De Leukste kindvriendelijke vakantieparken in Duitsland

Duitsland is een heerlijk vakantieland, met een grote diversiteit aan accommodaties. Tussen de hotels en kuuroorden is he echter niet altijd eenvoudig een kindvriendelijk vakantiepark in Duitsland te vinden.

Ik heb daarom een aantal organisaties voor je op een rijtje gezet met leuke kindvriendelijke vakantieparken.

Landal Greenparks heeft diverse parken in Duitsland. Hieronder een greep uit hun aanbod:

Landal Dwergter Sand

Kindvriendelijke Landal parken in Duitsland

Landal heeft maar liefst 10 vakantieparken in Duitsland. De meeste parken liggen in de omgeving van de Eifel, Moezel en het Triererland/Hunsrück gebied. Tussen de 90 en 210 km vanaf Maastricht.

Maar je vindt ook mooie parken in het Sauerland, de Harz, aan de Oostzee en in Oldenburger Münsterland. Deze laatste is net over de grens bij Drenthe.

Voor een compleet overzicht kijk je op Landal Duitsland.


Ook Centerparcs heeft 4 parken in Duitsland, veelal met een subtropisch zwemparadijs:

Centerparcs Aquamundo

Park HochSauerland ligt in het dorpje Medebach, vlakbij Winterberg. Als het in de winter gesneeuwd heeft kan je hier geweldig skiën. In de zomer kan je diverse outdoor sporten beoefenen.

Bispinger Heide ligt vlakbij de Bispingen, op de Lüneburger Heide. Hier kan je overnachten in een boomhut! En er zijn veel leuke activiteiten in de buurt, zoals het geweldige pretpark Heide-Park in Soltau.

Park Eifel ligt middenin de groene en landelijke omgeving van de Vulkaaneifel. In de omgeving vind je unieke Vulkaanmaren, pittoreske dorpjes en romantische bossen.

Park Nordseeküste ligt aan de waddenzee dichtbij diverse stranden. Is het zeewater nog te koud, geniet dan van het overdekte waterparadijs Aquafun met leuke glijbanen.


Veel ruimte bij Roompot Vakantiepark Bad Bentheim

Dit park ligt net over de grens met Nederland. De vakantieverblijven zijn zeer ruim van opzet, zowel binnenshuis als de ruimte om het huis heen, dus de kinderen hebben veel ruimte om binnen en buiten te spelen!

Er is geen zwembad op het park, maar net bij de uitgang is een zwembad waar je als gast van het park eenmalig gratis toegang toe krijgt en dit zwembad is echt een aanrader om naar toe te gaan! Een heerlijk badje voor de kleintjes en een mooie glijbaan voor de wat oudere kinderen.

Op het park zelf zijn meerdere speelplekjes en uiteraard zijn bij het centrum van het park een restaurant, een winkeltje waar je elke ochtend verse broodjes kan halen, een indoor speeltuin en niet te vergeten de kinderdisco met Koos Konijn!


Ferienpark AquaMagis Resort

Naast het prachtige zwemparadijs AquaMagis is een mooi vakantiepark gebouwd waar kinderen de tijd van hun leven zullen hebben.

Met wel 9 glijbanen waaronder de Captain’s Canyon, een 120 meter lange baan waar je met een band vanaf glijdt is het genieten voor de waterratjes. Er is zelfs een AquaLooping.

In het sauerland is het verder genieten van de prachtige omgeving die zich uitstekend leent voor een actieve vakantie.

Je kunt een vakantiehuisje boeken via Bungalowspecials.


Hogenboom Vakantieparken heeft een park in Duitsland dat uitermate geschikt is voor een gezinsvakantie:

Vakantiepark Kronenburger See ligt in het prachtige natuurpark Nordeifel, in het drielandengebied van Duitsland, België en Luxemburg.

Je verblijft er in een vrijstaande bungalow en er is een overdekt zwembad en kinderspeelhuis.

Dichtbij het park ligt de Kronenburger See, met lig- en speelweides, waarin gezwommen, gevist en watersport beoefend kan worden.


´s Zomers veel waterplezier bij Vakantiepark Heidesee.

In Noord Duitsland ligt bij het plaatsje Fassberg-Oberohe/Lüneburger het kindvriendelijke Vakantiepark Heidesee, in Naturpark Südheid.

Het park ligt direct aan een groot meer waar de kinderen in de zomer heerlijk kunnen zwemmen. Ook heeft het park een buitenbad met glijbaan, een avontuurlijke Robinson speelplaats, diverse sportvelden en een skatebaan. In het hoogseizoen is een animatieteam aanwezig om leuke activiteiten met de kinderen te ondernemen.

Via Vacanceselect kan je er een bungalow voor max. 6 personen huren


Keer terug van Kindvriendelijke vakantieparken naar Duitsland met kinderen
Keer terug naar Vakantie met Kinderen

Vond je deze pagina leuk?