De Filipijnen met kinderen, een nauwelijks ontdekt exotisch paradijs

Wil je een verre exotische vakantie met de kinderen en de populaire drukke bestemmingen vermijden? Dan is de Filipijnen het antwoord.

Vrolijke Filipijnse kinderen

De Filipijnen is een ontzettend mooi land. Maar het allerleukste zijn eigenlijk de mensen.

De Filipino’s zijn erg lieve mensen en houden van kinderen. Tijdens een vakantie in de Filipijnen zullen zij absoluut geen aandacht te kort hebben.

De Filipijnen is erg groot en bestaat uit duizenden eilanden, dus een goede reisorganisatie die weet welke eilanden leuk zijn voor kinderen is wel handig.

Stap in een andere wereld!

De Filipijnen bestaat uit meer dan 7000 eilanden! En elk eiland heeft zijn eigen sfeer en karakter. Een rondreis door de Filipijnen is dus steeds erg afwisselend.

kanoën en varen bij het eiland Miniloc, Filipijnen

Voor kinderen is het heel interessant om kennis te maken met het idee van eilandhoppen. Zo ontdekken ze compleet verschillende landschappen binnen één land.

Eén van de mooiste plekken van de Filipijnen is Palawan in het Westen. Dit eiland is zelfs twee keer uitgeroepen tot mooiste eiland ter wereld! Hier vind je azuurblauwe meren en lijmsteen rotsformaties die loodrecht uit de oceaan opstijgen.

Maar je vindt er meer dan alleen de populaire paradijselijke stranden. Ook de rijstterrassen van Luzon zijn heel bekend. Deze UNESCO werelderfgoed terrassen zijn meer dan 1000 jaar oud. Ze liggen op het grote eiland Luzon in het Noorden, waar ook de hoofdstad Manila op ligt.

En er is nog meer! Je kan er vulkanen verkennen, indrukwekkende watervallen bezoeken en vooral erg mooi snorkelen. Als je wil, kan je de vakantie lekker avontuurlijk maken voor de kinderen. Maar altijd is er wel een strand dichtbij om te ontspannen.

De veelzijdige Visayas

Suppen in de regio Visayas op de Filipijenen

De Visayas, in het centrale deel van de Filipijnen, is een aangename regio voor gezinnen met kinderen. Dat komt omdat hier veel eilandjes dicht bij elkaar gelegen zijn.

Op het ene moment ben je op een vulkanisch eiland met natuurparken en donkere stranden. Twee uur met de veerboot verderop sta je met je voeten in het poeder witte zand van een compleet ander eiland!

Dus zonder veel onderweg te zijn, zie je ontzettend veel. Korte reistijden maken een vakantie met kinderen een stuk fijner voor iedereen.

Op ontdekking in Siquijor

Eén van de witte stranden van Siquijor

Siquijor is één van de vele eilanden in de Filipijnse archipel. Het is een typisch eilandje met witte stranden en mooie natuur in het binnenland.

Niet veel bezoekers komen hier, dus het is er erg rustig. En kindvriendelijk! Er is bijvoorbeeld heel weinig verkeer en erg veel te beleven.

Op Siquijor kan je ook gemakkelijk zelf je dagen indelen en activiteiten ter plekke regelen. Zo kan je op het ritme van de kinderen het eiland verkennen.

Snorkelen met schildpadden en walvishaaien

Snorkelen met een walvishaai

Op verschillende plekken in de Filipijnen kan je fantastisch snorkelen. Bij Apo Island, bijvoorbeeld, kan je zo reuzengrote schildpadden spotten. En als je geluk hebt, echte walvishaaien!

Nee, dat zijn geen gevaarlijke haaien, maar gewoon gigantisch grote vissen. Er zijn maar een paar plekken op de wereld waar je deze lieve reuzen kunt zien, dus wat een unieke belevenis!

In de Visayas kan je deze activiteiten makkelijk ondernemen met jonge kinderen. Als de kinderen zich (eventueel met zwembandjes) comfortabel voelen in kalme water, kun je dit gemakkelijk met het hele gezin doen.

