Reisadvies Coronavirus: Wat kan je boeken?

Nadat het Corona-virus onder controle leek, dook ineens de Omikron-variant op. Wat betekent dat voor je vakantieplannen? Hier houden we het actuele reisadvies bij.

Update 15 Februari 2022: Versoepelingen in Nederland, maar 2G+ in sommige landen. Lees snel verder

Het Coronavirus zoals het afgebeeld wordt

Algemeen: In Nederland wordt weer versoepeld, waardoor onder andere horeca en pretparken onder voorwaarden weer open kunnen. Maar sommige landen kennen nog 2G+ regels wat reizen daar lastiger maakt.

Bij een 2G+ beleid dien je gevaccineerd EN geboosterd of negatief getest te zijn. Dit geldt vaak ook in de horeca. Vooral in Duitsland en Oostenrijk geldt dat nog, dus houd daar rekening mee in de Voorjaarsvakantie.

LET OP: Veel Nederlanders zijn nu geboosterd, maar als je het Janssen vaccin hebt gehad geldt dat NIET als volledig gevaccineerd in Duitsland en enkele andere landen. Uitzondering daarop is de deelstaat Noordrijn-Westfalen, waar je dan wel welkom bent.

Een zonvakantie is soms een veiliger keus, we raden de volgende bestemmingen aan:

Met al die onzekerheid (vooral omtrent het Janssen vaccin) kun je in de voorjaarsvakantie misschien het beste een vakantie in Nederland of België boeken.

Favoriet bij vele gezinnen zijn de vakantieparken in Nederland. Daar is altijd veel te beleven voor alle leeftijden.

Merk op: de vakantieparken volgen de richtlijnen van de overheid. Restaurants, zwembaden en indoor speeltuinen zijn weer open, maar wel onder de geldende voorwaarden, waaronder het tonen van Corona toegangsbewijs plus ID.

Op vakantie in Nederland

Voor vakanties in Nederland blijven we adviseren om de natuur op te zoeken, weg van de massa's. En dat kan uitstekend bij de volgende organisaties en vakantieparken:

Vakantieparken van Landal in het groen

Het natuurpad bij Landal Orveltemarke

De vakantieparken van Landal bevinden zich over het algemeen in de natuur. En hebben veel ruimte waardoor je er een fijne vakantie kan vieren op veilige afstand.

Alle faciliteiten zijn weer open, ook de binnen zwembaden en speeltuinen.

Ook in België en Duitsland zijn de parken open en Nederlandse en Belgische gasten zijn daar zeer welkom (onder de voorwaarden van het land).

Center Parcs, zoveel te doen

Kids in de Jeep bij Center Parcs de Eemhof

De parken van Center Parcs zijn op dit moment in alle landen open. Natuurlijk met de nodige maatregelen.

De restaurants, zwembaden en indoor activiteiten in Nederland zijn ook weer open. In andere landen zijn deze faciliteiten vooralsnog ook gewoon open.

Center Parcs heeft uitvoerige veiligheidsmaatregelen genomen en daarvoor het Kiwa COVID-19 keurmerk ontvangen. De parken voldoen aan de maatregelen om verspreiding van het virus tegen te gaan.

Safari Resort en Vakantiepark Beekse Bergen

Zicht op de neushoorns bij Safariresort Beekse Bergen

Het Safaripark en Speelland Beekse Bergen zijn ook weer open, onder voorwaarden. Maar als je op vakantie bent bij het Safari Resort Beekse Bergen, dan kan je altijd gewoon naar de dieren kijken.

In het safari resort kan je vanuit je luxe Afrikaanse lodge, boomhut of stoere safaritent genieten van de dieren op de savanne. Echt een unieke plek om vakantie te vieren!

Heb je liever een park met veel speeltuintjes? Dan is een verblijf op vakantiepark Beekse Bergen een aanrader. Dit park heeft een mooi groot meer en leuke Afrikaans getinte bungalows.

Vakantiehuisjes in de natuur: Natuurhuisje

Natuurhuisje de Havik in Drenthe

In de natuur kan je je het beste houden aan de regel van 1,5 meter afstand. Mits het geen druk bezocht park is natuurlijk.

De organisatie Natuurhuisje biedt vakanties aan bij leuke vakantiehuisjes in de natuur. Altijd weg van de massa en niet op een vakantiepark.

Voor gezinnen die van de natuur houden is dit geweldig, ook buiten Coronatijd. Er zijn ook nog eens heel bijzondere huisjes bij. Kijk dus snel naar hun aanbod.

Vakantiepark Dierenbos, voor dierenvrienden

Lekker poedelen in het water bij vakantiepark Dierenbos

Voor de kleine dierenvrienden die van boerderijdieren houden is Vakantiepark Dierenbos een heel fijn park. Zo kan je ook in de lockdown genieten van de alpaca’s, konijnen, kippen,  geitjes, hangbuikzwijntjes en pony Zoë.

Bij Dierenbos is het mogelijk om bij Cafetaria Smulbos een lekkere zak friet met diverse snacks of een heerlijke pizza te bestellen.  Er kan gespeeld worden in de speeltuinen, en je kan een potje midgetgolf spelen. Bij het restaurant kan je afhalen, maar nu ook weer dineren.

