Roompot, goedkope vakantieparken in vele smaken

Roompot vakantieparken is één van de grootste spelers op de Nederlandse markt. Met relatief goedkope vakantieparken is het lastig om ook de beste te kunnen zijn. Maar de mooiste Roompot parken zijn zeker de moeite waard!

Roompot vlaggen bij Cadzand Bad

Roompot is in 1965 gestart als eenvoudige camping in Zeeland. Met overnames en de bouw van nieuwe vakantieparken is het een grote speler geworden op de Nederlandse markt.

Maar er is ook wat controverse over Roompot. Met een strategie om de goedkoopste te willen zijn, worden soms concessies gedaan op het gebied van hygiëne en service.

Ook is het niet altijd duidelijk of een vakantiepark nu van Roompot is, of dat zij slechts de verkoop en bemiddeling doen.

Hier vertel ik daar wat meer over, en belicht ik een paar van de mooiste, kindvriendelijke Roompot vakantieparken.

Eigen parken of bemiddeling?

Roompot Wildryck

Van de circa 200 vakantieparken die Roompot aanbiedt, zijn er slechts 40 van hun zelf. Voor de overige parken doen ze de bemiddeling en/of het beheer.

Dat komt er op neer dat een vakantiepark het eigendom is van een ander bedrijf. Vaak een familie, of ook wel een bedrijf dat enkele parken beheert.

Veel van de parken die je in het overzicht van Roompot ziet, hebben dan ook een eigen website. Je kan ze zowel direct boeken, als via Roompot.

Vaak is op het park zelf ook niets te vinden wat op Roompot duidt. Het vreemde is, dat dit ook geldt voor sommige parken waarvan Roompot zegt wel de eigenaar te zijn.

Op Vakantie met Kinderen staan de parken dan ook vaak onder hun eigen naam, zonder Roompot te noemen.

Overname van Hogenboom Vakantieparken

Bord bij Hogenboom vakantiepark de Berkenhorst

In 2009 heeft Roompot Hogenboom Vakantieparken overgenomen. Ook deze parken vind je dus op de website van Roompot. Maar vanwege het sterke merk blijven ze ook beschikbaar onder de naam Hogenboom.

Hogenboom is ook een intermediair van vakantieparken. Zij handelen meer als franchise onderneming: de naam Hogenboom Vakantieparken zag en zie je duidelijk terug op de parken.

Hogenboom vakantieparken zijn vooral kleinschalig en intiem opgezette parken in de natuur. Hoewel veel mensen er voor de rust komen, kennen ze meestal ook diverse faciliteiten voor kinderen, zoals een speeltuin, zwembad en kidsclub.

Koos Konijn en andere faciliteiten voor kinderen

Koos Konijn bij Roompot Kijkduin

Zoals de meeste grote ketens kent ook Roompot haar eigen mascotte: Koos Konijn. Op diverse vakantieparken van Roompot maakt hij zijn opwachting. Vooral daar waar er kinderanimatie is.

Op de website van Roompot kan je zien op welke vakantieparken Koos Konijn te vinden is. Opvallend is dat daar ook parken bij staan die helemaal niet als Roompot vakantiepark naar buiten treden.

Op sommige parken kunnen ook andere mascottes voorkomen, zoals de Eekhoorn Ekkie. Een eenduidig beleid is er dus niet.

De faciliteiten voor kinderen kunnen per park ook erg verschillen. Een zwembad en speeltuin zijn meestal wel aanwezig. Maar kijk goed bij elk park hoe groot die zijn en of er nog andere faciliteiten aanwezig zijn.

Wat zijn de beste Roompot vakantieparken?

Wij hebben inmiddels diverse Roompot vakantieparken bezocht. Maar het is moeilijk te zeggen wat de mooiste of leukste Roompot vakantieparken zijn. Hieronder noemen we een paar kindvriendelijke parken die we kunnen aanbevelen.

Roompot Klein Vink in Noord Limburg

Wandelen langs de luxe vakantiehuizen van Klein Vink

Wat een ruimte heb je op vakantiepark Roompot Klein Vink. Op het terrein ligt een zwemvijver en een groter meer waar je kan waterfietsen of kanoën. Het is ook bosrijk en vanaf het park loop je zo natuurpark De Maasduinen in.

Het park heeft een camping, vakantiehuisjes die wat verouderd zijn en het wat luxere residence gedeelte.

Er is een zwembad, diverse speeltuintjes, een overdekt speelgedeelte, glowgolf, minigolf, diverse sportvelden, restaurant, supermarkt en snackbar aanwezig.

