Zoek je een vakantiepark met binnenspeeltuin?

Je ziet ze steeds vaker: een vakantiepark met binnenspeeltuin. Maar het ene indoor speelparadijs is het andere niet. Ik heb hier de leukste voor je verzameld.

Landal Coldenhove

Ons Nederlandse klimaat kent nogal eens een dagje regen, die de vakantie aardig kunnen verpesten.

Voor de herfstvakantie is het daarom aan te raden om een vakantiepark met binnenspeeltuin te kiezen. Maar ook voor de zomer is dit vaak geen overbodige luxe.

Tegenwoordig investeren veel vakantieparken hierin. Je ziet ze in alle soorten en maten. Van een klein indoor speeltuintje, tot een enorm indoor speelparadijs.

Op deze pagina heb ik de leukste voor je verzameld. Van de grote (die ook wat meer kosten), tot de kleinere, waar je voor een leuke prijs al overdekt vakantie kunt vieren.

Vakantieparken met grote binnenspeeltuin

Hof van Saksen, een park met net wat meer

Klimmen in de Twister bij Hof van Saksen

Wij zijn grote fan van Landal het Hof van Saksen in Drenthe omdat ze zoveel leuks voor kinderen hebben. 

In het indoor speelparadijs Harrewar kunnen ze naast glijden, klimmen en springen ook onder begeleiding klimmen in de twister of in uitdagende klimladders. 

Hebben ze nog meer zin in springen, dan kunnen ze naar Bounz, een supergaaf trampoline spektakel. En dan zijn er ook nog de vele Educatieve Kinder Academies. Zoals koken, mode, techniek, natuur en sport.

Ook buiten langs het strandje staan diverse klim en klauter toestellen. En het zwembad was voor onze jongens het hoogtepunt. En dan vooral de wildwaterbaan en de onderwaterscooters. En nu zijn er ook nog coole waterglijbanen! En een Hang Out met snelle wifi en muziek voor de tieners.

Je verblijft er in mooie boerderijen. Er is sinds kort zelfs een boerderij speciaal voor jonge ouders, de Newborn-boerderij.

Volop speelplezier binnen en buiten bij Beerze Bulten

De touwbrug in het Giga konijnenhol in Beerze Bulten

Bij Beerze Bulten in het Overijsselse Vechtdal valt heel veel te spelen.

Het overdekte Giga konijnenhol is een walhalla voor de kids. klimmen, springen, bouwen en glijden. Het is allemaal mogelijk. Ook is er een gaaf indoor gedeelte met uitdagend klimparcours.

Maar ook buiten is hier een super leuk met het grote Giga Konijnenveld waar de kinderen kunnen klimmen en spelen met zand en water.

Je kan hier in je eigen tent of caravan verblijven, maar ook, zoals wij deden, in de geweldige Youpi lodges of andere accommodatie.

Waar je ook voor kiest, alles is ruim opgezet, en de kinderen krijgen volop de ruimte. 

Het Heijderbos met de unieke Jungle Dôme

Center Parcs het Heijderbos in Noord-Limburg heeft een hele bijzondere binnenspeeltuin. De Jungle Dôme.

In een grote overdekte koepel, waar het altijd heerlijk warm is, kun je klimmen en klauteren over de vele touwbruggen. Je kruipt en sluipt door de grotten. En je springt van steen naar steen over het water, langs de waterval.

Er vliegen diverse vogels rond, waardoor je je in een echte jungle waant, waar je zelfs kunt overnachten.

Het koraalbad en de wildwaterbaan in de Aqua Mundo zorgen voor vele uurtjes zwemplezier. En de klimtoren met zip-wire over de grote vijver met bootjes geeft een adrenaline-kick.

Spelen in Kids Wonderland van de Wondermolen

De indoorspeeltuin van Capfun de Wondermolen in Noord Brabant

In de prachtige bosrijke omgeving van Molenschot ligt Vakantiepark Capfun Wondermolen. Dichtbij zijn er leuke uitjes als het speelgoedmuseum in Oosterhout en het natuurmuseum in Tilburg. 

