Oberstdorf in Duitsland, beleef een kindervakantie in de bergen

Oberstdorf in Duitsland ken je wellicht van het schansspringen en de wintersport. Maar wist je dat deze gemeente ook heel geschikt is voor een kindervakantie?

Het Zuidelijkste puntje van Duitsland

Genieten in de bergen rond Oberstdorf

Oberstdorf ligt in het uiterste Zuiden van Duitsland. Dit berggebied heet de Allgäuer Alpen, en behoort nog tot de deelstaat Beieren.

Dit deel van Duitsland kent ook de hoogste bergtoppen. Het valt daarmee onder de hoge Alpen, en doet dus niet onder voor de Oostenrijkse bergen.

Oberstdorf ligt op zo'n 800 kilometer van Utrecht, en het is eenvoudig te bereiken via de A7 en de B19. Het heeft bovendien ook een treinstation.

Meerdere leuke dorpjes

Schöllang met z'n karakteristieke kerk

De gemeente Oberstdorf bestaat uit verschillende kleine dorpjes:

Rubi is het startpunt van vele wandelroutes in Oberstdorf. Bovendien schijnt de zon hier vanwege de ligging extra lang, en zijn er gezellige gasthoffen.

Reichenbach is een rustig dorpje. Bezoek hier het natuurlijke zwembad.

Schöllang bestaat uit diverse mooie boerderijen rond de opvallende kerktoren uit 1531.

Tiefenbach ligt, ondanks de naam, wat hoger dan de andere dorpen. Het biedt toegang tot de Breitachklamm, de diepste kloof van centraal Europa. En tot het romantische, op 1070 meter gelegen dorp Rohrmoos.

Kornau in het Zuiden biedt mooie uitzichten op hoge Alpen. Met de Söllereckbahn geniet je van een panoramisch uitzicht terwijl de gondel je mee de bergen in neemt.

Een grote natuurlijke speeltuin

Hooischuur oftewel speelhuisje in Oberstdorf

De hele omgeving in Oberstdorf is in feite één grote, natuurlijke speeltuin. Ideaal voor kinderen.

Groene alpenweiden, omringd door bergen van ruim 2000 meter hoog. Ontmoet de vriendelijke koeien, die hun komst met bellen aankondigen. En ga op zoek naar de mormeldieren in de bergen.

Drie gondel-liften brengen je hoog in de bergen. Kinderen tot 18 jaar mogen zelfs gratis mee met de Fellhorn- en Söllereck liften. Eenmaal boven zijn er leuke wandelroutes, ook voor kinderen.

Diverse leuke activiteiten in de bergen

Rodelen op de Zomerrodelbaan in Oberstdorf

Alsof de natuur niet genoeg is, zijn er nog tal van activiteiten in Oberstdorf. De Söllereck rodelbaan, bijvoorbeeld, waarmee je heerlijk naar beneden roetsjt.

Tennis, paardrijden, of het bezoeken van een kaasboerderij. Het kan allemaal in Oberstdorf.

Verder is er een minigolf, een overdekte ijsbaan die het gehele jaar geopend is, en kan je zelfs gaan paragliden.

Vakantieprogramma en kinderoppas

Kijken hoe kaas gemaakt wordt

Kinderen tussen 2 en 12 jaar zijn van harte welkom in de Nordi-oppas. Hier kan in de grote klauterboom geklommen worden, tafelvoetbal worden gespeeld, er zijn turntoestellen, enzovoorts.

De deskundige leiding neemt de kinderen mee naar het lokale politiebureau en de brandweer. Zij zorgen voor een afwisselende, spannende kindervakantie.

Voor kinderen van 12 tot 20 jaar is er een speciaal jeugd programma waaraan zij kunnen meedoen.

Hotel tip

Hotel Berggenuss Birgsau

Birgsauer hof in Oberstdorf

Geniet van adembenemende natuur in de bergen en ver weg van het dagelijks leven. Het hotel heeft een binnenbad en sauna.Gezinsvriendelijke accommodaties in Oberstdorf kun je vinden via:

Booking.com
Wintertrex wintersport
Trivago
Interhome vakantiehuizen


Vind je deze pagina leuk? Klik op de knop hieronder!

(Zie je de knop niet? Log dan in op je Facebook account en/of geef Facebook toestemming om cookies te gebruiken)