Is er Wi-Fi op de Waddenzee? Néé! Lijkt dit jou wat? Ga dan op Piratentocht met de Spes Mea!

Met de Spes Mea beleef je een heerlijke zeilvakantie op de Waddenzee, al hoppend van eiland naar eiland. Onderweg ga je droogvallen op het Wad, de eilanden verkennen, zeehondjes spotten….en voor de kids wordt er een heuse piratentocht georganiseerd. Wat je precies allemaal kunt verwachten? Cindy en haar ‘mannen’ durfden het avontuur aan! Lees hier hun belevenissen op wad en (ei)land!

Yes, eíndelijk mogen wij op Piratentocht met de Spes Mea!

Eíndelijk! Al twee meivakanties op rij kon onze Piratentocht met de Spes Mea door de corona-maatregelen helaas niet doorgaan.

Gelukkig was er voor deze zomerreis ook nog een plekje vrij voor ons en hoefden we niet wéér een jaar te wachten. Op een zondagavond in juli schepen wij dan ook in Harlingen in op de Spes Mea.

Aangezien we pas ‘s avonds om 20.00 uur aan boord kunnen, gaan wij ‘s middags Harlingen alvast onveilig maken.

Zo brengen wij een bezoekje aan Expeditie Willem Barentsz, waar hard gewerkt wordt om (de replica van) dit expeditieschip weer in zijn oude glorie te herstellen.

Ook lopen we langs de witte vuurtoren, die niet meer in gebruik is, maar waar nu bovenin een hotelkamer gevestigd is. Hier heb ik ooit eens geslapen met manlief, als verrassing voor zijn verjaardag….

We maken een heerlijke wandeling door Harlingen, eten een lekker gebakje op een terras, komen zelfs langs een speeltuintje en voor het avondeten ploffen we neer bij een pizzeria, niet ver bij de ligplaats van de Spes Mea vandaan.

Na nog een ijsje als toetje wandelen we naar het schip, waar we hartelijk welkom worden geheten door schipper Ted en matroos Derk. 

Meer weten over de Spes Mea of gelijk reserveren? Dat kan hier:

Een kijkje nemen bij Expeditie Willem Barentsz
De oude witte vuurturen, nu een hotelkamer
De jachthaven in Harlingen
Hier mochten de jongens zomaar even op zitten van de eigenaar!

Hieronder lees je Cindy’s uitgebreide verslag van dag tot dag. Of klik hier, als je meteen meer wilt weten over één van hun specifieke bestemmingen:

Stuurboord of bakboord?

Mark heeft er zin in!

We maken kennis met onze medereizigers. Er kunnen maximaal twintig piraten mee aan boord van de Spes Mea. Wat overigens ‘Mijn Hoop’ betekent.

Binnen ligt een lijst klaar met de indeling van de hutten. Best handig om alvast vóóraf te weten, wat stuurboord en bakboord is….anders zou je zómaar in de verkeerde hut kunnen belanden! 

Nadat iedereen zijn slaapvertrek voor deze week gevonden heeft en alle bagage aan boord is, gaan de mannen de auto’s wegbrengen naar een parkeerplaats voor deze week.

Het ijs is al snel gebroken....

Ze komen gezamenlijk met een taxibusje terug. Dit wordt georganiseerd door de schipper. Houd dus wèl rekening met deze extra kosten ter plaatse.

Intussen richt ik onze hutten in. Voor zo ver nodig. Want onze (heerlijke) bedden zijn al opgemaakt. En echt uitpakken is op een paar dingetjes na niet nodig.

Gezien de beperkte ruimte, leef je deze reis gewoon uit je tas. Neem dan ook zéker geen onhandelbare koffers mee, maar weekendtassen en rugzakken, die makkelijk onder de bedden te schuiven zijn.

