Op een kleinschalig vakantiepark in Frankrijk kom je heerlijk tot rust

Frankrijk is een heerlijk vakantieland, bekend om zijn vele campings. Maar heb je liever de luxe van een vakantiepark, zonder teveel drukte? Dan heb ik een aantal leuke kleinschalige vakantieparken in Frankrijk voor je verzameld.

Een opzet-zwembad op het terrein van kleinschalig vakantiepark Morvan Rustique

Er bestaat geen definitie van wat nog kleinschalig is. Als je ernaar zoekt, vind je vaak toch nog vrij grote vakantieparken. Ik begin daarom dit overzicht met de ECHT kleinschalige vakantieparken.

Deze vakantieparken zijn opgezet door particulieren, vaak Nederlanders, die een landgoed in Frankrijk hebben omgetoverd in een leuk vakantiepark.

Kleinschalig betekent hier ook zeker kindvriendelijk. Er is veel ruimte voor kinderen om te spelen. En ook vaak veel faciliteiten, kijk maar:

Gastvrij vakantieparkje Platus

Platus zoover awards

Op de grens van de Dordogne en de Lot ligt het kleinschalige vakantiepark Platus.

Midden in de natuur wordt je hier in de watten gelegd door de Nederlandse eigenaren Jos en Esther.

Terwijl je geniet in de mooie A-chalets, safarilodges of je eigen tent, vermaken de kinderen zich op de enorme speelweide vol speelattributen, in de kinderclub of in het zwembad..

Le Mare Chappey in Normandië

Platus zoover awards

Op 15 minuten van de beroemde stranden in Normandië hebben de Britse Audrey en Geoff een landgoed met herenhuis omgetoverd tot een kindvriendelijke vakantiebestemming.

De 5 gîtes die zij in de gebouwen hebben gecreëerd bieden volop comfort, ruimte en luxe. En alle wat je maar wenst voor de kinderen. Je hoeft vrijwel niets van thuis mee te nemen!

Volop ruimte is er ook op de 5 hectare van het landgoed zelf. En alles is veilig en afgesloten, kleine kinderen kunnen veilig rondlopen. Met uiteraard volop buitenspeelgoed, en een heerlijk zwembad!

Kimaro Farmhouse, een stukje Afrika in Frankrijk

Eén van de 5 safaritenten bij Kimaro Farmhouse

Ook in de Bourgogne vonden Marleen en Robby hun stekje, dat zij omtoverden in een stukje Afrika.

Je verblijft hier in een mooie vakantieboerderij, of in één van de 5 safaritenten, van alle gemakken voorzien.

Ook hier hebben de kinderen alle ruimte om te spelen. En een mooi recreatiemeertje om te zwemmen op het eigen terrein.

Kindvriendelijke gîtes bij Domaine de la Laigne

Tussen Nantes en Bordeaux ligt Domaine de la Laigne. Dit is een heerlijk landgoed, met mooie kindvriendelijke gîtes.

Hier geniet je van het heerlijk rustige platteland. Voor de kinderen is genoeg te doen op het historische landgoed. En de Atlantische kust ligt op een uur rijden.

La Manufacture in de Ardèche

Zwemplaats in de rivier bij La Manufacture

Geen vakantiepark zoals de anderen, deze appartementen in een voormalige zijdespinnerij.

Maar als je verblijft in één van de trendy appartementen, ontmoeten de kinderen leeftijdgenoten aan het zwembad, en bij de thema-avonden aan de bar of in het restaurant.

France Comfort vakantieparken

Een vakantiehuis op één van de vakantieparken van France Comfort

Zoek je een luxe vakantiewoning? Met de privacy van een vakantiehuis en de faciliteiten van een vakantiepark? Dan ben je bij France Comfort op de juiste plek.

De kleinschalige vakantieparken van France Comfort hebben alles wat je kinderen wensen. Zwembaden, een speeltuin, sportvelden, enzovoorts.

En in je vakantiehuis heb je alle privacy en luxe. Er zijn vakantiehuizen van 4 tot 8 personen. En sommige huizen hebben zelfs een privé-zwembad.

Siblu Vakantieparken

Vakantiepark van Siblu

Zitten bovenstaande vakantieparken al vol? Of wil je toch wat meer faciliteiten? Kijk dan eens bij de vakantieparken van Siblu.

Deze zijn wel minder kleinschalig dan bovenstaande pareltjes. Maar ze zijn zeker niet massaal. En ze zijn altijd kindvriendelijk.


Vond je deze pagina leuk? Klik op de knop hieronder!