Bangkok met kinderen, ze kijken hun ogen uit!

Sommige mensen willen Bangkok met kinderen mijden, maar dat is helemaal niet nodig. Deze grote stad heeft veel te bieden, ook voor gezinnen.

Zeb achterop de fiets in Bangkok

Bangkok is vrijwel altijd de plek waar je in Thailand met het vliegtuig aankomt. Een stad waar je direct kennismaakt met dit fascinerende land. Maar waar je ook eerst even tot rust kunt komen.

Bangkok kent diverse leuke kindvriendelijke hotels om te acclimatiseren. Het is wel verstandig om die vooraf te boeken, omdat ze anders vol zijn.

Lees hieronder wat Bangkok voor kinderen te bieden heeft, of klik direct door naar het

De wondere wereld rond Khao San Road

Met de kids op Khao San Road

Khao San Road is de beroemde backpackersbuurt van Bangkok. Vooral jongeren die met de rugzak door Zuid-Oost Azië trekken komen hier. Maar ook voor gezinnen is dit een leuke plek.

Khao San Road zelf is erg druk om te verblijven. Maar paralel aan en in het verlengde van deze straat liggen rustiger straten met goede hotels.

Dit is sowieso een gebied wat je bezocht moet hebben. Er is zoveel te zien, horen en proeven. Je kinderen zullen het geweldig vinden.

Wat Pho en andere tempels

Zeb bij een gouden aap in een tempel in Bangkok

Iets anders wat je gezien moet hebben in Bangkok zijn de vele tempels. Wat Pho en de tempels bij het koninklijk paleis zijn de meest bezochte.

Het kan zijn dat je echt de enorme liggende boedha van Wat Pho wilt zien. Maar laat het anders van je verblijf afhangen welke tempels je bezoekt.

Het is zeker zo leuk om een tempel binnen te gaan waar je toevallig langs komt.

Dan kom je waarschijnlijk meer locals en monniken dan toeristen tegen. Die zullen je kinderen graag wat meer willen laten zien.

Lees hoe onze kinderen het vonden bij Wat Pho.

Varanen in Lumphini Park

Tycho bij een varaan in Lumphini Park

Een bijzonder plekje in Bangkok vonden wij Lumphini Park. Een prachtig park rond grote vijvers, met speeltuinen en terrasjes.

Maar het meest bijzondere in het park waren wel de varanen. Grote reptielen van zo'n anderhalve meter die rustig op de kant liggen of langs zwemmen.

Gegarandeerd dat je kinderen onder de indruk zullen zijn van deze dieren. Ze kunnen er vrij dicht bij in de buurt komen, voordat ze uit de weg gaan.

En geen nood: ze zijn volstrekt ongevaarlijk. Hoewel ze veel weg hebben van de beroemde Komodo varanen in Indonesië, die wel gevaarlijk zijn.

Lees hoe onze kinderen het vonden bij de Varanen in Lumphini park.

Dusit Zoo en andere dierentuinen

Bij de tijgers in Dusit Zoo

Kinderen willen natuurlijk altijd wel naar een dierentuin. In Bangkok kun je bijvoorbeeld kiezen uit een krokodillenfarm, een snakefarm, of Safari World.

Toen wij in Bangkok waren kozen we voor Dusit Zoo. Een korte rit met de taxi bracht ons hier naartoe.

Zoals veel dierentuinen maakt ook deze een verandering door. Van een ouderwetse dierentuin met vooral kooien, naar een moderne met meer ruimte voor de dieren.

Er zijn hier ook shows, met onder andere olifanten en zeeleeuwen. En er zijn speeltuintjes en een grote vijver met waterfietsen.

Een uitstapje naar de moderne winkelcentra

Met de kanaalboot door Bangkok

We kunnen op de pagina Bangkok met kinderen natuurlijk niet het moderne deel van deze stad vergeten. En dan met name de grote moderne winkelcentra.

Het meest leuke aan een bezoek aan die winkelcentra is echter de reis er naartoe. Dat kan namelijk met de rivierboot en sky-train. Of nog beter: de kanaalboot.

