Varen op de Linge: dat is genieten van de Betuwe op zijn best!

Het lieflijke riviertje de Linge stroomt door de prachtige Betuwe. Ga je hier varen, dan kun je in het voorjaar genieten van de prachtige bloesems en in de zomer van overheerlijk fruit. Bezoek de pittoreske dorpjes of ga voor anker en neem een duik in het water! Cindy probeerde het allemaal voor jullie uit met haar gezin.

De kids helpen ijverig mee met het schutten in de sluis bij Woudrichem

Al eerder mocht ik voor Jachthuren varen in het Rivierenland op één van hun mooie schepen.

Deze keer kreeg ik het verzoek om toch vooral op de rivier de Linge te gaan varen en onze belevenissen in woord en beeld vast te leggen.

Maar dát hebben we niet alleen gedaan. We zijn wederom ook naar De Biesbosch gevaren. Alleen dit keer gingen we daar met de boot ‘wild kamperen’ en barbecueën in the middle of nowhere! En we gingen bevers spotten in Alem!

Bij deze wil ik jullie dus mee laten genieten van onze heerlijke en afwisselende vaarvakantie.

Lees hieronder verder voor het complete verslag van onze vaarvakantie. Ben je ergens specifiek in geïnteresseerd, klik dan op onderstaande buttons:

Land in zicht!

Wij wonen zelf middenin de Betuwe, in fruitstad Tiel (ja, van Flipje). Dus eigenlijk gaan we zo’n beetje varen ‘in onze eigen achtertuin’.

Maar dat komt mooi uit! Wij doen deze vaarvakantie namelijk tijdens de wereldwijde Corona-crisis. Dus met alleen ons gezin varen op een mooie boot, met privé-sanitair, in onze eigen achtertuin is eigenlijk gewoon de perfecte combinatie!

Wij varen in de meivakantie en op Bevrijdingsdag mogen wij ‘s ochtends bijtijds inschepen.

We worden welkom geheten door Gina van Jachthuren.nl en betreden ons huisje op het water, een feest der herkenning voor onze jongens.

Bed-, bad- en keukenlinnen liggen al voor ons klaar. Allemaal extra’s, die je bij kunt boeken om het jezelf lekker makkelijk te maken en vóóral van je vakantie te genieten.

Rond het middaguur vertrekken we, want vandaag varen we eerst best een flink stuk naar het knusse stadje Woudrichem. Via de Maas….de Linge laat nog even op zich wachten.

Ons schippertje nam het roer wel over!
We varen langs de molen bij Woudrichem

Knus en sfeervol: vestingstadje Woudrichem

Dit stadje mág je gewoon niet missen! Het leukst is om de boot aan te leggen in de Historische Haven, waar ook de grote, oude vrachtschepen liggen. Hier lagen wij dan ook tijdens onze vorige vaarvakantie

De jachthaven in Woudrichem met zicht op de molen

Deze haven is nu echter helaas (nog) gesloten in verband met de Corona-crisis. Dus wijken wij uit naar de jachthaven van de watersportvereniging.

Ook een gezellige, niet al te grote haven, met zicht op de molen en de schaapjes op de dijk. 

Leuk is om een wandeling te maken over de vestingwal. Van hieraf heb je een mooi uitzicht over de haven en het stadje. Onderweg kom je meerdere kanonnen tegen. Een leuk klimobject voor mijn jongste zoontje!

Op donderdag, vrijdag en in het weekend is de molen geopend en kun je lekkere producten kopen in de molenwinkel. In het weekend mag je ook boven in de molen een kijkje nemen. In de Historische Haven kun je de Museumscheepswerf bezoeken.

Lekker klimmen en klauteren op de kanonnen!

Verder vind je in Woudrichem nog het Visserijmuseum en eten doe je natuurlijk bij De Pannenkoekenbakker (nu kun je pannenkoeken afhalen!). 

Maar het leukste uitstapje vanuit Woudrichem is toch wel een bezoek aan Slot Loevestein, waar je met het voetveer naar toe kunt varen. Het voetveer bevindt zich op loopafstand van beide havens.