Vervelen is geen optie bij Capfun Wondermolen. Je kan een duik nemen in één van de twee grote verwarmde zwembaden (waarvan 1 overdekt) , glijden van de glijbanen, spelen in de waterspeeltuin en de kleintjes genieten in het peuterbad. Ook kun je hier roetsjen van de glijbanen Spacebowl en de Double-slide.

Natuurlijk kan er ook volop gespeeld worden op de voetbalveldjes, diverse speeltuinen en speelweides voor activiteiten. Het feestje is compleet met de gratis toegang tot de grote indoor speeltuin "Kids Wonderland" die pal naast het park ligt.

Op het centrale plein vind je een winkel, het Plaza Café, de snackbar, een supermarkt en een restaurant.

Slapen doe je er in luxe, comfortabele huuraccommodaties voor 4 tot wel 10 personen.

Dubbel plezier bij Recreatiepark de Leistert

La Selva speeljungle

Bij de Leistert hebben ze niet één, maar twee binnenspeeltuinen. En dan ook nog Het Klushuis, waar flink wordt geknutseld en getimmerd.

Maar om bij de speeltuinen te blijven: op de eerste plaats is er het Indoor Speeltoestel. Een heerlijk groot toestel om in te klimmen en klauteren. Met ook een valtoren en glijbanen.

En dan is er ook nog La Selva. Dit is een indoor speeljungle. Met klimtoestellen in een hele grote zandbak. Heerlijk om je in uit te leven, terwijl papa en mama op het bijbehorende terras van een drankje genieten.

Interactieve voetbalmuur bij Landal Coldenhove

Landal Coldenhove ligt midden op de Veluwe op 20 km van Arnhem.

De binnenspeeltuin is groot bij Landal Coldenhove. Er is van alles te doen. Veel klimmen, glijbanen, ballenbak, en hele grote Lego-blokken om een hut te bouwen. Ook kan je je eigen skelter in elkaar zetten.

Superleuk is ook de voetbalkooi. Hierin staat een interactieve digitale muur, waar allerlei voetbalspellen op gespeeld kunnen worden.

Op het park is ook een binnenbad met apart kleuterbad, Bollo Club en een geitenweide.

Wist je dat er op Landal Coldenhove ook een camping is en je kan er luxe safaritenten huren.

Indoor speelkasteel bij Kampeerdorp de Zandstuve

Ingang van het speelkasteel bij de Zandstuve

Het zeer kindvriendelijke kampeerdorp de Zandstuve ligt in het Overijsselse Vechtdal, op ongeveer 2 km van Hardenberg.

Wist je dat Mascotte Cobus een nest heeft boven in het indoor Speelkasteel? Om er een kijkje te nemen moeten de kids helemaal naar het puntje van de binnenspeeltuin klimmen. Een mooie uitdaging naast het spelen in de ballenbak en glijden van de glijbaan.

Ook zullen ze veel plezier beleven in het overdekte subtropische zwembad met een super snelle 50 meter glijbaan. In de zomermaanden is er buiten ook een spetterende waterspeeltuin met de spectaculaire Crazy Cone Glijbaan.

Naast een plekje op de camping kun je er diverse glamping accommodaties huren waaronder de Luxe Stuuflodge.

5-sterren.png

Indoor speelparadijs bij de Bongerd, Noord Holland

Het indoor speelparadijs op Capfun de Bongerd

In Tuitjenhorn ligt het gezellige Vakantiepark Capfun de Bongerd.

Op deze camping is zoveel te beleven. Wat dacht je van zwemmen in Holle Bolle Plons, het overdekte zwembad met glijbanen en waterspeelplaats. Maar met mooi weer is het veel leuker om buiten te vertoeven in het zwembad, het spetter- en spatbad, het fonteinplein en meerdere fantastische glijbanen.

Spelen kan buiten natuurlijk ook, maar nog leuker is het indoor speelparadijs de Holle Bolle Boom met speciaal gedeelte voor de kleintjes. Op het park zijn meerdere restaurants en een winkeltje.

