Familiereizen in Zuid Afrika, de mooiste rondreizen met kinderen

Zuid-Afrika is een prachtig land voor een rondreis met kinderen. En er zijn verschillende reisorganisaties die familiereizen in Zuid-Afrika aanbieden. Bekijk ons overzicht en maak jouw keuze.

Bij een rondreis in Zuid-Afrika moet je soms even helpen bij een pontje

Zuid-Afrika spreekt velen tot de verbeelding. Van het beroemde Krugerpark in het Noord-Oosten, tot de beroemde stad Kaapstad met zijn tafelberg en pinguïns bij de Kaap.

Wij waren er zelf in 2009, met onze nog jonge kinderen, een prachtige ervaring. Waarbij we ook keuzes hebben moeten maken wat we op de rondreis zouden bezoeken. Op de pagina Zuid-Afrika met kinderen lees je wat er in de verschillende gebieden te doen is

Verschillende reisorganisaties bieden prachtige familiereizen in Zuid-Afrika. Ieder net even anders. Jouw keuze zal afhangen van de leeftijd van je kinderen, maar ook van je voorkeuren. Begin eerst met een keuze tussen

Individuele reizen in Zuid Afrika met kinderen

Zuid Afrika is een prima land om zelf met een huurauto te ontdekken. Zolang je wegblijft uit de achterbuurten is er weinig gevaar. Wel kunnen de afstanden groot zijn, en is het aan te raden om accommodaties van te voren te regelen.

Mijn advies is dus om zeker een deskundige reisorganisatie in te schakelen, zoals wij zelf ook gedaan hebben. Of gaan logeren bij een mooie Lodge die door Nederlanders gerund wordt.  Hieronder zie je de individuele rondreizen met kinderen in Zuid-Afrika die ik kan aanbevelen.

Riksja Family Zuid-Afrika

Riksja Family Zuid Afrika heeft diverse individuele rondreizen door Zuid Afrika. Met een huurauto reis je met je eigen gezin op eigen tempo door het land. Je verblijft in leuke kleinschalige, verzorgde accommodaties.

Bij Riksja Family Zuid Afrika kan je zelf je reis samenstellen met behulp van bouwstenen.
Dit zijn korte reizen van een aantal dagen die je zelf aan elkaar rijgt tot een complete rondreis.

Naast bouwstenen hebben ze ook een aantal voorbeeld rondreizen samengesteld, welke speciaal samengesteld zijn voor gezinnen met kinderen tot 12 jaar.

Tijdens de 16 daagse rondreis Rondje Kaap beleef je op je eigen tempo de groene zuidkust. Je rondreis begint met een voettocht door het verleden van Kaapstad en wordt vervolgd met een tocht op een tweewieler door het Kaapse wijnland.

Je ontdekt het boerenleven op een "boerderie" met struisvogels. Daarna ga je in een 4x4 met ranger op een spannende safari in het malaria-vrije West Kaap. Tenslotte sluit je je rondreis af met een paar relaxte dagen aan het strand in Houtbaai.

De reis Olifantspoor naar Walvisbaai is geschikt voor kinderen van 2 tot 12 jaar. Deze 21-daagse reis neemt je een stukje verder mee langs de kust van Zuid Afrika en start aan de voet van de Tafelberg in Kaapstad.

Stap op de fiets en verken samen met de kids het bekendste wijngebied van Zuid-Afrika. Je gaat walvissen spotten in Plettenberg Bay en vervolgens ga je op een spannende self-drive safari in Addo olifantenpark. Uiteindelijk sluit je je reis relaxt af met een paar dagen aan het strand in Houtbaai.

Naast bovenstaande reizen heeft Riksja nog een paar rondreizen in Zuid-Afrika samengesteld. Bekijk ze op hun website

Travelnauts - Experts in verre gezinsreizen

Jongen in Zuid Afrika voor de giraffen

Travelnauts biedt gezinnen echt avontuurlijke reizen zonder zorgen. In Zuid-Afrika hebben zij maar liefst 12 verschillende individuele gezinsreizen samengesteld.

