In safaripark Knuthenborg zie je heel veel dieren van erg dichtbij!

In Lolland in Denemarken vind je safaripark Knuthenborg, een enorm safaripark in het dorpje Bandholm. Dit safaripark is zo groot dat de dieren er veel vrijheid hebben. 

Als je het park in rijd mag je al gelijk de auto uit om de ezels te aaien

Wij zijn Bianca, Bob, Sanne en Emma en wij mochten dit park bezoeken en waren er wel een beetje sceptisch over. De hele tijd in je auto zitten en dan bijna geen dieren zien.

Maar zo’n groot ruim park hadden we niet verwacht. En we hebben elk dier echt goed kunnen bewonderen.

Een kleine greep uit de dieren die je kunt zien zijn giraffen, neushoorns en tijgers. Maar ook kamelen, paarden en lama’s kun je bekijken in en uit je auto.

Mag je alleen maar in de auto zitten?

Bij de neushoorns mag je ook je raampje open laten

Er zijn wat dieren in dit park waarbij je in de auto moet blijven zitten. Bij de giraffen en neushoorns bijvoorbeeld mag je niet de auto uit maar mag wel je raampje open en dat levert natuurlijk hele leuke foto’s op!

De gevaarlijke dieren zijn ook te bewonderen vanuit de auto maar hierbij moet je raampje natuurlijk wel dicht blijven.  

Bij de wolven en tijgers is het zelfs zo streng beveiligd dat je maar met 5 auto’s tegelijk het verblijf in mag.

Bij de wat minder gevaarlijke dieren zoals de ezels, geiten, paarden en kamelen mag je wel de auto uit en als de dieren het toestaan, ze zelfs aaien.

De tijger liep vlak achter onze auto langs!

Lekker picknicken in een mooi natuurgebied

Het safaripark heeft ook hele mooie plekken om te picknicken. Waan je in de prachtige natuur en zoek een leuk plekje op. Het zijn natuurlijk wel plekken zonder dieren.

Anders eet je niet alleen met je gezin ben ik bang. Wij hadden wel wat te eten meegenomen, maar zaten in de auto eigenlijk al te snoepen voordat we deze prachtige plekken hadden gezien.

Bij elk gebied vind je wel een parkeerplek en de gelegenheid om gebruik te maken van de toilet. Je kan dan ook sommige dieren vanachter een hek bekijken.

Niet in je eigen auto maar wel de apen van dichtbij bekijken

De apenvoeren bij de speciale voergaten

Bij het verblijf van de apen kan je tussen de apen lopen. Maar je kan ook met een soort “treintje” mee.

Als je met dit treintje meegaat krijg je gratis voer mee en kan je vanachter het plexiglas waar  speciale “voergaten” in zijn gemaakt de apen voeren.

Het is echt een hele belevenis omdat de apen op de trein springen en je ze zo van heel dichtbij kan zien. Bewaar je voer voor wat later, in het begin voert iedereen de apen al. Als je zelf wat bewaart heb je de hele rit apen op de trein.

Er zijn ook dinosaurussen en die mag je van dichtbij bekijken

Whaaa...

n het Dinosaurus park vind je in het bos de verschillende dinosaurussen die miljoenen jaren geleden op de aarde geleefd hebben.

Persoonlijk ben ik niet van de dino’s maar ook hier viel ik van de ene verbazing in de ander. Het is net echt, want ze bewegen en maken geluid en het gebied waar zij in staan is echt prachtig.

De dinosaurussen zijn op ware grootte nagemaakt wat het een echte belevenis maakt. Je ziet dinosaurussen die net baby’s hebben gekregen maar ook dinosaurussen die elkaar aangevallen hebben.

Voor of na je bezoek aan de dinosaurussen kun je ook fossielen zoeken en veel dingen leren over de dinosaurussen. Erg interessant om te zien.  

Ze zijn net echt.

Je kan ook spelen in safaripark Knuthenborg 

In Limpodoland is er genoeg te spelen

Bij je ticket zit toegang tot alles wat het park te bieden heeft. Je hoeft nergens extra voor te betalen. Zo ook niet voor het LimpodoLand. Een hele grote natuurspeeltuin met twee attracties speciaal voor kinderen vanaf 1 meter.

De kinderen kunnen springen, klimmen, klauteren en met een vlot een oversteek maken naar een speeleiland.

Dit eiland is ook te bereiken via een brug, mocht je het toch te spannend vinden. 

Naar het speeleiland met het vlot

Neem, met een beetje zon, zwemkleding mee voor de kinderen. Of in ieder geval droge kleding. De waterspeeltuin staat aan vanaf een graad of 10.

Je kan in deze speeltuin elkaar nat spuiten of waterspelletjes doen. Wij hadden 14 graden en zon, maar waren niet voorbereid op waterpret. Dus de kinderen gingen wat vochtig mee terug.

En zijn er nog de attracties. De Kampala express is een mini achtbaan die 4 rondjes maakt zonder over de kop te gaan. Kinderen vanaf 1 meter mogen hier onder begeleiding van een ouder in. In de Congo Splash ga je met een bootje hard naar beneden door het water. Je wordt in deze attractie dus nat.

Het safaripark is echt een aanrader als je in Lolland bent

Al ga je alleen maar voor de natuur en het uitzicht. Ik kan je safaripark Knuthenborg van harte aanbevelen. De dieren hebben echt een heel mooi leefgebied.

Het park is zo gemaakt dat je echt elk dier wel van dichtbij kan bekijken en als afsluiter kunnen de kinderen ook nog helemaal los gaan in de natuurspeeltuin Limpodoland. Wij hebben genoten!

Whiehoe, fun in de Kampala express

Vind je deze pagina leuk? Klik op de knop hieronder!

(Zie je de knop niet? Log dan in op je Facebook account en/of geef Facebook toestemming om cookies te gebruiken)