Naar de boerderij met kinderen, altijd een goed idee

Kinderen kunnen nooit genoeg krijgen van dieren. Een bezoek aan een kinderboerderij of gewone boerderij is dus altijd een goed idee.

Emma op de boerderij

Boerderijen zijn er in alle soorten en maten. Van de kleine kinderboerderij to grote boerenbedrijven met tal van activiteiten.

Op de boerderij zijn altijd dieren en als ze openstaan voor publiek zijn er meestal ook wat speeltoestellen. Sterker nog sommige boerderijen hebben er een heel speelparadijs bij.

Nog een leuk feitje, kinderboerderijen zijn meestal gratis en je mag je eigen consumpties meenemen. Dat hoeft natuurlijk niet. Er zijn genoeg boerderijen met horeca en een ijsje of een kopje thee met (ambachtelijk) gebak is vaak wel mogelijk.

Op een kinderboerderij kan je paardrijden, dieren voeren en winkelen in de boerderij winkel. Ik heb er al aardig wat bezocht en geef je graag tips bij het uitzoeken van een leuk uitje met de kinderen naar de boerderij:

Waar ligt de boerderij?

Kijk van te voren even waar de (kinder-)boerderij ligt. Mocht het heel koud zijn of heel klein en je bent er snel op uitgekeken kan je altijd je dag nog ergens anders afsluiten.

Ook fijn om te weten is of er je er iets kan nuttigen. Een ijsje is altijd lekker op warme dagen. Maar in de winter is een warme chocolademelk natuurlijk veel fijner.

Het voeren van de dieren is niet altijd toegestaan

Helpen om de lammetjes te voeren

Er zijn kinderboerderijen waar je de dieren gewoon mag voeren met eten dat je zelf hebt meegenomen. Maar veel kinderboerderijen hebben liever dat je het niet doet.

Vaak mag je de dieren wel voeren met voer van de boerderij. Dit komt meestal uit een automaat waar je €0,50 in moet doen. Vergeet dus niet om kleingeld mee te nemen!

Mag je wel zelf de dieren voeren hou er dan rekening mee dat niet elk dier hetzelfde mag. Brood mag je bijvoorbeeld niet aan de geiten geven. De meeste dieren mogen groenten en fruit. Vraag het altijd even na.

Paardrijden op de boerderij: let op de schoenen!

Paardrijden bij boerderij 't Geertje

Op sommige boerderijen mogen de kinderen paardrijden. Meestal is dit in het weekend en de vakanties.

Handig om te weten is dat dit meestal niet op slippers of blote voeten mag. Zorg dus dat de kinderen dichte schoenen aan hebben. Of neem deze in ieder geval mee.

Meestal mag je wel even meelopen om foto’s te maken. Hou je telefoon of camera dus in de aanslag voor leuke foto’s!

Genoeg te spelen op de boerderij

Lekker spelen in de hooischuur

Bijna altijd is er wel een schommel of glijbaan aanwezig. Of er is een hooischuur waar de kinderen zich kunnen uitleven. En als je geluk hebt is er een compleet speelparadijs aanwezig.

Op deze kinderboerderijen zit je dus wel even. Kies een leuk plekje uit om naar je kinderen te kijken en zorg dat je iets te eten of te drinken bij je hebt.

Soms heb je geluk en kan je lekker op het terras zitten en is er horeca. Dan bestel je een broodje of een lekker stuk appeltaart.

Ambachtelijke winkel met heerlijke producten

Veel boerderijen verkopen ook ambachtelijke producten. Van bier tot kaas. Of wat dacht je van ijs gemaakt van de melk van de koeien op de boerderij?

Erg lekker en gezond. Ook leuk om bijvoorbeeld kazen mee te nemen voor thuis bij de borrel. Dan heb je weer eens wat anders op tafel staan.

Waar vind je de leukste boerderijen voor kinderen?

Dat is natuurlijk de hamvraag. Gelukkig hebben we een paar mooie overzichten voor je van:


Vind je deze pagina leuk? Klik op de knop hieronder!

(Zie je de knop niet? Log dan in op je Facebook account en/of geef Facebook toestemming om cookies te gebruiken)