Sinterklaas ideeën die je in de vakantiestemming brengen

Op zoek naar leuke Sinterklaas ideeën? Ik heb wat leuke tips, waaronder de schoenzet kalender!

Zwarte Pieten met Zeb en Tycho

Wist je dat je ook Sinterklaas kan vieren bij verschillende vakantieparken in Nederland? Hieronder kan je lezen waar.

En er worden heel veel leuke evenementen georganiseerd. Vooral de Sinterklaas shows zijn zeer populair.

Maar voordat we naar het vakantieparken aanbod gaan, wil ik nog wat leuke tips geven voor het sinterklaasfeest.

Sinterklaas Tips

Schoenzet Kalender 2018

Zodra Sinterklaas in het land is willen mijn kinderen elke avond hun schoen zetten. Bij het opstaan begint het al. Mam, mag ik mijn schoen vanavond zetten?

Aangezien ik het niet nodig vindt om iedere dag de schoen te zetten, heb ik een schoenzet kalender gemaakt. Laat de kinderen hem uitprinten en bij hun schoen leggen, de Pieten kunnen dan inkleuren wanneer ze de volgende keer langskomen.

Download hier de schoenzet kalender 2018.

Uitpakken van cadeautjes

puzzelen met letters op chocolademunten

Om het uitpakken van de pakjes wat leuker te maken kun je er een spelletje aan koppelen.

Het begint al met hoe de cadeautjes in huis komen. Altijd leuk is aanbellen en dan staat er een zak cadeautjes. Of Sint en Piet komen ze brengen.

Maar je kan ook letters op chocolademunten plakken en deze verstoppen in huis. Als alle letters gevonden zijn is het puzzelen geblazen. En zo komen de kinderen erachter waar de zak met cadeautjes staat.

En als de zak er dan is heb ik de volgende tips:

Je kunt bijvoorbeeld om de beurt met een dobbelsteen gooien. Degene die 6 gooit mag een pakje uit de zak halen en geven aan de persoon voor wie het pakje is.

Ook leuk is lootjes trekken. Voor elk pakje in de zak doe je een lootje in een pot. Het eerste lootje wordt door het jongste kind getrokken.

De naam die op het lootje staat mag zijn of haar cadeau uit de zak halen, pakt het uit, en trekt vervolgens een lootje voor de volgende die zijn cadeau uit de zak mag halen. Dit blijf je herhalen tot de lootjes op zijn.

Nu de kinderen wat ouder zijn maak ik er een spelletjesavond van. We leggen alle cadeautjes onder een kleed met een touw eraan. We spelen telkens een kort spelletje zoals memory, watjes blazen en bingo. De winnaar mag aan een touw trekken waar een cadeau aan zit.  Super gezellig met chocolademelk en speculaas!

Sinterklaas evenementen

Breng een bezoekje aan Pakjesboot 12

Lijkt het jou leuk om de bekendste, leukste, lekkerste stoomboot van Europa te bezoeken?

De enige échte, maar vooral bekendste Stoomboot "Pakjesboot 12" bezoekt dit jaar   diverse steden in Nederland. Je mag dan met je ouders of opa en oma aan boord komen om te kijken hoe de Sint en Pieten leven en werken.  

Je ziet de Bakpieten pepernoten, marsepein en ander lekkers maken. De Inpakpieten koortsachtig bezig met cadeaus inpakken. En misschien mag je wel een blik werpen in de slaapkamer van Sinterklaas. De sint is zelf ook aan boord!


De Grote Sinterklaasshow in Antwerpen

Op 1 en 2 oktober komen Sinterklaas en zijn Zwarte Pieten naar het sportpaleis in Antwerpen. Dat wordt groot feest tijdens de enige echte Grote Sinterklaasshow.

Er komen heel veel Studio 100-vrienden, wat dacht je van Hanne, Klaasje en Marthe van K3 en Mega Mindy. Maar ook met Nachtwacht, Samson en Gert, Piet Piraat en Kabouter Plop. Het wordt een onvergetelijk feest. Kom je ook?


Mega sint spektakel bij Julianatoren

Zoek je nog een leuk sinterklaasfeest? Bij Julianatoren is op 24 en 25 november 2018 groot Sint spektakel!

