Vind jouw perfecte rondreis in Thailand met kinderen

Thailand is een prachtig land voor een rondreis met kinderen. Maar niet alle rondreizen zijn even kindvriendelijk. Hier een overzicht van reizen die dat wel zijn.

Wij in een Songthaew op rondreis in Thailand

Bij een rondreis maken veel mensen de fout om teveel te willen zien in een te korte tijd. Zeker als je met kinderen reist is het verstandig om rustig aan te doen. Je ziet dan meer, en de kinderen hebben tijd om ook te kunnen spelen.

Afhankelijk van hoeveel tijd je hebt, is het dus belangrijk om keuzes te maken. Wil je alle hoogtepunten zien, of focus je op enkele regio's?

De meeste rondreizen komen langs de volgende hoogtepunten:

  • Start in Bangkok
  • Naar Kanchanaburi voor de River Kwai
  • Naar de tempelstad Ayutthaya
  • Met de nachttrein naar Chiang Mai
  • Naar één van de eilanden in het Zuiden

Let bij de rondreizen in Thailand met kinderen dus vooral op de afwijkingen van die route. En natuurlijk op de specifieke onderdelen voor kinderen.

In onderstaand overzicht van kindvriendelijke rondreizen in Thailand maken we een onderscheid tussen:

Individuele gezinsrondreizen in Thailand

Riksja Family Thailand, de Thailand reizen

Riksja Family Thailand heeft diverse rondreizen door Thailand. Met leuke sfeervolle, verzorgde accommodaties met ouder- én kindvriendelijke faciliteiten. Voor verschillende leeftijden zijn er ook aparte rondreizen:

Totally Thailand is een 19-daagse reis die je het mooiste van Thailand laat zien zoals Bangkok, River Kwai, Ayutthaya, Chiang Mai, Khao Sok NP en Ko Phangan.

Thailand op je gemak is een 16-daagse reis die bijzonder geschikt is voor gezinnen met jonge kinderen. Buiten de schoolvakanties ga je in een rustig tempo langs de mooie plekjes van Zuid-Thailand.

Avontuurlijk Thailand is een 17-daagse reis voor gezinnen met kinderen vanaf 6 jaar, met leuke activiteiten. Zo ga je Bangkok verkennen op de fiets, slapen op de jungleraft aan de River Kwai, slapen in drijvende huisjes in Khao Sok NP en het park verkennen in een kano en relaxen aan het strand van Ko Samui.

Tropische Tiener Taferelen is een 16-daagse reis speciaal samengesteld voor gezinnen met tieners. Je bezoekt Bangkok, neemt de nachttrein naar Surat Thani, gaat naar het grootste regenwoud van Zuidoost-Azië: Khao Sok National Park, en verblijft aan het strand van Ko Lanta en Railay Bay.

Je kunt bij Riksja Family Thailand ook zelf je reis samenstellen door middel van bouwstenen. Op deze manier maak je de reis op maat voor het hele gezin.

Een speciale reis met Original Asia

Schommel op een Thais strand

Original Asia organiseert originele reizen naar Azië. Daarbij kom je natuurlijk langs de highlights, maar ook langs bijzondere, minder bekende plekjes.

In Thailand hebben zij de Ultieme gezinsreis voor je samengesteld. Hierbij bezoek je Bangkok, de Gouden Driehoek in het Noorden, en de eilanden in het Zuiden.

Je kan deze reis helemaal naar jullie wensen aanpassen, met de originele plekjes die jullie het meeste aanspreken.

Travelnauts

Travelnauts biedt avontuurlijke familiereizen naar Thailand zonder zorgen. Zo is ook deze hele leuke 16-daagse reis Bangkok, olifanten en stranden in Thailand met jhet gezin samengesteld: met veel avontuur, maar ook de nodige luxe.