Wij hebben twee tweepersoons hutten. Manlief Edwin deelt een hut met onze oudste, Nick van 10, en ik met onze jongste, Mark van bijna 7. Dit blijkt gedurende de week een goede keus voor onze nachtrust te zijn....

Er is een piraat jarig, hoera, hoera!!!

Gezellig samen op de mast!

Als iedereen gesetteld is, drinken we gezellig met zijn allen een drankje om nader kennis te maken.

En wat blijkt? Eén van de jonge piraatjes is jarig! Op deze zonnige vertrekdag is zij acht jaar geworden. Als traktatie komt er een grote snoeptrommel tevoorschijn.

Het ijs is hiermee natuurlijk meteen gebroken en uiteraard kan heel Harlingen van ons luidkeels ‘Lang zal ze leven’ mee genieten. Of de jarige hier nu óók echt blij mee is, laten we maar in het midden….

Voor de goede orde: wij maken deze reis met elf kinderen en elf volwassenen, waarvan drie bemanningsleden. Alle volwassenen zijn óf volledig gevaccineerd óf vlak voor vertrek getest op corona. 

De haven van Harlingen: begin- en eindpunt van onze reis

We hijsen de zeilen!

De volgende ochtend, na het ontbijt, verlaat de Spes Mea rond tien uur de haven van Harlingen. Zodra we ons op open water begeven, trommelt matroos Derk alle kids op voor wat tekst en uitleg over het zeilen en worden er een paar knopen geoefend.

Uiteraard hebben alle kids vóór vertrek een zwemvest aangemeten gekregen.

Alle aandacht voor matroos Derk
Teamwork!

En hierna is het dan zo ver: we hijsen de zeilen! En alle kids helpen mee! Wat een teamwork! En zodra het voor de kids een beetje te zwaar wordt, springen de papa’s ook gewoon bij….wat een unieke manier om vakantie te vieren! 

Zodra de zeilen gehesen zijn, gaan de kids lekker spelen, op het dek of in de kajuit. De ouders lezen een boek, kletsen met elkaar, helpen met zeilen waar nodig, of houden schipper Ted gezelschap, die anders zo zielig alleen achter het stuurwiel staat. Dit alles uiteraard voorzien van koffie, limonade en een lekker koekje….

Geweldig toch?! Vóór deze reis kenden ze elkaar nog niet....
En we hijsen de zeilen!

De Brandaris gedag zeggen

En we strijken de zeilen weer!

In de loop van de middag strijken we de zeilen weer….want de Brandaris komt in zicht!

De robuuste vuurtoren van Terschelling is een bekend herkenningspunt voor onze jongens, die al vaker op Terschelling zijn geweest.

Groot is dan ook de vreugde, als onze aanlegplaats voor de nacht vrijwel pal onder de Brandaris blijkt te zijn. 

Zodra we zijn aangelegd, gaat ieder gezin zijn eigen weg. 

De één gaat naar het strand, de volgende huurt een fiets om nog lekker een stukje van het eiland te verkennen.

Maar mijn jongens gaan recht op de Brandaris af. Even de Brandaris gedag zeggen hoort er inmiddels gewoon bij.

Ook leuk is om een wandeling naar het uitzichtpunt Kaapsduin te maken. Ga dan vóór de Brandaris linksaf.

Aan het eind van dit straatje kun je het pad naar boven volgen. Vanaf hier heb je een schitterend uitzicht over het dorp, de haven èn de vuurtoren. 

Brandaris in zicht!
Op dát plekje slapen wij vannacht, onder de Brandaris....

Aangezien wij dit inmiddels vaker hebben gedaan, houden wij dit nu even voor gezien.

We maken een wandeling door het centrum en kijken in wat leuke winkeltjes. Nick koopt een èchte Brandaris-vuurtoren met lampje erin en mijn man een lekker Fries suikerbrood.

Nog veel meer leuke tips om te doen op Terschelling vind je hier:

Goed aangekomen op Terschelling!
Leuk doorkijkje op de haven van Terschelling....

