Reisadvies Coronavirus: Wat kan je boeken?

De winter staat voor de deur en de tweede golf Corona heeft geleid tot een strenge lockdown. Wat betekent dat voor je vakantieplannen? Hier houden we het actuele reisadvies bij.

Persconferentie 11 Mei: Meer versoepelingen en terug naar reisadvies met kleuren voor de zomervakantie. Lees snel verder

Het Coronavirus zoals het afgebeeld wordt

Algemeen: In de persconferentie van 11 Mei werden onder voorbehoud meer versoepelingen aangekondigd op 19 Mei. En vanaf 15 Mei wordt het algehele negatieve reisadvies opgeheven, en vervangen door het advies per land op basis van kleuren zoals vorig jaar.

Dat is zeer goed nieuws! Maar pas op: voorlopig zal voor bijna alle landen de code nog Oranje zijn. Omdat er lokaal nog veel besmettingen zijn. Maar vooral omdat wij Nederlanders (en Belgen) nog een hoge besmettingsgraad hebben.

Dus je kan je gerust oriënteren op een mogelijke bestemming in Europa. Maar een concreet reisadvies daarvoor laat nog even op zich wachten. Voor de korte termijn kun je je beter nog even richten op een vakantie in Nederland.

Dat geldt in ieder geval nog voor Pinksteren 2021 en weekendjes weg, waar vakantieparken in Nederland zeer geschikt voor zijn. Daar wordt ook steeds meer mogelijk!

Let op: Dag-attractie in de buitenlucht, zoals dierentuinen en pretparken gaan weer open. Lees daar hier meer over

Een vakantie in eigen land blijft dus voorlopig de enige mogelijkheid. Daarvoor geldt dat vakantie vieren gewoon overal mogelijk is, met inachtneming van 1,5 meter afstand, het vermijden van drukte en de (versoepelde) maatregelen.

Lekker buiten zijn in de natuur blijft de norm!!

Op vakantie in Nederland

Voor vakanties in Nederland blijven we adviseren om de natuur op te zoeken, weg van de massa's. En dat kan uitstekend bij de volgende organisaties en vakantieparken:

Safari Resort en Vakantiepark Beekse Bergen

Zicht op de neushoorns bij Safariresort Beekse Bergen

Het Safaripark Beekse Bergen zal binnenkort weer open gaan, maar wanneer precies is nog niet bekend. Maar het Vakantiepark en Safari Resort Beekse Bergen zijn wel open. En dat zijn hele fijne parken om vakantie te vieren, zeker nu!

In het safari resort kan je vanuit je luxe Afrikaanse lodge, boomhut of stoere safaritent genieten van de dieren op de savanne. En het is daarmee eigenlijk de enige dierentuin die nog open is!

Heb je liever een park met veel speeltuintjes? Dan is een verblijf op vakantiepark Beekse Bergen een aanrader. Dit park heeft een mooi groot meer en leuke Afrikaans getinte bungalows.

Vakantiepark Dierenbos, voor dierenvrienden

Lekker poedelen in het water bij vakantiepark Dierenbos

Voor de kleine dierenvrienden die van boerderijdieren houden is Vakantiepark Dierenbos een heel fijn park. Zo kan je ook in de lockdown genieten van de alpaca’s, konijnen, kippen,  geitjes, hangbuikzwijntjes en pony Zoë.

Bij Dierenbos is het mogelijk om bij Cafetaria Smulbos een lekkere zak friet met diverse snacks of een heerlijke pizza te bestellen.  Er kan gespeeld worden in de speeltuinen, gezwommen worden en je kan een potje midgetgolf spelen. Het restaurant is gesloten.

Wandeling over het park is heerlijk en je kan ook de omgeving verkennen met de huurfietsen en skelters.

Vakantieparken van Landal in het groen

Het natuurpad bij Landal Orveltemarke

De vakantieparken van Landal bevinden zich over het algemeen in de natuur. En hebben veel ruimte waardoor je er een fijne vakantie kan vieren op veilige afstand.

De zwembaden en restaurants zijn op het moment gesloten. Maar ieder Landal Park heeft wandelingen en andere dingen te doen in de omgeving.

Bij veel parken zijn ook afhaal mogelijkheden of kun je een gourmetarrangement in je bungalow bestellen. Lekker en gezellig!

Recreatielandgoed de IJsvogel op de Veluwe

Moeder is met zoontje aan het zwemmen in het binnenbad

Recreatielandgoed de IJsvogel is een ruim opgezet kindvriendelijk vakantiepark in het Gelderse dorp Voorthuizen. Hier kan je het echte Veluwegevoel gaan ervaren. In no time sta je in het bos.

Het zwembad en restaurant zijn zoals overal gesloten. Maar het animatieteam is er tijdens de schoolvakanties wel en weet altijd wel wat leuks te verzinnen voor de kinderen. Van knutselen tot zingen en dansen.

Ook kan je kan wel hapas bestellen in het restaurant en ervan smullen in de accommodatie.

Logeren doe je er in een luxe villa, een vakantiehuis, chalets en comfortabele lodges voor 4, 6 en 8 personen.

De Leistert, spelen en logeren in de natuur

Met de skelter crossen over het parcours

Het ruim opgezette kindvriendelijke recreatiepark de Leistert ligt in het hart van Limburg. Op dit park is een vakantie met afstand bewaren goed mogelijk.

De faciliteiten zoals het subtropisch zwembad, de overdekte speeltuin en het restaurant zijn gesloten. Er zijn wel afhaal mogelijkheden.

