Landal Warsberg, leuk vakantiepark en camping bij Saarburg

Landal Warsberg is een bijzonder leuk vakantiepark en camping in één. Wij waren er in de Meivakantie van 2018. Hier lees je onze ervaringen op deze prachtige locatie.

Safaritenten bij Landal Warsberg

Het Saarland is een regio in het westen van Duitsland, tussen de Moezel en de Rijn. Vlak daarbij, op een heuvel naast het mooie stadje Saarburg langs de rivier de Saar, ligt Landal Warsberg.

Vele malen had ik de foto's gezien van de stoere safaritenten. Ook had ik foto's gezien van de stoeltjeslift die van het stadje Saarburg naar het vakantiepark op de berg gaat. Dat wilde ik wel eens zien en meemaken.

En zo kwamen we in de meivakantie van 2018 in Saarburg bij Landal Warsberg terecht. Een heerlijk kindvriendelijk park met een grote camping en een bungalowpark.

Om er te komen moeten we ruim 4,5 uur rijden. Het allerlaatste stukje is de berg op met wat haarspeldbochten. En dan staan we voor de ingang.

Warm Welkom bij het inchecken

Eenmaal boven kom je bij de receptie van Landal Warsberg

Bij de receptie is het een gezellige drukte. Er zijn nog veel meer Nederlanders die in de meivakantie naar Duitsland afreizen. Terwijl we wachten op onze beurt krijgen we een stokbroodje met kruidenboter. Lekker!

Na het invullen van het registratieformulier krijgen we een plattegrond van het park met de route naar onze safaritent. Ook krijgen we een sleutel, maar die is voor het zwembad. De tent heeft geen deur, dus er is geen sleutel nodig.

Het weer werkt helaas niet echt mee op de dag van aankomst. Er staat een harde wind en het is met regen en 7 graden best koud.

Safaritent met verwarming

Zeb en Tycho veroveren de bedstee in de safaritent

Als we de safaritent binnen lopen zien we dat er een verwarming in zit. Die gaan we maar eens snel aanzetten. Ook zit er verwarming in de badkamer. Daar zijn we heel blij mee! We laden de spullen uit en drinken daarna een warme kop thee.

Er zijn twee slaapkamers in de safaritent. Eén met twee bedden aan elkaar en één met een stapelbed. En dan is er ook nog een bedstee in de tent. Daar kunnen twee personen slapen. En daar willen de jongens wel graag slapen.

De badkamer is voorzien van toilet, wasbak en douche. De keuken is prachtig gemaakt van robuust hout en alles wat nodig is, is aanwezig. Voor de keuken staat een houten eettafel en in de hoek van de tent staan nog twee zitstoelen.

De mooie safaritent heeft een prachtig groot terras met zitbank en eettafel. Helaas is het te koud om daar te zitten. We nestelen ons liever tegen de verwarming aan om warm te worden.

Frites en curryworst eten in een bungalow

Echt Landal-interieur in de bungalows

Het vakantiepark heeft een restaurant en een snackcounter. Omdat we vrij laat zijn besluiten we de eerste avond voor de snelle hap te gaan. We halen frietjes, bitterballen, kipnuggets en curryworst bij de snackbar. Je kan niet binnen zitten bij de snackbar. Het is alleen een afhaal plek.

Ons geluk is dat we een bevriend stel uit ons dorp tegenkwamen. We besluiten om met elkaar te eten in hun bungalow. Daar is het warmer dan in onze tent. En ik kan gelijk ook zien hoe de bungalows eruit zien.

De bungalows zien er een beetje gedateerd uit. De buitenkant is wel voorzien van een likje verf.Maar ze voldoen nog prima.

Overduidelijk zie je de stempel van Landal erin terug. Dat komt vooral naar voren in de schilderijen en het meubilair.

De slaapkamers zijn niet groot. De badkamer in verhouding juist wel! De bungalow was prima schoon bij aankomst en voordeel van deze koude avond... het is heerlijk warm in het huisje.

Veel ruimte om de huisjes op het vakantiepark

Bungalows met veel ruimte er omheen

Het vakantiepark telt 150 bungalows voor 4 en 6 personen. De meeste bungalows zijn vrijstaand. Maar een enkele is geschakeld met de buurman. Er staan dan hooguit 2 bungalows aan elkaar.

Wat mij opvalt is de ruimte die er om de bungalows is. Vele bungalows hebben een grote grasvlakte voor de deur waar de kinderen heerlijk kunnen spelen. En je vindt er op een enkel grasveld ook wat speeltoestellen.

Er zijn ook een paar bungalows die wat meer verscholen tussen de bomen liggen.