Wij bezochten Slot Loevestein al tijdens onze vorige vaarvakantie met Jachthuren.

Wil je meer weten over ons bezoek aan Slot Loevestein en de overtocht per voetveer? Lees dan hier mijn blog daarover!

Zicht op de jachthaven vanaf de vestingwal

Is het nu een vaar- of een fietsvakantie? Allebei!

Aangezien het meeste tijdens ons huidige verblijf dus (deels) gesloten is, besluiten wij Woudrichem gewoon op de fiets te gaan verkennen.

Fietsen langs de Historische Haven van Woudrichem

Op de fíets? Maar jullie waren toch met de bóót, hoor ik jullie nu denken….Klopt!

Maar de boot is ruim genoeg om een paar vouwfietsen op mee te nemen. En die kun je er gewoon bij huren!

De fietsjes van onze jongens zijn nog klein en passen prima op de boot, dus alleen voor manlief en mijzelf heb ik twee vouwfietsen erbij geregeld.

En wat blijken die deze week toch handig te zijn! Even snel een boodschapje doen op de fiets bij de lokale supermarkt.

Of gezellig een stadje verkennen na aankomst of voor vertrek. Óf een leuk uitstapje maken, dat wat verder bij je overnachtingshaven vandaan is…. Met de fiets heb je gewoon nóg meer mogelijkheden.

Zowel ‘s middags na aankomst als de volgende ochtend voor vertrek wordt het knusse stadje Woudrichem door ons met een fietstochtje vereerd en nemen we een kijkje in de Historische Haven, spelen de jongens in een leuk speeltuintje achter de vestingwal en zoeken we schelpjes op het Woudrichemse strand….ja, dat is er óók nog!

De sluis bij Woudrichem

Een duik in de Linge!

Vanuit Woudrichem varen we eerst nog een klein stukje over de Boven-Merwede. En dan kun je kiezen.

Lunchen in een baaitje aan ons tafeltje in de boeg!

Óf linksaf slaan richting Werkendam, om daar De Biesbosch in te gaan. Dit deden wij de vorige keer.

Hier lees je al onze belevenissen tijdens onze vorige vaarvakantie. 

Maar déze keer slaan wij rechtsaf om eíndelijk de mooie, lange Linge op te gaan. 

Aangezien we stralend mooi weer hebben, besluiten we halverwege de tocht in een baaitje voor anker te gaan voor de lunch.

We genieten van soep met brood en het prachtige uitzicht. De jongens kunnen echter niet wachten om hun zwembroeken aan te trekken en een duik in de Linge te nemen. Dit wordt dan ook vol goede moed gedaan, papa moet mee. Het water blijkt echter tóch nog wel aan de koude kant te zijn.

Gelukkig heeft de boot aan de achterkant, bij de zwemtrap, ook nog eens een lekkere warme buitendouche, naast de twee douches die we binnen al hebben. Hier kunnen de jongens na afloop dus meteen onder stappen.

En jump!
Dat kan ik óók!

Leerdam: stad van kaas, glas en vissen

Vervolgens zetten we koers naar Leerdam. De jachthaven van Leerdam bestaat uit drie delen: je kunt bij aankomst meteen aanleggen aan één van de buitensteigers aan de Linge, óf je vaart de kom in, óf je legt aan in de oude haven. Wij kiezen voor de kom, pal aan een grasveldje, zodat de jongens daar lekker kunnen spelen. 

Samen knopen oefenen!

En wie kent er niet de Leerdammer kaas? Die kun je dagelijks proeven tijdens de Leerdammer Kaasproeverij in het proeflokaal in het centrum van de stad. 

Verder is dit stadje vooral bekend om zijn glas. Een bezoek aan het Glasmuseum mèt Glasblazerij mag dan ook niet ontbreken aan je verblijf in Leerdam.

Dit bevindt zich pal aan de (oude) haven. Twee keer struikelen en je bent er, hoe gemakkelijk wil je het hebben?

Hier kun je van héél dichtbij beleven hoe de glasblazers op ambachtelijke wijze van heet vloeibaar glas prachtige glazen kunstobjecten maken.