Krabbetjes vangen….volkssport nummer 1 op de Waddeneilanden!

Goede vangst in de haven van Terschelling!

Daarna gaan we snel weer terug naar de boot, want….de jongens willen krabbetjes vangen! Dit hebben ze onderweg langs de haven al meerdere kids zien doen.

Van de schipper krijgen we een emmer en krabhengeltjes hebben we zelf meegenomen van huis. Heb je die niet? Geen probleem, ze zijn op ieder eiland verkrijgbaar, evenals krabnetjes.

Terwijl mijn mannen staan te hengelen op de kade, druppelen de andere gezinnen ook weer binnen aan boord. Steeds meer kids sluiten zich dus aan bij het krabbetjes vangen.

Krabbenrace op de steiger van Terschelling!

‘s Avonds moet de vangst echter wèl weer terug overboord gegooid worden. Dus oppert matroos Derk de zogeheten ‘krabbenrace’.

Emmer omkiepen op de steiger, ieder kind snel een krab uitkiezen….en dan afwachten welke krab als eerste weer in het water duikt. En als tweede, derde etc.

Goede actie van Derk! Dat maakt het teruggooien in zee voor mijn jongens, die nooit goed afscheid kunnen nemen, alweer een stuk draaglijker.

Die avond, als de kids in bed liggen, genieten de ouders samen buiten nog van een heerlijk drankje in de maneschijn, die door de stagen van de zeilboten heen te zien is.

Vaak genoeg ben ik al langs alle prachtige (historische) schepen in deze gezellige haven gelopen of gefietst….en nu ‘lig’ ik er gewoon zèlf tussen. Geweldig! En dat ook nog eens pal onder de Brandaris, die nu zijn licht op ons laat schijnen….

Piratenactiviteiten en nog veel meer op de Spes Mea

Intussen heeft ook Agnita, de activiteitenbegeleidster, zich bij ons gezelschap gevoegd.

Aangezien Harlingen op zondagavond voor haar niet haalbaar was in combinatie met haar ‘gewone’ baan in de zorg, is zij nu de volgende dag dus op Terschelling op de Spes Mea ingescheept. 

De rest van de week houdt zij regelmatig de kinderen bezig met ‘piraat-georiënteerde’ activiteiten. 

Lekker aan de slag in het Piraten Doeboek!
Spelletjes spelen met Agnita

Zoals een schatkaart tekenen, een piratenmasker kleuren, piraten-rum maken en ook krijgen alle kids een prachtig piraten kleur- en doeboek. Daar kunnen ze zelf mee aan de slag, wanneer ze maar willen.

Maar er worden ook ‘tompoucen’ gemaakt, schelpenkettingen geregen, armbandjes gefreubeld en spelletjes gespeeld.

Je kids worden dus gewoon vermaakt, waar je bij bent. Je kunt aanschuiven….of van de gelegenheid gebruik maken en even lekker wat voor jezelf doen.

Eventjes mengen....
....en dan 'tompoucen' maken!

Vlieland: klein maar fijn!

Joehoe mama, wij zijn hierboven!

De volgende ochtend laten we de Brandaris weer achter ons en zet de Spes Mea koers richting Vlieland.

Aangezien deze afstand niet groot is en er ook te weinig wind staat om lang te zeilen, komen we hier vrij bijtijds aan. Rond het middaguur al. Dit vind niemand echter erg, want er is genoeg te doen op het kleine, maar fijne Vlieland.

Wij wagen ons aan de wandeling naar de vuurtoren….want onze jongens zijn nu eenmaal gek op vuurtorens en willen ook déze graag afvinken op hun ‘lijstje’. En in tegenstelling tot de Brandaris, mag je déze zelfs beklimmen.

Je bereikt de vuurtoren op het duin via een lange trap

Neem dan wèl contant geld mee, anders kom je na een flinke wandeling van een koude kermis thuis. 

