Workum met kinderen: Stad van de Leeuwen

Workum is de zesde stad van de Friese elf steden. Het is de stad van Jopie Huisman en van de leeuwen.

Een gezellig plein vol terrasjes in Workum!

We zetten onze Elfstedentocht per boot voort naar het volgende stadje: Workum.

Net als Hindeloopen ligt Workum bij het IJsselmeer.

Het heeft een leuk strandje, en een witte vuurtoren. Maar wij gaan iets verder landinwaarts, het stadje in.

We leggen daar aan in een jachthaven op slechts een paar minuten lopen van het centrum, met gezellige terrasjes en leuke winkeltjes.

Het Jopie Huisman Museum

Hier bezoeken we het Jopie Huisman Museum. Gewoon, omdat het leuk is om even gezien te hebben. Jopie was een Nederlandse kunstschilder en tekenaar. Hij verzamelde poppen, oude schoenen en vodden en schilderde dat tot in de kleinste details na.

Zijn werken kun je zien in dit museum. Voor de kids is er een audio-tour en een opdrachtenboekje met etui.

Het Jopie Huisman Museum....
....met een audio-tour voor kinderen!

Na het museum wandelen we verder door Workum. Om de hoek van het museum is een gezellig pleintje met een hotel, restaurants en sfeervolle terrasjes. En, wat is de wereld toch klein: op één van die terrasjes komen we een bekende van ons uit Tiel tegen, die hier toevallig ook vakantie aan het vieren is.

De leeuwen van Workum

Na enige twijfel....

Na een gezellig kletspraatje lopen we verder het straatje in en aan het eind ervan vinden we de fontein van Workum: twee leeuwen, die water naar elkaar spuiten.

Na enige aanmoediging van onze kant en met dank aan het lekkere zonnetje, besluiten onze jongens lekker door die straal water te gaan rennen.

Maar onderweg terug naar de boot vraagt Mark toch wel heel erg teleurgesteld aan mij, waarom de leeuwen niet in Leeuwarden staan, maar in Workum?! Tsja, kinderlogica….

We gaan terug naar de boot voor het avondeten.

Meer weten?

Meer informatie over deze èn andere leuke vaarvakanties in Nederland vind je op onze pagina Varen met Kinderen in Nederland.

De complete Stories van Cindy’s Elfstedentocht en Kameleontocht zijn terug te zien bij de hoogtepunten op ons Instagram-account.

De Elfstedentocht van Cindy kwam tot stand in samenwerking met Holiday Boatin in Sneek. Cindy en haar drie ‘mannen’ hebben deze tocht gevaren met de stoere Doerak Family.

De fontein van Workum

Vind je deze pagina leuk? Klik op de knop hieronder!

(Zie je de knop niet? Log dan in op je Facebook account en/of geef Facebook toestemming om cookies te gebruiken)