Rondreis Italië, met kinderen een feest

Een autorondreis in Italië is voor iedereen een feest. De prachtige steden, afgewisseld met de mooie natuur en het strand. Maar in plaats van alles te willen zien, kan je beter een paar keuzes maken.

Kasteel Sirmione

Afwisseling is zeker voor kinderen het toverwoord bij een rondreis in Italië. Na een dagje in de stad willen de kids weer eens zwemmen. En een wandeling in de bergen is super, maar daarna weer wat anders.

Een goede rondreis biedt daarom die afwisseling. En hij is bovendien goed afgestemd op de wensen van kinderen en ouders.

Extra leuk is het voor de kinderen als er een leuk thema aan de reis zit. Kijk bij het reisaanbod hieronder naar wat mogelijkheden.

Vervoer en gezelschap

Voor de grootste flexibiliteit is een autorondreis in Italië het meest geschikt. Alleen de afstand vanuit Nederland kan daarbij nog een obstakel vormen. Overbrug je die in etappes, of in één keer?

Een uitstekend alternatief voor de lange rit is de AutoSlaap Trein naar Italië. Heerlijk relaxed kom je aan, en je kinderen zullen het een mooi avontuur vinden.

Is je eigen auto meenemen toch te duur of de reis te lang? Dan is een flydrive met een huurauto natuurlijk nog een optie.

Een autorondreis in Italié doe je uiteraard met je eigen gezin. Ook heel leuk voor de kinderen is om in een groep op vakantie te gaan. Ze kunnen de hele vakantie dan dan met hun nieuwe vriendjes optrekken. Ik heb helaas nog geen leuke groepsreis in Italië voor gezinnen gevonden. Zodra ik die vind, zet ik die hier.

Maak keuzes uit al het moois

Een valkuil bij het plannen van een rondreis in Italië is dat je alles wilt zien. Rome, Florence, Venetië, maar dan ook nog de bergen en het strand. Beter is het om keuzes te maken.

Bij de onderstaande rondreizen zijn die keuzes voor je gemaakt. Het enige wat je nog hoeft te doen, is jouw eigen voorkeur (en die van de kids) te laten spreken.

Het Reisaanbod

Pharos reizen heeft een aantal bijzondere autorondreizen in Europa, waaronder de volgende in Italië:

Italië in een notendop

Ontdek samen met je gezin de hoogtepunten van Italië! Tijdens deze mooie 18-19 of 22 daagse reis kun je in Venetië slenteren door de nauwe straatjes en varen in een gondel.

Zwemmen in de Adriatische zee waar de camping direct aan het strand ligt. Florence ontdekken en pootje baden in de Arno. En in Rome struinen langs de opgravingen en mooie fonteinen bekijken.

Je verblijft in comfortabele stacaravans op 3 verschillende campings. Allereerst in de heuvels bij Florence, op ca. 3 km van het historische centrum. Daarna verblijf je midden in de natuur op Camping Fabulous, tussen Rome en kustplaats Ostia.

Ten slotte verblijft je op Camping Cavallino aan de Adriatische kust met uitgebreide animatie. Op elke camping is een zwembad.


Cinque terra aan de Bloemenriviera

Italiaans kwartet

Pizza's en Pasta's, welk kind houdt daar nu niet van? Maar er valt nog meer te ontdekken op culinair gebied.

Bij deze leuke rondreis kom je langs verschillende streken in Italië, waar anders gekookt wordt.

De reis leidt langs Zuid-Tirol, Toscane, de Bloemenrivièra en Piemonte. En naast lekker eten, ga je met de bobbaan door de bergen, puzzelen in Florence, en natuurlijk zwemmen in de zee.


Souvenirs in Pisa

Made in Italy

Deze autorondreis brengt je langs de producten die typisch Italiaans zijn. Italiaans ijs, Pinokkio en Florence.

Breng een bezoek aan het Ferrari-museum en doe een puzzeltocht in Florence. En uiteraard bezoek je de scheve toren van Pisa.


Djoser Junior rondreis Zuid-Italië en Sicilië

Als je kinderen graag vriendjes maken op vakantie, dan is een groepsreis naar Italië een goede keuze.

Deze leuke groepsrondreis van Djoser Junior brengt je van Napels via de prachtige Amalfi-kust naar Sicilië.

Je bezoekt de beroemde ruïnes van Pompeï, de Grieks/Romeinse tempels van Paestum en het voormalige mafia-bolwerk Palermo. Maar er is ook genoeg tijd voor het strand en de zee.


Keer terug van Rondreis in Italië naar Italië met Kinderen
Keer terug naar Vakantie met Kinderen

Vond je deze pagina leuk?