Wil je níet in Leerdam overnachten, maar de Glasblazerij wèl bezoeken? Geen probleem, je kunt ook gewoon voor een paar uurtjes aanleggen aan de passantensteiger.

Visjes kijken in de Aqua Zoo!

Ook vind je hier nog iets, wat je wellicht totaal niet zou verwachten in de Betuwe: tropische vissen!

Op slechts een paar honderd meter van de haven vind je de Aqua Zoo Leerdam.

Dit is een kleine onderwaterdierentuin met ongeveer veertig aquariums. Hier sta je oog in oog met zoet- en zoutwatervissen, zoals haaien, piranha’s en zeesterren, maar je ziet ook gifkikkers, zeepaardjes, schildpadden, kleurrijke koralen en anemonen.

Voor de kinderen is er een leuke speurtocht. Je kunt ook een combiticket voor de glasblazerij en het aquarium kopen.

Wij hadden graag de Glasblazerij bezocht, maar helaas, hier gooit Corona toch ècht roet in het eten. Gelukkig wonen we in de buurt, dus dat komt vást wel een keertje goed. In plaats daarvan hebben wij nu dus genoten van een extra lange vaardag inclusief duik in de Linge!

Wil je je luxe jacht trouwens een keertje inruilen voor een motorloos vaartuig? In Leerdam en diverse andere plaatsen langs de Linge, kun je een kajak of kano huren. Leuk om de Linge even op een andere manier te verkennen en aan te leggen bij één van de terrasjes langs het water voor koffie, lunch of een ijsje.

Of wat dacht je van de Linge verkennen per SUP? Die kun je zelfs gewoon bij Jachthuren erbij reserveren en meenemen op je boot!

Papa hoeft niets meer te doen!

Op de fiets door de Betuwe

De volgende ochtend ontbijten we aan de picknicktafel, die op het grasveldje pal naast onze boot staat. Handig! Hierna laten we de boot nog even liggen in Leerdam en pakken we wederom de fiets. 

Lekker ontbijten in het zonnetje naast onze boot

Vanuit Leerdam kun je namelijk ook nog een paar leuke uitstapjes maken, die te ver weg liggen om te lopen…..maar met de fiets prima te doen zijn. En ze zijn zéker de moeite waard! 

Zo kun je een bezoek brengen aan het Fort bij Asperen. 

En slechts een klein stukje verder vind je het GeoFort in Herwijnen, waar alles om de aarde draait. Hier kun je vulkanen laten uitbarsten, de krachten van een aardbeving ervaren of een reis door de tijd maken met een 4D-globe.

En voor een scheve toren hoef je ècht niet helemaal naar Italië. Er staat er ook gewoon eentje in Acquoy! En geloof het of niet....maar op de begraafplaats naast de toren vind je ècht het graf van ene mevrouw Pisa!!!

In Beesd vind je dan nog Landgoed Mariënwaerdt. Hier kun je heerlijk wandelen of genieten van lekkere pannenkoeken bij De Stapelbakker. Ieder jaar in augustus vindt hier vijf dagen lang de Landgoedfair plaats.

Op de fiets door de Betuwe langs prachtige natuur, boomgaarden en pittoreske dorpjes
Papa leerde Markje fietsen langs de lange Lingedijk....

Aapjes kijken in De Uilentuin

Wij hebben echter onze zinnen gezet op iets anders in Beesd, namelijk Uilen- en Dierenpark De Paay. 

De aapjes komen vanzelf naar je toe!

Ooit begonnen met alleen maar uilen, staat dit park in de directe omgeving beter bekend als De Uilentuin.

De eigenaar, die zelf op het park woont, heeft in de loop der jaren vele dieren bij elkaar verzameld en uiteindelijk besloten zijn park open te stellen voor publiek.

Kleinschalig als het is, is het ook nu tijdens de Corona-crisis gewoon geopend.

Naast uilen vind je er nog vele andere vogelsoorten, kangoeroes, kamelen, stokstaartjes, kleine aapjes, maar ook geitjes en cavia’s.