De rondreis start in Bangkok, je brengt een bezoek aan de bekende Bridge on the River Kwai en sluit de reis af aan het strand waar je samen met de kinderen heerlijk kunt relaxen of leuke activiteiten kunt ondernemen. Daarnaast is het bezoek aan Elephant Hills in de jungle absoluut een hoogtepunt van de reis voor jong en oud.

Travelnauts biedt nog veel meer leuke familiereizen aan! Lees meer over Travelnauts of deze drieweekse avontuurlijke Thailand reis. Een overzicht van alle Travelnauts reizen in Thailand vind je hieronder.

Asiadirect rondreis: Wilde dieren en zandkastelen

Deze 16-daagse reis zal de zintuigen zeker prikkelen. Je begint met een aantal dagen in Bangkok, waar je een spannende boottocht maakt. Via de River Kwai reis je vervolgens door naar Sukhothai. Hier stap je op de fiets en ontdek je de eeuwenoude tempels.

Daarna gaat de reis naar Chiang Mai. Uiteraard zal een bezoek aan de olifanten niet ontbreken! Je leert met ze ‘praten’ en daarna mag je met ze badderen in de rivier. Je eindigt op het prachtige strand van Koh Samet waar je een prachtig zandkasteel kunt bouwen langs de branding. Of ga lekker snorkelen in het kraakheldere water!

Thailand met de allerkleinsten is een speciaal 13-daags programma ontworpen voor gezinnen met baby's en/of jonge kinderen. De reistijden zijn bewust kort gehouden, alle hotels in deze reis zijn comfortabel en met riante zwembaden. De excursies en activiteiten zijn afgestemd op iedereen in het gezin en er is ruim voldoende vrije tijd.

Van Verre Family maatwerk reizen naar Thailand

Heerlijk tuben op de rivier

Azië specialist Van Verre heeft nu ook een aparte afdeling voor familiereizen.

De landenspecialisten van Van Verre Family kennen de beste plekjes voor kinderen van alle leeftijden. En zij houden ook rekening met opa en oma, als die mee op reis gaan.

Ga in je eigen tempo langs de vele highlights van Thailand. Van de bergstammen in het Noorden tot de prachtige eilanden in het Zuiden, overal kent Van Verre Family de beste plekjes.

Groepsreizen met kinderen in Thailand

Een leuke manier om Thailand met kinderen te bezoeken is je aansluiten bij een groepsrondreis voor gezinnen. Groot voordeel is dat de kinderen de hele vakantie dezelfde vriendjes hebben. En je hoeft niets zelf te regelen, prima toch?

De meeste aanbieders trekken langs de bekende hoogtepunten, met een afsluiting aan het strand. Kijk even zorgvuldig welke reis je het meeste aanspreekt.

Familie Avontuur van Sawadee

Met Sawadee Familieavontuur naar Thailand

Familieavontuur heeft diverse reizen naar Thailand voor gezinnen met kinderen vanaf 7 jaar, zoals deze:

De 21-daagse Jungle en Parelwitte Stranden reis laat je kennis maken met de omgeving van Chiang Mai waar je een avontuurlijke trekking gaat maken. Dan reis je naar het zuiden voor een bezoek aan Bangkok, Khao Sok en Ko Phangan.

De 18-daagse luxe reis het beste van Thailand brengt je naar de hoogtepunten van Thailand. Je bezoekt Bangkok, Chiang Mai, Ayutthaya, Kanchanaburi met de River Kwai en Ko Samet. Bij deze reis is een keuze gemaakt uit goede hotels met zwembad.

De 21-daagse hoogtepunten van Thailand brengt je naar Bangkok, Chiang Mai, Sukhothai, Kanchanaburi en River Kwai, natuurpark Khao Yai en naar de stranden van Ko Samet.

Koning Aap Family

Koning Aap Kidz in Thailand

Bij Koning Aap Kidz ga je voor de echte bijzondere belevenissen. Ze hebben groepsrondreizen met kinderen van 4 tot 16 jaar. Maar bij sommige reizen is de minimum leeftijd 8 of 12 jaar.