De Katjeskelder in Noord Brabant

Speel-helicopter in speeltuin van de Katjeskelder

De Katjeskelder is een leuk, erg groot park in Oosterhout, Noord-Brabant.

Het heeft een zwembad met waterglijbaan en een buitenzwembad, meerdere speeltuinen, Kidsworld en knutselcorner, een overdekte speelruimte met ballenbak, vele speeltoestellen en trampolines.

Toen wij er waren was de bungalow niet heel schoon, maar verder prima. Er zijn bungalows tot maar liefst 22 personen, dus ook heel geschikt voor een familieweekend

Aquadelta in Zeeland

Glijbaan bij het zwembad in Aquadelta

Aan het Grevelingenmeer bij Bruinisse ligt vakantiepark Aquadelta. Dit luxe park heeft voor een mooi zwembad met een aparte kinder-waterspeeltuin en een peuterbad met extra warm water.

Er is ook een indoor speeltuin, speeltoestellen en een uitgebreid recreatieprogramma tijdens schoolvakanties.

Je kunt er verblijven in geschakelde bungalows, villa's, buitenhuizen, vakantiewoningen, familiewoningen en in het hotel. Het park is ook zeer geschikt voor een familie-uitje. Je kunt er huizen huren tot 20 personen.

Resort Arcen in Noord Limburg

In 2009 water wij bij dit bijzonder leuke vakantiepark in Noord-Limburg. Resort Arcen heeft een heel leuke zwemvijver, waar onze jonge kinderen zich heerlijk vermaakt hebben.

Daarnaast zijn er tal van andere faciliteiten, zoals een zwembad, speeltuintjes, midgetgolf, skelterverhuur enzovoorts.

Je kan in diverse accommodaties verblijven, zoals bungalow, chalets en stacaravans. Voor ieder wat wils dus.

Vakantiepark De Berkenhorst, Veluwe

Een heel leuk vakantiepark op de Veluwe. Het zwembad is erg leuk, al is de term subtropisch zwembad wat overdreven.

Het park is autovrij en je kan er ook tennissen of midgetgolfen. Het familierestaurant heeft heerlijk eten en er staan speeltoestellen voor de jonge kinderen.

Dit park is het hele jaar door leuk!

Nog meer kindvriendelijke vakantieparken van Roompot in Nederland vind je op de verschillende regio-pagina's voor een

Daarnaast zijn er nog hele leuke vakantieparken in Duitsland:

Veel ruimte bij Roompot Vakantiepark Bad Bentheim

Met de familiefiets over het park scheuren

Dit park ligt net over de grens met Nederland. De vakantieverblijven zijn zeer ruim van opzet, zowel binnenshuis als de ruimte om het huis heen, dus de kinderen hebben veel ruimte om binnen en buiten te spelen!

Er is geen zwembad op het park, maar net bij de uitgang is een zwembad waar je als gast van het park eenmalig gratis toegang toe krijgt en dit zwembad is echt een aanrader om naar toe te gaan! Een heerlijk badje voor de kleintjes en een mooie glijbaan voor de wat oudere kinderen.

Op het park zelf zijn meerdere speelplekjes en uiteraard zijn bij het centrum van het park een restaurant, een winkeltje waar je elke ochtend verse broodjes kan halen, een indoor speeltuin en niet te vergeten de kinderdisco met Koos Konijn!

Ferienresort Cochem, moezel

Mooi stadje aan de moezel

Bij het beroemde stadje Cochem langs de Moezel ligt dit heerlijke vakantiepark. Met een indoor zwembad met apart peuterbad, speeltuintjes, en zelfs 2 golfbanen.

Op het park is een goed restaurant aanwezig en een snackbar voor de snelle hap. Ook de supermarkt en verse broodjes ontbreken niet.

In de zomer is er animatie voor de kinderen in de Koos Kids Club. Er zijn diverse soorten accommodaties, ook voor grote groepen tot 14 personen.

Boek hier

Eifelpark Kronenburger See, Eifel

De Kronenburger See

Op een mooie heuvel in de Eifel ligt dit leuke vakantiepark, waar wij in 2010 waren. En onder aan de heuvel ligt het stuwmeer de Kronenburger See, waar je heerlijk in kan zwemmen.

Als het weer wat minder is, is er op het vakantiepark zelf ook een klein overdekt zwembad. En er is een heerlijk speelkasteel naar het restaurant, waar je lekker kan dineren met zicht op de spelende kinderen.

Je verblijft hier in leuke vrijstaande huisjes.

Voor een volledig overzicht van alle Roompot vakantieparken, ga je naar de


Vond je deze pagina leuk? Klik op de knop hieronder!