We hebben maïs gekocht om de vogels te voeren

Als mijn zoontjes blaadjes voor het gaas bij de kleine aapjes houden, komen ze er meteen op af en grissen het uit hun handen. Mijn jongens hebben de grootste lol!

En….we hebben mazzel: er zijn pas jonge kangoeroetjes en capibara’s geboren!

Maar de èchte publiekstrekker is toch wel Bluf, de hond van de eigenaar. Deze grote vriendelijke reus is graag in voor een aai, een knuffel of wat lekkers. Of hij wandelt gewoon gezellig met je mee over het park. 

Vergeet overigens niet wat kleingeld mee te nemen. Dan kunnen de kids een bakje voer kopen bij de automaat!

Even knuffelen met Bluf!
Nee, dat is míjn koekje....oké, vooruit dan maar!

Zelf fruit plukken in de Betuwe

Eenmaal terug in de haven van Leerdam varen we uit richting Geldermalsen. Een kort tochtje van slechts twee uurtjes. Vandaar dat je er ‘s ochtends dus nog prima eerst lekker op uit kunt trekken.

De meest gefotografeerde molen aan de Linge moesten wíj natuurlijk óók vastleggen!

Onderweg naar Geldermalsen passeer je de meest gefotografeerde molen aan de Linge: Molen de Vlinder in Deil. Een prachtige witte molen pal aan het water! De molen is open als de wieken draaien.

Deze molen ligt aan de populaire Appeltjesdijk, die deze naam niet voor niets heeft, en ook wel het openluchtmuseum van de Betuwe wordt genoemd.

In april één lange dijk vol bloesems, in de zomer vol met appels. Uiteraard heb ik deze molen dus ook even vastgelegd.

In Geldermalsen zèlf kun je ook nog Molen De Bouwing bezoeken. In de molenwinkel kun je lekkere producten kopen.

Zelf fruit plukken in de Zelfpluktuin in Tricht

Of pak de fiets weer en rijd naar Tricht. Hier vind je Fruitboerderij De Hoenderik.

Vanaf eind juni kun je hier zelf je fruit plukken in de zelfpluktuin. Van aardbeien, frambozen en rode bessen tot bramen en pruimen en natuurlijk appels en peren.

In de Theeschenkerij en de Boerderijwinkel kun je terecht voor heerlijke streekproducten en specialiteiten van de boerderij. En uiteraard een boerenijsje! Ook kunnen de kids zich even uitleven op de trampoline.

Eigenlijk is de Betuwe gewoon één grote fruittuin…. In de zomer maken de bloesems in de fruitboomgaarden plaats voor diverse soorten fruit en schieten de fruitkraampjes langs de weg dan ook als paddenstoelen uit de grond. Niets lekkerders dan je fruit vers te kopen bij de boer!

Ook vinden er vele evenementen plaats, die te maken hebben met groente en fruit: van de oogstdag in Ophemert en de kersendagen in Wadenoijen tot het Fruitcorso in Tiel.

En tijdens het Pinksterweekend vindt, eveneens in Tiel, het nautische evenement Tiel Maritiem plaats. Als je dan tóch van varen houdt…. Leuk als je zo’n evenement tijdens je vaarvakantie bij kunt wonen!

Lees hier meer leuke tips en uitstapjes in de Betuwe met kinderen!

De Betuwe in bloesemtijd!
De Betuwe in fruittijd!

Zegt u het maar: pizza, pasta of pannenkoeken?

In alle knusse stadjes en dorpjes, die we passeren en waar we verblijven, vind je meer dan genoeg leuke restaurantjes en terrasjes voor de inwendige mens. Maar ook de horeca kent natuurlijk zijn sluitingsdagen.

Pasta Speziale di Mama en Nick!

En tijdens déze vakantie is het zelfs èlke dag sluitingsdag vanwege de Corona-crisis (hoewel sommigen wèl geopend zijn voor afhalen en / of bezorgen!).

Wil of kun je niet uit eten? Geen probleem! De boot is in een handomdraai omgetoverd tot een Italiaanse taveerne of een pannenkoekenrestaurant.

