De leukste dierentuinen om met kinderen te bezoeken

Heb je zin in een leuk uitje met de kids? Een dagje naar de dierentuin is superleuk en educatief. Kids leren er veel, kijk hun ogen uit en tegenwoordig kun je er ook vaak goed spelen! Lees hier meer over de leukste dierentuinen die wij bezochten.

We bekijken de grote haai bij Sea Life

Heb je zin in een grote dierentuin waar je echt een dagje op safari gaat, of hou je het liever kleinschalig? Zowel in Nederland als in België, Frankrijk en Duitsland heb je keuze genoeg.

Wij vertellen je hier graag meer over:

  1. De Beekse Bergen
  2. Blijdorp in Rotterdam
  3. Dierenrijk in Mierlo
  4. Zooparc Overloon in Brabant
  5. AquaZoo Leeuwarden
  6. Pairi Daiza in Henegouwen
  7. ZOO Antwerpen in België
  8. Safaripark Sainte-Croix in de Vogezen
  9. Kaisergarten dierenverblijf in Oberhausen
  10. Tiergarten Kleve net over de grens

Safaripark de Beekse Bergen in Nederland

Olifant in de Beekse Bergen

Wat een bijzonder park blijft dit toch. Wie hier een dagje dieren wil spotten kan op een spannende safari. Je kunt met de bus mee, of met een eigen auto gaan.

De dieren verblijven hier op zo natuurlijk mogelijke wijze. Om ze te spotten is een verrekijker handig. Wees er tegelijkertijd op voorbereid dat je in een kudde kamelen terecht kunt komen met je auto. Supergaaf!

Maar de Beekse Bergen is meer dan een safaripark. Je kunt hier ook slapen tussen de wilde dieren. De mooie Afrikaans getinte lodges en boomhutten liggen namelijk tussen twee savannes en een leeuwenvlakte in. Hoe cool is dat?

Bijna even leuk, maar iets verder van de dieren is het Vakantiepark Beekse Bergen. Een stuk goedkoper ook, en meer geschikt voor een hele week of langer.

Zowel bij het Safari resort als het vakantiepark krijg je de AttractiePas gratis. Daarmee kan je gratis naar verschillende daguitjes!

Blijdorp in Rotterdam, mooie dierentuin in de stad

Zeb en Tycho in Diergaade Blijdorp in Rotterdam

Diergaarde Blijdorp is één van de mooiste en meest populaire dierentuinen van Nederland.

Hier kun je net zo lang blijven als je wilt, en ik zou er zeker een dagdeel voor uit trekken!

Je loopt in de dierentuin door verschillende werelddelen. Zo reis je in één dag door Azië, Afrika en Noord-Amerika. De kinderen kijken overal hun ogen uit.

Vooral de Giraffes vonden mijn kinderen geweldig. Als je geluk hebt steken ze hun kop tot bij het uitkijkpunt waardoor je ze bijna kunt aaien!

Voor kids die soms willen lopen en soms willen zitten, kun je bij de ingang een wandelwagentje huren. Vanaf Centraal station is het ongeveer 15 minuten lopen naar de dierentuin, maar je kunt ook de tram pakken. In beide gevallen kom je dan uit bij de oude ingang bij de Rivierahal.

Pak je de auto: ga dan naar de nieuwere hoofdingang met groot parkeerterrein. (P1)

Dierenrijk Mierlo, Olifanten spotten bij Eindhoven

De olifanten zijn van alle kanten goed te zien en genieten van het zonnetje

Dierenrijk is een leuk uitje in Brabant voor kinderen van alle leeftijden. Je kunt hier wel 60 verschillende diersoorten ontdekken, en in mei ook heuse Dino's tijdens de Dino Weken!

De kleinschalige dierentuin is ruim opgezet en helemaal ingericht op kinderen. Hij is buggyproof en zit vol speelmogelijkheden, zoals een grote speeltuin en diverse speeltoestellen verspreid over het terrein.

Dierenrijk heeft veel mooie verblijven met grote dieren. Zo is het olifantenverblijf van allerlei hoeken te bewonderen waardoor je altijd wel een olifant kunt spotten. 

Het verblijf voor de neushoorn is recent gebouwd en is een pareltje. Om dit verblijf heen zijn veel picknickplaatsen en is er horecagelegenheid. Onze reporter Simone bezocht Dierenrijk met haar kinderen en schreef er een artikel over:

ZooParc Overloon, op de grens Brabant-Limburg

Prachtige Flamingo's in dierenpark ZooParc Overloon in Brabant

Deze mooie dierentuin ligt nog nét in Brabant, in het oosten van de provincie, vlak voor de grens van Limburg.

Giraffen, leeuwen en flamingo's: ZooParc Overloon heeft genoeg dieren om je ogen uit te kijken! Maar liefst 71 verschillende diersoorten worden hier dagelijks verzorgd.

Tegelijkertijd is de dierentuin overzichtelijk en gemoedelijk te noemen. Dit maakt het wandelen met buggy of wandelwagen ook prima mogelijk. Met als kers op de taart: de mooie en grote speeltuin om je dag mee af te sluiten!

