Light Safari Beekse Bergen, winters lichtjes wonderland

Van december tot en met februari beleef je in Safaripark Beekse Bergen een uniek winters lichtspektakel: de Light Safari.

Bij de start van de route wandel je onder deze prachtige boog door

In Safaripark Beekse Bergen kan je wandelend, per boot, bus of eigen auto genieten van de vele exotische dieren in een zo natuurgetrouwe omgeving.

In de winter is het laagseizoen in het Safaripark. De bomen zijn kaal, er zijn minder bezoekers, en de dieren zijn minder actief.

Maar in navolging van diverse pretparken heeft Beekse Bergen een nieuwe attractie voor in de winter gecreëerd: De Light Safari. Over een route van bijna 2 kilometer zijn vele prachtig verlichte dieren uitgestald.

Wij namen er een kijkje en werden overdonderd.

Overdag is de route al mooi

De olifanten bij daglicht

Er zijn aparte tickets voor het bezoeken van het Safaripark overdag, en de Light Safari in de avond. En uiteraard is er ook een combiticket voor beide.

Wij waren 2 dagen in Beekse Bergen, en bezochten overdag het Safaripark. Toen zagen we ook al (een deel van) de Light Safari route, die voor een deel samenvalt met de gewone wandelsafari.

De grote creaties van planten en dieren zijn uitbundig gekleurd, en dat bleek ook in het daglicht al prachtig.

Mocht je in de avond niet kunnen, dan kan je dus al wel van een deel van de Light Safari (zonder licht) genieten.

De route in 12 Kleurzones

De ringstaartmaki bij de Light Safari van Beekse Bergen

In de avond komen we dus terug, en dan blijkt het allemaal nòg mooier. De route is verdeeld in 12 zones, met ieder een andere hoofdkleur. En in iedere kleurzone staan de dieren en planten waarbij deze kleur een belangrijke rol speelt.

We worden overdonderd door de groene kikkers en krokodillen, oranje tijgers, roze flamingo's en de kameleons die telkens van kleur veranderen.

Maar ook de zwart-witte dieren maken indruk. Zebra's, panda's en, onze favoriet, de ringstaartmaki's. Sommige dieren bewegen langzaam hun hoofd, vooral indrukwekkend bij de roofdieren.

We zien ook alle landschappen langskomen. Het regenwoud, de savanne, en dan gaan we plots onderwater. Het koraal en de gekleurde vissen, kreeften en inktvissen die daartussen leven, geweldig.

Indrukwekkende boom bij de Light Safari

Een leuke speurtocht voor de kinderen

Light Safari in Beekse Bergen bord met vraag en leuke weetjes

Bij het begin van iedere kleurzone staat een groot bord, met uitleg over wat die kleur in de natuur betekent. En met daarop een vraag voor de speurtocht.

Vervolgens kunnen de kinderen op zoek naar het antwoord. Die staat op een klein bord tussen de verlichte creaties. Superleuk, maar af en toe vergeet je gewoon het antwoord te zoeken, zo onder de indruk ben je van de verlichte dieren.

Vind je de antwoorden wel, dan zie je bij het antwoord een letter, die je verzamelt in het boekje dat je bij de ingang krijgt. Tezamen vormen de letters een woord. Dat woord kan je insturen om een prijs te winnen.

Doe een drankje in het Afrikadorp

We doen een drankje in Afrikadorp

2 kilometer lijkt misschien niet zo lang. Maar halverwege heb je al zoveel indrukken opgedaan dat het wel tijd is voor een pauze.

Gelukkig kom je dan net aan bij het Afrikadorp. In de mooie West-Afrikaanse hutten kan je hier een drankje bestellen. Of wat dacht je van een soep van het soepenbuffet? Of, natuurlijk de favoriet van de kinderen, een patat frites.

Het Afrikadorp is trouwens in winterse sferen aangekleed. Met ook (nep-)sneeuw, wat ze in West-Afrika natuurlijk nooit zien.

Wij genieten van een warme chocolademelk met slagroom. Heerlijk!

Een bezoekje aan een nachtverblijf

Olifant met jong in het nachtverblijf

Vanuit het Afrikadorp vervolg je de route langs nog meer lichtgevende dieren. Op de Light Safari zijn immers geen levende dieren te vinden. Of toch wel?

Na de paarse zone vind je een afslag naar een drietal nachtverblijven, van de apen, giraffen en olifanten. Deze zijn ook mooi verlicht en je kan er een kijkje nemen als je zachtjes doet.

Zo kan je beleven hoe deze dieren zich klaar maken voor de nacht. Vooral leuk bij jonge dieren, zoals het olifantje Mosi.

Panda's bij de Light Safari Beekse Bergen

Trek de schaatsen onder op het Winterplein

Schaatsbaan bij Beekse Bergen

Uiteindelijk kom je aan het eind van de route bij het Winterplein. Ook hier kan je heerlijk uitrusten bij de horeca of rond het kampvuur.

Nog niet moe? Dan kan je hier ook de schaatsen ombinden voor een rondje over de schaatsbaan. Die schaatsen kan je huren, of zelf meenemen.

Je kan ook een kijkje nemen bij de winterse lodge van mascotte Djambo. Je mag vast wel met hem op de foto.

Je kan het winterplein ook bezoeken voordat je de de Light safari gaat lopen. In dat geval kan je je laten schminken met glow in the dark schmink. Of kleurige lichtjes in je haren laten doen. Extra cool tijdens de safari.

De Light Safari een blijvertje?

Bij de Light Safari ga je ook vissen spotten

Wanneer we (bijna) alles gezien hebben, zijn we behoorlijk moe, maar ook voldaan. Wat een geweldige ervaring was deze Light Safari van Beekse Bergen.

Het was de eerste, maar wij denken zeker te weten dat dit wel een blijvertje zal zijn. Volgend jaar weer!

De Light safari is open tot het eind van de voorjaarsvakantie. Wil jij er ook graag naartoe? Via onderstaande button kun je tickets bestellen.

En onze tip: doe zoals wij, en verblijf in één van de overnachtingsmogelijkheden van Beekse Bergen:


Vind je deze pagina leuk? Klik op de knop hieronder!

(Zie je de knop niet? Log dan in op je Facebook account en/of geef Facebook toestemming om cookies te gebruiken)