Wilde dieren kijken zonder lange autoritten

Ontdek Kenya organiseert alternatieve safari's voor gezinnen

Fietsen tussen het grote wild. Hoe gaaf is dat?!

Kenia is een prachtig land, vol mooie natuurparken die ook voor kinderen een belevenis zijn.

Maar kinderen hebben niet het geduld om dagenlang in de auto te zitten, wat bij de meeste safarireizen wel het geval is.

Gelukkig kan het ook anders.

Alternatieve safari's in Kenia

Ontdek Kenya organiseert haar safari's helemaal anders. Zij reizen niet van hot naar her tussen de grote wildparken. In plaats daarvan zoeken zij de speciale plekjes op, waar vele leuke activiteiten kunnen worden ondernomen.

Eigenaars Peter en Anne Huysman hebben zelf 2 kinderen en wonen in Kenia. Zij weten dus precies wat kinderen van alle leeftijden leuk vinden.

Lees de ervaringen van Sabine van Montfort die met haar gezin een onvergetelijke reis bij Ontdek Kenya boekte.

Charme van kleinere wildparken

Wandelen tussen giraffe

Uiteraard is het mogelijk om een kijkje te nemen in bijvoorbeeld Masai Mara. Maar Ontdek Kenya combineert dat bij voorkeur met een aantal kleinere parken.

In de kleine parken is een veelheid aan activiteiten mogelijk. Wandelen of fietsen tussen het wild bijvoorbeeld, of wat dacht je van een leuke boottocht?

Er is een keuze uit diverse comfortabele accommodaties. Vaak met zwembad, zodat de kinderen zich daar ook mee kunnen vermaken.

Echte Kenia specialisten

Peter en Anne organiseren hun reizen alleen in Kenia. Dit land kennen zij door en door, en het past niet in hun filosofie om iets aan te bieden waar ze zelf niet geweest zijn.

De reizen van Ontdek Kenya zijn een weerspiegeling van hun levensstijl. Zij houden van de natuur en van diverse activiteiten, maar alleen als:

  • ze genoeg tijd kunnen spenderen op één plaats, ver weg van het massatoerisme.
  • de activiteiten veilig zijn.
  • er na de activiteit van de dag kan worden genoten. Een comfortabele accommodatie in een lodge of tentenkamp met goeie kwaliteit van maaltijden en service.
  • iedereen in alle rust kan genieten van de natuur. Het is niet het aantal gescoorde leeuwen en neushoorns dat telt, wel de manier waarop ze gezien worden. Als die gedeeld moeten worden met 10 andere minibusjes, is het beter op zoek te gaan naar één van de 1080 kleurrijke vogelsoorten die het land rijk is.
  • ze in contact komen met de plaatselijke bevolking, zonder dat het een commerciële bedoening wordt.

Ontdek Kenya staat voor actieve safari vakanties, in een gemoedelijke sfeer. Geen haast, geen gehol achter de massa, maar wel de optimale beleving van een safari.

Zie voor een voorbeeld van de reizen van Ontdek Kenya deze 8-daagse wandelsafari met kinderen die ze speciaal voor Vakantie met Kinderen hebben samengesteld.

Helaas organiseert Ontdek Kenia op het moment geen reizen. Wil je wel naar Kenia en zoek je een andere reisorganisatie? Neem dan even contact met me op zodat ik je verder kan helpen.

Meer Informatie?

Alle velden met een sterretje zijn verplicht
interesse in de 8-daagse reis
jongere kinderen maar wel interesse
een andere vraag

Keer terug van Ontdek Kenya naar Kenia met kinderen
Keer terug naar Vakantie met Kinderen

Vond je deze pagina leuk?