Ik wist dit dus niet….maar trof gelukkig een andere vriendelijke bezoekster, die het mij in goed vertrouwen wel even wilde voorschieten en mij later die dag een tikkie stuurde. Waarvoor mijn dank nog steeds groot is!

Je bereikt de vuurtoren vanaf de haven met een wandeling van circa een half uurtje, dwars door de dorpsstraat. Met vele leuke winkeltjes. Wij deden er dus ook zéker een uur over, want dit ging ‘winkeltje in, winkeltje uit’.

Aangezien wij de vuurtoren met lege handen wilden beklimmen, bleef het op de heenweg dus bij kijken….maar op de terugweg gingen we los! Krabnetjes, vlaggetjes, strandspeeltjes (vergeten mee te nemen, stom!)....bepakt en beladen kwamen we terug bij de Spes Mea. 

En, let goed op: tussen al die leuke winkeltjes vind je ook nog zo'n lekker ouderwets, maar heel klein snoepwinkeltje. Van Toon!

Nog veel meer leuke tips om te doen op Vlieland vind je hier:

Yes, wij kunnen wéér een vuurtoren afvinken van ons lijstje!

Twee keer struikelen naar het strand

En ook hier weer krabben vangen op het strand van Vlieland

Eenmaal terug op de Spes Mea, pakken we onze strandlakens èn de nieuwe strandspullen en vertrekken richting strand. Wat welgeteld twee keer struikelen vanaf de haven is. Echt ideaal dus!

De rest van de middag vermaken de jongens zich met zwemmen, grachten graven en krabbetjes vangen (wat overigens ook hier in de haven weer volop wordt gedaan).

We keren terug naar de Spes Mea voor het avondeten, maar daarná gaan we wederom naar het strand.

Want Agnita stelt voor om even lekker een potje te gaan frisbeeën. Binnen een mum van tijd staat er dus een groep kids te lummelen op het strand. Hoe verder de avond vordert, hoe meer erbij komen. Zelfs matroos Derk waagt zich eraan!

Lekker potje frisbeeën op het strand!

Ontbijten op het Wad

Nick helpt de schipper wel even een handje met sturen

De volgende ochtend vroeg verlaat de Spes Mea de haven van Vlieland. Dit om rekening te houden met het getij.

Vrijwel iedereen is nog onder zeil, op een paar vroege vogels na. Zoals mijn eigen man en oudste zoon Nick, die gewoon álles mee willen maken en de schipper en matroos óveral mee willen helpen. Niet voor niets heb ik hen dan ook samen in één hut gelegd….

Na circa een uur lopen we vast op de bodem van de Waddenzee. Wat in dit geval uiteraard de bedoeling is. Nu is het wachten, totdat het water zakt en we helemaal droogvallen.

Inmiddels is iedereen wakker en hebben we uitgebreid de tijd om rustig te ontbijten. Dus duikt manlief de keuken in om eieren te bakken! Met of zonder spek, zegt u het maar?

Speeltuin Waddenzee is geopend!

Speeltuin Waddenzee is geopend!
Lekker zwierezwaaien op de schommel!


Zodra het water laag genoeg gezakt is, wordt er een touwladder buitenboord gehangen en kunnen we hierlangs naar beneden klimmen.

En, nog véél leuker: voor de boeg van het schip, aan de kluiverboom, wordt met behulp van touwen en een loopplank gewoon een schommel gecreëerd!

Yes, speeltuin Waddenzee is geopend! Wat een dolle pret, met zijn allen op de schommel, midden op het Wad! En niet alleen de kids….ook een aantal ouders betrap ik op het zwierezwaaien op de schommel. Geweldig om te zien hoe grote kinderen weer klein worden….

