Op wandelsafari met kinderen,
een heel bijzondere belevenis

Ontdek Kenia biedt deze fantastische wandelsafari met kinderen vanaf een jaar of 8. De kinderen zullen volop genieten van de natuur en de dieren.

Helaas biedt Ontdek Kenia deze wandelsafari niet meer
Kijk voor alternatieven op de pagina Kenia met Kinderen

Ontdek Kenia biedt uiteenlopende reizen in Kenia voor gezinnen met kinderen. De reizen zijn op maat gemaakt, en ook indien je jonge kinderen hebt is een reis naar Kenia mogelijk.

Ik heb onderstaande wandelsafari als voorbeeld geselecteerd. Maar schroom niet om contact op te nemen om te informeren naar alternatieven.

Een safari zonder lange ritten of in de file bij de leeuwen

Wandelen bij giraffen

Ben je op zoek naar een mooie gezinsvakantie in Kenia?

Met kindvriendelijke wandelingen tussen het wild, weinig over en weer gerij, comfortabele hotels (dus niet kamperen), en Keniaanse natuurreservaten en nationale parken die niet door het massatoerisme worden aangedaan?

Dan is deze reis ideaal voor jou en je gezin.

Je zit niet dag-in-dag-uit in een safaribusje, je hebt voldoende tijd om in gezinsverband te genieten van Kenia. En je verblijft in kleine hotels en tentenkampen met een persoonlijke aanpak.

Geniet met zijn allen van een stressvrije en zorgeloze vakantie.

We beginnen met de Swara Plains, het startpunt van een gezinsreis met constant wisselende landschappen. De Swara Plains zijn een ongerept natuurgebied even ten zuiden van Nairobi.

Daarna verplaatsen we ons richting Naivasha in de Grote Slenkvallei. We wandelen er in de savanne van zowel Hell's Gate, Crater Lake als op Crescent Island en we gaan op zoek naar bavianen, giraffes, elanden, zebra's, wrattenzwijnen... te veel om op te noemen.

Deze gebieden verken je grotendeels te voet, maar we passen ons aan aan de mogelijkheden van de kinderen.

We ronden af in de omgeving van Nakuru. We verkennen er de Menengai-krater en houden als toetje een stevige safari in het nationale park van Lake Nakuru, goed voor duizenden flamingo's en groot wild zoals neushoorns, buffels, giraffes, waterbokken…

Dag 1: Aankomst in Kenia. Overnachting in het Acacia Camp

Na de aankomst op de Jomo Kenyatta luchthaven doen we een korte verplaatsing tot aan de Swara Plains, een natuurgebied even ten zuiden van Nairobi. We verblijven er voor 2 nachten in het Acacia Camp.

Dag 2: Swara Plains. Tweede overnachting in het Acacia Camp

Het Swara-gebied is gelukkig nog niet door het massatoerisme ingepakt. De ranch is 80 km2 groot en bestaat hoofdzakelijk uit savanne met hier en daar een vijver waar het wild de dorst komt lessen.

Het wild deelt de vlaktes met Masai die er hun vee laten grazen, precies zoals ze dat al honderden jaren gedaan hebben.

De Swara Plains zijn goed voor 3000 stuks groot wild (dat is meer dan in Nairobi National park dat 50 % groter is) en meer dan 270 verschillende soorten vogels.

Spiesbokken op de Swara plains

Het gebied maakt deel uit van het Tsavo-Amboseli ecosysteem en je vindt er dan ook al het wild precies zoals in deze meer bekende parken.  Met uitzondering van buffels, olifanten en neushoorns, maar dat maakt het dan weer mogelijk om te gaan wandelen.

Je kan er spiesbokken, elanden, gnoe's, Masai giraffes, apen, hartebeesten, zebra's, impala's, Grant's en Thompson gazelles, wrattenzwijnen en giraffenekgazelles bewonderen, dat allemaal ver weg van het massatoerisme.

