Roompot Bad Bentheim, mooi vakantiepark vlak over de Duitse grens

Vlak over de Duitse grens ligt het vakantiepark Roompot Bad Bentheim. Met het gelijknamige plaatsje en kasteel vlakbij, maar het park zelf is ook bijzonder mooi

Een mooie oprijlaan naar Roompot Bad Bentheim

Officieel heet het bungalowpark van Roompot Ferienresort Bad Bentheim. Als je via de A1 Nederland uitrijdt vind je het door de eerste afslag na de grens te nemen. Nog 10 minuten rijden, en dan ben je er al.

En wat een prachtige entree heeft het park! Als je door de poort rijdt daal je de lange oprijlaan af richting het mooie witte centrumgebouw. Onze jongens waren zeer onder de indruk.

En dat bleef ook zo. Roompot Bad Bentheim is bijzonder mooi aangelegd en aangekleed. Met alles wat je hartje begeert, lees maar:

Mooi centrumgebouw met alle faciliteiten

De indoor speeltuin

De receptie bevindt zich uiteraard in het niet te missen centrumgebouw. Net als veel andere faciliteiten.

Het restaurant, met uitgebreid terras bevindt zich hier. En ook een winkeltje voor je dagelijkse boodschappen.

Maar ook de kidsclub met Koos vind je in het gebouw. En een gameroom en kleine indoor speeltuin.

Diverse speeltuintjes op het park

De speeltuin achter het centrumgebouw

Maar met mooi weer blijf je natuurlijk niet binnen. Direct buiten het centrumgebouw vind je de eerste speeltuintjes. Eentje bij het terras, en eentje achter het gebouw.

Maar dat zijn niet de enigen. Op het hele terrein zijn kleine speeltuintjes te vinden. En genoeg ruimte om je eigen spellen te spelen.

Sportveldjes zijn er ook, om bijvoorbeeld te voetballen of volleyballen. En je kan vanaf het park direct het bos.

Mooie witte en rode vakantiehuisjes

De mooie witte huisjes met rode daken

Als de kinderen moe van het spelen jullie bungalow opzoeken, zullen ze verheugd zijn op de Nederlandse TV die ze hier kunnen ontvangen. Maar dat is niet de enige luxe die ze hier hebben.

De schattige witte huisjes met rode daken zijn ruim, maar niet al te groot. Het keukentje, de zithoek en de slaapkamers zijn comfortabel, en dat geldt zeker ook voor de bedden.

Er is ook een mooie badkamer met, afhankelijk van je keuze, een douche, ligbad of zelfs een sauna.

Meer achter op het vakantiepark zijn de huisjes niet meer wit. Maar deze bakstenen bungalows met mooie gevels zijn zeker niet minder mooi.

De kleinste bungalows zijn voor 4 personen. Maar er zijn ook grote voor wel 14 personen en voor allerlei gezelschappen er tussenin.

Gratis naar het naastgelegen zwembad

Het srtandje bij het zwembad van Bad Bentheim

Een eigen zwembad heeft Roompot Bad Bentheim niet. Maar dat hoeft ook niet, met het openbare zwembad voor de deur. Hier kunnen gasten van het vakantiepark gratis naartoe.

Dit openbare zwembad heeft een indoor familiebad, met apart kinderbad en een grote glijbaan. Zeker leuk om je een paar uur te vermaken.

Maar de grote troef is het natuurzwembad in de buitenlucht. Deze bestaat uit twee delen. Het eerste deel is een diep (1,90 meter) zwembad. Met steiger, duikplanken, banden en een een vlot om mee te spelen. Ideaal voor pubers.

Het andere deel heeft een strandje en ondiep water. Heerlijk voor kleine kinderen. De ligweides, speeltuin en horeca maken het feest compleet.

Op loopafstand van het dorp en kasteel

We wandelen omhoog naar het kasteel van Bad Bentheim

Hoewel je dus eigenlijk het park helemaal niet af hoeft, is het wel zo leuk dat er een kasteel in de buurt ligt. Hier wandel je in 20 minuten naartoe.

Het kasteel van Bad Bentheim zie je al van ver liggen. Maar van dichtbij zie je het een stuk minder goed. Dat verandert als je een kaartje koopt (met korting) om naar binnen te gaan. Daar kijk je je ogen uit in de verschillende gebouwen en wandelend op de kasteelmuren.

Het dorp Bad Bentheim is zelf ook heel leuk om te bezoeken. Echt Duits, en dat zo vlakbij Nederland.

Apie in de bosjes bij Ferienresort Bad Bentheim

Bij het terras is een air trampoline.


Vind je deze pagina leuk? Klik op de knop hieronder!

(Zie je de knop niet? Log dan in op je Facebook account en/of geef Facebook toestemming om cookies te gebruiken)