Bij Place de la Famille ontdekken families met jonge kinderen de Dordogne

Place de la Famille is een kindvriendelijk en kleinschalig vakantiepark in de Dordogne. De Nederlandse eigenaren hebben hier alles in het werk gesteld om het het jou en de kinderen volledig naar de zin te maken, op het park en daarbuiten!

Zo worden stadswandelingen in de Dordogne superleuk!

Hou je van kamperen, maar toch ook van wat luxe? Wil je voor de kinderen (tot 10 jaar) graag naar een camping met veel faciliteiten, maar hou je zelf liever van kleinschalig?

Place de la Famille biedt het perfecte compromis. Luxe glamping-tenten op een terrein met veel kinderfaciliteiten. Het ontbreekt je hier aan niets.

En niet alleen op het park wordt er aan je gedacht. Voor daarbuiten hebben Chris en Loes speciale ontdekkingskaarten gemaakt. Zo wordt op stap met de kinderen in de Dordogne één groot feest.

Ruime glamping tenten

Eén van de safaritenten bij Place de la Famille

Wanneer je aankomt bij Place de la Famille, staat de tent al voor je klaar. Geen gedoe dus nog met het opzetten van je tent!

De safaritenten zijn erg ruim en voorzien van twee slaapkamers, waarvan één met een tweepersoonsbed en de andere slaapkamer staan de bedden voor de kinderen. Met eventueel een ledikant of bed met uitvalbescherming rondom.

Daarnaast is er een klein keukentje en een grote eettafel. Uiteraard is er aan de kleintjes gedacht, want er staat een kast met wat speelgoed, kinderstoelen en zelfs een kindertafel met stoeltjes.

Sanitair is niet in de tent aanwezig, maar je beschikt wel over privé sanitair in het badgebouw. Een extra luxe die wij heel erg kunnen waarderen!

Op het terrein zijn 9 safaritenten aanwezig die in een ruime cirkel rond een BBQ/picknickplaats staan. Of kies één van de 2 sfeervolle gîtes op het terrein, wanneer je gesteld bent op meer nachtelijk comfort en privacy.

Veel vertier voor jonge kinderen tot 10 jaar

Het omheinde zwembad met 4 niveau's

Naast het speelgoed in de tent, is er op het terrein nog veel meer te ontdekken voor de kinderen.

Op het plein is er onder andere een schaduwrijk speelkasteel, speeltoestellen, een enorme box voor de allerkleinsten, zandbak, quizboekjes, enzovoort. 

En uiteraard is er een zwembad met 4 waterhoogtes en voldoende schaduw aanwezig.

Als ouders kun je plaatsnemen op het terras om onder het genot van een drankje met elkaar of de andere gasten te kletsen, met uitzicht op je spelende kinderen.

Gezamenlijk genieten van heerlijke maaltijden

Voor de kids een suikerspin...

Als je wilt, wordt er ook af en toe voor je gekookt, wat een heerlijkheid! Een leuke afwisseling met zelf koken of uit eten gaan! In de zomermaanden zijn er wekelijks eetmarkten in de buurt. Met een grote grill, heerlijke toetjes en live-muziek.

Op de aankomstdag verzorgen de Nederlandse eigenaren Chris en Loes verse quiches naar eigen keuze en een salade die ze bij je tent bezorgen.

Twee tot drie avonden in de week verzorgen ze op het plein een maaltijd. Eerst een maaltijd voor de kinderen, waarna zij weer lekker kunnen spelen en de ouders plaats kunnen nemen voor de 3-gangen maaltijd met een heerlijk wijntje.

Het is geen haute-cuisine, maar wel vers en erg lekker! Mocht je bepaalde dieetwensen hebben, dan kun je dit altijd aangeven, waarna Loes de maaltijd aanpast voor je.

Voor het ontbijt kun je dagelijks kiezen voor een volledig verzorgd ontbijt, die ze in de ochtend bij je tent bezorgen, of je kunt verse pain, baguettes, croissants etc. bestellen van de bakker in Salignac die worden bezorgd bij de receptie.

Leuke speurtochten door kleine stadjes in de Dordogne

Eén van de ontdekkingskaarten om de Dordogne te ontdekken

De omgeving is ook zeker de moeite waard. Voor de diverse toeristische stadjes in de Dordogne hebben Chris en Loes unieke korte speur- en speeltochten samengesteld. Hierdoor wordt het ook voor de kinderen een feestje om een stadje te verkennen.

Bij de speurtochten hebben ze een introductieverhaaltje geschreven, waarna je met een duidelijk omschreven route op zoek gaat.

Zo zie je als ouders veel van het stadje en hebben de kinderen het ook erg naar hun zin. De kinderen hoeven niet saai door een stadje te lopen, maar kunnen onderweg de speurtocht oplossen.

Ook hebben Chris en Loes veel tips in en rond de stadjes verzameld, speciaal voor gezinnen met jonge kinderen.

Daarnaast hebben zij meerdere ontdekkingskaarten, met zeer veel tips voor grotten, kastelen, klimparken, eetmarkten en restaurants waar je met jonge kinderen terecht kan.

Er is een meertje in de buurt, Kasteel Castelnaud met zijn ridders is zeker een bezoek waard en de authentieke spoortrein met zijn panoramische uitzichten is ook een aanrader! Veel te doen dus zowel op de camping als in de omgeving!

Wil je meer informatie, kijk dan op www.placedelafamille.nl.


Keer terug van Place de la Famille naar de Dordogne met Kinderen
Keer terug naar Vakantie met Kinderen

Vond je deze pagina leuk? Klik op de knop hieronder!