In Leerdam is mijn oudste zoontje aan de beurt. Gehuld in kookschort en koksmuts bereidt hij een overheerlijke pastasaus voor ons. Met een beetje hulp van mama…. Dat is dus genieten van de lekkere ‘Pasta Speziale di Mama en Nick’.

Pizza’s bakken is overigens ook mogelijk. De vriezer is ruim genoeg voor vier diepvriespizza’s en in de oven kun je ze twee om twee afbakken. Of je koopt gewoon zelf pizzabodems en beleg…..want wat is er nu leuker dan je eigen pizza versieren?!

En in Geldermalsen trakteert mijn jongste zoontje ons op zíjn favoriete gerecht! Samen met papa bakt hij een hele stapel pannenkoeken. En we hebben allerlei lekkers bij ons om erop te doen. Jammie!

Mmmm, jammie, lekker pannenkoeken bakken!
Niet laten vallen hè papa?!

Wildkamperen op het water

Na Geldermalsen zou een een volgende leuke stop aan de Linge het oude vestingstadje Gorinchem kunnen zijn.

Heb je in Woudrichem gekozen voor de andere uitstapjes, dan kun je ook vanaf híer Slot Loevestein nog bezoeken. Je gaat dan met de veerboot of de watertaxi. De aankomst vanaf het water met zicht op het slot schijnt spectaculair te zijn. Ook vind je in Gorinchem het heerlijke tropische zwemparadijs Caribabad.

Onze afmeerplek in De Biesbosch....aan de tak van een boom!

Maar de jachthaven van Gorinchem is nog dicht. Dus moeten we overstappen op een plan B. Mijn man stelt voor om nogmaals naar De Biesbosch te gaan, net als vorig jaar.

Dat zou dan wèl een flink eindje varen worden. Vorige keer deden wij dit vanuit Woudrichem, nu zou het stuk vanuit Geldermalsen daar nog bij komen. Maar De Biesbosch is gewoon prachtig, en is ons toen erg goed bevallen.

Vorig jaar zijn we aan het eind van De Biesbosch in de haven van Hank gaan liggen voor de nacht.

Yes....barbecueën in De Biesbosch!!!

Pas toen bedachten we ons, dat het wellicht véél leuker was geweest om gewoon ergens midden in De Biesbosch (voor anker) te gaan liggen. Wild kamperen op het water dus zeg maar!

Je hebt dan geen voorzieningen, zoals walstroom, sanitair en horeca.

Maar ja, die laatste twee hebben we nu sowieso niet….en een nachtje zonder walstroom valt wel te overzien (tip: laad alle telefoons, batterijen van de camera etc. op vóór vertrek!).

Aangezien we nog steeds spijt hebben, dat we dat toen niet gedaan hebben, begint zich in ons brein langzaam aan een plannetje te ontvouwen.

We hebben namelijk óók nog een barbecue bij ons! Ja, die kun je ook gewoon erbij huren! Wildkamperen en barbecueën in De Biesbosch…..yes, kom op, we gaan!

Barbecueën in De Biesbosch

Wat een uniek plekje voor een barbecue!

En zo gezegd, zo gedaan!

Na een heerlijke dag varen vinden we een mooi plekje midden in De Biesbosch.

Onze boot kunnen we met een landvast mooi vasthaken aan een stevige tak van een boom, die in het water hangt. Het anker is niet eens nodig.

De barbecue wordt voor de dag gehaald en de jongens helpen papa uiteraard met aansteken.

Terwijl manlief het eerste vlees braadt en ik voor de rest zorg, gaan de jongens aan de achterkant van de boot nog even pootje baden.

Dit is genieten!

Met het toch wel koude water van de Linge nog in hun achterhoofd, laten ze een duik in het water dit keer maar zitten....

Daarna gaan we aan een overheerlijke maaltijd op een uniek plekje…..

Als de jongens in bed liggen, genieten manlief en ik nog na met een wijntje, terwijl de zon onder gaat.

Daarna gaan ook wij slapen, in the middle of nowhere, onder de sterrenhemel….

