Alma van der Zon, dol op uitstapjes in de natuur

Hoi! Ik ben Alma van der Zon en ik schrijf voor Vakantie met Kinderen. Wij nemen je graag mee op onze uitstapjes in de natuur!

Alma met haar zonen Mees en Joep

Ik woon, samen met mijn man en twee zoons (Mees en Joep), in de Randstad.

Om aan de drukte van de Randstad te ontsnappen, zijn wij vaak te vinden op de Veluwe waar wij een vakantiehuisje hebben.

Zowel in de Randstad als op de Veluwe is er genoeg te zien en te doen maar ook gaan wij graag buiten deze regio's op pad.

Dol op uitstapjes

Onze jongens bij de Bunker op de Stachelberg

Naast mijn werk als leerkracht in het basisonderwijs, ben ik graag creatief bezig.

Ik ga graag op pad met vriendinnen of met mijn gezin. Wij houden erg van wandelen in de natuur. en maken vaak uitstapjes naar musea, kastelen en dierentuinen. Mijn hoofd zit altijd vol met plannen of to do's. Ik ben vaak op Instagram of Facebook te vinden en kom daar veel leuke dingen tegen.

Van de uitstapjes die wij maken, schrijf ik stukjes op mijn Instagram. Via deze weg ben ik in contact gekomen met Bianca van ‘Eropuit met kinderen' en heb ik van een aantal uitstapjes blogs geschreven voor haar website.

Via Bianca is er een lijntje gelegd naar 'Vakantie met Kinderen’ omdat Bianca al lid was van het Vakantie Met Kinderen Team.

Genieten van alle seizoenen

Knikkeren op de Waldkogelbahn bij de Grosser Arbersee

Als gezin vinden wij het fijn om meer van de wereld te ontdekken. Voor nu is Scandinavië favoriet, vooral het rondreizen door de verschillende landen en genieten van de natuur. Je moet natuurlijk wel geluk hebben met het weer!

Ook op de Veluwe genieten wij volop; het is zo fijn om hier te wandelen in dit mooie natuurgebied. In augustus is de heide mooi paars gekleurd en in de winter, als het licht vriest, is er op verschillende plekken ijshaar te vinden.

Zo heeft elk seizoen wel iets moois. Elke keer hopen wij weer om wilde dieren te zien, met de kinderen erbij is dat soms nog best lastig...

Graag op pad

Op de outdoorsteps in Janske Lazne Tsjechië

Als de keuze voor een vakantieland eenmaal is gemaakt, kan ik uren bezig zijn met bezienswaardigheden en activiteiten uitzoeken in dat land of de regio. Heerlijk vind ik dat! Het lastige is om daarna keuzes te maken uit wat er allemaal te doen is.

Wij zijn geen types om uren op het strand liggen. Dat vinden we zonde van de tijd als je in een land bent waar je nog nooit bent geweest.

Er is altijd wel iets te ontdekken in de omgeving. Wel is een strand of zwembad lekker om uit te rusten/af te koelen na een drukke dag.

Foto's maken

Alma in Antwerpen

Foto's maken is een grote hobby van mij. Het liefst maak ik foto's zonder mensen zodat de omgeving of het object er mooi op staan. Hiervoor heb ik veel geduld, ik kan heel lang wachten tot er niemand in mijn beeld staat.

Hetzelfde bij het maken van foto's van dieren; als er een tijger te zien is en een rondje loopt in het hok, kan ik minuten wachten om een mooie foto te maken. Mijn gezin staat dan op mij te wachten of is dan vaak al naar het volgende hok gelopen.

Over het algemeen ben ik degene die de foto's maakt en je zal mij niet zo snel op foto's zien; fotocamera's probeer ik meestal te ontwijken. 

To do list

Alma kijkt uit op de Pancava waterval

Mij maak je blij met een stuk (koude) appeltaart met een lekkere kop cappuccino, helemaal als het op een plek is met een mooi uitzicht. Daar kan ik dan echt van genieten. We gaan dan ook graag op zoek naar mooie plekjes met mooie uitzichten.

Onze to do list is vrij lang maar onze grootste wens is om een rondreis te maken in Australië. Deze staat op de planning voor over een paar jaar zodat de jongens groot genoeg zijn om hele dagen op pad te kunnen (langere afstanden kunnen wandelen).

Tot die tijd zijn er nog genoeg andere landen te ontdekken op de wereld!

Mijn bijdragen aan Vakantie met Kinderen

Vind je deze pagina leuk? Klik op de knop hieronder!

(Zie je de knop niet? Log dan in op je Facebook account en/of geef Facebook toestemming om cookies te gebruiken)