Lopen op het water....
Wad eten we vandaag?! ;-)

Het water zakt steeds lager en uiteindelijk vallen we compleet droog. We gaan dus wadlopen! Gewapend met schepnetjes en emmers lopen we ‘op het water’ en gaan op jacht naar kokkels, oesters en mosselen. Er wordt aardig wat bij elkaar gesprokkeld, zowel door de kids als de volwassenen. Dat wordt een lekker maaltje!

Om 14.00 uur moeten we terug aan boord zijn. Want vanaf dat moment keert het tij….letterlijk! De vloed komt weer op. En het water zal sneller stijgen dan dat het gezakt is.

Zodra we weer losraken van de zeebodem varen we verder. Inmiddels is het eind van de middag. Matroos Derk opent de oesters, die we gevonden hebben, zodat de liefhebbers kunnen proeven. Uiteraard doe ik mee.

Begin van de avond gaan we voor anker, midden op de Waddenzee….

Droogvallen op het wad....
Pirates of the Wadden Sea!

Pizzeria Spes Mea

Wat is er nu leuker dan je eigen pizza versieren?!

In totaal worden er vier avondmaaltijden aan boord van de Spes Mea genuttigd. En wij maken deze reis met vier gezinnen (in welke vorm dan ook).

Een simpel rekensommetje leert dan, dat ieder gezin één avond voor het diner zorgt. Vanavond zijn wij aan de beurt. En laat het nu net pizza-avond zijn!

In de (mega ruime) koelkast liggen pizzabodems klaar en er is van alles in huis (aan boord!) om deze mee te beleggen.

Ik verricht het één en ander aan snijwerk, zet alles klaar op één van de twee royale eettafels en zet de kids aan het werk.

Kijk eens wat een prachtige creaties!

Want wát is nu leuker dan je eígen pizza versieren?! De pizza van papa en / of mama versieren natuurlijk! Zo versiert ieder kind een pizza voor zichzelf en een pizza voor een ouder. Ik spring bij waar nodig en zorg voor de nodige aanvullingen.

Daarna blijkt manlief een ware Mario in de keuken te zijn. Met zes pizza’s per ronde zorgt deze pizzabakker voor een heerlijke pizza-avond op de Spes Mea.

Wat snoepgroenten erbij en na afloop met zijn allen een lekker toetje en deze dag kan ècht niet meer stuk.

Super Mario in de keuken!
Bon apetito!

Is er Wi-Fi op de Waddenzee? Neeee!

Deze twee vroege vogels wilden óveral mee helpen

De volgende ochtend word ik wakker door het inhalen van het anker. Schipper Ted is er vroeg bij. Door wederom het wisselende tij moeten we alweer vertrekken.

Edwin en onze oudste róllen dus bijna hun bed uit om Ted en Derk zo snel mogelijk te gaan helpen. Nick wil ècht niets missen, hij vindt het geweldig! 

We ontbijten onder het varen en Agnita krijgt het briljante idee om wentelteefjes te bakken. Die gaan er goed in!!!

Goede hulpmatrozen!

Na anderhalve dag Wi-Fi-loos te zijn geweest, begint mijn telefoon inmiddels te bliepen van allerlei berichtjes en meldingen, die nu pas binnenkomen. Wat was het even heerlijk rustig….

Wil jij dit ook graag, even helemaal onthaasten, lekker zen, geen e-mails en social media? Dan is deze reis perfect voor jou!

Word je hier nú al nerveus van? Denk dan nog even na....

Een duik in het IJsselmeer!

Schutten in de sluis!

Door weer, (geen) wind en getij is het helaas niet haalbaar voor ons om nog een derde Waddeneiland te bereiken deze zeilweek. Dat is wel even een kleine teleurstelling, want hier hadden we echt op gerekend. Wij zijn èchte fans van de Waddeneilanden.

Schipper Ted stelt als alternatief dus voor om het IJsselmeer op te gaan. Met als voordeel, dat hier lekker in open (zoet) water gezwommen kan worden. Wat op de Waddenzee dus niet kan….