Maar er is voor de kids ook nog veel open. Er zijn namelijk heel veel speeltuintjes verdeeld over het park, een roeivijver, zwemmeertje met zandstrand, minigolf, fietsverhuur, fietscrossbaan en supermarkt.

In de omgeving is het heerlijk fietsen en wandelen.

EuroParcs vakantieparken

EuroParcs

Bij de resorts van EuroParcs kun je vakantie vieren in een gezellig chalet of een luxe vakantiewoning. Ze hebben parken door heel Nederland, in Belgie en Bonaire!

De parken zijn bijna allemaal voorzien van kindvriendelijke faciliteiten. Van speeltuintjes en minigolf tot en animatie. Zwembaden zijn helaas nog dicht.

Een hele leuke is Resort Limburg. Het park heeft een meertje met strand en waterglijbaan.

En bij Resort de Wije Wereld hebben ze hele bijzondere accommodaties. Zoals glamping tenten, een boomhut en bijzondere blokhutten.

Campings.com

De kinderen doen een spel op de camping

Bij Campings.com kun je op diverse campings in Nederland een accommodatie boeken. Van bungalowtent en safaritent tot stacaravan.

In hun aanbod zitten diverse bekende maar ook minder bekende campings. Zo kun je gaan kamperen op een kleine natuurcamping. Of kies je juist voor een hele grote met een attractiepark!

Neem even een kijkje op de website van Campings.com om te kijken of er wat voor jullie tussen zit.

Vakantiehuisjes in de natuur: Natuurhuisje

Natuurhuisje de Havik in Drenthe

In de natuur kan je je het beste houden aan de regel van 1,5 meter afstand. Mits het geen druk bezocht park is natuurlijk.

De organisatie Natuurhuisje biedt vakanties aan bij leuke vakantiehuisjes in de natuur. Altijd weg van de massa en niet op een vakantiepark.

Voor gezinnen die van de natuur houden is dit geweldig, ook buiten Coronatijd. Er zijn ook nog eens heel bijzondere huisjes bij. Kijk dus snel naar hun aanbod.

Center Parcs, zoveel te doen

Kids in de Jeep bij Center Parcs de Eemhof

De parken van Center Parcs zijn op dit moment alleen in Nederland open. Met de nodige maatregelen. De zwembaden en indoor faciliteiten zijn gesloten, en de  restaurants ook. Maar er zijn wel afhaal mogelijkheden.

Center Parcs heeft uitvoerige veiligheidsmaatregelen genomen en daarvoor het Kiwa COVID-19 keurmerk ontvangen. De parken voldoen aan de maatregelen om verspreiding van het virus tegen te gaan.

Roompot Vakantieparken

De mannen lopen langs de huisjes van residence Klein Vink

Bij Roompot kan je in de winter nog lekker op vakantie.

Wij hebben in mei een weekendje bij Roompot Klein Vink doorgebracht. Dat was helemaal prima geregeld met de nodige maatregelen. Looproutes bij receptie, ontsmetten bij de supermarkt, en een looproute bij de snackbar om af te halen.

Het park ligt in een prachtige omgeving. Je loopt zo natuurpark de Maasduinen in.

Op het moment zijn de zwembaden en restaurants van alle Roompot parken gesloten. Meestal zijn er wel afhaal mogelijkheden.

De Boshoek, voor een vakantie op de Veluwe

Leuke speeltuin bij de Boshoek

Een vakantie bij De Boshoek is mogelijk in de vele leuke accommodaties en in het hotel. In het voorjaar gaat de camping weer open. Er zijn plaatsen met prive sanitair!

Op het park is veel te doen voor de kids. Er is een kinderboerderij, speeltuinen en minigolf.

De restaurants zijn gesloten. Er zijn wel afhaalmogelijkheden.

Het park ligt op de Veluwe in Voorthuizen. Je zit dus zo in de bossen voor een wandeling of fietstocht. Zwembad is gesloten maar er kan wel heerlijk gespeeld worden in de speeltuin.

Vakantie bij Topparken

De mascotte van Topparken

De 14 vakantieparken van Topparken zijn allemaal geopend. Er zijn vergaande veiligheids- en hygiënemaatregelen getroffen voor een zorgeloze vakantie.

De vakantiehuizen op de vakantieparken hebben een ruime privé tuin en bieden veel privacy. Zo kun je deze winter nog genieten van het natuurschoon op de Veluwe, een strandvakantie beleven aan de kust of de rust opzoeken van de Limburgse natuur.

De restaurants zijn op het moment gesloten. Bij diverse parken zijn wel afhaal mogelijkheden.

Micro kamperen bij Campspace

Kindvriendelijke minicamping met zwemvijver en speeltuintje

Weet jij wat micro kamperen is? Micro campings zijn kampeerplekken bij particulieren op het land of op idyllische minicampings. Lekker kleinschalig dus!

Bij Campspace hebben ze heel veel van deze unieke plekjes om te overnachten middenin de natuur. Van kamperen in achtertuinen in de polder tot bijzondere hutten in het bos. Je komt helemaal tot rust in de mooie natuur!

Deze unieke plekjes worden aangeboden door mensen zoals jij en ik, die hun eigen stukje buiten graag delen met anderen. Wat je vakantie dus ook heel persoonlijk maakt.

Een hele leuke voor gezinnen is deze minicamping met zwemvijver, speeltuintje en vuurplaats in Gelderland. Maar er is nog veel meer keuze!

Er zijn nog veel meer leuke kindvriendelijke vakantieparken en hotels in Nederland. Bekijk de


Vond je deze pagina leuk? Klik op de knop hieronder!