Tentensuite: Groots kamperen op kleinschalige campings in Frankrijk

Glamperen is helemaal in. Steeds meer mensen hebben weinig zin om zelf met caravan of tent op pad te gaan. Tentensuite biedt daarom prachtige ingerichte tenten op kleinschalige campings in Frankrijk.

Prachtige tenten met alles erop en eraan

Eigenaren Ingeborg en Hans zijn echte liefhebbers van kamperen met hun kinderen. Maar dan niet op de eenvoudige manier met eigen spullen.

Nee, zij wilden graag alle luxe van thuis, en dan lekker vertoeven in de natuur met water en speelterrein voor de kinderen.

En dus besloten zij dat zelf aan te gaan bieden: mooie, luxe, ingerichte tenten op kleinschalige campings in de natuur. Met volop activiteiten voor de kinderen.

Selectie van leuke, kleinschalige campings

Prachtig plekje op kleinschalige camping Ramonjavel

De plek waar de luxe tenten staan is minstens zo belangrijk als de tenten zelf. Ingeborg en Hans hebben daarom zelf de beste plekjes in Frankrijk uitgezocht.

Criteria daarbij zijn rust en zo veel mogelijk ruimte, een mooie omgeving met veel natuur, cultuur en mogelijkheden voor vertier.

Maar het belangrijkste is de sfeer en kindvriendelijkheid van de campings. Het persoonlijke contact met de eigenaren is daarbij van essentieel belang.

Verder is op iedere geselecteerde camping het volgende aanwezig:

  • Zwembad, rivier of zwemwater op loopafstand
  • Modern en schoon (privé-)sanitair
  • Mogelijkheid voor een hapje en een drankje
  • Veel ruimte
  • Mogelijkheid voor diverse sporten

En dat alles in de mooie regio's van Midden- en Zuid-Frankrijk.

De unieke Tentensuite tenten met alles erin

De prachtige Tentensuite tent

Glamperen is meestal gebaseerd op luxe tenten, ook wel Safari- of Lodge-tenten genoemd. Maar Tentensuite heeft een hele eigen invulling aan deze tenten gegeven.

Een invulling vol comfort en ruimte. Met een vloeroppervlak van 5x5 meter, en een veranda van 4 meter waarvan 2 meter overdekt.

Er is een compleet ingerichte keuken met senseo/nespresso, kookplaat, koelkast, vriezer en complete inventaris van pannen, bestek enzovoorts.

Daarnaast voldoende meubilair en verlichting, een hangmat, parasol en een skottelbraaj om te barbecueën.

Er zijn zelfs handdoeken aanwezig voor de keuken maar ook om te douchen en je tanden te poetsen. Zelfs de bedden zijn opgemaakt bij aankomst.

De tenten zijn geschikt voor 4 of 6 personen, en er kan gratis een campingbedje en kinderstoel worden bijgeplaatst.

Nu ook: privé sanitair

De ultieme luxe bij het kamperen is natuurlijk wel privé-sanitair. Niet meer met je WC-rol over de camping.

Op de meeste bestemmingen zijn er nu Tentensuite tenten met eigen sanitair. Er is dan dus helemaal geen reden meer op niet te gaan kamperen!

Activiteiten voor de kinderen

Kidsclub bij Camping La Plaine

Zoals gezegd is er op iedere bestemming volop ruimte, en gelegenheid voor allerlei sporten. Bovendien is er in de directe omgeving altijd van alles te doen.

Activiteiten zoals kanoën, grotten bezoeken, fietsen, survivals, paardrijden, bergsport, en wandelen zijn er in de buurt te vinden.

Op de meeste bestemmingen is er ook animatie voor de kinderen geregeld. Maar dan niet de grootschalige animatie van grote campings. Nee, er wordt heerlijk geknutseld en er zijn vooral activiteiten in de natuur.

Wanneer kinderen boven de 12 jaar komen en bijvoorbeeld naar de disco willen, dan zijn deze campings minder geschikt.

Voor de kleinere portemonnee: Petitensuite

Inrichting van een Petitensuite tent

Om de bijzondere formule van Tentensuite voor meer mensen toegankelijk te maken, hebben Ingeborg en Hans een kleinere versie van de tenten geïntroduceerd: Petitensuite.

Aan het concept wordt daarbij geen concessie gedaan. Maar de tenten zijn iets kleiner en minder luxe uitgevoerd. Daardoor ligt de prijs een stuk lager.

Wil je meer weten? Neem dan een kijkje op de website van Tentensuite. En heb je vragen, neem dan gerust contact op met Hans en Ingeborg. Zij reageren snel op je vragen. Een persoonlijke service staat namelijk hoog in het vaandel.


Keer terug van Tentensuite naar Frankrijk met Kinderen
Keer terug naar Vakantie met Kinderen

Vind je deze pagina leuk? Klik op de knop hieronder!

(Zie je de knop niet? Log dan in op je Facebook account en/of geef Facebook toestemming om cookies te gebruiken)