Ballonvaart over de Chocolate Hills

Dit is wel héél erg bijzonder! De Chocolate Hills vind je op Bohol, een leuk eiland in de Visayas.

De Chocolate Hills zijn honderden heuvels die lijken op dropjes. Niemand weet hoe dit landschap in het midden van het eiland is ontstaan. Kijk over de mysterieuze heuvels heen vanaf een uitkijkpunt of vanuit een ballon.

Op Bohol kan je veel leuke activiteiten doen, zoals suppen en mountainbiken. Rond Bohol vind je ook hele mooie eilandjes. En wat een weelde onder water! Je bent hier makkelijk een paar dagen zoet.

Kindvriendelijk reisaanbod voor de Filipijnen

Rondreis met kinderen in de Filipijnen

Kinderen zien schildpad met snorkelen

De Filipijnen is een fantastische bestemming voor een unieke vakantie met de kinderen. Maar met al die eilanden en mogelijkheden is het handig om een goede reisorganisatie in de arm te nemen. Daarvan zijn er niet zo veel, omdat de Filipijnen nog in opkomst is als vakantiebestemming.

Een gespecialiseerde reisorganisatie is Undiscovered. Undiscovered heeft 15 jaar reiservaring in de Filipijnen en maakt familiereizen op maat voor (piep)jong en oud.

Hieronder vind je een paar voorbeeldreizen om alvast een beetje inspiratie op te doen.

Philippine Escape

De waterbungalows op het paradijselijke Apulit Island

Op zoek naar een korte maar onvergetelijke familiereis? Bekijk dan zeker even deze route: je begint met een comfortabel hotel op Bohol. Op dat eiland zijn super veel leuke dingen te doen voor kinderen.

Daarna reis je naar Palawan en bezoek je een rivier dat 8 kilometer door ondergrondse grotten loopt. Het Underground River Nationaal Park is UNESCO werelderfgoed.

Op het paradijselijke Apulit Island sluit je de familiereis af in een waterbungalow. Dit is één van de mooiste plekken in de Filipijnen om te snorkelen.

Deze familiereis zit vol unieke momenten voor jong en oud!

Visayas Experience

strand van Coco Grove Beach Resort op Siquijor op de Filipijnen

Als je maar 2 weken hebt en je wil het meeste uit je rondreis halen, dan is deze route erg leuk. Je bezoekt de veelzijdige Visayas, waar je 3 verschillende eilanden verkent.

Je onderneemt bijzondere excursies zoals snorkelen met walvishaaien en schildpadden. Kinderen hoeven hiervoor niet te kunnen zwemmen. Zodra ze zich (met zwembandjes) comfortabel voelen in water zonder de bodem te raken, kunnen ze al mee!

De accommodaties zijn middenklasse. Een fijne plek waar je zult verblijven is het Coco Grove Beach Resort. Het strand loopt er geleidelijk af en er is een rif waar je heerlijk kunt snorkelen.

Philippine Adventures

Kayakken op zee

Deze 22-daagse reis is ontzettend leuk voor kinderen vanaf ongeveer 8 jaar. Het is elke dag avontuur! Je gaat bijvoorbeeld zwemmen met walvishaaien en schildpadden, mountainbiken door de groene jungle van Bohol en islandhoppen in Palawan!

De rondreis gaat langs 5 diverse plekken in de Filipijnen. De reis begint in de Visayas en eindigt op in het noorden van Palawan.

Het laatste eiland dat je bezoekt is idyllisch mooi. Perfect om na al die unieke avonturen even helemaal te ontspannen.

Overnachten doe je onder andere in het Amorita Resort op het eiland Bohol, vlakbij het bekende Alona Beach met vele leuke restaurantjes.

Bekijk de website van Undiscovered voor meer inspiratie voor een familiereis in de Filipijnen, speciaal afgestemd op gezinnen met kinderen.


Vind je deze pagina leuk? Klik op de knop hieronder!

(Zie je de knop niet? Log dan in op je Facebook account en/of geef Facebook toestemming om cookies te gebruiken)