Wandelen over het park is heerlijk en je kan ook de omgeving verkennen met de huurfietsen en skelters. En als je een accommodatie huurt, krijg je de AttractiePas gratis erbij. Daarmee heb je gratis toegang tot Speelland en Safaripark Beekse Bergen en nog meer leuke daguitjes.

Recreatielandgoed de IJsvogel op de Veluwe

Moeder is met zoontje aan het zwemmen in het binnenbad

Recreatielandgoed de IJsvogel is een ruim opgezet kindvriendelijk vakantiepark in het Gelderse dorp Voorthuizen. Hier kan je het echte Veluwegevoel gaan ervaren. In no time sta je in het bos.

De zwembaden zijn weer open, en dat geldt ook voor het restaurant. Maar ook afhaal is mogelijk. Tip, bestel de tapas box! Is heerlijk! Het animatieteam is er tijdens de schoolvakanties en weet altijd wel wat leuks te verzinnen voor de kinderen. Van knutselen tot zingen en dansen.

Logeren doe je er in een luxe villa (ook met sauna of bubbelbad), een vakantiehuis, chalets en comfortabele lodges voor 4, 6 en 8 personen.

De Leistert, spelen en logeren in de natuur

Met de skelter crossen over het parcours

Het ruim opgezette kindvriendelijke recreatiepark de Leistert ligt in het hart van Limburg.

Het subtropisch zwembad en de overdekte speeltuin zijn open.  Er zijn heel veel speeltuintjes verdeeld over het park, een roeivijver, zwemmeertje met zandstrand, minigolf, fietsverhuur, fietscrossbaan en supermarkt. En ook het buitenbad en de waterspeeltuin zijn open.

De restaurants en de terrassen zijn open en er zijn afhaal mogelijkheden.

In de omgeving is het heerlijk fietsen en wandelen.

EuroParcs vakantieparken

EuroParcs

Bij de resorts van EuroParcs kun je vakantie vieren in een gezellig chalet of een luxe vakantiewoning. Ze hebben parken door heel Nederland, in Belgie en Bonaire!

De parken zijn bijna allemaal voorzien van kindvriendelijke faciliteiten. Van speeltuintjes en minigolf tot en animatie. Zwembaden zijn weer open met de nodige maatregelen en de terrassen en restaurants zijn ook weer open.

Een hele leuke is Resort Limburg. Het park heeft een meertje met strand en waterglijbaan.

En bij Resort de Wije Wereld hebben ze hele bijzondere accommodaties. Zoals glamping tenten, een boomhut en bijzondere blokhutten.

Roompot Vakantieparken

De mannen lopen langs de huisjes van residence Klein Vink

Wij hebben vorig jaar in mei een weekendje bij Roompot Klein Vink doorgebracht. Dat was helemaal prima geregeld met de nodige maatregelen. Looproutes bij receptie, ontsmetten bij de supermarkt, en een looproute bij de snackbar om af te halen.

Nu is de horeca weer open. Maar afhalen is natuurlijk ook nog steeds mogelijk. Zwembaden en animatie is ook weer open.

Klein Vink ligt in een prachtige omgeving. Je loopt zo natuurpark de Maasduinen in.

De Boshoek, voor een vakantie op de Veluwe

Leuke speeltuin bij de Boshoek

Een vakantie bij De Boshoek is mogelijk in de vele leuke accommodaties en in het hotel. En je kan er ook kamperen. Er zijn plaatsen met prive sanitair!

Op het park is veel te doen voor de kids. Er is een kinderboerderij, speeltuinen en minigolf.

Het terras en het restaurant zijn open. En er zijn afhaalmogelijkheden. Het binnen- en buitenbad zijn weer open.

Het park ligt op de Veluwe in Voorthuizen. Je zit dus zo in de bossen voor een wandeling of fietstocht.

Vakantie bij Topparken

De mascotte van Topparken

De 14 vakantieparken van Topparken zijn allemaal geopend. Er zijn vergaande veiligheids- en hygiënemaatregelen getroffen voor een zorgeloze vakantie.

De vakantiehuizen op de vakantieparken hebben een ruime privé tuin en bieden veel privacy. Zo kun je deze zomer nog genieten van het natuurschoon op de Veluwe, een strandvakantie beleven aan de kust of de rust opzoeken van de Limburgse natuur.

De zwembaden en horeca zijn open met de nodige maatregelen.

Micro kamperen bij Campspace

Kindvriendelijke minicamping met zwemvijver en speeltuintje

Weet jij wat micro kamperen is? Micro campings zijn kampeerplekken bij particulieren op het land of op idyllische minicampings. Lekker kleinschalig dus!

Bij Campspace hebben ze heel veel van deze unieke plekjes om te overnachten middenin de natuur. Van kamperen in achtertuinen in de polder tot bijzondere hutten in het bos. Je komt helemaal tot rust in de mooie natuur!

Deze unieke plekjes worden aangeboden door mensen zoals jij en ik, die hun eigen stukje buiten graag delen met anderen. Wat je vakantie dus ook heel persoonlijk maakt.

Een hele leuke voor gezinnen is deze minicamping met zwemvijver, speeltuintje en vuurplaats in Gelderland. Maar er is nog veel meer keuze!

Er zijn nog veel meer leuke kindvriendelijke vakantieparken en hotels in Nederland. Bekijk de


Vind je deze pagina leuk? Klik op de knop hieronder!

(Zie je de knop niet? Log dan in op je Facebook account en/of geef Facebook toestemming om cookies te gebruiken)