Cheetah

Het plaatsje is heel kindvriendelijk en het aantal bezoekers wordt met opzet laag gehouden.

Het Acacia Camp, waar we verblijven, heeft slechts 13 vrij rudimentaire maar nette kamers, die elk hun eigen eenvoudige badkamer hebben.

De vrouw die het kamp uitbaat, heeft jaren ervaring op dat gebied en de maaltijden zijn er dan ook uitstekend.

De Swara Plains zijn ideaal voor zowel wandelaars, vogelliefhebbers als gezinnen met kinderen. Je wandelt tussen het wild - voor vogels moet je zelfs het kamp niet uit.

Onze dagen in de Swara Plains zijn goed gevuld met korte wandelingen en safari's.

Dag 3: Crescent Island. Lake Naivasha Country Club

We rijden nu in de richting van de Rift Valley (= de grote slenkvallei) via de Nairobi - Nakuru weg. Deze weg loopt parallel met de breuklijn van de Rift Valley.

Na 35 km verlaten we deze weg en zakken we af in de Rift Valley. Van op een uitzichtpunt kunnen we de route die we de volgende dagen zullen volgen overschouwen.

We begeven ons richting Lake Naivasha, één van de twee zoetwatermeren in de Grote Slenkvallei.

Prachtige kraanvogel bij Lake Naivasha

We zakken nu af in de Grote Slenkvallei. We rijden tot aan de vernieuwde Lake Naivasha Country Club, waar we 3 keer gaan overnachten.

Na de lunch gaan we naar het Crescent Island, een schiereiland in Lake Naivasha op slechts enkele minuten rijden van de Lake Naivasha Country Club.

Dit schiereiland, eigenlijk een ingevallen rand van een oude krater, heeft heel wat te bieden: giraffes, gnoe's, gazelles (waaronder een albino Grant's Gazelle, een zeldzaamheid), zebra's en tal van vogels. In het meer zie je vaak nijlpaarden opduiken.

De wandeling is nagenoeg vlak en biedt mooie panaroma's over het Naivasha-meer en omliggende bergen. Het goeie van deze wandeling is dat je die zo lang en zo kort kunt houden als je zelf op het ogenblik beslist.

Dag 4: Hell's Gate National Park. Lake Naivasha Country Club

In Hell's Gate kan je wandelen temidden van het wild. Je vindt er giraffes, zebra's, wrattenzwijnen, struisvogels, bavianen en een aantal soorten gazelles.

We wandelen of rijden eerst 8 km door een typisch Afrikaans savannelandschap begrensd door steile rotswanden. We vinden de giraffes tussen de vele kamfer- en acaciastruiken want deze zijn voor hen de voedselbron bij uitstek.

We gebruiken onze picknick (voorzien door ons hotel) op een plaats waar je de spectaculaire kloof overziet. In de namiddag zakken we af in de canyon waar we een aantal warmwaterbronnen vinden.

Nu komen we aan het spectaculairste gedeelte van de dag. Een doodlopende zijtak van de canyon is nauwelijks breder dan een pad maar wel heel diep.

Even achterom blikken biedt ons de kans om de Central Tower in het verlengde van de smalle canyon te zien, een ideaal beeld voor fotoliefhebbers.

We klimmen terug uit de kloof via een ander pad en rijden terug naar Lake Naivasha Country Club.

Dag 5: Crater Lake. Lake Naivasha Country Club

Kind met een gevonden schedel

Voor vandaag staat een dagwandeling in Crater Lake op het programma. Een transfer van een uurtje brengt ons tot aan de parkingang, van waar we de wandeling beginnen.

We verkennen eerst het omliggende wildgebied en daarna de krater. In Crater Lake vind je het volgende wild: giraffes, franjeapen, aardvarkens, luipaarden, hyena's en tal van antilopes.

Crater Lake is ook een hemel op aarde voor vogelliefhebbers. Vanuit de bar van de het plaatselijke tentenkamp kan je reeds tientallen vogelsoorten observeren.

