Vlieland met kinderen, rust en ruimte in de natuur

Geniet van de stilte en de natuur op dit kindvriendelijke waddeneiland. Je komt helemaal tot rust bij een kindervakantie op Vlieland.

Het feest begint al bij de overtocht vanaf Harlingen. Als je Vlieland nadert, vaar je langs de zandplaat de Richel waar vaak veel zeehonden liggen te zonnen.

Vanaf het buitendek kun je deze leuke dieren goed zien, en dit is voor kinderen een geweldig begin van de vakantie!

Vlieland is ook een leuke bestemming voor een lang weekend of midweek weg. Behalve het genieten van de rust, kun je er ook genoeg activiteiten ondernemen.

Lees meer over die activiteiten hieronder, of klik direct door naar het

Het dorp Oost-Vlieland

Op het eiland Vlieland ligt maar één dorp, Oost-Vlieland. Hier komt de boot uit Harlingen ook aan.

Je vindt hier diverse restaurants, gezellige terrasjes, cafés en winkels. In Badhotel Bruin kun je heerlijk lunchen of koffie drinken op het terras. En bij Puur kun je genieten van een pizza terwijl de kinderen zich vermaken in de speeltuin.

Verder bevindt zich in dit dorp het Museum Tromp’s Huys. Je vindt hier alles over de geschiedenis van het eiland, zeekaarten, scheepsmodellen en een kunstcollectie.

Genieten van de natuur

Vlieland is een prachtig eiland om te voet of per fiets te verkennen.

Er zijn diverse fiets- en wandelpaden, die je naar de mooie plekjes van het waddeneiland brengen.

Kinderen zullen hun ogen uitkijken bij het hoogste duin van Nederland, het Vuurboetsduin, dat meer dan veertig meter hoog is.

Bij dit duin vind je tevens de vuurtoren van het eiland. Je kunt hier genieten van een adembenemend uitzicht over Vlieland.

Strandjutten en garnalen vangen

Vlieland heeft prachtige witte zandstranden, waar ruimte genoeg is voor iedereen. Bovendien zijn de stranden hier erg schoon, wat prettig is met spelende kinderen.

De reddingsbrigade waakt over de stranden, zodat je hier met kleine kinderen veilig kunt verblijven.

Bij goed weer kunnen kinderen garnalen en krabben vangen in de meertjes op het strand. Die vormen zich bij hoog en laag water en worden door de zon verwarmd. Neem een netje mee of koop er een in het dorp.

Mocht het minder goed weer zijn, dan kun je met de kinderen gaan strandjutten, op zoek naar aangespoelde schatten. Vlieland kent hoge golven, en er spoelt veel aan.

Leuke activiteiten op het eiland

Vanuit Vlieland vertrekken diverse boottochten. Je kunt oversteken naar Texel of Terschelling, of met een snelle rubberboot wildwatervaren over het wad. Met kleinere kinderen kun je een zeehondentocht maken.

Een andere leuke activiteit is een ritje met de Vliehors Express. De Vliehors is een gigantische zandvlakte bij zee op West-Vlieland. Deze ligt de hele zomer droog. Wel oppassen voor drijfzand!

Met de Vliehors Express, een omgebouwd legervoertuig, kun je dit unieke gebied op een spectaculaire manier verkennen.

Wat ook erg leuk is voor kinderen, zijn de paardenritten van de IJslanderstal Edda. Deze ritten vinden plaats in kleine groepjes en onder begeleiding. Kleine kinderen kunnen wandelen met een wandelpony.

Het Reisaanbod

Landal Vlieduyn

Landal Vlieduyn

Dit kleinschalige en in een duinpan verscholen appartementencomplex ligt op slechts 200 m van het strand. Op loopafstand van het charmante dorpje Oost Vlieland.

Er zijn wat speeltoestellen voor de kinderen, maar voor het meeste vertier moet je op de rest van Vlieland zijn.

Zo kan je om te zwemmen naar het nabijgelegen zwembad Flidunen. Hier vind je een 25 meter bad maar ook een kleuterbad en overdekte glijbaan.


Strandhotel Seeduyn

Westcord Strandhotel Seeduyn

Dit 4 sterren hotel ligt in een geheel rustige omgeving, in de duinen met uitzicht op zee.

Het hotel heeft een familie-suite en luxe appartementen tot 4 personen.

Er is onder andere een kinderspeelplaats en zwembad. En in de schoolvakanties is er een activiteitenprogramma voor kinderen en tieners.


Vond je deze pagina leuk? Klik op de knop hieronder!