Bijzondere ontmoetingen en indoor speelplezier bij Plopsa Station Antwerp

Is jouw kindje ook fan van Bumba, de smurfen en Maya? Bij Plopsa Station Antwerp kunnen ze hun favoriete TV-figuren gaan ontmoeten. Maar er kan vooral heel veel gespeeld worden!

De vliegende fietsen in Plopsa Station

In het centraal station van Antwerpen ligt dit vrolijke overdekte attractiepark dat geschikt is voor kinderen tot een jaar of 12.

Binnen is het een vrolijke boel met de verschillende attracties waar je in kan zwieren en zwaaien, de speelplekken om te klimmen en klauteren en de herkenbare tv figuren die je overal tegen komt.

Er zijn verschillende verdiepingen boordevol attracties, ik neem je op deze pagina mee door Plopsa Station Antwerp om je een indruk te geven van dit leuke indoor pretpark.

Storm op zee en vliegende fietsen

Stien Struis bovenop de attractie

Als je na het kopen van je kaartje naar beneden loopt staat de Twister van Piet Piraat en Stien Struis al op je te wachten. Een leuke attractie die je heen en weer doet schommelen alsof je over de golven deint bij een storm op zee.

Ernaast staat de Bumbamolen. In een kikker draai je gezellig in het rond.

Loop je verder, dan loop je door een deur en rechts de trap op, dan kom je bij restaurant Mr. Spaghetti. Kijk je links dan zie je de grote souvenir winkel.

Wandel je door de winkel naar achteren, dan kom je bij de Vliegende Fietsen. Hier moet je heel hard trappen om jezelf de lucht in te fietsen naar de sterrenhemel. Wandel je nog wat verder dan kom je de Super Wing tegen, een draaimolen met vliegtuigjes.

Ontmoet Bumba en Maya bij Plopsa Station Antwerp

Kids in de Razende Race van Suske en Wiske

Een verdieping verder naar beneden kom je bij Fanny Kiekeboe Dressing. Hier kan je op een interactief scherm de stripfiguur Fanny van de Kiekeboes verschillende kledingstukken laten passen.

Er tegenover zit het platform waar je regelmatig Bumba en Maya, Grote Smurf en Smurfin en Suske en Wiske kan ontmoeten en met ze op de foto mag. Say Cheese!

In de Razende Race van Suske en Wiske scheur je in een auto door de bochten. Waarna je op een interactief schietavontuur gaat met Lucky Luke in de cowboystad.

Bij de Disco Cars van K3 is het gezellig. Moet je even wachten tot je aan de beurt bent, dan kun je lekker zingen en dansen op de vrolijke liedjes.

Na een spannend avontuur in Smurfenland kan je een drankje nemen in het F.C. De Kampioenen Café.

Lekker spelen en genieten van een snack

Het carrousel en de Maya speeltuin op de achtergrond

En dan komen we op de onderste verdieping aan. De plek waar de kinderen helemaal los kunnen gaan in Willy's ballenbad en Maya's speeltuin. Als ouder kun je plaats nemen op het terras en lekker wat drinken of eten van Wickiesnack terwijl je je kroost in de gaten houdt.

Tussendoor kunnen de kleine kids plaats nemen op een paard, konijn of koets en een rondje meedraaien in de Jommeke Carrousel. Terwijl de iets oudere kinderen op avontuur gaan tijdens de Tollembeek Tour. Wandel door een draaiende ton en trotseer bewegende bruggen om het einde te bereiken.

Hele stoere kids gaan nog in Wickie's Valtoren waar je de kriebels in je buik gaat voelen als je naar beneden valt.

Handig om te weten

De ingang enticket verkoop Plopsa Station

In sommige attracties moet je een minimale lengte hebben.

Op rustige dagen zijn niet alle attracties tegelijk open. Je mag dan aan het personeel vragen of ze een attractie openen als je daar zin in hebt.

Regelmatig worden er leuke evenementen georganiseerd zoals bijvoorbeeld paaseieren zoeken of carnaval.

Kinderen kleiner dan 85 cm mogen gratis naar binnen. Van 85 - 99 cm betaal je € 13,50 en vanaf 1 meter € 27,50. Deze prijzen zijn ten tijde van dit schrijven. Dus check altijd de juiste prijzen op de website.

Het terras van Plopsa Station

Er zijn verschillende plekken waar je even kan uitrusten en/of genieten van een drankje.

De daltons zijn er ook..

De Daltons zijn er ook!

Lekker spelen in de Ballenbak

Ik bezocht Plopsa Station Antwerp op uitnodiging van Visit Antwerpen.


Vind je deze pagina leuk? Klik op de knop hieronder!

(Zie je de knop niet? Log dan in op je Facebook account en/of geef Facebook toestemming om cookies te gebruiken)