Safari Hotel Beekse Bergen: Volledig ontzorgd genieten langs de savanne

Na het vakantiepark (nu Lake Resort) en het Safari Resort heeft Beekse Bergen nu de overtreffende trap gelanceerd: het Safari Hotel, een geheel ontzorgd verblijf langs de savanne.

Sabine in het zonnetje voor de hotelkamer met de savanne en de hotelkamers op de achtergrond

Uiteraard ken je het enige safaripark dat Nederland rijk is: Beekse Bergen. En als je Vakantie met Kinderen een beetje volgt, weet je dat wij al lange tijd fan zijn van het bij behorende vakantiepark, dat sinds 2022 herdoopt is tot Lake Resort Beekse Bergen.

En dan weet je vast ook wel dat al enige jaren eerder het Safari Resort werd geïntroduceerd. Hierbij verblijf je in een vakantiehuisje langs de savanne, de leeuwenvlakte of bij de zeehonden.

En nu is er dan de overtreffende trap van luxe: het Safari Hotel. Ook hier verblijf je langs de savanne. Maar dan met heerlijk luxe hotelservice!

Wij mochten er een kijkje komen nemen. Ons verslag lees je hieronder, en vergelijk het gerust met de pagina's die we al schreven over.

Uitzicht vanuit je bed of terras

Zicht op de savanne vanuit je bed

Zoals gezegd verblijf je bij het Safari Hotel langs de savanne. Langs de nieuw gecreëerde Wongo savanne om precies te zijn. Hier zijn 15 gebouwen geplaatst met in totaal 112 hotelkamers.

De kamers hebben één of meerdere aparte slaapkamers voor de kinderen. Het tweepersoonsbed voor de ouders heeft uitzicht op de savanne, maar de kinderen kruipen daar natuurlijk lekker bij in de ochtend.

Er zijn kamers voor maximaal 5, 8 en 10 personen, en speciale rolstoelvriendelijke. Wil je nòg meer luxe? Boek dan de extra ruime Savanne Suite, met ook nog een sauna!

Uiteraard kan je bij alle hotelkamers van het uitzicht genieten vanaf het terras. En verder hebben ze een luxe badkamer (met bad en douche), zithoek, voldoende kastruimte en koffie en thee. Meer heb je niet nodig, want je komt hier natuurlijk om te...

Sabine geniet van het zicht op de dieren vanaf het terras van de hotelkamer

Genieten van de Hotel service

Schone handdoeken in de badkamer

De hotel service bestaat er uit dat je kamer iedere dag wordt schoongemaakt, en de bedden opgemaakt. De handdoeken worden gewisseld als je dat wenst.

De Guest Service, die je kan bellen of bereiken via het digitale scherm aan de muur van je kamer, staat voor je klaar. En daar kan je een drankje met kleine snack bestellen, die in je kamer wordt bezorgd. De menukaart met prijzen vind je op de hotelkamer.

Geniet je liever van een drankje in een openbare ruimte? Dat kan. Die vind je, evenals het ontbijt dat inclusief is, in...

Het Hogon House met alle faciliteiten

Ons gezin bij de receptie in het Hogon House

Het Hogon House vormt het centrale deel van Safari Hotel Beekse Bergen. Hier word je ontvangen door het vriendelijke personeel aan de mooie balie (indien je dat wenst, je kan ook rechtstreeks naar je hotelkamer).

Je gaat hier natuurlijk ook met de kinderen op de foto bij de grote (pluche) giraffen. En dan wandel je langs de balie door naar de bar, lounge en het terras, allen met uitzicht op de Wongo savanne.

Hier kan je ook genieten van een drankje met snack of borrelplank, of van een heerlijke lunch.

Het ontbijt vind je in restaurant Amma, ook in het Hogon House. En hier kan je ook dineren, met keuze uit buffet of live cooking, waarbij de kok speciaal voor jou een gerecht bereidt met verse ingrediënten.

Fine dining, of is dat te luxe?

Fine Dining bij Beekse Bergen Safari Hotel

Dacht je dat dat al luxe was? Eén ruimte verder vind je Fine Dining restaurant Nommos.

Bij het fine dining concept kun je je laten verrassen door de chef-kok met een 3-, 4-, of 5-gangen diner. Culinair genieten van verfijnde gerechten. Eventueel met een bijpassend wijn-arrangement.

Ben je wat minder avontuurlijk? Je kan je dieet-wensen doorgeven (voor ons bijvoorbeeld geen vis). Of zelf een keuze maken uit beschikbare gerechten.

Aan de kinderen is ook gedacht. Voor hen is er een apart kindermenu, met meer gangbare gerechten.

Wij hebben bij Nommos heerlijk van het, ook voor ons ongewone fine dining genoten. Ook onze oudste zoon waagde zich eraan, tot tevredenheid. Niet bepaald all-you-can-eat, al wordt er voldoende brood bij geserveerd.

Ook welkom in Karibu Town en Ganvie Village

Het zwembad van de Safari Resort Beekse Bergen

Als je bij het Safari Hotel verblijft, heb natuurlijk ook toegang tot het Safaripark. Sterker nog, evenals bij het Lake Resort en Safari Resort krijg je de AttractiePas erbij, waarmee je naar 6 dagattracties kan.

Je bent ook van harte welkom in Karibu Town, het centrale gebouw in het Safari Resort. Hier vind je ook restaurants en een terras. Maar ook een binnen- en buitenspeeltuin, en het mooie zwembad Maji Springs.

En dan kan je ook nog naar Ganvie Village, in het Lake Resort Beekse Bergen. Hier heb je een leuk strand aan het meer, en ook weer een eigen restaurant, en zwembad Etsi Pool.

Meer hierover lees je op onze pagina's over

Handig om te weten over Safari Hotel Beekse Bergen

Zebra met jong bij de Light Safari in Beekse Bergen

In de winter worden de dieren al vrij vroeg naar hun nachtverblijven gebracht en komen ze 's ochtends ook wat later tevoorschijn. Het is juist zo leuk om vanuit je hotelkamer te genieten van de dieren op de Wongo savanne. Een tip: neem in de winter overdag even de tijd om bij je hotelkamer te ontspannen en te genieten. Zeker als je maar één nachtje blijft.

Een voordeel van de winter is dat je 's avonds naar de Light Safari in het Safaripark mag. Echt geweldig! In de zomer is daarentegen Speelland geopend voor extra vermaak voor de kinderen.

Duurzaamheid is belangrijk voor Beekse Bergen. Ze zijn dan ook gecertificeerd met het Green Key keurmerk. Op hun website kun je lezen wat Beekse Bergen doet aan duurzaamheid en natuurbehoud.

Wij zijn super enthousiast over het Safari Hotel Beekse Bergen. We komen snel nog eens terug!

Foto's maken van de dieren vanuit de ontbijtzaal
Sabine bij de ingang van het Safari Resort en Safari Hotel Beekse Bergen

Vind je deze pagina leuk? Klik op de knop hieronder!

(Zie je de knop niet? Log dan in op je Facebook account en/of geef Facebook toestemming om cookies te gebruiken)