Een dagje uit met peuter: waar je op moet letten

Een dagje uit met peuter of kleine kinderen is altijd een groot feest. Als ze maar lekker hun gang kunnen gaan en niet alleen maar hoeven stil te zitten.

Onze peuter Zeb vond iedere atractie leuk!

Een eerste vereiste is natuurlijk een goede buggy of wandelwagen.

Eentje die inklapbaar is, maar waarmee je ook op moeilijker terrein uit de voeten kan. Heb je de voor jou ideale wagen gevonden, dan kan je bijna overal naartoe.

Bijna overal? Jazeker. Dichtbij of een paar uur rijden. Naar pretparken, of eenvoudig een eindje wandelen. Ja, zelfs musea vindt een peuter gen enkel probleem.

Profiteer van het middagslaapje

Tycho bij de pottekijk in Sprookjeswonderland

Veel ouders vinden het lastig dat hun peuter nog een middagslaapje doet. Ze willen het kind dan eigenlijk in hun eigen bedje hebben. En hoewel dat natuurlijk prima is, kan je het ook van de andere kant bekijken.

Wij vonden het wel lekker toen onze kinderen nog middagslaapjes deden. We konden die gebruiken om lekker rustig wat te eten bijvoorbeeld. Vooral Zeb sliep dan heerlijk in de wandelwagen.

Ook een lange autorit was niet zo'n probleem, omdat hij dan heerlijk lag te slapen. Vaak hoefden we maar 100 meter te rijden of meneer sliep al!

We waren zelfs teleurgesteld dat het met Tycho niet zo werkte. Hij verzette zich vrijwel altijd tegen zijn slaapje, en toen hij 2 jaar werd besloot hij dat hij daar helemaal klaar mee was. Wees dus vooral blij als dat met jouw peuter nog niet zo is!

Is je peuter nog te jong?

Zeb vaart voorbij terwijl zijn broertje Tycho toekijkt

Je hoort vaak dat een peuter te jong zou zijn voor bepaalde pretparken ofzo. Hoewel ieder kind anders is vind ik dat zeker niet waar.

Toen onze Zeb 2,5 jaar was zijn we in Legoland geweest. Hij was groot voor zijn leeftijd en mocht bijna overal al in, en hij vond het geweldig.

Zijn broertje Tycho van toen 1 jaar stond er bij en keek er naar, en vond het ook super. Zeker als hij meemocht in een treintje ofzo.

Neem je peuter dus gerust mee als je naar een pretpark gaat. Al is hij ook al met veel minder tevreden.

Lekker actief

Met Zeb bij vogelpark Avifauna

Peuters zijn ondernemende wezentjes. Ze willen veel zien of doen. In de buggy rondrijden is dus prima, maar zodra die stilstaat willen ze eruit.

Bij een dagje uit met peuter moet je die dus vooral veel laten spelen. Waar je met een baby nog volop kon shoppen of naar een museum, met een peuter is dat niet zo'n goed idee.

Maar er blijft natuurlijk genoeg over. Speeltuinen, zwembaden, dierentuinen doen het vrijwel altijd goed. En kijk eens bij deze mogelijkheden:

Er zijn ook veel uitjes speciaal voor peuters. Ik heb hier een paar suggesties voor je:

  • Het Sprookjeswonderland in Enkhuizen
  • Hans en Grietje in Zeewolde en het Kabouterbos in Dronten
  • Linaeushof in Bennebroek
  • De Holle Bolle Boom in Tuitjehoorn

Weet je er ook één? Laat het me gerust weten!


Vind je deze pagina leuk? Klik op de knop hieronder!

(Zie je de knop niet? Log dan in op je Facebook account en/of geef Facebook toestemming om cookies te gebruiken)