Bolsward met kinderen: bijzondere hanzestad op drie Terpen

Bolsward is de zevende stad van onze Elfstedentocht per boot. Deze Hanzestad is gebouwd op drie terpen, en heeft ook voor kinderen veel te bieden.

Het prachtige stadhuis van Bolsward

Vanuit Workum vervolgen we onze Elfstedentocht per boot naar Bolsward.

Onderweg passeren we een soort van monument aan de waterkant. Schaatsers en publiek, gemaakt van metaal en met jaartallen erin.

Aangekomen in Bolsward leggen we aan vlakbij het centrum.

Deze stad staat bekend om zijn prachtige stadhuis, het kruidenbitter Sonnema Beerenburg, èn de Fietselfstedentocht.

Deze wordt jaarlijks op tweede Pinksterdag georganiseerd. Bolsward is het start- en eindpunt van deze fietstocht.

Uiteraard wandelen wij langs dat prachtige stadhuis èn, het wordt ons makkelijk gemaakt: in het stadhuis bevindt zich Museum De Tijd èn de VVV. Weer een stempel op zak dus!

Monument van een schaatser....
....en zijn publiek!

Op zoek naar de vleermuis-fontein

Vervolgens gaan we op zoek naar de fontein. Deze heeft de vorm van een vleermuis en staat voor een kerk.

Aan de achterkant is een trappetje in de vleermuis verwerkt, zodat je erop kunt klimmen. Uit zijn snuit komt een straal water. Tenminste….dat is de bedoeling.

Helaas geen water uit zijn mond, maar zeepsop op de grond...

Onze teleurstelling is echter groot. Als wij bij de fontein aankomen, is een man namelijk bezig om de put onder de fontein leeg te pompen. Deze zit namelijk vol met zeepsop!

Hij vertelt ons, dat dit regelmatig gebeurt. Hangjongeren, die uit verveling afwasmiddel in de put gooien, zodat er één groot schuimfestijn ontstaat door de krachtige waterstraal uit de fontein. Zó jammer dit….

Alles bij elkaar gaat het helaas te lang duren om erop te wachten. Bolsward is namelijk de enige stad tijdens deze Elfstedentocht, waar wij níet zullen overnachten.

Dit, omdat we hier verder geen bezienswaardigheden gaan bezoeken, èn omdat we anders verderop tijdens onze Elfstedentocht en Kameleontocht niet uitkomen qua tijd.

We maken dus maar een foto van een fontein met wat zeepsop en varen daarna door naar Harlingen.

Meer weten?

Meer informatie over deze èn andere leuke vaarvakanties in Nederland vind je op onze pagina Varen met Kinderen in Nederland.

De complete Stories van Cindy’s Elfstedentocht en Kameleontocht zijn terug te zien bij de hoogtepunten op ons Instagram-account.

De Elfstedentocht van Cindy kwam tot stand in samenwerking met Holiday Boatin in Sneek. Cindy en haar drie ‘mannen’ hebben deze tocht gevaren met de stoere Doerak Family.

De fontein van Bolsward

Vind je deze pagina leuk? Klik op de knop hieronder!

(Zie je de knop niet? Log dan in op je Facebook account en/of geef Facebook toestemming om cookies te gebruiken)