusten en ontdekken.

Voorbeeld: Outdoor pack Björn

Dit outdoor pack bestaat uit de volgende activiteiten :

Boogschieten bij Outdoor Center Värmland

Vikinggames (dagdeel)

Boogschieten, schieten met pistool en buks (kogels en airsoft), blaaspijltjes en nog veel meer. Een activiteit om niet snel te vergeten.

Mountainbike/fiets

De gehele dag de beschikking over een mtb of een gewone fiets met versnellingen. Verken de omgeving of volg één van de mooie routes.

Kano speurtocht (dagdeel)

Op een mooie locatie, ga je met behulp van een kaart en aanwijzingen op speurtocht. En hierbij ga je een opdracht proberen op te lossen. Onderweg misschien nog even uitrusten of een duik nemen.

Geocache/gps oriëntatietocht  (dagdeel)

Je kunt een keus maken uit diverse routes, variërend van kort, lang, makkelijk, moeilijk! Met diverse thema’s zoals de Viking - of de Pippi Langkous route! Naast het denkwerk genieten van de omgeving.

Alles kon en niets moest, ideaal!

We hebben een fantastische week gehad! Kor en Bianca zijn heel gastvrij en de activiteiten waren goed georganiseerd.

Wij hebben drie dochters in de leeftijd van 6 tot 9 jaar en die vonden het ook geweldig! De activiteiten waren mooi afwisselend met een groep en met alleen het gezin.

Wij kunnen niet kiezen welke activiteit wij het leukst vonden!
Ga zo door, Kor en Bianca!

Alys

Survivalbaan (dagdeel)

Onder begeleiding van een gedipl. survivalrun instructeur op een echte survivalbaan worden je de basisklimtechnieken van de survival bijgebracht, voetklem, swingover, apenhang alles komt aan bod.

Klootschieten (dagdeel)

Dit oud Hollandse spel voert je over een leuke landweg in de Zweedse natuur. Leg een parcours af in zo weinig mogelijk worpen door onderarms te gooien.

Korte Hike met bushcraft basics en overnachting buiten

Een mooie hike ( ongeveer 4 km) richting overnachtingslocatie, op locatie de uitleg over hoe te overleven in de natuur ( bushcraft basics), daarna kamp opslaan en overnachten in de natuur.

Bij alle activiteiten zit koffie, thee, limonade en fika (lekkernij) inbegrepen, met uitzondering van de mtb/fiets activiteit. Bij de korte hike met bushcraft basics en overnachting zit naast de koffie, thee en limonade ook een outdoor maaltijd en ontbijt inbegrepen.

Met een rugzak vol fantastische herinneringen, wordt dit een vakantie om nooit te vergeten!

Ben je nieuwsgierig geworden? Kijk dan voor onze mogelijkheden op onze website:

Het verblijf kunnen Kor en Bianca voor je regelen bij één van hun directe partners in de omgeving. Maar natuurlijk mag je dat ook zelf doen.

Maar wie zijn nu eigenlijk Kor en Bianca?

Kor en Bianca met de kinderen

Kor en Bianca zijn afkomstig uit het hoge noorden van Nederland, Friesland
om precies te zijn. Sinds 2019 hebben ze een vakantiehuis in Zweden en in Juli 2021 deed zich de kans voor om het mooie en goedlopende Outdoor Center Värmland over te nemen.

Samen met hun 2 kinderen hebben ze de stap genomen om zich definitief te gaan vestigen in Edebäck Zweden.

Het buitensporten, buiten bezig zijn loopt als een rode draad door hun leven dus dit was een unieke kans om van hun hobby hun werk te maken. Voeg daarbij de wonderschone natuur en de heerlijke rust toe en dan heb je een prachtige combinatie.

Deze beleving willen zij hun gasten ook graag meegeven als ze deelnemen aan de activiteiten. Samen dingen doen, grenzen verleggen en herinneringen maken. Wat wil je nog meer!!!

Op stap met de groep in de Zweedse natuur

Vind je deze pagina leuk? Klik op de knop hieronder!

(Zie je de knop niet? Log dan in op je Facebook account en/of geef Facebook toestemming om cookies te gebruiken)