Pairi Daiza: ontdek de grootste dierentuin van Europa

Ken jij Pairi Daiza al? In deze prachtige dierentuin in België wonen maar liefst 7000 dieren van 700 diersoorten. Je kijkt je ogen uit in de 8 verschillende werelden met grote verblijven voor alle dieren. Een geweldig uitstapje voor jong en oud!

Welkom in het paradijs Paira Daiza

Pairi Daiza is de grootste dierentuin van Europa en valt regelmatig in de prijzen. Maar wat betekent Pairi Daiza eigenlijk? Letterlijk is het “gesloten tuin” in het oud Perzisch.

Maar als je het googelt zie je dat het ook paradijs betekent. En dat is het zeker. Een paradijs vol met dieren in de provincie Henegouwen, België.

De dierentuin is gebouwd rond de ruïnes van de Abdij van Cambron. Vandaar dat je ook nog de ruïnes tegenkomt in het park.

Bianca ging op uitnodiging op bezoek om deze geweldige dierentuin met haar gezin te ontdekken.

Ontdek de 8 magische werelden van Pairi Daiza

Onze favoriet, de panda in Pairi Daiza

De dierentuin is verdeeld over 8 werelden waarbij je in ieder themagebied dieren vindt die bij die wereld horen. Je hebt dan ook echt het gevoel dat je verschillende delen van onze aardbol aan het ontdekken bent.

Onze favoriete wereld is de eerste waar we doorheen liepen. In de “Middle Kingdom” verblijven de panda’s. En wij hebben al een hoop dierentuinen bezocht, maar nog nooit de panda’s gezien. Het is zo bijzonder om ze in het echt te zien!

De verblijven hier zijn heel groot en nemen je als het ware mee op een reis door China. Naast de panda's kun je onder andere exotische vogels, rode panda's en apen bewonderen.

Een babyneushoorn in Pairi Daiza

In “the Land of the Origins” vinden we de grote dieren uit Afrika en Madagaskar.

De leeuwen, gorilla's, nijlpaarden en neushoorns hebben hier ook weer prachtige verblijven. Erg leuk blijven de ringstaartmaki's en andere apen.

In deze wereld van Pairi Daiza vinden we Afrikaanse hutten waar we wat kunnen eten en drinken. Liever zin in een ijsje? Ook dat is hier verkrijgbaar!

Als we verder lopen zien we de giraffen nog staan. Ongelooflijk mooi is deze wereld.

Tempels en sneeuw in één dag

De tempel in Kingdom of Ganesha

In “the Kingdom van Ganesha" wanen we ons weer in een andere wereld. We zijn in Indonesië beland.

Er staat hier een enorme tempel met een Boeddha erin en we beklimmen een andere tempel waar de chimpansees in verblijven. Vanaf deze tempel hebben we een heel mooi uitzicht over de dierentuin.

Onze jongste wil graag door, want ze wil de pinguïns graag zien. Dat betekent dat we de kou in moeten. Het kan niet anders.

De pinguïns sloven zich graag uit

Deze wereld heet dan ook heel toepasselijk “the Land of the Cold", de pinguïns hebben een mooi verblijf waar het zelfs sneeuwt!

Als we doorlopen zien we enorme walrussen op ons afzwemmen. Wat een gaaf gezicht is dit. We staan er met onze neus bovenop hoe twee walrussen elkaar achterna zitten en (zo lijkt het) een potje tikkertje spelen.

In deze koude wereld zijn natuurlijk nog veel meer dieren die zich in dit klimaat thuis voelen. Zoals de ijsbeer en de Siberische tijger.

Voedermomenten in Pairi Daiza

Het voedermoment van de beren

We hebben geluk, als we op de helft zijn komen we erachter dat de beren gevoerd worden in “the Last Frontier”. En in Pairi Daiza hebben ze niet 3 of 4 beren. Er komen een stuk of 10 beren aangerend als de verzorgster brood in het verblijf gooit.