Lekker pootje baden in De Biesbosch!
Zonsondergang in De Biesbosch....

Schippersbriefing: wat wordt de route vandaag?

De stilte van de natuur heeft zijn uitwerking….de jongens slapen uit! En na een heerlijke barbecue en een goede nachtrust, volgt er nu dan nog een ontbijt in De Biesbosch. 

Schippersbriefing: waar gaat de reis naartoe vandaag?

Barbecue, Bed & Breakfast in De Biesbosch, een uniek concept voor deze vaarvakantie!

Na het ontbijt gaan mijn man en oudste zoon weer aan de dagelijkse schippersbriefing. Met de iPad.

Waar varen we vandaag naartoe? Wat wordt onze route? Gaan we sluizen tegenkomen? In welke haven zouden we kunnen overnachten?

Onze bestemming voor vandaag staat echter al vast….we gaan naar Alem!

Waar? Ja, dáár! Ik kende het eerlijk gezegd ook niet….maar samen met Gina van Jachthuren heb ik daar voor vanavond een speciaal uitstapje geregeld. Dus we móeten gewoon naar Alem. Dat is ook wel weer een aardig stukje varen, dus we vertrekken bijtijds.

Bevers spotten met ranger Tom

In de jachthaven van Alem is een klein speeltuintje en kinderen kunnen gratis gebruik maken van de waterfietsen.

De vissersboot van ranger Tom

Maar daar komen wij niet voor. Wij komen voor de bevers! Bevers? Ja!

Die leven inderdaad óók in De Biesbosch. Maar daar hebben wij ze nu tot twee keer toe nog steeds niet gezien.

Wij gaan dus in de herkansing in Alem, waar al onze hoop nu op gevestigd is….

Bij het restaurant van de jachthaven treffen wij ranger Tom, die ons mee op pad gaat nemen.

Het restaurant / eetcafé wordt overigens gerund door zijn vrouw Regie.

Aan de steiger achter het restaurant ligt zijn vissersboot, een omgebouwde zalmschouw, al op ons te wachten. Als ik het bootje zie liggen, in het licht van de ondergaande zon, heb ik even het gevoel in de Caribbean te zijn….maar we zijn toch ècht gewoon in ons eigen Hollandse Rivierenland. In Alem....

De vissersboot bij zonsondergang

We stappen aan boord van de boot, die maximaal 12 passagiers mee kan nemen. Aangezien wij hier zijn ten tijde van de Corona-crisis, maken wij dit tochtje privé.

We maken een mooie rondvaart door de wateren rondom Alem, een prachtig natuurgebied, waar vele soorten vogels te bewonderen zijn.

Tom weet van alles over dit prachtige stukje natuur te vertellen. En hij doet dit op zo’n boeiende wijze, dat zelfs onze jongens rustig luisteren.

Zo heeft mijn oudste zoontje het nu nog steeds over de ‘kliko-bever’!

En ja, dáár komen we natuurlijk ècht voor: bevers! Die komen vooral tevoorschijn uit hun burchten, als het begint te schemeren.

En wat hebben wij een mazzel: we zien meerdere bevers van heel dichtbij op deze prachtige avond. Eindelijk! We hadden dit absoluut niet willen missen.

Wil je nu ook zo’n bevertocht maken tijdens je vaarvakantie? Vraag ernaar bij Jachthuren.nl. Gina helpt jullie graag. 

Samen bevers spotten....zie jij ze al?
Yes, gespot!

Moederdag op de boot

Onze laatste vaardag is aangebroken. En het is ook nog eens Moederdag! Moederdag vieren op het water, dat is weer eens wat anders!

Moederdag op de boot....helemaal zèlf lekkere croissantjes bakken voor mama!

Ook op de boot wordt er een heerlijk ontbijtje voor me gemaakt met zelf gebakken croissants en word ik verwend met knutsels, tekeningen, Moederdagbingo en leuke cadeaus van mijn twee lieve schatten. Eigenlijk is dus alleen maar de locatie anders!