We gaan de sluis door bij de Afsluitdijk. Wat ook weer leuk is voor de kids om mee te maken, het schutten in de sluis.

Niet veel later gaan we wederom voor anker, ditmaal dus op het IJsselmeer. En voor we het weten is het een geplons en gespetter van jewelste van kids, die van het schip af het water in springen. Of wacht even….ik zie daar toch ook een papa….en een mama...tsja, je bent zo jong als je je voelt, toch?! 

Een sprong in het diepe!

Op naar Friesland!

Mooi Makkum!

Na deze frisse duik zet de Spes Mea koers richting Friesland en leggen we voor de nacht aan in het dorpje Makkum. Na een lekkere soep als lunch gaan alle gezinnen op pad.

Wij beginnen met een lekker ijsje op een terras, maken een wandeling door dit sfeervolle dorpje, we bekijken wat leuke winkeltjes en de jongens sturen een kaartje aan opa en oma.

Zoek je meer vertier voor de kids? Dan kun je naar Makkum Beach gaan. Een strand met speeltoestellen, horeca en alles wat je je maar kunt wensen. Maar reken dan op zéker een half uur lopen….of huur een fiets!

Mooi Makkum!

Wij gaan gewoon terug naar het schip. En ook in de haven wordt er weer volop vanaf de boot in het water gesprongen, dus Makkum Beach hebben we stiekem eigenlijk helemaal niet nodig.

Intussen zorgen onze zuiderburen, die vanavond kookdienst hebben, alvast voor een voorgerecht: de kokkels, die we gister zèlf gevonden hebben op het Wad! Gekookt in een lekker sausje en met schelpjespasta erbij wordt dit door iedereen zéér gewaardeerd.

En wat is dan het hoofdgerecht? Pannenkoeken! Na de pizza-avond van gisteren is het vanavond pannenkoekenavond. Wat een feest! Wat wil een kind nog meer?

Pannenkoekenavond op de Spes Mea!

Op Piratentocht door Makkum

Piratentocht door Makkum!

Na het pannenkoekenfestijn heeft Agnita nog een verrassing voor de kids! We gaan nu namelijk eíndelijk op een èchte piratentocht. Op speurtocht door Makkum op zoek naar de piratenschat. 

De tocht brengt ons door straatjes en steegjes, over bruggetjes en muurtjes, dóór muurtjes (ja, ècht waar!), om uiteindelijk te eindigen aan de waterkant.

Hier beginnen de kids ijverig te graven met de meegenomen schep, aangemoedigd door de muziek van de Pirates of the Caribbean. Dit geeft toch ècht wel een extra dimensie aan het geheel, geweldig! 

Dóór muurtjes kruipen! Ja, ècht waar!

Uiteindelijk wordt de schatkist gevonden. Eerder deze week hebben ze allemaal een sleutel gekregen. Zal er eentje passen? En jawel hoor….ze krijgen de schatkist natuurlijk open. En wat is de schat? Dat verklap ik niet….

Aan de waterkant ligt een klein bootje met roeispanen. Het bijbootje van de Spes Mea. De speurtocht heeft ons namelijk helemaal naar de andere kant van de haven geleid en wij bevinden ons nu dus recht tegenover ons schip. In twee toerbeurten roeien de kids terug naar de Spes Mea….wat een avontuur! Zelf ga ik terug maar aan de wandel.

Met de complimenten voor de bemanning, die deze middag op stel en sprong een piratentocht in Makkum hebben uitgezet! Normaal gesproken vindt deze dus plaats op één van de Waddeneilanden.

Hey, daar ligt de bijboot....
....en dáár ligt de Spes Mea!

Aanleggen bij het Afsluitdijk Wadden Center

Afsluitdijk Wadden Center....een aanrader!

En dan is de laatste vaardag alweer aangebroken!

Zeilen zit er echter niet meer in, de wind laat ons echt in de steek deze laatste dag. En om nu meteen al koers te zetten naar Harlingen, zou een wel erg abrupt en voortijdig einde van de reis zijn.