Zo is de reis Steden, nijlpaarden, uitgestrekte baaien in Zuid-Afrika  geschikt voor gezinnen die alle highlights willen zien, maar toch in een redelijk rustig tempo willen reizen. In deze reis bezoek je zowel Kaapstad en omgeving, de Tuinroute, mooie stranden, maar ook het Krugerpark en de wetlands van St. Lucia.

Maar er zijn ook reizen die alleen de Kaapstreek bezoeken. Of juist alleen het noorden, in de regio van het Krugerpark.

Alle reizen worden geheel op maat uitgewerkt en in Zuid-Afrika is genoeg te doen voor kinderen van alle leeftijden. Je kan kiezen uit verschillende typen accommodatie, en ook een camper-reis is mogelijk.

Kijk bij het overzicht van Zuid-Afrika reizen, en laat Travelnauts je verder adviseren.

Kids safari bij Kololo Game Reserve

Kids Safari in Zuid Afrika

De meeste wildparken in Zuid-Afrika zijn niet ingesteld op de komst van kinderen. Hoe anders is dat bij Kololo Game Reserve. Hier zijn kinderen meer dan welkom voor een kindvriendelijke safari. En deze prachtige lodge is in handen van de Nederlanders Ton en Yvonne Jansen.

Het park ligt in de Limpopo regio boven Johannesburg. Deze regio is malaria vrij, dus ook voor jonge kinderen heel goed te doen.

Binnen het afgeschermde gebied van Kololo Game Reserve komt alleen het veilige wild voor. Giraffen, antilopen, zebra's, gnoes enzovoorts. Het gevaarlijke wild, waaronder de Big 5, bevindt zich achter het hek, in Welgevonden Game Reserve.

Het unieke is echter dat het terras van het prachtige restaurant uitzicht biedt over de grasvelden van Welgevonden. Met een beetje mazzel spot je dus de Big 5 zo vanaf dat terras!

Overnachten doe je er in chalets voor 2, 4 of 6 personen die midden in de bush liggen, waar je dus met geluk het veilige wild kunt tegenkomen.

Local Hero Travel

Dammetje bouwen in de rivier bij Drakensbergen

De beste reis-experts zijn locals. Bij Local Hero Travel wordt je reis dan ook uitgestippeld door een lokale held.

Deze lokale held brengt je ook in contact met de locals. Zo zien je kinderen hoe hun leeftijdsgenoten in Zuid-Afrika leven.

Jullie bezoeken een township, doen de Panoramaroute bij Drakensbergen, en natuurlijk ook Kruger National Park.

Lees meer over deze gezinsreis in Zuid-Afrika, en pas hem met de lokale held aan aan jullie wensen.

SNP Travelkids - Zuid-Afrika

Leeuwtje aaien in Zuid-Afrika

Tijdens de 15-daagse individuele reis KwaZulu-Natal & Kruger met de kids, rij je met een huurauto vanuit Johannesburg naar het Kruger Nationaal Park.

Daarna vervolgt je de reis naar Graskop en Swaziland om te eindigen in St Lucia.

Ooit walvissen gezien? Ook dat kan je beleven tijdens deze prachtige reis!! Tenminste, als je in het goede jaargetijde zit.

Ook bijzonder is de groepsreis naar Swaziland en Zuid-Afrika. Deze reis staat vol van de activiteiten, die je met je nieuwe vriendjes uit de groep maakt. Wat dacht je van "Tuben", een cheetah aaien en op zoek naar de dieren met een ranger.

Lees hieronder wat de reizen van SNP Travelkids zo bijzonder maakt.

Groepsreizen met kinderen in Zuid-Afrika

Ik kan me goed voorstellen dat je toch liever georganiseerd in een groep reist. Dan reis je zorgeloos en hebben de kids speelkameraadjes gedurende de hele vakantie.

Er zijn hele leuke groepsrondreizen in Zuid Afrika, al geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar:

Koning Aap familiereizen

Meisje in Zuid-Afrika

Koning Aap familie heeft 2 reizen die je Zuid-Afrika echt laten beleven. Ze zijn geschikt voor gezinnen met kinderen vanaf 4 jaar.

De 23-daagse reis Cultuur en Natuur in Zuid-Afrika begint in Johannesburg om vervolgens een bezoek te brengen aan de diepe Blyde River Canyon.

