Een individuele rondreis met kinderen,
quality time met het gezin

Een individuele rondreis met kinderen is een georganiseerde reis die je alleen met je eigen gezin maakt. Een leuke rondreis met leuke activiteiten betekent pure quality time met je eigen gezin.

Met een huurauto langs prachtige plekjes in Zuid Afrika

De voordelen van zo'n georganiseerde reis zijn duidelijk: je hebt weinig uitzoekwerk, alle accommodaties zijn geregeld, en je kan vertrouwen op de expertise van de reisorganisatie.

Omdat het een individuele reis is bepaal je zelf hoe laat je vertrekt, waar je stopt en wat je wilt bezichtigen. Meestal heb je een huurauto en rij je zelf. Maar je kan ook een chauffeur huren bij de reis.

Vrijheid blijheid dus. Mits de reis ook echt geschikt is voor jullie gezin. Let dus wel even goed op wat je boekt.

Waar moet je op letten?

Kiezels gooien aan het strand bij Tsitsikamma

Vele reisorganisaties bieden georganiseerde individuele rondreizen die ze kant en klaar en bijna over de hele wereld aanbieden. Maar niet iedere organisatie schat het reizen met kinderen goed in.

Kies dus vooral een organisatie die ervaring heeft met kinderen. En check altijd een aantal zaken zorgvuldig.

Zijn de reisafstanden niet te groot? hoe is de infrastructuur in het land waar je heen wilt? Verwissel je niet elke dag van hotel/appartement? Is de gezondheidszorg goed? En hoe zit het met vaccinaties en malaria?

De organisaties die we hier noemen hebben hier goed op gelet. Toch is het goed om er op te letten, omdat ieder gezin nu eenmaal anders is.

Reizen met bouwstenen

Rondreis met bouwstenen, maar dan anders ;-)

Er zijn tegenwoordig veel organisaties die je zelf een reis laten samenstellen met bouwstenen.

Je maakt dan een keuze uit verschillende korte reisblokken die je met elkaar kan verbinden om je eigen rondreis te creëren.

Zo'n bouwstenen reis lijkt mooi. Besef alleen wel dat niet alle bouwstenen even goed "klikken". Laat je desgewenst goed informeren, zodat je niet van hot naar her vliegt (of rijdt) om het te laten passen.

Reisaanbod

Je vindt de leukste individuele rondreizen per bestemming op de verschillende landen pagina's in Europa en Verder weg. Maar hieronder heb ik een aantal goede organisaties opgenoemd die leuke en bjzondere individuele reizen en bouwsteen reizen aanbieden.

Individuele familie rondreizen

Maatwerk van lokale experts bij Better Places

Kanoën in Slovenië

Wie kent een bestemming beter dan een lokale expert? Zij kunnen dus ook de beste maatwerk reizen samenstellen aan de hand van jullie wensen.

Better Places brengt je in contact met de lokale experts op vele bestemmingen in Europa en verder weg. Maar je boekt gewoon in Nederland. De ideale mix dus tussen lokale expertise en de garanties van een Nederlandse organisatie.

Lees meer op de pagina van Better Places hieronder.

ANWB vakanties

Plezier aan zee tijdens een rondreis van ANWB

Ben je op zoek naar een leuke rondreis in Europa, dan zit je bij de ANWB aan het goede adres. Van Scandinavië tot Italië en van Groot-Brittannië tot Frankrijk, in Europa is veel te beleven!!

Bij sommige reizen verblijf je in een hotel, bij andere op een camping of vakantiepark. Vaak zitten er leuke activiteiten in het arrangement inbegrepen. Van boottochtjes op een rivier tot toegang tot een museum of kasteel.

Bij de ANWB kan je terecht voor rondreizen, maar ook voor avontuurlijke reizen met kinderen. En Pretparkvakanties en Stedentrips.

Undiscovered familiereizen

Er zijn vele mooie plekjes op de wereld. Wil je die mooie plekjes bezoeken, maar heb je niet zo'n zin om in de stroom toeristen terecht te komen.

Kies dan voor een familiereis van Undiscovered. Zij stellen een reis voor je samen in Sri Lanka, de Filipijnen, Borneo, Réunion, Oeganda of Madagaskar, die de hoogtepunten bezoekt en zo vaak als mogelijk van de gebaande paden gaat.

Bij het samenstellen van de reis luisteren goed naar jouw wensen, EN die van de kinderen. zo wordt de reis een unieke belevenis voor iedereen.

Bouwstenen

Riksja Family - Bouw je eigen reis

Tapas eten in Spanje met Riksjakids

Riksja Family is volledig gericht op het werken met bouwstenen. De bouwstenen zijn korte reisprogramma’s van enkele dagen naar de meest intrigerende plekjes van een bestemming.

Bij iedere bouwsteen staat beschreven welke bouwstenen er aan geplakt kunnen worden. Op deze manier kun je eerst zelf puzzelen en daarna doorspreken met een van de kidsspecialisten.

Je kunt met Riksja Family onder andere naar Thailand, Maleisië, Marokko, Costa Rica, Amerika en Canada. Lees er meer over op de Riksja Family pagina.


Vind je deze pagina leuk? Klik op de knop hieronder!

(Zie je de knop niet? Log dan in op je Facebook account en/of geef Facebook toestemming om cookies te gebruiken)