Sinterklaas ideeën die je in de vakantiestemming brengen

Op zoek naar leuke Sinterklaas ideeën? Ik heb wat handige tips voor een gezellige Sinterklaas tijd, waaronder de schoenzet kalender!

Wist je dat je ook Sinterklaas kan vieren bij verschillende vakantieparken in Nederland? Hieronder kan je lezen waar.

En er worden altijd heel veel leuke evenementen georganiseerd. Dan kan variëren van pepernoten bakken tot sinterklaas shows. Alleen is het dit jaar allemaal wat kleiner zodat het past binnen de richtlijnen van het RIVM.

Maar voordat we naar het vakantieparken aanbod gaan, wil ik nog wat leuke tips geven voor het sinterklaasfeest.

Sinterklaas Tips: Schoenzet Kalender 2020

Zodra Sinterklaas in het land is willen mijn kinderen elke avond hun schoen zetten. Bij het opstaan begint het al. Mam, mag ik mijn schoen vanavond zetten?

Aangezien ik het niet nodig vindt om iedere dag de schoen te zetten, heb ik een schoenzet kalender gemaakt. Laat de kinderen hem uitprinten en bij hun schoen leggen, de Pieten kunnen dan inkleuren wanneer ze de volgende keer langskomen.

Download hier de schoenzet kalender 2020.

Hoe komt de zak met cadeautjes in huis

puzzelen met letters op chocolademunten

Om het uitpakken van de pakjes wat leuker te maken kun je er een spelletje aan koppelen.

Het begint al met hoe de cadeautjes in huis komen. Altijd leuk is aanbellen en dan staat er een zak cadeautjes. Of Sint en Piet komen ze brengen.

Maar je kan ook letters op chocolademunten plakken en deze verstoppen in huis. Als alle letters gevonden zijn is het puzzelen geblazen. En zo komen de kinderen erachter waar de zak met cadeautjes staat.

Maak van het cadeautjes uitpakken een spelletjes avond

Nick op bezoek bij Sinterklaas

Als de zak in huis is kun je natuurlijk de cadeautjes uitdelen en dan is het klaar. Maar om er een gezellige avond van te maken heb ik de volgende tips:

Je kunt bijvoorbeeld om de beurt met een dobbelsteen gooien. Degene die 6 gooit mag een pakje uit de zak halen en geven aan de persoon voor wie het pakje is.

Ook leuk is lootjes trekken. Voor elk pakje in de zak doe je een lootje in een pot. Het eerste lootje wordt door het jongste kind getrokken.

De naam die op het lootje staat mag zijn of haar cadeau uit de zak halen, pakt het uit, en trekt vervolgens een lootje voor de volgende die zijn cadeau uit de zak mag halen. Dit blijf je herhalen tot de lootjes op zijn.

Nu de kinderen wat ouder zijn maak ik er een spelletjesavond van. We leggen alle cadeautjes onder een kleed met een touw eraan. We spelen telkens een kort spelletje zoals memory, watjes blazen en bingo. De winnaar mag aan een touw trekken waar een cadeau aan zit.  Super gezellig met chocolademelk en speculaas!

Sinterklaas evenementen

Breng een online bezoekje aan Pakjesboot 12

Lijkt het jou leuk om de bekendste, leukste, lekkerste stoomboot van Europa te bezoeken? In 2020 gaat dat iets anders dan normaal. Het kan namelijk online!

Ontdek de enige échte, maar vooral bekendste Stoomboot "Pakjesboot 12" Bekijk het filmpje om te kijken hoe de Sint en Pieten leven en werken.  

Je ziet de bakpieten pepernoten, marsepein en ander lekkers maken. De Inpakpieten koortsachtig bezig met cadeaus inpakken. En misschien mag je wel een blik werpen in de slaapkamer van Sinterklaas. De sint is zelf ook aan boord!

Reisaanbod: Bijzondere Sinterklaas vakanties

Wist je dat diverse vakantieparken en hotels iets speciaals doen voor de kinderen tijdens de sinterklaas tijd? Super leuk dus om een weekendje weg te gaan in deze gezellige tijd! Zie hieronder onze tips!

Vier Sinterklaas bij Landal

zelf pepernoten bakken

Wil je met de kinderen een bijzondere sinterklaas beleven? Dat kan bij Landal!

Diverse parken van Landal hebben speciale sinterklaas activiteiten.  De kinderen kunnen er speculaas of pepernoten bakken. En wist je dat Sinterklaas in een bungalow op het park logeert?