Dus besluiten we in overleg met de hele groep om aan te leggen bij het Afsluitdijk Wadden Center, wat we gister tijdens het zwemmen in het IJsselmeer al hebben zien liggen. Een markant wit gebouw te midden van niets....

Afsluitdijk Wadden Center....vermaak voor alle leeftijden!

En dat blijkt een gouden zet te zijn! Want dit interactieve informatiecentrum over de Afsluitdijk, de Waddenzee en het IJsselmeer is gewoon heel erg interessant, leerzaam en superleuk. 

Voor de jongste kids is er een speurtocht: op zoek naar de visjes!

Verder zijn er allerlei schermen, die ze aan kunnen klikken voor extra weetjes en quizzen, spelletjes die uiteraard met de Waddenzee / Afsluitdijk te maken hebben, en er is een tekentafel, met leuke kleurplaten.

Afsluitdijk Wadden Center....de VR-brillen!

Erg leuk is de VR-bril (Virtual Reality). Ga in de stoel zitten, zet deze speciale bril op en je gaat hoogstpersoonlijk door de vismigratierivier. Ook worden er twee mooie films op bijzondere wijze getoond.

Mijn jongens vonden het geweldig! Toen we na anderhalf uur toch ècht terug naar de boot moesten, waren ze ook eigenlijk nog lang niet uitgekeken. Toch nog maar eens terugkeren dan….

Voor wie al eerder terug was of niet naar het Wadden Center wilde, was er natuurlijk weer gewoon de mogelijkheid om voor de deur van het Wadden Center een duik in het IJsselmeer te nemen.

Overigens kun je hier natuurlijk óók een bezoek aan brengen tijdens je heenreis naar Harlingen. Je kunt tenslotte pas ‘s avonds inschepen. Leuk begin van je vakantie! Voor ons was het echter het einde….

Afsluitdijk Wadden Center....weet jij het antwoord op de vragen?
Afsluitdijk Wadden Center....Nederland in het klein!
Het markante witte gebouw van het Afsluitdijk Wadden Center.

En weer terug bij af!

En weer terug bij ons beginpunt: Harlingen!

Want dan zit het er toch echt bijna op! Onder het genot van een laatste lunch varen we terug naar Harlingen.

De hele ochtend was het voor het eerst eigenlijk enigszins bewolkt, maar we sluiten deze heerlijke familiezeilreis af door met een stralend zonnetje Harlingen weer binnen te varen.

Er wordt afscheid genomen, e-mailadressen uitgewisseld, een groepsfoto gemaakt….mooi hoe er tijdens zo’n reis nieuwe vriendschappen ontstaan.

Mijn oudste zoon Nick, die gek is op zeilen, varen en de Wadden, en die de schipper en matroos werkelijk óveral mee geholpen heeft, zit op de terugweg met de tranen in zijn ogen naar buiten te staren. Zó erg vindt hij het, dat het voorbij is. Zó sneu….maar het zegt heel veel over deze reis natuurlijk!

Groepsfoto: Say cheese!

Mee op Piratentocht?

Pas op voor deze piraten!

Wil jij nu ook mee op Piratentocht met de Spes Mea en de Waddenzee onveilig maken?

Lees hier dan verder voor meer informatie over dit piratenavontuur en boek direct.

De Spes Mea vaart uit in de mei- en de zomervakantie. 

De zeilreis van Cindy vond plaats op uitnodiging van Spes Mea Zeilcharters.

En hier kom je alles te weten over de Waddeneilanden!

En, waar zijn we allemaal geweest deze week? Check de vlaggetjes!
Pirates of the Wadden Sea!

Vind je deze pagina leuk? Klik op de knop hieronder!

(Zie je de knop niet? Log dan in op je Facebook account en/of geef Facebook toestemming om cookies te gebruiken)