Deze wereld is geïnspireerd op Brits Columbia en Zuidelijk Alaska. Wat je goed kan zien aan de totempalen, de zandvlaktes en de uitgestrekte natuur. 

Er zijn allerlei voedermomenten op dit park. Op de website kan je in de gaten houden wanneer deze momenten plaatsvinden.

Van vogeltuin tot dierentuin

De ruïne uit de 17e eeuw staat nog in de dierentuin

Pairi Daiza was ooit een grote vogeltuin. En dat kan je nog steeds goed terugzien. Er zijn veel verschillende soorten vogels te bewonderen en in “Cambron Abbey” kan je een vogelshow bijwonen.

Helaas waren wij daar te laat voor. Gelukkig hebben we wel gekeken waar deze plaats zou vinden. De ruïne die erboven staat is namelijk nog van de Abdij uit de 17e eeuw.

Als je hier bent vergeet dan vooral niet om onder deze grote ruïne toren naar binnen te gaan. Als je niet bang bent voor het donker want hier vind je namelijk de nachtdieren. 

Zuid-Afrikaanse pelsrob in Pairi Daiza

Het park gaat bijna dicht en de kinderen willen ook nog naar de speeltuin. Maar voordat we die bereiken bewonderen we “Cambron by the Sea” en zien we de zeehonden zwemmen.

Bovenop een rots ligt een hele grote Zuid-Afrikaanse pelsrob. Met zijn kop in de zon. Wat een beest, hij doet niet veel, behalve zonnen. Maar toch blijf je ernaar kijken. 

Na de speeltuin hebben we nog even de tijd voor de laatste wereld. In the “Southern Cape” lopen we in Australie. En hoe leuk is dit, er is net een baby kangoeroe geboren!

We lopen door dit verblijf terug naar de uitgang. Wat een avontuur. En wat jammer dat de dag al voorbij is. 

Een snack of stijlvol lunchen?

Terras bij de zeehonden in Pairi Daiza

In elk werelddeel kun je wel wat drinken of een snack halen. Bij de accommodaties zitten zelfs hele mooie restaurants.

Zelf vind ik het echt fantastisch dat je in een dierentuin tussen de dieren aan een mooi gedekte tafel een lunch of diner kan nuttigen.

Dat is natuurlijk wel iets wat je moet doen als je er overnacht. Anders heb je geen tijd meer om de dierentuin verder te ontdekken. 

Wakker worden tussen de dieren van Pairi Daiza

Vanuit de accommodatie heb je zicht op de beren

In Pairi Daiza zijn verschillende resorts waar je kan overnachten.

In de werelddelen ‘the Last Frontier” en “ the land of the Cold” zijn verschillende accommodaties waarbij je tussen de dieren kan slapen.

Lijkt mij fantastisch en zo kan je nog veel meer van deze dierentuin genieten. De kamers zien er heel mooi uit en als het park dicht gaat mag je nog genieten van al het moois.

Pairi Daiza bestaat 30 jaar

Een grote entree voor een grote dierentuin

Inmiddels bestaat deze dierentuin al 30 jaar. Het is een grote, mooie en goed onderhouden dierentuin. Zelfs de wc’s zijn in de stijl van het werelddeel gemaakt. Zo heb ik op een wc gezeten in het aquarium. Met water in de muren.

Vanaf Rotterdam is de dierentuin ongeveer 3 uur rijden. Zoals je kunt lezen kan je overnachten op het park, maar je kan ook net als wij logeren bij Ecaulodge in Ecaussines. Hiervandaan is het maar een half uurtje rijden. 

Wil je graag naar deze dierentuin bestel je tickets dan hier: 

Wij bezochten deze dierentuin op uitnodiging van Visit Wallonia en Pairi Daiza. Bedankt voor jullie gastvrijheid, we hebben genoten!

Speeltuin in Pairi Daiza
Op de hangbrug in Pairi Daiza
De ijsbeer in Pairi Daiza

Vind je deze pagina leuk? Klik op de knop hieronder!

(Zie je de knop niet? Log dan in op je Facebook account en/of geef Facebook toestemming om cookies te gebruiken)