Een rondreis in Italië met kinderen is een feest voor iedereen

Italië is uitermate geschikt voor een rondreis met kinderen. Met de prachtige steden, afgewisseld met de mooie natuur en het strand. Maar in plaats van alles te willen zien, kan je beter een paar keuzes maken.

Het haventje van Sirmione met kasteel op de achtergrond

Afwisseling is zeker voor kinderen het toverwoord bij een rondreis in Italië. Na een dagje in de stad willen de kids weer eens zwemmen. En een wandeling in de bergen is super, maar daarna weer wat anders.

Een goede rondreis biedt daarom die afwisseling. En hij is bovendien goed afgestemd op de wensen van kinderen en ouders.

Extra leuk is het voor de kinderen als er een leuk thema aan de reis zit. Kijk naar de mogelijkheden in 

Vervoer en gezelschap

Voor de grootste flexibiliteit is een autorondreis in Italië het meest geschikt. Alleen de afstand vanuit Nederland kan daarbij nog een obstakel vormen. Overbrug je die in etappes, of in één keer?

Een uitstekend alternatief voor de lange rit is de AutoSlaap Trein naar Italië. Heerlijk relaxed kom je aan, en je kinderen zullen het een mooi avontuur vinden.

Is je eigen auto meenemen toch te duur of de reis te lang? Dan is een flydrive met een huurauto natuurlijk nog een optie.

Een autorondreis in Italié doe je uiteraard met je eigen gezin. Ook heel leuk voor de kinderen is om in een groep op vakantie te gaan. Ze kunnen de hele vakantie dan dan met hun nieuwe vriendjes optrekken. Ik heb helaas nog geen leuke groepsreis in Italië voor gezinnen gevonden. Zodra ik die vind, zet ik die hier.

Maak keuzes uit al het moois

Een valkuil bij het plannen van een rondreis in Italië is dat je alles wilt zien. Rome, Florence, Venetië, maar dan ook nog de bergen en het strand. Beter is het om keuzes te maken.

Bij de onderstaande rondreizen zijn die keuzes voor je gemaakt. Het enige wat je nog hoeft te doen, is jouw eigen voorkeur (en die van de kids) te laten spreken.

Het Reisaanbod

Djoser Junior rondreis Zuid-Italië en Sicilië

Ruïnes bekijken

Als je kinderen graag vriendjes maken op vakantie, dan is een groepsreis naar Italië een goede keuze.

Deze leuke groepsrondreis van Djoser Junior brengt je van Napels via de prachtige Amalfi-kust naar Sicilië.

Je bezoekt de beroemde ruïnes van Pompeï, de Grieks/Romeinse tempels van Paestum en het voormalige mafia-bolwerk Palermo. Maar er is ook genoeg tijd voor het strand en de zee.

Travelnauts gezinsreizen in Italië

Italië ontdekken, huisjes aan zee

Travelnauts biedt een aantal prachtige en familievriendelijke reizen naar Italië. Ga bijvoorbeeld op ontdekkingstocht op Sicilië, hier wachten zandstranden, vissersdorpjes en de Etna vulkaan.

Tijdens deze rondreis speciaal voor onze gezinnen, verken je in een prettig reistempo bijzondere plekjes van Sicilië. Een ontzettend veelzijdig eiland met een interessante geschiedenis en cultuur, avontuurlijke activiteiten en mooie stranden.

Travelnauts biedt familiereizen op maat aan, dat houdt in dat alle reizen aan de hand van de wensen van een familie worden uitgewerkt, daarbij wordt vooral rekening gehouden met de wensen van de kinderen.

ANWB vakantie heeft een aantal bijzondere autorondreizen in Europa, waaronder de volgende in Italië:

Italiaans kwartet

Cinque terre aan de Bloemenriviera

Pizza's en Pasta's, welk kind houdt daar nu niet van? Maar er valt nog meer te ontdekken op culinair gebied.

Bij deze leuke rondreis kom je langs verschillende streken in Italië, waar anders gekookt wordt.

De reis leidt langs Zuid-Tirol, Toscane, de Bloemenrivièra en Piemonte. En naast lekker eten, ga je met de bobbaan door de bergen, puzzelen in Florence, en natuurlijk zwemmen in de zee.

Made in Italy

Souvenirs in Pisa

Deze autorondreis brengt je langs de producten die typisch Italiaans zijn. Italiaans ijs, Pinokkio en Florence.

Breng een bezoek aan het Ferrari-museum en doe een puzzeltocht in Florence. En uiteraard bezoek je de scheve toren van Pisa.

Duitsland-Italië: Kruistocht in Spijkerbroek

Meisje klautert over de rotsen

Volg de route van Dolf uit dit beroemde boek. Het begint langs de Rijn, in de kathedraalstad Spiers. Vervolgens reis je naar Zuid-Tirol in Italië om de Dolomieten te ontdekken.

Dan gaat de reis verder naar het Gardameer. Hier staat een BMX-avontuur op je te wachten in het zand van Adventure Park Le Busatte.

De reis eindigt, net als in het boek, aan zee vlakbij Genua. Je overnacht in hotels, ontbijt en de meeste diner zijn inbegrepen. Dit is een 13- of 14-daagse reis.

Rondreis langs Agriturismo

Zwembad bij de agriturismo met uitzicht over het meer

Bij De Jong Intra hebben ze een leuke rondreis waarbij je gaat overnachten in Agriturismo's.

De reis duurt 14 dagen en brengt je van Florence naar Rome. Waarbij je in 4 verschillende Agriturismo's overnacht.

Let wel op, je kan vaak wel met 3 personen op één kamer. Maar voor 4 personen moet je twee kamers boeken. Voor jonge kinderen kunnen bedjes in de kamer van de ouders bijgezet worden.


Vond je deze pagina leuk? Klik op de knop hieronder!