Onze reporter Barbara bezocht de dierentuin met haar kinderen in april en was enthousiast. Lees haar verhaal hier:

AquaZoo in Leeuwarden, dierenpark in het Noorden

Het waddenzee aquarium met de hondshaai op de voorgrond

Een aanrader voor wie Friesland of Leeuwarden bezoekt: AquaZoo Leeuwarden. Dit waterrijke dierenpark is het hele jaar door geopend. 

Van zeehonden tot ringstaart maki’s en van ijsberen tot Amoer tijgers, je komt het allemaal tegen in deze dierentuin. Je moet echter soms wel goed zoeken, de verblijven zijn zo ruim en natuurlijk ingericht dat de dieren zich makkelijk schuil kunnen houden voor hun bezoekers. Tip van Flip is hier dus ook weer: verrekijker mee!

Natuurlijk zijn er ook uitdagende speelplekken voor de kinderen en organiseren ze met regelmaat leuke evenementen. 

Conchita bracht, samen met haar gezin, een bezoek aan AquaZoo Leeuwarden, lees haar verslag via de knop hieronder.

Pairi Daiza: de mooistte dierentuin van Europa

gezinsfoto-bianca-paira-daiza

Pairi Daiza is al diverse keren uitgeroepen tot de mooiste van Europa, en het is ook één van de grootsten. Je kunt Pairi Daiza vinden in Henegouwen, België.

Het park heeft 8 verschillende werelden die ieder in een eigen sfeer zijn opgebouwd. Met niet alleen dieren uit die wereld, maar ook gebouwen, begroeiing en vooral sfeer.

Het voert te ver om hier alle werelden te benoemen, maar onze favoriet is The Kingdom of Ganesha. Met tempels als in Indonesië, maar ook de Bayon tempel van Angkor Wat in Cambodja zul je herkennen.

Bianca ging er met haar gezin langs en was zeer onder de indruk. Ze schreef er het volgende artikel over:

ZOO Antwerpen, historische stadsdierentuin

ingang-antwerpen-zoo-800.jpg

Ga je op citytrip in Antwerpen met de kinderen? Dan mag een uitstapje naar ZOO Antwerpen niet ontbreken. Dit is de oudste dierentuin van België, en is dan ook cultureel erfgoed te noemen.

Sabine bezocht de dierentuin en was enthousiast. Er zijn bijzondere dieren te vinden, maar het leukst zijn misschien wel de evenementen die door het hele jaar heen georganiseerd worden in de ZOO.

Denk aan het China Light Zoo festival wat ieder jaar in de winter wordt georganiseerd. Een lichtjesfeest voor jong en oud!

Dierenpark Sainte-Croix: slapen tussen de wolven

Slapen in een luxe vakantiehuisje tussen de wolven in Sainte-Croix, Frankrijk

Tussen Straatsburg en Nancy (in de Moselle, noord-oost Frankrijk) vonden wij het prachtige Parc Animalier de Sainte-Croix: een must voor alle gezinnen met dierenliefhebbers!

Dit dierenpark vlak bij de Vogezen staat in de top 5 van mooiste dierenparken in Frankrijk. Het is met een gebied van 120 hectare veel groter dan de meeste dierenparken, en schitterend opgezet.

Het lijkt een beetje op de Nederlandse Beekse Bergen. De dieren leven op zo natuurlijk mogelijke wijze, je kan er op safari en... je kan er blijven slapen tussen de dieren!

Onze reporter Marieke ging op bezoek bij Sainte-Croix. Lees haar ervaringen hieronder:

Gratis Kaisergarten dierenverblijf in Oberhausen

Stekelvarken in Oberhausen Dierenverblijf

Oberhausen ligt in het westen van Duitsland op een uur rijden van Arnhem en is een perfecte stad voor een stedentrip met kinderen.

In Oberhausen kun je de Kaisergarten vinden, een prachtig park om heerlijk te wandelen, te ontspannen en lekker te spelen. Er is een groot meer en een leuke speeltuin voor de kinderen.

Ook heel leuk is dat er een gratis dierenverblijf in de Kaisergarten ligt. Hier zitten voornamelijk Europese dieren maar ook wat grote dieren zoals de lynx. Het is een beetje een kruising tussen een hele grote kinderboerderij en een kleine dierentuin. En voor jonge gezinnen een heel leuk en lekker goedkoop uitje.

Wandel ook nog even over de bijzondere Slinky Springs to Fame brug en naar het kasteel van Oberhausen. Lees hier meer over de stad:

Spelen in Tiergarten Kleve net over de grens

Plezier in de speeltuin van Tiergarten Kleve

Een heel betaalbare Duitse dierentuin is Tiergarten Kleve. Met 300 dieren is het een niet al te grote dierentuin. Maar leuk is hier dat je sommige dieren mag voeren en knuffelen. In de winter heb je hier het spectaculaire China Light evenement.

Onze reporter Emma ging langs bij de dierentuin in Duitsland en ontdekte dat er ook veel te spelen is.

Zo vind je bij de entree van Tiergarten Kleve direct een grote Chinese sprookjesspeeltuin. Deze nodigt meteen uit om in te spelen. Volg je de wandelroute door de dierentuin, dan vind je halverwege ook nog een kleinere speeltuin.

Lees het hele verhaal van Emma via de knop hieronder.


Vind je deze pagina leuk? Klik op de knop hieronder!

(Zie je de knop niet? Log dan in op je Facebook account en/of geef Facebook toestemming om cookies te gebruiken)