Na alle Moederdag-perikelen verlaten wij de haven van Alem. Alem ligt slechts drie kwartier bij thuishaven Kerkdriel vandaan. En we hoeven de boot pas eind van de middag in te leveren. Dat zou dus wel een héél kort vaartochtje zijn.

Is het stralend mooi weer, dan kun je dit zéker doen. Want de jachthaven van Kerkdriel ligt pal aan Recreatiegebied ‘De Zandmeren’. Wil je je vaarvakantie dus afsluiten met een dagje ‘strand’, dan ben je hier aan het goede adres.

Helpen met aftanken!

Onze laatste vaardag is het weer nog steeds lekker, maar niet warm genoeg om naar het strand te gaan.

Bovendien hebben wij de boot nog niet afgetankt.

Dit kan net buiten het prachtige oude vestingstadje Heusden, op circa twee uur varen bij Kerkdriel vandaan. Wij gaan vandaag dus een dagje naar Heusden op en neer varen.

In Heusden tanken we af, de jongens helpen uiteraard graag mee.

Het leuke stadje bezoeken hebben we tijdens onze vórige vaarvakantie al gedaan, inclusief wandeling over de vestingwallen. Dus dat slaan we deze keer over. Maar het is zéker een aanrader!

Ik gebruik de heenweg om al onze tassen in te pakken. Tja, zelfs op Moederdag gaat dat toch gewoon door. Op de terugweg geniet ik voor het laatst mee van alle mooie uitzichten.

Ook op de grotere rivieren (Maas) varen is heel erg leuk!
We deinen lekker op de golven van het vrachtschip!

Rond vijven komen we weer aan in Kerkdriel, waar we worden opgewacht door Gina en haar man Dico. Aangezien alles al ingepakt is, kan manlief meteen de auto inladen. De jongens helpen ijverig mee.

Daarna halen we frietjes bij de lokale snackbar, die we nog op de boot mogen opeten ter afsluiting van onze vaarvakantie.

Vader en zoon in de relax-modus!

Op vaarvakantie….óók leuk met kinderen èn Corona-proof!

En wat een heerlijke vaarvakantie was dat! Wederom hebben wij enorm genoten. Oók onze twee jongens!

Op het water is elkaar groeten een vanzelfsprekendheid

Ze hebben werkelijk overal mee geholpen: sturen, aanleggen, wegvaren, voor anker gaan, schutten in de sluis, knopen leggen, aftanken en ja, zelfs met koken. Wèl hun lievelingseten dan!

Wil jij nu ook met je gezin varen met zo’n mooie boot? Bij Jachthuren verhuren ze boten voor een lang weekend, (mid)week of langer, waarbij je geen vaarbewijs nodig hebt.

Dit kan in Nederland, vanuit Kerkdriel, maar ook in enkele andere landen in Europa.

Borrelen in de boeg!

Wil je meer weten over de boten van Jachthuren.nl en alle huurmogelijkheden, vaarroutes, extra’s etc.? Lees hier dan verder.

Wil je meer weten over onze vórige vaarvakantie met Jachthuren.nl door het Rivierenland en de Biesbosch en ons bezoek aan Slot Loevestein? Lees hier dan verder.

Wil je meer weten over de prachtige Betuwe en wat er allemaal te zien en te doen is? Dat lees je hier.

De vaarvakantie van Cindy was op uitnodiging van Jachthuren.

NB. Cindy deed deze vaarvakantie tijdens de Corona-crisis. Door de versoepeling van de maatregelen zullen de komende tijd steeds meer jachthavens en de genoemde uitstapjes, musea, restaurants etc. gewoon weer geopend zijn. Maar check voor de zekerheid zelf vooraf even de betreffende website. Alle genoemde evenementen gaan in 2020 sowieso niet door.

Even een rondje varen door de Historische Haven van Woudrichem, waar we helaas (nog) niet kunnen aanleggen
Molens zie je genoeg tijdens deze vaarvakantie!

Vind je deze pagina leuk? Klik op de knop hieronder!

(Zie je de knop niet? Log dan in op je Facebook account en/of geef Facebook toestemming om cookies te gebruiken)