RIU Baobab Senegal, nieuw resort aan de Petite Côte

De hotelketen RIU heeft in Senegal een nieuw resort geopend. RIU Baobab is een 5-sterren hotel met veel activiteiten en oog voor de lokale cultuur.

De entree van het RIU Baobab hotel in Senegal

RIU is een hotelketen met luxe 4- en 5-sterren all-inclusive hotels op de mooiste strand-bestemmingen op de wereld. Hotels waar je onbekommerd een heerlijke zonvakantie kan beleven met het gezin.

Dat maakt het opmerkelijk dat het nieuwe hotel RIU Baobab zich in Senegal bevindt. Niet direct een zonbestemming voor gezinnen, zou je zeggen.

Toch is dit geen verkeerde keuze. Senegal wordt, net als bijvoorbeeld Gambia, steeds populairder als zonbestemming. En je kan er mooie excursies maken waar de kinderen ook veel van leren, zoals je kan lezen op de pagina Senegal met kinderen.

Maar wat kan er verteld worden over het hotel zelf?

Over schoonheid valt te twisten

Doorkijkje door de lobby richting strand

Bij de eerste blik op het hotel werd ik niet direct enthousiast. Een lange zandkleurige blok beton. Met nog wat meer blokken in dezelfde kleur.

Van dichtbij werd het al wat beter. De entree in ieder geval. En van binnen is het ronduit mooi. Het Afrikaanse interieur brengt je direct in de goede sfeer.

Buiten zijn de vele palmboompjes nog maar net aangepland (het hotel is nu ruim 2 maanden open). Die moeten nog flink groeien om het aanblik buiten te verbeteren.

Verschillende zwembaden voor ieder wat wils

Speel zwembaden met doeltjes

Tussen de gebouwen en het strand bevinden zich de zwembaden, van verschillende types.

Helemaal links is een ruim zwembad om baantjes te trekken. En met ligbedden in het water om daarvan bij te komen.

Helemaal rechts zijn twee geschakelde baden waar gespeeld kan worden door de jeugd. Bij één daarvan staan doeltjes om waterpolo te spelen.

Daartussen ligt een zwembad met pool. Adults-only, dus hier kunnen papa en mama relaxen terwijl de kinderen in de andere baden bezig zijn.

RIUland met zwembad en animatie

Het RIUland kinderbad

Helemaal aan de zijkant van het complex ligt RIUland voor de kleintjes. Een klein gebouw waar kinderen met de animatie kunnen knutselen en spelen.

Maar meestal gaan ze naar buiten, waar nog een extra kinderbad staat. Met glijbaantjes en waterspeeltuin. Voor de wat oudere kinderen worden er activiteiten georganiseerd bij het andere zwembad en op het strand. En er zijn kayaks en waterfietsen voor op zee.

In de avond wordt er gezongen en gedanst met de mascotte bij het grote podium. Daarna gaat de animatie door voor volwassenen, hoewel veel kinderen daar ook gezellig bijblijven.

Superlieve mensen bij het Animatieteam
Dansen met de mascotte

De Glijbanen in het Splash concept

De Splash glijbanen

Achter het kinderbad staat nòg een gebouw, met zwembad: voor het Splash concept van RIU. Grote glijbanen dus.

Wel een beetje jammer dat je hier een flink eindje moet lopen vanaf de andere zwembaden. Maar de glijbanen zijn wel heel leuk!

Er zijn twee glijbanen met donkere tunnels, en 4 steile glijbanen naast elkaar en één apart. Hierbij glij je nog even over het water door, gaaf!

Klapstuk is de trechterglijbaan. behoorlijk hard word je hierin afgeschoten. En na een paar rondjes val je door het gat naar beneden.

Verschillende buffetrestaurants

Het buffet bij het hoofdrestaurant

RIU heeft Gastronomie hoog in het vaandel staan, al helemaal bij de 5-sterren hotels, wat RIU Baobab ook is.

Naast het hoofd buffetrestaurant Yassa kent het hotel daarom 3 specialiteiten restaurants (ook buffet): een Aziatisch, een Italiaans en een Grill restaurant.

Het moet gezegd dat de kwaliteit van het eten toen wij er waren (2 maanden na opening) nog niet overal op orde was. Ook de vertegenwoordiger van RIU erkende dat. Daar wordt de komende tijd nog flink aan verbeterd. Overigens is het natuurlijk ook niet zo dat we slecht gegeten hebben...

Het strand en de omgeving

Marktje op het strand bij het hotel

Voor het hotel ligt een lang strand. Hier wordt hard gewerkt om dat schoon te houden. Wie weet hoeveel plastic er in Senegal op straat ligt, beseft hoeveel werk dat is.

Wie de moeite neemt om naast het hotel door te lopen over het strand (raap daarbij wat plastic), komt in het dorp Pointe Sarène.

Leuk om hier de locals te ontmoeten, die laten merken blij te zijn met het hotel. Het zorgt voor werkgelegenheid voor veel inwoners van het dorp. Ze laten ook graag zien hoe zij leven.

Wie meer wil zien van Senegal kan één van de excursies boeken. Wat de leukste zijn kan je lezen op onze pagina Senegal met kinderen.

Kamers voor 2 tot 6 personen

Familiekamer bij RIU Baobab

RIU Baobab Senegal heeft verschillende kamers. De standaard kamer heeft één tweepersoons bed, en een sofa die kan worden uitgeklapt als bed voor 2 kinderen.

Dan zijn er ook nog 2 soorten kamers met Swim-up pool: één gewoon, en een Junior Suite. Maar deze zijn Adults only omdat het gevaarlijk zou kunnen zijn voor kinderen. Niet getreurd, het zwembadje is meer een zitbad, daar mis je niet veel aan.

Er zijn ook familiekamers voor maximaal 6 personen. Deze hebben een tweepersoonsbed, en een aparte ruimte met 2 éénpersoonsbedden. Plus de sofa in de hoofdruimte.

Wellness, fitness, yoga, massage

Relaxbaden bij de Wellness

En dan zijn er in dit luxe 5-sterren resorts nog diverse andere faciliteiten, die vooral interessant zijn voor volwassenen.

Denk daarbij aan een uitgebreide fitness-zaal, yoga, en wellness. Die wellness heeft een stoombad, relaxbaden en een schoonheidssalon. En dan kan je jezelf ook nog laten masseren.

Nog een reden om de kinderen bij de animatie achter te laten. Bij de lieve mensen daar zijn ze zeker in goede handen!


Vind je deze pagina leuk? Klik op de knop hieronder!

(Zie je de knop niet? Log dan in op je Facebook account en/of geef Facebook toestemming om cookies te gebruiken)