Die kanaalboot gaat met grote vaart door de smalle kanalen van Bangkok. Als passagier heb je daarbij de mogelijkheid om een zeil omhoog te trekken tegen de spetters. Deze belevenis moet je een keer gedaan hebben.

De winkelcentra zelf, ach, daar valt niet heel veel over te vertellen. Behalve dat je er alles kan kopen wat je je kan indenken. En dat er zelfs een ijsbaan is...

En verder...

Speeltuin in Bangkok

Bovenstaande zijn onze aanbevelingen, maar er is natuurlijk nog veel meer te doen in Bangkok met kinderen.

Denk bijvoorbeeld aan een uitstapje naar China Town. Of bezoek de bijzondere gouden boten van de koninklijke vloot in het Royal Barge museum.

Bangkok kent ook indoor speeltuinen (zoals Funarium), een groot aquarium (Siam Ocean World), en zelfs een pretpark (Siam park City).

Hoewel je daar niet voor naar Thailand komt, is het misschien wel leuk voor de afwisseling.

Wil je lezen wat wij beleefd hebben in Bangkok? Lees dan de Bangkok verhalen op onze weblog.

Het Reisaanbod

Relaxte start in Bangkok

Op de fiets door Bangkok

Hoe je je reis in Thailand verder ook aankleedt, een relaxte start is altijd een aanrader. RiksjaKids heeft hiervoor een perfecte bouwsteen.

Je wordt keurig opgewacht op het vliegveld, en naar het hotel gebracht met familiekamer en zwembad. Hier blijf je twee nachten. En op de tweede dag maak je een heerlijke fietstocht om Bangkok met de kinderen te ontdekken.

Na deze eerste dagen kun je naar keuze op de bonnefooi verder, of kiezen uit één van de andere bouwstenen van RiksjaKids.

Villa Cha-Cha vlakbij Khao San Road

Het sfeervolle zwembad van Villa Cha-Cha

Een prachtig hotel aan de parallelweg van Khao San Road. Met mooie familiekamers, een leuk zwembad, en een restaurant met lekker eten. Allemaal mooi aangekleed in Thaise stijl.

Villa Cha-cha is ook nog eens redelijk goedkoop, dus het is snel uitverkocht, wees er dus snel bij.

Gevolg is ook dat het er vaak behoorlijk druk (of: gezellig druk) is. Wij vonden dat wel leuk. Maar vind je dat minder, kies dan de volgende optie.

Navalai River Resort

Het zwembad op het dak van Navalai River Resort

Mooi, rustig gelegen hotel aan de rivier, op 10 minuten lopen van Khao San Road.

Wij verbleven hier de eerste dagen na aankomst in Bangkok. De jongens waren vooral te spreken over het zwembad op het dak.

Het hotel ligt bij een aanlegsteiger van de taxi-boten op de Chao Phraya rivier. Ideaal dus voor uitstapjes in de hele stad.

Rambuttri Village Inn

Rambuttri Village Inn

Een wat eenvoudiger en goedkoper hotel, tussen de rivier en Khao San Road.

Ook dit hotel heeft een zwembad op het dak. En de familiekamers zijn prima.

Als je het hotel uitstapt sta je direct in het gezellige (minder drukke) verlengde van de Khao San Road met veel restaurantjes.

Het grote en luxe Prince Palace Hotel

Prince Palace Hotel

Je houdt ervan, of je vindt het niks, dit grote hotel in het oude deel van Bangkok.

Het hotel bestaat uit maar liefst drie hoge torens. Het heeft ruime familiekamers, met aparte slaapkamers. En natuurlijk ook zwembaden.

Sommigen vinden het hotel onpersoonlijk. Anderen vinden het geweldig om op de 26e verdieping te overnachten. De keuze is aan jou.


Bangkok heeft natuurlijk nog veel meer keuze aan hotels. De bovenstaande kan je aanbevelen, maar zit daar niets bij wat aan jullie wensen voldoet, zoek dan hier naar meer hotels in Bangkok.


Vind je deze pagina leuk? Klik op de knop hieronder!

(Zie je de knop niet? Log dan in op je Facebook account en/of geef Facebook toestemming om cookies te gebruiken)