Kaapverdië met kinderen, toffe activiteiten in de zon

Op de Kaapverdische eilanden vind je strand, natuur, cultuur én jaarrond prachtig weer. Een heerlijke vakantie, zeker ook voor de kinderen.

Moeder met zoon in de natuur van Kaapverdië

Kaapverdië klinkt vreemd en ver, maar is toch relatief dichtbij. En dat komt goed uit, want als je met de kids op vakantie gaat wil je niet te lang onderweg zijn.

De Kaapverdische eilanden liggen voor de kust van Senegal in West-Afrika, nog een stuk zuidelijker dan de Canarische eilanden.

Op 6 uur vliegen van Amsterdam (slechts 5,5 uur vanaf Brussel) bevindt zich een andere wereld, waar zowel jij als je kinderen nog lang aan terug zullen denken.

Maar wat is er allemaal te doen op de Kaapverdische eilanden? En welke activiteiten zijn geschikt voor het hele gezin? Hier lees je 6 tips voor een vakantie naar Kaapverdië met kinderen.

Ervaar wat Morabeza is

Kaapverdiërs met een glimlach

Het is fijn als je op een plek bent waar jij en je kinderen welkom zijn. En dat merk je direct als je op Kaapverdië bent.

Dat is wat Morabeza is: je bent welkom. Des te meer als je kinderen bij je hebt, want de familie gezinde Kaapverdianen zijn gek op kinderen.

Overal waar je komt worden je kinderen met een glimlach ontvangen. Dus als je vragen of wensen hebt, spreek ze uit. De locals doen hun uiterste best om je te helpen.

Zon, zee en strand

Stranden van Kaapverdië

Jij bent toe aan een relaxte vakantie en je kids hebben waarschijnlijk ook wel zin in lekker weer.

Gelukkig is Kaapverdië het echte werk: je maakt kennis met het eilandleven, het vrijwel altijd boven de 20 graden en jongere kinderen kunnen heerlijk spelen op het strand. Oudere kinderen kunnen hier zwemmen, snorkelen of een surflesje volgen.

Let wel goed op, want op sommige plekken kan de oceaan ruig zijn. Kijk bij twijfel of je anderen ziet zwemmen en laat je kinderen niet te diep gaan als ze geen goede zwemmers zijn.

De leukste kindvriendelijke stranden vind je bij Tarrafal op Santiago, Santa Maria op Sal, Laginha Beach op Sao Vicente en alle stranden op Maio.

Zoek het avontuur op met een Jeepsafari

Jeepsafari op Kaapverdie

Kaapverdië heeft misschien geen Big 5, maar welk kind waant zich nou geen avonturier in een Jeep?

Verken ruige vlaktes, rij over zandduinen, vergaap je aan uitgestrekte valleien of hobbel over kale maanlandschappen in een 4x4 drive.

Je kunt op sommige eilanden zelf een auto huren, maar op andere plekken is het juist leuk om jou en je gezin rond te laten rijden. Zo kunnen jij en de kinderen optimaal genieten van een avontuurlijke tocht door het wilde Kaapverdië.

De leukste jeepsafari's maak je op de vlaktes van Sal, in de bergen van Santiago, en op de lavavelden van Fogo.

Wandelen met de kinderen

Prachtige uitzichten tijdens het wandelen op de Kaapverdische Eilanden

Als je op Kaapverdië bent is het ontzettend leuk om de omgeving te voet te verkennen. Wandel door koloniale wijken, ongerepte natuur of gewoon langs het strand. En je kunt het zo zwaar maken als je wilt: van korte wandelingen tot daghikes.

Met kleine kinderen kun je bijvoorbeeld een wandeling maken door het fort bij Cidade Velha op Santiago.

Houd je reisgezelschap wel van een stevige wandeling, dan is het juist weer leuk om Pico do Fogo te beklimmen op Fogo. Of ga naar Santo Antao voor een onvergetelijke hike door groene, mistige bergen.

Spot walvissen en dolfijnen

Walvisstaart boven water

Dit zijn eigenlijk twee activiteiten in één, want om walvissen en dolfijnen te spotten zul je met een boot de oceaan op moeten en dat is vaak al een avontuur op zich. Tussen december en mei begint het feest en kun je maar liefst 24 soorten walvissen en dolfijnen spotten.

Dwergvinvissen, dwergpotvissen, witlipdolfijnen, zwarte zwaardwalvissen zijn enkele van de meest voorkomende soorten. En als kers op de taart, de reusachtige bultrug. Een ontmoeting met dit dier is ontzagwekkend en onvergetelijk.

Voor whale watching tochten kun je terecht aan de westelijke en zuidwestelijke kust van Boa Vista, Sal en Maio.

Ga een avond uit met de kids

Dat Kaapverdië kindvriendelijk is blijkt uit de houding van de locals: voor kinderen hebben ze altijd een lach over. Dus als jij en de kinderen ‘s avonds nog niet klaar zijn om naar bed te gaan, bezoek dan een live muziekoptreden in een stadscafé.

Kinderen zijn ook daar gewoon welkom. Sterker nog, vaak vinden artiesten het juist leuk en mogen kinderen soms zelfs even het podium op. Na zo’n gezellige avond kan je vakantie toch niet meer stuk.

Waar: in het centrum van Santa Maria, Praia en Mindelo hoef je op vrijdag en zaterdag alleen je oren te volgen.

Kindvriendelijke vakanties op Kaapverdië

Eilandhoppen en rondreizen van Voja Travel

Reis op maat naar Kaapverdie

Met Voja Travel kun je meerdere Kaapverdische eilanden ontdekken tijdens één vakantie. Alle rondreizen van deze organisatie waarbij je van eiland naar eiland hopt kan voor gezinnen op maat gemaakt worden.

Alleen voor de wandel- en natuurreizen is er een minimum leeftijd van 12 jaar. Alle andere rondreizen kunnen gemaakt worden met kinderen van alle leeftijden.

Voja Travel bekijkt per doelgroep waar behoefte aan is met de accommodaties. Reis je met een baby dan is het handig als er een magnetron aanwezig is voor het opwarmen van babymelk en ook een maxi cosi kan geregeld worden. Als de kids wat ouder zijn dan is een zwembad bij de accommodatie zeer fijn.

Heb je tieners met speciale wensen, dan doen ze hun uiterste best om deze wensen in de reis in te passen. Met Voja Travel is een gezinsreis naar Kaapverdië tot in de puntjes geregeld voor jullie gezin!

Travelnauts Kaapverdië - Experts in gezinsreizen

Kids hebben plezier in de golven op Kaapverdië

Travelnauts biedt een aantal prachtige en kindvriendelijke reizen naar Kaapverdië. Ga bijvoorbeeld eilandhoppen met de kinderen, erg leuk om de te doen. De eilanden zijn zeer verschillend.

Bezoek het bekende Sal met de uitgestrekte zandstranden en het onbekende Santa Antoa. Hier geen hordes toeristen, maar prachtige valleien, ruige kusten en kleurrijke dorpen. Het eiland Sao Vicente is een mengelmoes, waardoor deze reis zorgt voor een afwisselend beeld van Kaapverdië.

Travelnauts biedt familiereizen op maat aan, dat houdt in dat alle reizen aan de hand van de wensen van een familie worden uitgewerkt, daarbij wordt vooral rekening gehouden met de wensen van de kinderen. Bekijk hier het overzicht van alle Travelnauts reizen naar Kaapverdië.


Vond je deze pagina leuk? Klik op de knop hieronder!