Met de mega Sint show, Jul's sinterklaasfeest, veel pieten en pretpark plezier. En uiteraard is de sint er ook bij!!


Vet Coole Sintshow

In Rotterdam kan je op 24 november naar de vet coole sint show met Piet Diego, Bart Juwett, Sinterklaas en veel Pieten.

Een spetterende show vol grappen en muziek. Trek je dansschoenen maar aan, er mag gedanst en gezongen worden!! De toegangsprijs is € 19,50 per persoon 1e rang, en € 14,50 per persoon 2e rang.

Met de kaarten voor de show mag je ook naar het Sinterklaasdorp. Met springkussen, kinderdisco, pietendiploma, gratis rit in de draaimolen en nog meer leuke activiteiten. 


Reisaanbod

Ja, ook met Sinterklaas kun je een paar daagjes weg. Zeker leuk als de kinderen nog geen 5 zijn en niet naar school hoeven. Op de volgende vakantieparken zorgen ze voor de juiste sfeer:

zelf pepernoten bakken

Vier Sinterklaas bij Landal

Wil je met de kinderen een bijzondere sinterklaas beleven? Dat kan bij Landal!

Diverse parken van Landal hebben speciale sinterklaas activiteiten.  De kinderen kunnen er speculaas of pepernoten bakken. Natuurlijk mag je de pietenbingo niet missen.

"Zie de maan schijnt door de bomen", ook dat zal zeker lukken in de bosrijke groene parken van Landal.


Sinterklaas slaapt bij Duinrell

Wist je dat als Sinterklaas in het land is, hij een aantal nachten gaat slapen bij Duinrell?

Tijdens het Landgoed van Sinterklaas, in de weekenden dat Sinterklaas in het land is. Kun je een bezoekje brengen aan het SiSaSinterklaasconcert de Pakjeskamer, de slaapkamer van de Sint en de magische Pietenparade.

Tijdens deze feestelijke weekenden is het erg gezellig om bij Duinrell te logeren. Er zijn diverse attracties geopend in het attractiepark en je hebt onbeperkt toegang tot het Tikibad. Ideaal voor een heerlijk weekendje Duinrell!!


Het sinterklaasfeest van attractiepark Slagharen

Op zaterdag 1 en zondag 2 december brengt Sinterklaas een bezoek aan Slagharen! In de ochtend is er een gezellige optocht van Sinterklaas en zijn Pieten, Randy & Rosie wachten ze al op!

Daarna is er de mogelijkheid om met Sinterklaas op de foto te gaan of geef hem een mooie tekening tijdens de Meet & Greet. Om het feest compleet te maken kan je naar de speciale show met de stuntelpiet. En er is ook een nieuwe show van Randy & Rosie

Natuurlijk zijn er vele attracties geopend en wordt de dag afgesloten met het lichtjesspectakel de Miracle of Lights. Entreetickets nu met forse korting


De Sint bij CenterParcs

Sinterklaas bij Center Parcs

Op de vakantieparken van Center Parcs is het al heel gezellig gemaakt tijdens Winter Wonderland dat half november is begonnen.

Maar als de Sint in het land is, dan is het er nog gezelliger. De Sint en zijn Pieten logeren namelijk ook bij Center Parcs!

Natuurlijk zijn er speciale activiteiten. De kinderen kunnen knutselen met knutselpiet, een sinterklaas show kijken, naar de pietenbingo, schoen zetten en wannabee een pepernootpiet  en nog veel meer!


Ontmoet de pieten bij Vakantiepark Beekse Bergen

Tijdens het Sinterklaasweekend brengt Sinterklaas een bezoek aan Beekse Bergen. De kids kunnen dan meedoen met pernoten- en schoorsteenspelletjes, een safari stoomboot knutselen, je laten schminken of natuurlijk je schoentje zetten!

Natuurlijk kan je ook lekker genieten van een bezoekje aan het safaripark of lekker gaan zwemmen bij Sportiom. Want deze dagattracties kan je gratis bezoeken met de Attractiepas die je krijgt bij het boeken van een accommodatie bij vakantiepark Beekse Bergen.


Keer terug van Sinterklaas Ideeën naar Vakantie met Kinderen

Vond je deze pagina leuk? Klik op de knop hieronder!