"Zie de maan schijnt door de bomen", ook dat zal zeker lukken in de bosrijke groene parken van Landal. Korting tot 40%

Sinterklaas weekend op Vakantiepark Drouwenerzand

De saloon lodge op Vakantiepark Drouwenerzand

Als je in het Sinterklaas weekend naar Drouwenerzand komt staat je een leuke verrassing te wachten.

In de accommodaties staat een heerlijk Sinterklaas verrassingspakket voor je klaar. Met pepernoten en strooigoed! Maar ook wat anders. Wat, dat vertellen ze natuurlijk niet. Anders is het geen verrassing meer!

Je slaapt in één van de gezellige vakantiehuizen met korting tot 20%.

Verrassing van de Sint bij de IJsvogel

Sven in de Speeltuin bij de IJsvogel

Bij Recreatielandgoed de IJsvogel staat je een verrassing te wachten als je in het weekend van 27 - 29 november of 4 - 6 december vakantie komt vieren.

Selecteer bij je reservering wel de gratis 'Verrassing van de Sint'. Dan maakt Bakker Piet samen met de bakpietjes iets lekkers voor jullie.

Je slaapt in één van de gezellige vakantie villa's of lodges met korting tot 5%.

Sinterklaas bij Duinrell

Sint op het podium

Bij Duinrell is het in de sinterklaas tijd ook super gezellig! De kinderen mogen hun schoen zetten in de superstore En in de weekenden gaan diverse attracties open zodat je lekker kan zwieren en zwaaien in het attractiepark.

Ook mag je dagelijks 4 uur naar het Tikibad. Check even de laatste regels van het RIVM! Dan weet je zeker of het Tikibad open is! 

Er zijn al leuke kortingen tot 15% voor het Sinterklaasweekend!

Sinterklaasweekend arrangement bij Vakantiepark Mölke

chocoladeletter en pepernoten

Boek bij Vakantiepark Mölke het sinterklaasweekend arrangement van 27 tot 29 november en van 4-6 december. En beleef hier een fijne Sinterklaas.

Zo kun je genieten van een pietenontbijt, je schoentje zetten, meedoen met de Knutselpiet workshop en wie weet komen Sint en Piet wel op bezoek.

Natuurlijk kun je ook lekker zwemmen, bowlen en spelen in de binnenspeelplaats. En zeker niet onbelangrijk,de  kinderen verblijven hier gratis met dit arrangement.

Vier pakjesavond bij Slagharen

Zelf chocoladeletter maken

Kom jij pakjesavond vieren bij Vakantiepark Slagharen? Ze hebben nu een leuk arrangement met 2 overnachtingen met aankomst op 27 november of 4 december!

Bij het arrangement zit onder andere een pietenbezoek op zaterdagavond, op gepaste afstand buiten bij jouw vakantiehuisje. Maar ook een lekkere chocolade letter maken in de Candy Factory. En natuurlijk hoort er ook een cadeautje bij!

Natuurlijk zijn er diverse attracties geopend op zaterdag en zondag. En als het zwembad open mag, dan kun je lekker gaan zwemmen bij Aqua Mexicana! Of trek je warme kleding om te gaan schaatsen!

Sinterklaas bij Center Parcs

De Sint bij CenterParcs

Op de vakantieparken van Center Parcs is het al heel gezellig gemaakt tijdens Winter Wonderland dat half november is begonnen.

Maar als de Sint in het land is, dan is het er nog gezelliger. De Sint en zijn Pieten logeren namelijk ook bij Center Parcs!

Natuurlijk zijn er speciale activiteiten. De kinderen kunnen knutselen met knutselpiet,  schoen zetten en "wannabee een pepernootpiet" en nog veel meer!

Ontmoet de pieten bij Vakantiepark Beekse Bergen

Tijdens het Sinterklaasweekend brengt Sinterklaas een bezoek aan Beekse Bergen. De kids kunnen dan meedoen met pepernoten- en schoorsteenspelletjes, een safari stoomboot knutselen, je laten schminken of natuurlijk je schoentje zetten!

Natuurlijk kan je ook lekker genieten van een bezoekje aan het safaripark. Want deze dagattractie kan je gratis bezoeken met de Attractiepas die je krijgt bij het boeken van een accommodatie bij vakantiepark Beekse Bergen.

Alle activiteiten die bij de vakantieparken aangeboden worden zijn nog wel onder voorbehoud in verband met de huidige situatie rondom Corona!


Keer terug van Sinterklaas Ideeën naar Vakantie met Kinderen

Vond je deze pagina leuk? Klik op de knop hieronder!