Kindvriendelijke Chambre d'Hôtes, voor een relaxte vakantie in Frankrijk

Voor een vakantie in Frankrijk is een kindvriendelijke Chambre d'Hôtes ideaal.Maar waar moet je op letten als je het aanbod aan Chambres d'Hôtes bekijkt?

Wat is een Chambre d'Hôtes?

De tuin van Les Escaliers

Wie vroeger een kamer over had in huis en tijd om gasten te ontvangen, kon de logeerkamer als chambre d’hôtes aanbieden aan toeristen. Zo is deze vorm van vakantievieren in Frankrijk ontstaan: logeren bij de gastfamilie thuis.

Tegenwoordig is er een grote variëteit aan chambres d’hôtes: van de boerenfamilie die de logeerkamer verhuurt tot de kasteelheer die zeer luxe kamers aanbiedt op zijn domein.

Een chambre d’hôtes heeft nooit meer dan 5 gastenkamers; bijna zonder uitzondering wordt ook ontbijt aangeboden.

Table d'Hôtes

Er zijn chambres d’hôtes die ook table d’hôtes aanbieden. Soms een paar keer per week, soms elke avond. Van oorsprong betekent dit dat je als gast kunt mee eten met de familie. Er wordt 1 menu aangeboden en alle gasten gaan gelijk aan tafel.

Zijn niet alle chambre d'hôtes kindvriendelijk?

Lekker spelen bij een kindvriendelijke chambre d'hôtes

Veel chambres d’hôtes richten zich op gasten die rust, natuur en comfort zoeken. Dit zijn vaak de adressen die minder geschikt zijn voor kinderen. Vaak worden er zelfs geen reserveringen voor gezinnen met kinderen aangenomen.

Maar (gelukkig!) zijn er ook kindvriendelijke chambres d’hôtes. Deze richten zich juist op het ontvangen van gezinnen met kinderen. Vaak is het zo dat de eigenaren zelf ook kinderen hebben, waardoor ze hier volledig op ingesteld zijn.

Wat is er nou zo leuk aan zo’n kindvriendelijke chambres d’hôtes?

Gezellig samen eten bij een Table d'hôtes

Op de eerste plaats is alles gericht op het ontvangen van jonge gezinnen. Het is ook dè plek om andere jonge gezinnen te ontmoeten (te beginnen met de eigenaren).

Verder zijn chambre d'hôtes kleinschalig en overzichtelijk. Er is sociale controle en de kinderen maken gemakkelijk contact.

Er is persoonlijk contact met de gastfamilie, die graag eigen ervaringen deelt. Heerlijk informeel, ‘alles’ valt te bespreken, er zijn geen strakke regels.

Kindvriendelijke Chambre d'Hôtes kun je vinden bij:

Natuurhuisje

Kindvriendelijke Chambre d'Hôtes die ik aanbeveel

Ik heb een paar kindvriendelijke Chambre d'Hôtes gevonden die ik van harte aanbeveel. Ken je er ook één? Laat het me dan weten.

Zwembad bij Les Escaliers

Les Escaliers de la Combe
In het nog niet door massa-toerisme overspoelde departement Lot in Zuid-Frankrijk vind je Les Escaliers de la Combe.

Deze zeer kindvriendelijke chambre d'hôtes heeft ook een gîte en kampeerterrein. Eigenaren Coen en Ilse hebben heel veel faciliteiten en activiteiten voor kinderen tot en met 10 jaar oud.


Keer terug van Kindvriendelijke Chambre d'Hôtes naar Frankrijk met kinderen
Keer terug naar Vakantie met Kinderen

Vind je deze pagina leuk? Klik op de knop hieronder!

(Zie je de knop niet? Log dan in op je Facebook account en/of geef Facebook toestemming om cookies te gebruiken)