Je kan er kamperen op ruime kampeerplaatsen of een accommodatie huren. Er zijn chalets, studio’s en stacaravans voor 4 tot wel 10 personen.

Binnenspeeltuin bij Landal Rabbit Hill

De binnenspeeltuin bij Rabbit Hill

In het plaatsje Nieuw Milligen, midden in het bos van de Veluwe ligt Landal Rabbit Hill. De naam zegt het al, in dit park kan je konijntjes spotten!

Super leuk voor de kids is het indoor speelparadijs. Daar kunnen ze vele uurtjes klimmen en klauteren. Het park heeft ook een openlucht- en overdekt zwembad, een dierenweide, airtrampoline en het hele jaar worden er activiteiten georganiseerd en kunnen de kleintjes terecht in de Bollo Club.

Je kan er logeren in bungalows voor 2 tot max. 12 personen.

Vakantieparken met kleine binnenspeeltuin

Natuurlijke binnenspeeltuin bij Landal Landgoed 't Loo

De binnenspeeltuin bij Landal 't Loo

Op 12 km van Zwolle, aan een prachtig recreatiemeer ligt Landal Landgoed 't Loo.

Dit park heeft een kleine knusse natuurlijke binnenspeeltuin voor de momenten dat het echt slecht weer is. Je kan hier wat klimmen en bouwen met grote legoblokken.

Verder kunnen de kids zich vermaken bij de Bollo Club, het low rope parcours, de tokkelbaan, het speeleiland met pontje en kinder-/speelboerderij. Waterratjes kunnen een duik nemen in het overdekt zwembad met stroomversnelling

Daarnaast is er een Gran Place met diverse restaurants, waaronder pizza Limone en winkels, zodat het hele gezin zich hier prima zal vermaken.

Overnachten doe je er in mooie bungalows voor 4 tot max. 12 personen. Er zijn ook speciale kinderbungalows!

Indoor speelschip bij 't Hooge Holt

't Hooge Holt is gelegen in het prachtige Overijssels Vechtdal vlakbij Hardenberg.

De binnen speeltuin heeft diverse klim en klautertoestellen en een leuk speelschip voor de kleintjes.  Daarnaast kunnen de kinderen zich vermaken in het binnen- en buiten zwembad, bij de kinderboerderij, op de speeltoestellen en in de vakantie bij het animatieteam.

Je kan er logeren in verschillende soorten bungalows en vakantiehuizen voor 4, 6 of 10 personen.

Binnen spelen bij Landal Stroombroek

In de Achterhoek, naast een prachtig recreatiemeer ligt Landal Stroombroek. Met mooi weer is het hier genieten aan het strand.

Maar als het weer wat minder is, dan kunnen de kids lekker binnen spelen. Klimmen, klauteren, glijden en spelen in de ballenbak. Of een duik nemen in het overdekte zwembad.

De buiten speeltuin zit naast het terras. Kan je de kids goed in de gaten houden terwijl je geniet van een lekker bakkie koffie. Het hele jaar worden er activiteiten georganiseerd en kunnen de kids naar de Bollo Club.

Naast het park ligt speelpark het Land van Jan Klaassen. Landal Stroombroek is in het bezit van het Vakantie met Kinderen Keurmerk.

Indoor spelen bij Bospark De Schaapskooi

Spelen bij Bospark de Schaapskooi

Op de Veluwe, vlakbij Epe ligt het autovrije vakantiepark Bospark de Schaapskooi.

De binnenspeeltuin is leuk voor de wat kleinere kinderen. En als ze van zwemmen houden, dan kunnen de ze ook een duik nemen in het overdekte zwembad met peuterbad.

Op het park zijn vele kleine speeltuintjes en diverse sportvelden. Bij de Koos Kids Club worden leuke activiteiten georganiseerd. Let wel op, in de wintermaanden zijn er in de midweken een aantal faciliteiten gesloten!

Je kan er logeren in een chalet of bungalow voor max. 6 personen.


Vind je deze pagina leuk? Klik op de knop hieronder!

(Zie je de knop niet? Log dan in op je Facebook account en/of geef Facebook toestemming om cookies te gebruiken)