Dag 6: Lake Elementaita. Overnachting in de Sunbird of Pelican Lodge

We verplaatsen ons nu naar het Elementaita-meer waar we 2 keer overnachten in de recentelijk geopende Sunbird Lodge. Deze overziet het ganse Elementaita-meer en de omliggende heuvels.

Een alternatief is de Pelican Lodge. Evenveel comfort, maar met familiekamers voor 4 personen, wat het voor gezinnen een stuk voordeliger maakt.

Het panorama is onvoorstelbaar en de service en accommodatie uitstekend. Je zou er gegarandeerd een nachtje langer willen blijven.

In de voormiddag is er een optioneel bezoekje aan de markt in Naivasha of aan de Gilgil Weavers. Een weverij waar alles nog met de hand geweven wordt. De weverij is niet toeristisch uitgebaat maar zeker het bezoeken waard.

Lake Elementaita is niet zo bekend als Lake Nakuru maar is van grote landschappelijke waarde.

In de namiddag wandelen we tot aan de oever van het zoutmeer van waar we ons in de richting van de acaciabossen begeven. We onderbreken de wandeling voor het zien van de vele kleurrijke vogelsoorten.

Dag 7: Lake Nakuru National Park. Tweede overnachting in de Sunbird Lodge

We rijden een half uurtje tot aan het Lake Nakuru National Park, één van de oudste parken in Kenia.

Het park is niet alleen gekend voor zijn duizenden flamingo's maar ook voor de kuddes buffels, tientallen witte en zwarte neushoorns en luipaarden en leeuwen.

We doen een rondrit rond het meer en stappen even uit aan de oevers en op de Baboon Cliff van waar je het ganse meer kan overzien.

Voor familie’s met kleine kinderen raden we aan een uitgebreide safari te houden in de voormiddag en terug te keren naar de Sunbird Lodge voor de lunch.

In de namiddag kunnen de kinderen naar hartelust zwemmen en rondlopen in het kamp.

Dag 8: Kiambethu theeplantage + terug naar de luchthaven in Nairobi

Het is nauwelijks meer dan een uurtje rijden tot aan de theeplantage van Kiambethu. Hier houdt de dame des huizes een interessante toespraak over het groeien, verwerken en proeven van thee. Haar grootvader was de eerste om in deze streek thee te planten en te verwerken.

Daarna gaan we voor eens stevige farm lunch, allemaal met produkten zelfgekweekt en -bereid door de eigenaars van de plantage. In de namiddag doen we nog een korte wandeling tot aan een stukje nog ongerept tropisch regenwoud.

Daarna is het jammer genoeg tijd om terug te rijden tot aan de luchthaven waar we afscheid nemen.

Door onvoorziene omstandigheden kan het gebeuren dat het programma aangepast moet worden.

Speciale Aanbieding voor Bezoekers van Vakantie met Kinderen

Ontdek Kenia heeft deze reis speciaal voor bezoekers van Vakantie met Kinderen samengesteld.

Maar Ontdek Kenia biedt ook andere reizen aan.

  • Bezoek je liever de grote parken?
  • Heb je jongere kinderen?
  • Wil je specifieke aanpassingen?

Alles is mogelijk. Gebruik onderstaand formulier voor meer informatie. Het verzekert je ook van de speciale deal die je als bezoeker van Vakantie met Kinderen bij Ontdek Kenia krijgt.

Na het versturen van het formulier krijg je direct meer informatie over Ontdek Kenia. Je specifieke vragen worden daarna zo spoedig mogelijk beantwoord.

Helaas biedt Ontdek Kenia deze wandelsafari niet meer
Kijk voor alternatieven op de pagina Kenia met Kinderen


Vind je deze pagina leuk? Klik op de knop hieronder!

(Zie je de knop niet? Log dan in op je Facebook account en/of geef Facebook toestemming om cookies te gebruiken)