Kimaro Farmhouse, een stukje Afrika in de Bourgogne

In de mooie heuvels van de Bourgogne vind je een stukje Afrika bij Kimaro Farmhouse. Glamping met kinderen in de mooie safaritenten of een vakantieboerderij.

De vakantieboerderij van Kimaro Farmhouse

Kimaro Farmhouse ligt in het kleine plaatsje Colméry in de Bourgogne, op zo'n 200 kilometer van Parijs.

Hier hebben de Nederlandse Marleen en de Belg Robby een landgoed met boerderij gekocht en omgetoverd in een vakantieparadijs in Afrikaanse sfeer.

Je kan verblijven in de vakantieboerderij of één van de 5 safaritenten, En inmiddels is er een tweede boerderij beschikbaar op een minuutje rijden.

Marleen en Robby creëerden een stukje Afrika

Marleen en Robby in Tanzania

Marleen heeft jaren gewerkt als lodge manager van een mooie lodge in Tanzania. Daar ontmoette ze Robby, die als fotograaf in de lodge verbleef om de Afrikaanse dierenwereld te fotograferen.

Van het één kwam het ander, en zij gingen op zoek naar een plek voor henzelf. Die vonden ze in de Franse Bourgogne.

Hier kochten ze een boerderij om hun passies, het buitenleven en Afrika, te combineren tot een bijzondere vakantieplek.

Hier vind je rust en ruimte op een kleinschalig vakantiepark. Met veel ruimte voor de kinderen om te spelen.

Verblijf in een boerderij of safaritent

Interieur van de safaritent

Bij Kimaro Farmhouse kan je verblijven in 7 accommodaties, die geheel zelfvoorzienend zijn:

Het net opgeknapte Twiga House is de originele vakantieboerderij, geschikt voor 4 personen. Deze boergondische boerderij is omgetoverd in een sfeervolle gîte in Afrikaanse sfeer.

Op hetzelfde grote landgoed zijn 5 luxe safaritenten ingericht, verspreid over het domein van 3,5 hectare. De tenten hebben een romantisch hemelbed, een landelijke 2-persoonsbedstede en een stapelbed. Totaal dus plek voor 6 personen.

Huis Momella

De tenten bevatten ook een country kitchen, een romantisch bed, een romantisch bad op pootjes (bronzen leeuwenpootjes....om in het thema te blijven) en een speelruimte voor de kinderen onder de bedstede.

Van alle gemakken voorzien dus!

Nieuw is het Momella House, een 6 persoons, ook Afrikaans ingerichte vakantieboerderij op een minuut rijden van Kimaro. Op een pittoreske plek met een mooie zeer grote tuin en uitzicht over de prachtige Bourgondische heuvels.

Ruimte en een eigen meertje om in te spelen

Lekker spelen in het eigen meertje

Kinderen zijn meer dan welkom op Kimaro farmhouse. Als Dorian, Robby's zoon, er is tijdens de vakanties geeft hij ze graag een rondleiding over het terrein. En anders kunnen ze zelf op ontdekkingstocht.

De kippen, parelhoenders en de haan trekken altijd veel aandacht. Er wordt volop brood gevoerd door de kids en verse bio-eitjes verzamelen voor je ontbijt.

Er is ook een eigen meer op het terrein. Hierin wordt volop gespeeld. En vissen mag er ook.

Verder zijn er op het domein spannende paadjes gemaakt. Met verstopplekjes, een hangmat voor 2 personen in de boom en veel grasvelden waar gespeeld wordt.

Gastvrijheid en persoonlijke aandacht

Voel je welkom bij Kimaro

Het is de missie van Robby en Marleen om het de gasten zo aangenaam mogelijk te maken. Marleen was dat al gewend te doen in Afrika, en dat zet ze op Kimaro voort.

De persoonlijke aandacht, de gemoedelijkheid en gastvrijheid staan hoog in het vaandel.

In de maanden juni, juli, augustus en september wordt op donderdagavond een table d’hôte georganiseerd, waar je je voor in kan schrijven.

Lekker smullen voor € 22.50 per persoon, en kinderen t/m 15 jaar eten mee voor € 15,00

Elke dinsdagavond is er een gezellig kampvuur met marshmallows voor de kids en een uitgebreide ‘bushbar’!

Verder staan Robby en Marleen altijd voor je klaar. Met tips voor uitstapjes in de omgeving, bijvoorbeeld. Of met antwoord op alle andere vragen die je mocht hebben.

Wacht dus niet langer, en vul snel onderstaand formulier in, om te horen of er nog een accommodatie voor je beschikbaar is.

Interieur van het Twiga House
Buiten op het terras van het Twiga House
De knusse Hataribar

Kijk ook eens bij deze plekjes:


Vind je deze pagina leuk? Klik op de knop hieronder!

(Zie je de knop niet? Log dan in op je Facebook account en/of geef Facebook toestemming om cookies te gebruiken)