De 15-daagse reis Noord Thailand Kidz is een reis langs de hoogtepunten van Thailand. Na alle indrukken kun je nog even bijkomen aan het strand op Koh Samed.

De 22-daagse reis Thailand Totaal is een reis langs de hoogtepunten met als extra een bezoek aan Chiang Rai en Khao Sok Nationaal Park. Je sluit de reis af aan de stranden van Koh Pha-Ngan.

Thailand avontuur is een 22-daagse reis op een wat rustiger tempo. Je bezoekt de hoogtepunten en als extra Chiang Rai, Sukhothai en Lampang. Deze reis eindigt op het strand van Koh Samed.

Heb je zin om wat meer Aziatische indrukken op te doen op je vakantie? Dan is de 21-daagse Vietnam, Cambodja en Thailand reis iets voor jullie.

Tijdens deze reis zie je vooral veel van Vietnam. Daar bezoek je Hanoi, ga je varen tussen de rotseilanden van de Halongbaai en bezoek je het charmante dorpje Hoi An. In Ho Chi Minh-stad bezoek je een amusementspark en een zwemparadijs. Dan gaat de reis naar de tempels van Angkor Wat in Cambodja. Na de vele indrukken kun je nog even bijkomen op het eiland Koh Samed in Thailand.

 Fox Familiereizen - Thailand Groepsreizen

Olifanten voeren

FOX Familiereizen heeft drie groepsreizen voor gezinnen met kinderen vanaf 6 jaar.

Bij de 15-daagse reis Tempels en Tuk-tuks ga je naast de hoogtepunten ook naar Phitsanulok waar je een mooie tempel bezoekt, en je bezoekt de bergstammen bij Chang Rai. Deze reis eindigt op het strand van Cha-Am

De 16-daagse Jungle & Strandenreis brengt je door jungles, waar je verblijft in een drijvend junglehotel, naar de prachtige stranden van Koh Phangan en Koh Samui.

En dan is er nog de 18-daagse Boeddha's & Bounty eilanden. Een mooie reis naar naar Bangkok, een uniek tentenkamp aan River Kwai, Chiang Mai, Krabi en het paradijselijk Koh Phi Phi!

 Djoser Junior

Olifanten

Djoser Junior heeft een 15-daagse of 21-daagse reis voor gezinnen met kinderen van 4 tot 14 jaar, langs de bekende hoogtepunten zoals hierboven beschreven.

Bij beide reizen breng je ook een bezoek aan de hoofdstad van het oude Siam: Sukhothai, en eindig je op het tropische eilandje Koh Samed.

Gezinsreizen op maat

De lokale experts van Thailand Treks

Familiereizen van Thailand Treks

Vanuit een kantoor in Chiang Mai organiseert Hans Deckers al meer dan 20 jaar prachtige reizen in Thailand.

Hij kent daarom ook de nog onbekende bijzondere plekjes. En omdat hij zelf kinderen heeft, stelt hij reizen samen die echt op de kinderen zijn afgestemd.

Dus geen lange ritten, maar wel extra activiteiten die voor jong en oud leuk zijn.

Lees snel meer over de lokale familiereizen van Thailand Treks.

KidsReizen denkt met je mee

Op bezoek bij de Long Necks

Kidsreizen helpt je om de voor jullie ideale reis door Thailand samen te stellen.

De experts van KidsReizen weten precies hoe ze jullie specifieke wensen kunnen invullen. Ze zullen veelvuldig contact met je hebben om de perfecte reis samen te stellen en alles tot in de puntjes te verzorgen.

Of je nu olifanten wilt wassen, overnachten op het water, of een Thaise bokswedstrijd wil meemaken, het kan allemaal.

Lees meer over KidsReizen en hun reizen naar Thailand hieronder.


Vond je deze pagina leuk? Klik op de knop hieronder!