Dan gaat de reis naar Kruger National Park en vervolgens naar Swaziland (ook Eswatini genoemd) naar het Mlilwane Wild Reservaat, de prachtige stranden van Kwazulu Natal, de majestueuze Drakensbergen, Lesotho, Addo Nationaal Park, Graaff Reinet, het Tsitsikamma Nationaal Park, Hermanus en Kaapstad.

Een prachtige reis waarbij je vele wildparken bezoekt en zult genieten van de mooie cultuur en natuur. Natuurlijk mag de braai niet ontbreken!

Heb je wat minder tijd? Kies dan voor de 15-daagse reis langs Kruger, Swaziland en Drakensbergen, of de 15-daagse reis langs Kaapstad, de Tuinroute en Kruger.

Djoser Family

Struisvogels voeren

Helaas is Djoser Junior gestopt met de reizen voor de allerjongsten (van 1 tot 5 jaar). Er zijn nu alleen nog reizen in de schoolvakanties. De groepen bestaan meestal uit 4 of 5 gezinnen:

De 15-daagse reis voor kinderen van 4 t/m 14 jaar brengt je in Kaapstad waar je voldoende tijd hebt om een bezoek te brengen aan Robbeneiland en de tafelberg.

Via Swellendam, een historische plaatsje nabij de Breede Rivier waar nog vele oud Hollandsche huizen in het straatbeeld staan, reis je naar Plettenberg Bay. Hier verblijf je in een comfortabel hotel vlakbij het strand.

In Addo NP ga je wild spotten. Het hele gezin zal genieten van de Afrikaanse olifant, verschillende antilopensoorten, zebra’s en giraffen die hier te zien zijn.

Via Oudshoorn waar de kinderen kunnen struisvogelrijden reis je terug naar Kaapstad. Lijkt mij een prachtige rondreis!

21 dagen Zuid-Afrika en Swaziland is een reis voor kinderen van 4 t/m 14 jaar langs vele hoogtepunten. Geniet van de mooie omgeving van Kaapstad en Kaap de Goede Hoop.

Maak een ritje op een struisvogel in Oudtshoorn en speur naar wilde dieren als olifanten, buffels, giraffen en leeuwen in de nationale parken Addo en Kruger.

Maak een uitstapje naar het kleinste koninkrijk van Afrika: Swaziland en spot nijlpaarden en krokodillen in het St. Lucia-moerassenreservaat.

Familieavontuur van Sawadee

Olifanten kijken

Familieavontuur heeft leuke reizen voor gezinnen met kinderen vanaf 8 jaar (sommige reizen vanaf 12 jaar) naar Zuid Afrika:

Op zoek naar de Big Five is een 20-daagse reis die in de kerst of meivakantie in 16 of 17 dagen gemaakt wordt.

Je vliegt naar Johannesburg en reist vandaar naar het Kruger National Park reist via Graskop en Blyde River Canyon. Daarna breng je een bezoek aan het Shewula Mountain Camp en het Mlilwane of Hlane Wildlife Sanctuary in Swaziland.

Terug in Zuid Afrika ga je naar Ithala Wildreservaat, St.Lucia en Hlhuhluwe Umfulozi Park, het oudste wildpark van Zuid-Afrika. Met een binnenlandse vlucht vlieg je vervolgens naar Kaapstad.

Kijk ook naar de andere familiereizen in Zuid-Afrika van Sawadee hieronder.

SNP Travelkids - Zuid-Afrika & Swaziland met de kids

Aan het strand in Zuid-Afrika

Deze 20-daagse reis heeft wat bijzondere hoogtepunten. Zo mogen de kinderen een mini-rangers cursus volgen en breng je een bezoek aan een typische Swazi-homestead.

Maar er is meer, je gaat namelijk ook 'Tuben' stroomafwaarts door de Letaba-kloof, op safari door het Kruger Nationale Park en met een ranger op zoek naar dieren. Heb je wel eens een cheeta geaaid en een Kaapse gier van heel dichtbij gezien?

Zoals bij al haar reizen heeft SNP ook hier weer bijzondere plekjes uitgezocht.


Vond je deze pagina leuk? Klik op de knop hieronder!