Ecau Lodge: logeren in de natuur met de gemakken van thuis in Henegouwen, België

Ecau Lodge is een fijne uitvalsbasis om Henegouwen te ontdekken met de kinderen in België. Dit natuurpark is klein en gemoedelijk, heeft milieuvriendelijke lodges en speelplekken.

De meiden in de lodge

Bianca verbleef op uitnodiging van Visit Wallonia in dit vriendelijke park. Een fijne plek om na een dag vol uitstapjes naar terug te keren om te relaxen.

Ecau Lodge ligt in Ecaussines, op een korte rijafstand van de meest aantrekkelijke en bezienswaardige plekken die de provincie Henegouwen te bieden heeft.

De grootste dierentuin van Europa Pairi Daiza, de hoofdstad Bergen en één van de oudste steden Doornik zijn prima aan te rijden.

De verschillende bungalows

Een Ecau Lodge

Ecau Lodge heeft bungalows voor twee of vier personen. Allemaal gemaakt van duurzaam hout en voorzien van keuken, badkamer, balkon en pelletkachel. Het verschil zit 'm vooral in de voorzieningen van ontspanning.

Bij de tweepersoonsbungalows kan je kiezen tussen een gewone badkamer of een badkamer met duobad. Ook is er een rolstoelvriendelijke bungalow.

De bungalows voor 4 personen hebben allemaal twee slaapkamers. Ook hier hebben ze de keuze tussen een standaard badkamer of ééntje met een bad. Voor de ultieme ontspanning kies je de bungalow met hottub.

Vermaak en ontspanning op het park

We doen een potje jeu de boules

Het doel van de eigenaren van dit parkje is dat hun bezoekers terugkeren naar de essentie en het plezier van eenvoudige dingen.

Je vindt er dan ook geen uitbundige faciliteiten, maar wel knusse plekjes. Zoals de gezamenlijke buitenplek waar je een haardvuur kan maken, barbecueën en spelletjes kan doen.

Ook de kinderen zullen zich niet vervelen, want als jij met een hapje en een drankje geniet van het mooie uitzicht vanaf het balkon, kunnen zij buiten spelen. En omdat het park niet heel groot is, kan je ze makkelijk in de gaten houden.

Er is voor vermaak een tafeltennistafel, een jeu de boulebaan en je kan een potje darten.

Genoten van Ecau Lodge

Het lekkere ontbijt bij Ecau Lodge

Wij hebben erg genoten van ons verblijf bij Ecau Lodge.

Het is er heerlijk rustig en dankzij de gemakken die de bungalow heeft konden we daar ook koken en lekker aan tafel een spelletje spelen.

De bungalow is inclusief bedlinnen en handdoeken. Dat is natuurlijk erg luxe. En als je wilt, kun je ontbijt erbij boeken.

Wij kregen elke dag een doos vol heerlijke broodjes, beleg, sapjes en vers fruit. Dat is toch een heerlijk begin van de dag...

Leuke uitstapjes in de omgeving

Tijdens ons verblijf bezochten we de prachtige dierentuin Pairi Daiza en de steden Bergen en Doornik. Lees onze verhalen door op onderstaande beelden te klikken.

Nog meer leuke uitstapjes kun je vinden op de website van Visit Wallonia.

Bed bij Ecau Lodge
Sanne met de ontbijtbox

Vind je deze pagina leuk? Klik op de knop hieronder!

(Zie je de knop niet? Log dan in op je Facebook account en/of geef Facebook toestemming om cookies te gebruiken)