Harlingen met kinderen: Stad van zeevaarders en walvissen

Harlingen is de achtste stad van onze Elfstedentocht per boot. De stad ligt aan de Waddenzee, en is bekend van de zeevaarders.

Vanuit Bolsward is het een mooie vaarroute naar Harlingen.

We varen de Elfstedenroute per boot, maar voordat we Bolsward uitvaren, waarschuwt de brugwachter ons gelukkig nog even voor het feit, dat de spoorbrug bij Harlingen al een aantal dagen gestremd is.

Als we de gebruikelijke route zouden varen, komen we Harlingen dus niet in.

Gelukkig kunnen we nu onze route nog tijdig aanpassen. Hierdoor passeren we Franeker ook al, maar dat laten we nog even links liggen.

Dat is namelijk pas de vólgende stad van onze Elfstedentocht!

De route van Bolsward naar Harlingen is ontzettend leuk. Hier moet je echt lekker rustig varen en genieten van de omgeving. Langs leuke dorpjes, tussen de huisjes door, kleine bruggetjes….houd er dus wèl rekening mee, dat de kap regelmatig naar beneden moet. En ja, we hebben ook nog even cabrio gevaren!

We passeren knusse dorpjes en lage bruggetjes
Ja, dat gaan we redden, papa!

Wandeling langs vuurtoren en expeditieschip

Door onze omweg komen wij nu best wel laat in Harlingen aan. Dus maken wij de volgende ochtend pas een wandeling door de stad. We lopen langs de witte vuurtoren, die niet meer in gebruik is, maar waar nu een hotelkamer in gevestigd is. Manlief en ik hebben hier ooit eens geslapen. 

Expeditie Willem Barentsz is voltooid!

Ook nemen we even een kijkje bij de replica van expeditieschip de Willem Barentsz.

Afgelopen zomer waren wij ook al een keer in Harlingen, en toen werd er nog volop gewerkt aan de restauratie van dit schip. Inmiddels is hij weer helemaal in volle glorie te bewonderen!

En uiteraard lopen we naar de fontein. Dit is best een flinke wandeling, we moeten een heel stuk de zeedijk oplopen (als je hem van voren wilt zien tenminste).

De fontein van Harlingen is namelijk een walvis, die in het water ligt. En helaas, ook déze fontein, uitgerekend een walvis, spuit (nog) geen water….

Meer weten?

Meer informatie over deze èn andere leuke vaarvakanties in Nederland vind je op onze pagina Varen met Kinderen in Nederland.

De complete Stories van Cindy’s Elfstedentocht en Kameleontocht zijn terug te zien bij de hoogtepunten op ons Instagram-account.

De Elfstedentocht van Cindy kwam tot stand in samenwerking met Holiday Boatin in Sneek. Cindy en haar drie ‘mannen’ hebben deze tocht gevaren met de stoere Doerak Family.

De fontein van Harlingen....helaas spoot hij niet!

Vind je deze pagina leuk? Klik op de knop hieronder!

(Zie je de knop niet? Log dan in op je Facebook account en/of geef Facebook toestemming om cookies te gebruiken)