De buitenkant van de huisjes zijn in verschillende kleuren geschilderd. Handig voor de kinderen om de bungalow terug te vinden.

We ontdekken het park

Landal Warsberg heeft een leuke speeltuin

Als we wakker worden merken we dat het weer wat beter is. De wind is gaan liggen en er schijnt een voorzichtig zonnetje. We halen vers gebakken broodjes bij de supermarkt en genieten van ons ontbijt.

Daarna wandelen we wat door het park. Bij het restaurant is een grote speeltuin met eromheen een minigolfbaan. Naast de speeltuin ligt ook het overdekte zwembad.

Even verderop ligt een panna veldje, volleybal veld en er staan tafeltennis tafels. Een gezellig centrum waar je ook heerlijk op het terras kan zitten van het restaurant. Deze kijkt direct op de speeltuin.

Natuurlijk vind je in dit gedeelte ook Bollo met zijn huisje. Naast de receptie vind je de Bollo club waar de kinderen kunnen knutselen.

Grote camping met safaritenten, woodlodges en stacaravans

Leuke Woddlodges bij Landal Warsberg

Terwijl we over het terrein wandelen merken we hoe groot de camping is. Op de camping staan woodlodges, safaritenten en verschillende soorten stacaravans.

Ook zien we dat er diverse tenten en stacaravans van Vacancesoleil en Canvas Holidays staan.

En natuurlijk een heleboel plaatsen voor kampeerders. De mooiste plaatsen om met je eigen tent, camper of caravan te staan is op plaats 169 t/m 187. Daar heb je prachtig vrij uitzicht!

Dit zijn natuurlijk wel de duurste plekken. Maar ik zou het ervoor over hebben.

Rodelen, wandelen en met de stoeltjeslift naar Saarburg

Het gezellige stadje Saarburg

Vanaf Landal Warsberg kan je een mooie wandeling maken met prachtig uitzicht op het stadje Saarburg. Het is een leuke wandeling van een kilometer of 3. Goed te doen dus voor kinderen.

Het uitzicht is prachtig en er is nog een speciaal uitzichtspunt met een fijne bank waar je even kan rusten.

Na de wandeling lopen we verder over het park naar de rodelbaan. Die ligt naast het bungalow gedeelte. Voor de jongens is het één groot feest. De eerste afdaling begint nog voorzichtig. Maar na drie keer begint de vaart er aardig in te komen en scheuren ze met volle vaart naar beneden. Wat is rodelen toch leuk!

Na het rodelen nemen we de stoeltjeslift naar beneden om het stadje Saarburg te ontdekken. Er is een mooie burcht en in het stadje is een waterval. De waterval is omringt door vakwerkhuisjes en gezellige terrasjes.

Saarburg is niet groot, maar een heerlijk stadje om te vertoeven. Langs de oevers van de Saar kan je ook nog heerlijk wandelen en fietsen.

Lekker zwemmen voordat we dineren in restaurant Woods

De kids in het zwembad van Landal Warsberg

Vlak voordat we naar het restaurant gaan, en de jongens in het zwembad liggen, begint de zon te schijnen. Die kans pakken we snel om even lekker op het terras van de safaritent te zitten.

Oh, wat is het toch fijn om de warmte van de zon te voelen. Met uitzicht op de vrolijke gezichten van mensen op de camping. Het is genieten.

Als de jongens klaar zijn met zwemmen gaan we dineren bij restaurant Woods. Op de kaart staat daar saté en diverse soorten schnitzels. Ook is er een kinderkaart met onder andere een kleine schnitzel en kibbeling.

Het eten is goed en we genieten van een Duits biertje en wijntje. In deze streek worden veel druiven gekweekt waar wijn van gemaakt wordt. Nu ben ik geen wijn drinker, maar deze witte wijn ging er smakelijk in!

Tijd om afscheid te nemen

En dan is het helaas alweer tijd om afscheid te nemen. Wat een leuk park is Landal Warsberg. In de directe omgeving is al veel te beleven. Maar voor uitstapjes naar Trier, een wolvenpark of lekker wandelen of fietsen zit je ook goed in dit park.

Het was nu een bliksembezoek van twee nachtjes. We willen hier graag nog een keertje wat langer vertoeven.

Ondanks de kou tijdens ons bezoek zou ik dan toch wel weer graag in een safaritent overnachten. Die is namelijk wel heel gaaf!! Of misschien de woodlodge, die is ook wel heel leuk!!

We werpen een laatste blik op de safaritenten...

Vind je deze pagina leuk? Klik op de knop hieronder!

(Zie je de knop niet? Log dan in op je Facebook account en/of geef Facebook toestemming om cookies te gebruiken)